12 Ekim 2012, Cuma 11:38:45

THY YENİ UÇAĞINA KAVUŞTU

Türk Hava Yolları Airbus'tan satın aldığı A330-200F tipi kargo uçağını İstanbul'a getirdi...
  • hayırlu uğurlu olsun, memleketimizde üretilen ürünleri taşıyarak ihraç ederek döviz girdisi sağlayacaktır thy nin cargo uçak sayısını arttırması lazımdır. cargo da söz sahibi olabilir neden olmasın avrupada ve dünyada en iyi ekonomi sınıf ödüllerini alıyor almaya da devam ediyor ne mutlu thy liyim diyene.. 70 ton cargo kapasiteli olan bu uçağımız en son teknolojik ekipmanlarla memleketimize hizmet edecektir..
  • Yonetim kurulu uyesinin damadi olan kargo baskani , diger torpilli mudurleri ve yagcilari ne kadar gurur duysalar azdir!!!!
  • THY ve MHG KARGO nun iki tane sıfır A330 u yanyana park halinde gerçekten güzel ve havacılık adına insanı gururlandıran bir olay.her yeni uçak daha çok katma değer ve işgücü.
  • Bir kere de şu uçakları sadece test uçuşu yapıp getirmeseler:-)))) Yahu sadece test uçuşu yapılmıyor ki; en az 4-5 kişilik teknik ekip gece-gündüz testlerini kontrollerini yapıyor, test uçuşu ilgili havayolunun pilotu ve teknisyeninin katılımı ile yapılıyor, ayrıca döküman/kayıt kontrolleri uçağın kurallara uygunluğu, uçağın ticari anlaşmanın şartlarına uygunluğu mühendislerce en ince detayına kadar bakılıyor (eski-yeni uçak farketmez hepsini teyid edeceksin, yeni uçakta iş kısmen daha kolay tabii) vs. vs. Bir de bu uçağın alımına karar verildikten sonra hukukçusu, finansçısı, mühendisi, sigortacısının yaptığı detaylı hesap ve anlaşma çalışmaları var ki ömür törpüsüdür.... Birileri de bunlardan bahsetse ve de bu işleri yapan isimsiz emekçileri ansa... Havacılık ekip işidir, yer/uçuş/teknik/ticaret/finans/IT... biri koparsa alet uçmaz...
  • Bunu ne zaman sipariş verdiler yav:)
  • TGS is basina.Bakalim en once kim vuracak
  • istediğin kadar kargo uçağı getir yeterli alt yapı ve deneyimli kargo personelin olmadıktan sonra ne işe yararki.Gelin görünki son onbeşgündür yaşanan sıkıntıları bir kargo acentaları çalışanları birde allah bilir.Allahtan yağmur yağmıyorda gelen kargolar yere iniyor,yoksa acentaların işleri zor.Zaten thy nin geri depolama alanı önü ve arkası tam bir rezalet.Her gün teslim edilip kaybolan kargolar hiç kimseden olumlu yanıt bir yanıt vermiyor söyledikleri biz ne yapalım? o zaman önce alt yapını iyileştir personeline gerekli eğitim ver ondan sonra büyümeye geç.
  • İsim değil yazı yazsınlar. "İSTEDİM VERMEDİLER,SEN PİLOTSUN DEDİLER" yada "HOSTES ARANIYOR" gibi. :)
  • Ucakta brake fan yok sebebi pahalı olması mı yoksa operasyonel sebeplerden mi.Bu arada MNG nin 330 u da guzel durmus
  • THY yolun açık olsun Allah kanatlarına güç kuvvet versin

Kargo alanında da adından söz ettirip yerini sağlaştırmayı hedefleyen milli havayolu Türk Hava Yolları, bu kapsamda Avrupalı uçak üreticisi Airbus'a sipariş verdiği A330-200F tipi kargo uçağını İstanbul'a getirdi.

