09 Nisan 2013, Salı 11:44:05

THY VAKFI YÖNETİMİNİ SEÇECEK

THY Personeli Sosyal Yardım Vakfı Türk Havak’ta 26 Nisan’da 23’üncü olağan genel kurul yapılacak. İki listenin yarışması beklenen genel kurulda halen vakıf başkanlığını yürüten Tolunay Aygut’un en büyük kozu bugüne kadarki icraatları olacak.
  • Beyaz oluşum şimdiki yönetimin kaliteli kadrosuna gıptaya bakıp hiçbir zaman onlar gibi olamayacak olan arta kalanlar topluluğudur.İşin acı tarafı bunu kendilerininde bilmesidir.Asalet doğuştan , saygınlık zamanla gelir .öyle birgünde şıp diye olmaz. Herkes kimin ne olduğunu biliyor bu şirkette.SONUNA KADAR KIRMIZI...
  • Vakif genel kurul farklarini ne zaman odeyecek? Aciklama bekliyoruz.
  • beyaz vakıf gurubunun padisahlığa özenilen bir dönemde Başkanlığın 2 dönem ile sınırlandırılması gercekten çok önemli,bence tarafsız bir gözle ne söylediklerine dikkat etmek gerekir. doğru hedefler var biraz düşünmeliyiz,
  • Seçilecek yönetim ayrılış ikramiyesi ile ilgili katsayı Artışından doğan paraların neden VAKIF ALTINDA KURULAN AYRI BİR KESİNTİ İLE GENEL KURULDA ALINMIŞ İKİNCİ EMEKLİLİK maaşlarının mahkemelik olmadını bahane ederek mahkeme sonucuna ertelemesinin hukuksal bir bağlantısı olmadığı halde verilmemesi GENEL KURUL DİKKATİNE SUNARAK BU SORUNUN CÖZÜMÜN GENEL KURULDAN geçirlmesidirr
  • Dışarıdan birisi gelsin kabinden 100 kişiye sorsun bakalım. Kamil i nasıl bilirsiniz Tolunay ı nasıl ? Bir kişi Kamil der, o da kendisi... Aradaki fark bu kadar net. Çıkmış bi de başkanlığa aday oluyor. Daha neler görücez şu şirkette...
  • Boş boş yazmayın ne faydası oldu vakfın saçma sapan yerlerde tatil indiriminden başka.konu indirimi diyosunuz satılan konutların uçuk fiyatlarından haberiniz varmı?araç indirimi diyorsunuz bayi belirttiğiniz fiyattlardan daha ucuza araç veriyor(nissan).üyelikten ayrıldığınızda biriken paranızın faizi bir yana üstüne en az 2 aylık kesintiyle paranızı alıyorsunuz.özel araç hizmeti var dediniz oda yalan oldu.yucel kamile eziyor ekiplerine köyü davranıyor diyorsunuz,herzaman doğruları söleyerek ekibi pof poflamafığı içinmi,işinizi daha düzgün yapın diye uyardığı içinmi?bakın bakalım bugüne kadar bir amir olarak kaç kişiyi rapor etmiş?ekiple bir sorun yaşamışmı?burda boşa,karalıyıcı şeyler yazmayın .sizimi eziyo,yanlışmı yapıyor,rapor edersiniz olur.annesine ağlayan çocuk gibi buraya yazdınız boş iftiralarınızı.
  • Bir tarafta herkes tarafından sevilen sayılan, sonsuz güven duyulan Tolunay Başkan. Diğer tarafta her zaman sağa sola bağrınıp gerginlik yaratırken rastlayabileceğiniz Kâmil. Tablo yeterince açık değil mi ? Kıyaslamak, oyum kime diye düşünmek bile boş...
  • amir olmayı ekibini ezmek olarak bilen biri mi vakıf başkanı olacak? Hiç sevimli değilsin Köksu.Önce sev sonra sevilirsin.
  • Bankadan degil de vakiftan borc alabilsek ya... Eskisi gibi! tolunay abi duy sesimizi... Sana kirmizi cok yakisiyor! :))
  • Bu kadar özveriyle çalışan abilerimize yapılan ayıp hepimize yapılmıştır. Sadece KIRMIZI değil KIPKIRMIZI. Arkandayız Tolunay Abi...

