16 Aralık 2015, Çarşamba 11:45:28

THY “Yeter artık” dedi

Türk Hava Yolları ile Lufthansa Havayolları arasında Ekim 1989 yılında kurulan Antalya merkezli Sunexpress Havayolları dönemin şartlarına göre charter seferler yapmak üzere kurulmuştu. 25 yıldır Lufthansa hegemonyası altında yönetilen şirkette çok şey değişecek. İşte ayrıntılar.
  • Yabancıların olmadığı THY sanki çok iyi durumda. Globally Foss, balon gibi şişiyor patlarsa kimse kurtaramaz. Ülke olarak ne kadar havacı olduğumuz ortada.
  • Hepiniz komiksiniz
  • Ortaklik 50/50, ucaklar Türk bayrakli ama kuruldugu günden bu yana yönetim almanlarin elinde..!!! Olacak is mi bu simdi? Dogrusu ve adil olani; bir 25 yil da Türk yönetimi, ondan sonra belki cift imzali yönetim.
  • Siz kim masaya yumruk vurmak kim. Luftansa o yumruğu vuran değil eli kolu kırar. Ufak atın. Lufthansa öger mevzusundan sonra kendisi bu teklifi getirdi. İsteyenler Der Spigel e bakar.
  • Yabancılar bi gitsin bu ülkeden görüşücez gülüyorum sadece:)))
  • Akli olan kacar bu sirketten. TK kendi ne ki SXS'i yonetecek. En azindan LH'dan kaynakli kalite ve safety anlayisi vardi eskiden simdi, Metro Turizme doner artik. Pilotlardan akillilat kaciyormus zaten
  • Thy nin bu tavrı yerinde ama abartılmamalı. Haberi okuyan çoğu muhterem de 'vay arkadaş almanlara bak sinsi sinsi iş yapıyorlar' diyordur eminim :) ama denilmemeli. Thy, zamanında star allience muhabbetiyle beraber lufthansa sayesinde avrupa pazarında büyük söz sahibi oldu.'Zaten yönetim politikasıyla bunu hak etti' hak etmedi mevzusuna girmeyelim.Sonuçta destek gördü.Yarım asırdır ortak çalışan iki kurum arasında bu gibi şeyler normal yani.Olağanüstü bir durummuş gibi lanse etmeye gerek yok.
  • Eee İlker Başkan bu...eli kuvvetlidir maşallah..yeni dönem maaş artışlarında da o elleri bonkorlüğünü görmek nasip olsun derim arkadaşlar, bilmem katılır mısınız? "elbette katılırız" dediğinizi duyar gibiyim :) :) iş akçeli olunca, herşey bir yana di mi? hahaha
  • Zaten biz hep yumruk vurup hakkımızı alıyoruz. Yönetim anlayışımız bu...
  • bazı arkadaşlar İlker başkanın yumruğunun etkisiyle şoka girdiler galiba. Haberi anlayamamışlar bile. Arkadaşlar Alman yöneticiler ayrılmıyor yaaa. Rahat olun. Sadece müşterek karar verilecek. Bundan neden bu kadar gocundunuz anlamak zor. Kapıya doğru yanaşanlar panik yapıp tekneyle Yunanistana falan kaçmasınlar tehlikeli olur. Binsinler sunexpress uçağına ver elini Frankfurt, lufthansa orada, ver elini Köln Germanwings orada. %100 Aman şirketleri. Bando takımları bile hazırlanmış sizleri bekliyorlar. Panik yok...

Türk Hava Yolları ile Lufthansa Havayolları arasında Ekim 1989 yılında kurulan Antalya merkezli Sunexpress Havayolları dönemin şartlarına göre charter seferler yapmak üzere kurulmuştu. 25 yıldır Lufthansa hegemonyası altında yönetilen şirkette çok şey değişecek. 

Sunexpress Havayolları’nın yönetiminde yıllardır Lufthansa tarafından atanan genel müdürün istediği oluyordu. Antalya’da 1989 yılının Ekim ayında charter seferler yapmak üzere Lufthansa ile THY arasında kurulan şirket, THY ile Lufthansa’nın yüzde elli ortaklığı ile kurulmuştu.

İlk uçuşunu 1990 yılında yapan Sunexpress Havayolları yaklaşık 25 yıldır, 1989 yılının koşullarında alınan karar ile Lufthansa’nın atadığı genel müdürün belirlediği strateji ile yönetiliyordu.

Türkiye’de 2003 yılından sonra değişen havacılık mantalitesi Türk Hava Yolları’nı dünyanın önemi havayolları arasına girmesine yol açtı.

Charter mantığı ile kurulan Sunexpress Havayolları’nın Türkiye’de iç hat seferleri yapmasının da önü açıldı. Gelişen rekabet ile Lufthansa’nın hükmettiği Sunexpress’in yönetim anlayışının da değişmesi gerektiği anlaşıldı.

Lutfhansa tarafından atanan bir genel müdür tarafından yönetilen Sunexpress Havayolları’nda THY’yi de temsilen bir genel müdür yardımcısı bulunuyordu.

