26 Mart 2012, Pazartesi 14:40:55

THY VNUKOVO'YA TAŞINDI

Avrupa'nın en hızlı büyüyen havayolu şirketi Türk Hava Yolları (THY), Rusya'nın başkenti Moskova'da artık Vnukovo Havalimanı'ndan uçacak.
  • Maalesef CIP hizmetleri cok yetersiz. Salonun pasaport dan once olusu da kullanissiz. CIP salonunda iceceklerin para ile satis yapilmasi da cok ilginc.
  • Kota dolmuşsa Samara ya sefer işi yatmış gibi gözüküyor.Maalesef :( Vnukovo ya taşınma olayı hayırlı olsun.THY ile yapılan Kazasız uçuşların ve mutlu yolclukların adreslerinden biri olur inşallah
  • eski meydanda tek pistin tamiratını kaç yıl niye beklediniz az mı operasyonu baltaladı o onarım kaç sene sürdü.
Moskova seferlerinin artmasına paralel olarak tüm uçuşlarını Vnukovo Havalimanı'ndan toplayan THY, 4 sefer İstanbul, bir sefer Ankara ve bir sefer de Antalya olmak üzere günlük uçuş sayısını da 6'ya çıkardı.

Bir aylık süreli ziyaretlerde vizelerin kalkması, turist sayısının 4 milyona dayanması, iş dünyasının karşılıklı olarak yatırım ve ticari faaliyetlerinin artması ile paralel büyüyen THY, Rusya'da her hafta 8 ayrı destinasyona 80'e yakın uçuş gerçekleştiriyor. THY'nin 2012 Rusya hedefi ise yolcu kapasitesini 800 bine çıkarmak.

Vnukovo Havalimanı'ndan uçuşların başlatılması ile ilgili düzenlenen törende konuşan THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, Moskova'da farklı alanlarında olan uçuşları artık Vnukovo havalimanında topladıklarını, yeni terminalden daha iyi hizmet verecek olmaktan mutlu olduklarını söyledi.

"ANTALYA İÇİN TEK SEFER YETMEZ"

Açılış töreninde konuşan Vnukovo Havalimanı Genel Direktörü Vasiliy Aleksandrov da yıllık 33 milyon yolcu kapasitesi olan THY gibi büyük havayolu şirketlerinin kendi havalimanlarını tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Şehrin en büyük ve ulaşılması en kolay havalimanından Türkiye'nin her noktasına ulaşım sağlanabileceğini ifade eden Aleksandrov, "Antalya için tek sefer sanırım ilk adım. Bunun artacağını düşünüyorum." temennisinde bulundu.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Ceren Yazgan Yetiz'in de hazır bulunduğu törende Deribaş ve Aleksandrov'un kırmızı kurdeleyi kesmelerinin ardından check-in işlemleri başlatıldı. İlk yolcu Yuliya Dementeyeva ve çocukları Polina ile Roman'a hediyeler verildi. İlk kez turistik amaçlı İstanbul'a giden Dementeyeva, "Çok heyecanlıyım. İlk defa THY ile uçacağım. Böyle bir şansın bize denk geleceğini düşünmemiştik. Gezimiz çok güzel başladı. THY'nin Rusya'da büyümesini arzu ediyoruz" dedi.

"THY GÖZ BEBEĞİMİZ"

THY'nin Vnukovo havalimanına taşınmasının çok iyi olduğunu, yeni hizmet binasında ve yeni koseptle Rusya'da büyümeye devam edeceğini ifade eden Rus Türk İş Adamları Birliği (RTİB) Başkanı Ali Galip Savaşır, "THY göz bebeğimiz. Rusya'da dünya genelindeki büyümeden daha hızlı büyüyor. Biz iş adamları olarak THY'nin Rusya'daki çalışmalarından memnunuz. THY, Türkiye'nin gücünü ve hareketliliğini dünyaya taşıyor. Böylece kültürel, siyasi, ekonomik ilişkilerde de önemli katkı sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Açılış törenine Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Rusya Temsilcisi Ali Tırnava, Rusya Türkiye İşadamları Derneği (RUTİD) Genel Sekreteri Recep Dönmez, iş adamları ve yolcular katıldı. THY'nin Türkiye'nin medarı iftiharı olduğuna değinen Tırnava, iş dünyası olarak günde 6 sefere çıkan uçuşların büyük kolaylık sağlayacağını, özellikle de ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkısı olacağını vurguladı.