Türk Havak’ta 26 Nisan’da yapılacak olağan genel kurul öncesinde yönetime yeni dönemde aday olanlar seçim startını verdi. Halen mevcut yönetimde Genel Sekreter olarak görev yapan Alp Evcil’in ayrı bir liste ile katılacağı genel kurulda THY çalışanları vakfın yeni yönetimini seçecek.


Türk Havak Vakfı Başkanı Tolunay Algut, mevcudiyetinin en önemli sebebi yardımlaşma ve dayanışma olan Türk Havak’ın, yarım yüzyıla yakın tarihiyle, günden güne tazelenen enerjisi ve çağın gerektirdiği modern vakıfcılık anlayışıyla, dünya devi olma yolundaki THY’ye layık olmaya çalıştıklarını vurguladı.

Türk Havak’ın sıkıntılı bir yargı sürecinden sonra yeniden doğduğunun altını çizen Aygut şu ifadeleri kullandı:
“ Bugün mevcut üye sayısıyla, benzer nitelikteki vakıflardan kat kat fazla güç üretebilen Türk Havak, geleceğe umutla bakmaya devam ediyor. Bu bağlamda, Çaresizseniz; ÇareSİZsiniz diye özümsediğimiz, sloganlaştırdığımız ifadeyi, gerçek mucizenin insanın ta kendisi olduğunu göz ardı etmeden eyleme dönüştürmeli ve Vakfımıza sahip çıkmalıyız.”

Türk Havak son yıllarda hem üye sayısını hem de üyelere yaptığı yardımları geçmiş yıllara oranla ciddi şekilde artırdı. 2009 yılından bu yana karşılıksız yardımlarda, 1141 üyeye 404 bin 425 TL evlenme yardımı, 1119  üyeye 551 bin 481 TL doğum yardımı, 34  üyeye 152 bin 580 TL sağlık yardımı, 20 üyenin yakınlarına 279 bin 924 TL ölüm yardımı ve 248 personele 738 bin 800 TL bakım ve tahsil yardımı ödendi.

Bunlara ek olarak Türk Havak’ın anlaşmalı kurumlarla işbirliği çerçevesinde ekonomik tatil, eğitim ve sigorta konularında üyelere destek sağlandı. 



Bu arada Türk Havak'ın mevcut yönetimine muhalif olarak ortaya çıkan Beyaz Oluşum, zehir zemberek bildiri yayınladı.

İşte birçok konuda yönetime eleştiriler yöneltilen o bildiri:

Değerli TÜRK HAVAK üyesi meslektaşlarımız,

17 Nisan 1967 yılında THY tarafından çalışanların iyilik, şefkat duyguları ile sosyal dayanışmayı oluşturmak ve geliştirmek amacıyla kurulan Vakfımız, ticari faaliyetler alanına ağırlık verilmiş ancak ticari faaliyetlerinde de zarar eder hale gelmiştir. Vakfımıza ve üyelerimize ciddi katma değer sağlayabilecek konularda hizmet verilmesini temin edeceğiz. Bizler bağımsız, hiç bir baskıya geçit vermeyecek ve bu işi layıkıyla profesyonelce yapabilecek bir grup olarak, yönetimine talip olduğumuz Vakfımızı, varlık sebebine ve büyüklüğüne uygun işlerle uğraşır hale getirmek için, aşağıda belirttiklerimizi yapacağımızı taahhüt ediyoruz.

1. Vakıflar kanununa göre her yıl yapmamız gereken iç denetimleri yapıp raporların zamanında yayınlanmasını temin edip, yayınlanmamış olan 2011 ve 2012 raporlarını da yayınlayacağız.

2. Bütçe gelir ve gider raporları şu anki yönetimin yaptığı gibi genel değil her kalem ayrı görülecek şekilde yayınlanacaktır.