Airbus 310 tipi uçaklarla operasyonlarına başlayan THY Cargo, fabrika çıkışlı bir Airbus 330-200F uçağını daha bünyesine kattı. TC-JDR kuyruk tescilli kargo uçağı Fransa'nın Toulouse şehrinde test uçuşlarını tamamlamasının ardından İstanbul'a geldi. Boyaması da bu şehirde yapılan uçak, son kontrollerinin ardından kargo seferlerine başlayacak.

İşte TC-JDR kuyruk tescilli yeni nesil A330-200F:

©AirportHaber Özel

THY YENİ UÇAĞINA KAVUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

thy nin yeni cargo kuşu ~ 12 yıl önce
hayırlu uğurlu olsun, memleketimizde üretilen ürünleri taşıyarak ihraç ederek döviz girdisi sağlayacaktır thy nin cargo uçak sayısını arttırması lazımdır. cargo da söz sahibi olabilir neden olmasın avrupada ve dünyada en iyi ekonomi sınıf ödüllerini alıyor almaya da devam ediyor ne mutlu thy liyim diyene.. 70 ton cargo kapasiteli olan bu uçağımız en son teknolojik ekipmanlarla memleketimize hizmet edecektir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gurur ~ 12 yıl önce
Yonetim kurulu uyesinin damadi olan kargo baskani , diger torpilli mudurleri ve yagcilari ne kadar gurur duysalar azdir!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 ~ 12 yıl önce
THY ve MHG KARGO nun iki tane sıfır A330 u yanyana park halinde gerçekten güzel ve havacılık adına insanı gururlandıran bir olay.her yeni uçak daha çok katma değer ve işgücü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci Va ~ 12 yıl önce
Bir kere de şu uçakları sadece test uçuşu yapıp getirmeseler:-)))) Yahu sadece test uçuşu yapılmıyor ki; en az 4-5 kişilik teknik ekip gece-gündüz testlerini kontrollerini yapıyor, test uçuşu ilgili havayolunun pilotu ve teknisyeninin katılımı ile yapılıyor, ayrıca döküman/kayıt kontrolleri uçağın kurallara uygunluğu, uçağın ticari anlaşmanın şartlarına uygunluğu mühendislerce en ince detayına kadar bakılıyor (eski-yeni uçak farketmez hepsini teyid edeceksin, yeni uçakta iş kısmen daha kolay tabii) vs. vs. Bir de bu uçağın alımına karar verildikten sonra hukukçusu, finansçısı, mühendisi, sigortacısının yaptığı detaylı hesap ve anlaşma çalışmaları var ki ömür törpüsüdür.... Birileri de bunlardan bahsetse ve de bu işleri yapan isimsiz emekçileri ansa... Havacılık ekip işidir, yer/uçuş/teknik/ticaret/finans/IT... biri koparsa alet uçmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bunu ne zaman sipariş verdiler yav:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS=TURKISH GEZINTI SERVIS ~ 12 yıl önce
TGS is basina.Bakalim en once kim vuracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
istediğin kadar kargo uçağı getir yeterli alt yapı ve deneyimli kargo personelin olmadıktan sonra ne işe yararki.Gelin görünki son onbeşgündür yaşanan sıkıntıları bir kargo acentaları çalışanları birde allah bilir.Allahtan yağmur yağmıyorda gelen kargolar yere iniyor,yoksa acentaların işleri zor.Zaten thy nin geri depolama alanı önü ve arkası tam bir rezalet.Her gün teslim edilip kaybolan kargolar hiç kimseden olumlu yanıt bir yanıt vermiyor söyledikleri biz ne yapalım? o zaman önce alt yapını iyileştir personeline gerekli eğitim ver ondan sonra büyümeye geç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamyoncu ~ 12 yıl önce
İsim değil yazı yazsınlar. "İSTEDİM VERMEDİLER,SEN PİLOTSUN DEDİLER" yada "HOSTES ARANIYOR" gibi. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 12 yıl önce
Ucakta brake fan yok sebebi pahalı olması mı yoksa operasyonel sebeplerden mi.Bu arada MNG nin 330 u da guzel durmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gururumuz ~ 12 yıl önce
THY yolun açık olsun Allah kanatlarına güç kuvvet versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000