"SEKİZ YILDIR THY'Yİ BEKLİYORDUK"

İstanbul'dan gelen A-330 tip uçağın aprona yanaşmasının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Vnukovo Havalimanı Genel Direktörü Aleksandrov sekiz yıldır bu anı beklediklerini söyledi. Göreve başladığı günden bu yana THY gibi büyük şirketlere layık olabilmek için çalıştıklarını ifade eden Rus yetkili, "Her havalimanı böyle şirketle çalışmaktan memnun olur. Vnukovo geçen yıl 70 yaşını kutladı. Yeni terminallerle modernize olduk. Her gelen yolcu kendini bayram havasında hissedecek." değerlendirmesinde bulundu.

2012 HEDEF 38 MİLYON YOLCU

Türkiye'nin son on yılda ekonomik ve siyasi açıdan çok hızlı geliştiğini, dünyada önemli rol üstlenmeye başladığını vurgulayan Deribaş da basın toplantısında THY ile ilgili bilgi verdi. 7-8 yıl önce 60 civarında olan uçak sayısının bugün 200'e yaklaştığını, 2005'te 10 milyon olan yolcu kapasitesinin 2011'de 33 milyona taşındığını ifade eden THY Rusya Genel Müdürü, "2012'de 38 milyon yolcu hedefliyoruz. 200 civarında olan uçuş noktamızı da 215'e çıkarıyoruz. 2005'te sadece Moskova-İstanbul arasında haftalık 7 seferimiz vardı. Şimdi Rusya'da 8 noktaya uçuyoruz. 44'ü Vnukovo olmak üzere bütün Rusya genelinde 2012'de haftalık 80 uçuşa ulaşıyoruz." şeklinde konuştu.

UTAİR'LA TÜM RUSYA'YA ULAŞMAK MÜMKÜN

Vnukovo Havalimanı A terminalinin yeni olması, şehir merkezine yakın olması, alternatif ulaşım yollarının olması nedeni ile tercih ettiklerini kaydeden Deribaş, Rusya'nın en büyük iç hat havayolu şirketlerinden UTair'la yaptıkları ticari anlaşmayı da hatırlattı. Türkiye'den gelen yolcular Vnukovo üzerinden Rusya'nın her noktasına, Rusya'nın her noktasından yola çıkan yolcular da Türkiye'nin yanı sıra dünyanın 200'e yakın noktasına artık tek biletle gidebiliyor.

Deribaş'a göre tek olumsuz durum ise hızla büyüyen THY Rusya uçuş haklarını doldurmuş olması. İki ülke sivil havacılık yetkililerinin bir araya gelerek bu sorunu çözebileceklerini kaydeden Deribaş, o zaman çok daha fazla yolcu taşıyabileceklerini vurguladı.

TRANSİT YOLCULARA ÜCRETSİZ İSTANBUL TURU
İstanbul üzerinden transit uçuşlar için çok özel sürprizleri olduğunu hatırlatan Deribaş, THY'nin ücretsiz olarak İstanbul içinde kültür turları düzenlediğini söyledi.

Türkiye'den Vnukovo havalimanına inen ilk uçakla gelerek basın toplantısına katılan THY Üretim Planlama Başkanı Hulki Balakbabalar da THY markasının Vnukovo havalimanına taşınmasının başlı başına bir proje olduğunu ifade etti. Vnukovo Havalimanı'nın THY'yi bünyesine alabilmek için yoğun mücadele verdiğini teyit eden Balakbabalar, UTair'la olan işbirliğine de çok önem verdiklerini söyledi.

Basın toplantısının ardından yetkililer yaş pasta keserek yeni işbirliğini kutladı.

(Timeturk)
THY VNUKOVO'YA TAŞINDI

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Maalesef CIP hizmetleri cok yetersiz. Salonun pasaport dan once olusu da kullanissiz. CIP salonunda iceceklerin para ile satis yapilmasi da cok ilginc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kota dolmuşsa Samara ya sefer işi yatmış gibi gözüküyor.Maalesef :( Vnukovo ya taşınma olayı hayırlı olsun.THY ile yapılan Kazasız uçuşların ve mutlu yolclukların adreslerinden biri olur inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
eski meydanda tek pistin tamiratını kaç yıl niye beklediniz az mı operasyonu baltaladı o onarım kaç sene sürdü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000