Yüzde elli hissedarlık oranı bulunan ve Lufthansa’nın atadığı genel müdür tarafından yönetilen Sunexpress Havayolları’nda adil bir yönetim şekli dizayn edilmesi için Hamdi Topçu tarafından başlatılan çalışmayı sürdüren THY’nin yeni yönetim kurulu başkanı İlker Aycı, 14 Aralık 2015 tarihinde Frankfurt’ta yapılan yönetim kurulu toplantısında masaya yumruğunu vurdu.

Kabul edilen yeni yönetim şekline göre bundan sonra alınan kararla Lufthansa’nın atadığı bir genel müdür ve THY tarafından atanan bir genel müdür tarafından eşit şekilde yönetilecek. Tek imza ile alınan kararlar artık çift imza ile gerçekleşecek.

Öte yandan Türk Hava Yolları’nın diğer bir rahatsızlığı ise Lufthansa’nın Sunexpress Almanya’dan kiraladığı uçaklarla Eurowings şirketi üzerinden low cost uçuşlar yaparak THY’nin uçtuğu noktalara sefer başlatması idi. Önceki gün yapılan toplantıda bu durum da konuşuldu. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın ısrarıyla Sunexpress Almanya tarafından Lufthansa’nın alt markası Eurowings’e kiralanacak olan geniş gövdeli uçakların sayısı 7 ile sınırlandırıldı.

Böylelikle Sunexpress Havayolları’nda eşit şartlarda yönetime giden yol açılmış oldu.

©Airporthaber.com/ÖZEL

THY “Yeter artık” dedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

Globally Foss ~ 8 yıl önce
Yabancıların olmadığı THY sanki çok iyi durumda. Globally Foss, balon gibi şişiyor patlarsa kimse kurtaramaz. Ülke olarak ne kadar havacı olduğumuz ortada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komiksiniz ~ 8 yıl önce
Hepiniz komiksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yagma Yok ~ 8 yıl önce
Ortaklik 50/50, ucaklar Türk bayrakli ama kuruldugu günden bu yana yönetim almanlarin elinde..!!! Olacak is mi bu simdi? Dogrusu ve adil olani; bir 25 yil da Türk yönetimi, ondan sonra belki cift imzali yönetim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sun ~ 8 yıl önce
Siz kim masaya yumruk vurmak kim. Luftansa o yumruğu vuran değil eli kolu kırar. Ufak atın. Lufthansa öger mevzusundan sonra kendisi bu teklifi getirdi. İsteyenler Der Spigel e bakar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)))))) ~ 8 yıl önce
cok komiksin yaaaaa :))))))))))) Ne ictin?
alinti yap ~ 8 yıl önce
Spiegeldeki bölümü alinti yap da herkes okusun. Madem öyle.
Yabancılar ~ 8 yıl önce
Yabancılar bi gitsin bu ülkeden görüşücez gülüyorum sadece:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski SXS'li ~ 8 yıl önce
Akli olan kacar bu sirketten. TK kendi ne ki SXS'i yonetecek. En azindan LH'dan kaynakli kalite ve safety anlayisi vardi eskiden simdi, Metro Turizme doner artik. Pilotlardan akillilat kaciyormus zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acente ~ 8 yıl önce
Zaten başladı bile.Necdet Gürsoy gitti.O var diye satıyordum.Artık bir bilet satmam Sunexpress'e.
ESB ~ 8 yıl önce
Thy nin bu tavrı yerinde ama abartılmamalı. Haberi okuyan çoğu muhterem de 'vay arkadaş almanlara bak sinsi sinsi iş yapıyorlar' diyordur eminim :) ama denilmemeli. Thy, zamanında star allience muhabbetiyle beraber lufthansa sayesinde avrupa pazarında büyük söz sahibi oldu.'Zaten yönetim politikasıyla bunu hak etti' hak etmedi mevzusuna girmeyelim.Sonuçta destek gördü.Yarım asırdır ortak çalışan iki kurum arasında bu gibi şeyler normal yani.Olağanüstü bir durummuş gibi lanse etmeye gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meşhur Uçucu ~ 8 yıl önce
Eee İlker Başkan bu...eli kuvvetlidir maşallah..yeni dönem maaş artışlarında da o elleri bonkorlüğünü görmek nasip olsun derim arkadaşlar, bilmem katılır mısınız? "elbette katılırız" dediğinizi duyar gibiyim :) :) iş akçeli olunca, herşey bir yana di mi? hahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ajanyek ~ 8 yıl önce
Zaten biz hep yumruk vurup hakkımızı alıyoruz. Yönetim anlayışımız bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaaa ~ 8 yıl önce
Aslında haklısın. Zaman entrikayla hak arama zamanı. Onu da öğrenmek lazım.
Kapıdakilere ~ 8 yıl önce
bazı arkadaşlar İlker başkanın yumruğunun etkisiyle şoka girdiler galiba. Haberi anlayamamışlar bile. Arkadaşlar Alman yöneticiler ayrılmıyor yaaa. Rahat olun. Sadece müşterek karar verilecek. Bundan neden bu kadar gocundunuz anlamak zor. Kapıya doğru yanaşanlar panik yapıp tekneyle Yunanistana falan kaçmasınlar tehlikeli olur. Binsinler sunexpress uçağına ver elini Frankfurt, lufthansa orada, ver elini Köln Germanwings orada. %100 Aman şirketleri. Bando takımları bile hazırlanmış sizleri bekliyorlar. Panik yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000