3. Seçim süreci içerisinde, özellikle uçucu personelin boş gün istemeleri için zaman sınırlaması olduğundan, bu seçimde olduğu gibi saklanmadan planladığımız seçim gününü uçucularla iki ay öncesinden elektronik posta, kısa mesaj veya bildiri ile paylaşarak, aday olmak isteyen arkadaşların yönetime adil katılımı sağlanacaktır. Ayrıca Vakfın imkânları kullanılarak seçim öncesi mevcut yönetimlerin her türlü propaganda yapmasının önü kesilecektir.

4. Vakfın yaptığı her maddi kar sağlayan veya akçeli faaliyetin ne olduğu, ne kadar maliyeti olduğu, hangi müteahhit tarafından yapıldığı, hangi şirketin ne bedelle yaptığı gibi her türlü bilgi ve belge açık olarak internet sitesinde yayınlanacaktır.

5. Vakıf Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı huzur hakkı bedeli Vakıf tarafından yayınlanacak ve üyelerin erişimine açık olacaktır.

6. Acil nakit ihtiyacı olan Vakıf üyeleri için bankalar üzerinden yüksek faizli kredi değil eskiden olduğu gibi Vakıf üzerinden borç para verilmesi hayata geçirilecektir.

7. Vakfın adını ticari işletme olarak zedeleyen, komisyon alınması suretiyle yapılan her türlü vakıf anlayışına zarar veren faaliyetlere, devam edilmeyecek, adımızın lekelenmesine müsaade edilmeden son verilecektir.

8. Konut projelerinde Vakfın isminin kullanılarak konut firmalarının nemalanmasına müsaade edilmeden, üyelerimizin mevcut projelerde mağdur edilmesine Vakfı alet etmeden, büyüklüğümüze yakışır Vakıf Üyelerinin bütçelerine uygun konut projelerinden ayrıcalıklı yararlanacak anlaşmalar yapmak.

9. Vakfımızın ticari iş yapma usulleri uluslararası etik değerlere ve prosedürlere göre belirlenecek, belirlenen bu kurallar tam anlamıyla uygulanarak eş, dost akrabayla etik ve ahlaki olmayan şartlarda iş yapılmasının önüne geçilecektir.

10. Vakfın nakit varlığının riskli olabilecek bankalarda veya hisse senedi gibi riskli olabilecek yatırım argümanlarında değerlendirilmesinin önüne geçilecek.

11. Devlet destekli konut üretim projeleri ana faaliyet olacak ancak maddi olanakların anapara korunacak şekilde profesyonel yönetim anlayışına uygun olarak kullanılması sağlanacaktır.

12. Vakıf başkanının iki dönemden fazla başkanlık yapması engellenecek.

13. Vakfın vakıf olma özelliğini tekrar Vakfa kazandırmak amacıyla düşük ücretli çalışanlarında vakıflı olmasını temin etmek maksadıyla %25 formatında yani yaklaşık aylık 35 TL ödeyerek bir üyeliğin ihdas edilmesinin önü açılacaktır.

14. Vakfımızın sosyal yardım maddeleri arttırılarak üyelerimizin daha fazla yardımlardan faydalanması sağlanacaktır.

15. Vakfımızın kurumsallaşması temin edilerek her türlü kalite belgelerinin alınması sağlanacaktır.

10 Nisan 2013 tarihinde mavi renkli listeye desteğinizi bekliyoruz. Saygılarımızla.

Beyaz Oluşum Grubu
 

THY VAKFI YÖNETİMİNİ SEÇECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Kıpkırmızı ~ 11 yıl önce
Beyaz oluşum şimdiki yönetimin kaliteli kadrosuna gıptaya bakıp hiçbir zaman onlar gibi olamayacak olan arta kalanlar topluluğudur.İşin acı tarafı bunu kendilerininde bilmesidir.Asalet doğuştan , saygınlık zamanla gelir .öyle birgünde şıp diye olmaz. Herkes kimin ne olduğunu biliyor bu şirkette.SONUNA KADAR KIRMIZI...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farklar ~ 11 yıl önce
Vakif genel kurul farklarini ne zaman odeyecek? Aciklama bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farklar ~ 11 yıl önce
mahkemeye kararı bekleniyor mayısta mahkeme kolay gelsin
Beyaz vakıf ~ 11 yıl önce
beyaz vakıf gurubunun padisahlığa özenilen bir dönemde Başkanlığın 2 dönem ile sınırlandırılması gercekten çok önemli,bence tarafsız bir gözle ne söylediklerine dikkat etmek gerekir. doğru hedefler var biraz düşünmeliyiz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TB ~ 11 yıl önce
Seçilecek yönetim ayrılış ikramiyesi ile ilgili katsayı Artışından doğan paraların neden VAKIF ALTINDA KURULAN AYRI BİR KESİNTİ İLE GENEL KURULDA ALINMIŞ İKİNCİ EMEKLİLİK maaşlarının mahkemelik olmadını bahane ederek mahkeme sonucuna ertelemesinin hukuksal bir bağlantısı olmadığı halde verilmemesi GENEL KURUL DİKKATİNE SUNARAK BU SORUNUN CÖZÜMÜN GENEL KURULDAN geçirlmesidirr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAMİL ~ 11 yıl önce
Dışarıdan birisi gelsin kabinden 100 kişiye sorsun bakalım. Kamil i nasıl bilirsiniz Tolunay ı nasıl ? Bir kişi Kamil der, o da kendisi... Aradaki fark bu kadar net. Çıkmış bi de başkanlığa aday oluyor. Daha neler görücez şu şirkette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler acıdır ~ 11 yıl önce
Boş boş yazmayın ne faydası oldu vakfın saçma sapan yerlerde tatil indiriminden başka.konu indirimi diyosunuz satılan konutların uçuk fiyatlarından haberiniz varmı?araç indirimi diyorsunuz bayi belirttiğiniz fiyattlardan daha ucuza araç veriyor(nissan).üyelikten ayrıldığınızda biriken paranızın faizi bir yana üstüne en az 2 aylık kesintiyle paranızı alıyorsunuz.özel araç hizmeti var dediniz oda yalan oldu.yucel kamile eziyor ekiplerine köyü davranıyor diyorsunuz,herzaman doğruları söleyerek ekibi pof poflamafığı içinmi,işinizi daha düzgün yapın diye uyardığı içinmi?bakın bakalım bugüne kadar bir amir olarak kaç kişiyi rapor etmiş?ekiple bir sorun yaşamışmı?burda boşa,karalıyıcı şeyler yazmayın .sizimi eziyo,yanlışmı yapıyor,rapor edersiniz olur.annesine ağlayan çocuk gibi buraya yazdınız boş iftiralarınızı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TABLO ~ 11 yıl önce
Bir tarafta herkes tarafından sevilen sayılan, sonsuz güven duyulan Tolunay Başkan. Diğer tarafta her zaman sağa sola bağrınıp gerginlik yaratırken rastlayabileceğiniz Kâmil. Tablo yeterince açık değil mi ? Kıyaslamak, oyum kime diye düşünmek bile boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyaz yorum ~ 11 yıl önce
amir olmayı ekibini ezmek olarak bilen biri mi vakıf başkanı olacak? Hiç sevimli değilsin Köksu.Önce sev sonra sevilirsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Bankadan degil de vakiftan borc alabilsek ya... Eskisi gibi! tolunay abi duy sesimizi... Sana kirmizi cok yakisiyor! :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasak ~ 11 yıl önce
vakıftan borc verebılmeyı devlet yasakladı.maalesef yasal olarak yapamıyorlar.
KIRMIZI ~ 11 yıl önce
Bu kadar özveriyle çalışan abilerimize yapılan ayıp hepimize yapılmıştır. Sadece KIRMIZI değil KIPKIRMIZI. Arkandayız Tolunay Abi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000