06 Eylül 2016, Salı 16:36:18

THY Uzakdoğu'yu İstanbul'a getirdi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Genel Müdürlüğü’nde 18 ülkeden 120 gazeteci, televizyoncu, sosyal medya yazarına FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişimini anlattı.
  • Yönetim kurulu başkanında Abd li para babaları imajı var nerden para geleceğini bilir herhalde .DEvam et kardeşim belli bir yaşın üstünü hemen işten at.Müdürleri fırçala uzakdoğuya açıl.Ara sıra darbe karşıtı bir şeyler söyle.Çünkü bu yöneticiliğin olmazsa olması.Arada bir işçi yandaşı görün.Ama toplu sözleşmelerde bildiğini oku.Pilotlara mesleğini öğret.Kriz anlarında boy göster.Arka planda kutlamaları valiyi bakanı ihmal etme.Kİm tutar seni başarılar.
  • yakinbatiyla rekabet edemeyince uzakdoguya kaydik
  • Thy'nin Cin ve Hindistan seferlerini hem sefer sayisi hem de destinasyon bakimindan arttirmasi cok onemli. Maalesef ulkenin yonetiminin beceriksizligi (hem dis hem de ic politikada) sirketi imaj ve mali acidan olumsuz etkiledi.
  • başkan yeni istihdamlarda neden ısrarla 90 doğumlu sınırında duruyorsunuz?? Deneyimli olan herkesin istihhdam edilmesine neden sıcak bakıyorsunuz? Neden ısrarla liyakat sistemini görmezden geliyorsunuz? Başınıza ve başımıza gelenlerden halen ders almadınız mı?
  • Herşey iyi güzel,boy boy heryerde reklamlar da güzel ama neden bu kadar büyük zararda THY peki öyleyse ? Çoğu kişi hemen bahaneler sıralamaya başlamış zararı haklı göstermek için .Bu kadar büyük bir zararın hepsini çeşitli bahaneler bularak kendinizi haklı gösteremezsiniz.Adama gülerler.Önce öz eleştiri yapmalısınız.Yanlış yapılan birçok şey var.Örneğin şirketin USD kuru borcunun JPY(Japon Yeni )ye çevrilmesi gibi.Son 1 yıl içinde USD kuru JPY karşısında % 30 artınca zarar patlamış.Zararın 1 milyar TL'ye yakın bir kısmı buradan kaynaklanmış.Böyle büyük bir yöentim hatası nasıl yapılır anlamak mümkün değil.Diğer kısmı da şişkin giderlerden kaynaklanan oprasyonel zararlar ve doluluk oranların düşük olmasından,karlı olmayan hatlardan.Kimse bu yıl olağanüstü olaylar oldu deyip de zararı nolrmalmiş gibi göstermeye çalışmasın.Herşey yolunda gitmiş olsa bile THY bu şartlarda zaten yine zarar yazacaktı.
  • satın gitisn bu şirketi artık vergimi bu gibi batık şirketlere vermek istemiyorum!!!
  • Çok güzel çalışmalar.inşallah diğer thy yöneticilerimiz ve calisanlarimiz da işlerine dört elle sarılır ve şirketimizi yeni başarılara taşırız.
  • gibi bişi geldi içimden eminim benm gibi demek isteyenler de vardır
  • İlker Aycı Bey ve Ahmet Karaman Bey ve de Temel Kotil o kabus dolu gecenin ilk anından itibaren çalışanların yanındaydı sabaha kadar biz THY TEKNiK olarak şahid olduk ve gurur duyduk! Cesur,çalışkan ve inançlı insanlarla daha güzel daha güçlü bir Türkiye için hep beraber olmalıyız. Saygılar..
  • Adamın dibi ki kendisi sayın başkanımız bu kadar başkan geldi yüzünü görmediğimiz adamlar oldu. Sonsuz saygılar...

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin İstanbul'da ağırladığı 120 yabancı gazeteciye 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) anlattı. İlker Aycı, darbe girişiminin THY'ye 40 milyon dolara mal olduğunu söyledi.

28 Haziran terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası yapılan değişikliklerrin THY'ye 40 milyon dolar üzerinde ek maliyet getirdiğini söyleyen Aycı, "15 Temmuz darbe kalkışması peşinden operasyonlara devam ettik. 28 Haziran terör saldırıları ve 15 Temmuz darbe kalkışması peşinden biletleri kayıtsız şartsız değiştireceğimizi söyledik. Bu iki olayın peşinden yapılan değişikliklerin maliyeti 40 milyon doları geçmiştir" dedi.

Aycı, "Biz Türkiye'de yolcularımıza 'yolcu' demiyoruz 'müşteri' demiyoruz biz ne diyoruz biliyor musunuz? Biz misafir diyoruz. İstanbul gibi THY ile bütünleşen bir şehir İstanbul hubunda yaklaşık 75 milyon yolcu kapasitemiz var. Bu yıl yaklaşık 64 milyon yolcu taşıyacağız. Bunun yüzde 60'ı transit yolcu. Yüzde 40 da ana hub doğrudan varışlı ve çıkışlı yolculardır" diye konuştu.

"YENİ HAVALİMANINI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUZ"
Yeni havalimanının bitmesiyle büyümeye devam edeceklerini söyleyen Aycı, "Yeni yapılan havalimanımız 2018 yılında devreye girecek. Dünyanın en büyük en modern ve en güvenli havalimanlarından birini inşa ediyoruz. Bu havalimanında 90 milyonla başlayacak yolcu kapasitesi 150 milyona çıkacak. Çok önemli bir aktarma merkezi olacak. Yeni havalimanımı da büyük bir sabırsızlıkla bekliyoruz. Yeni hatlar açarak büyümeye devam edeceğiz. Asya pazarı bizim için önemli bir pazar. Türk milleti olarak kökenimiz bir tarafı Orta Asya o nedenle bizler kökü oralara dayanan bir ülke yerel dilinde yeni kabin memurları alarak sizlere sizlerin dilinde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Yeni açtığımız Lounge'larla birlikte sizleri havalimanında en iyi şekilde ağırlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE VE İSTANBUL GÜVENİLİR BİR TATİL DESTİNASYONU"
Aycı, "Türkiye güvenilir bir ülke, İstanbul güvenilir bir şehir, güvenilir bir tatil destinasyonu. Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır. "
Aycı, Atatürk Havalimanı'nda 4 Eylül'de bin 454 iniş-kalkışla yeni bir rekora imza atmasına ilişkin düşüncelerinin sorulması üzerine şunları kaydetti:
“Gökten ne yağar da yer kabul etmez” diyeceğiz. Dolayısıyla toparlanmanın olduğunu görüyoruz. Bu toparlanma da bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Zira yaşananları sizler de biliyorsunuz. Sektörümüzde ve turizmde, taşımacılık, havacılık sektöründe ve şirketimizde bir yan etkisi oldu. Bu etkinin süratle telafisi bakımından da bu rakamları çok olumlu ve çok önemli görüyorum. Türkiye güvenilir bir ülke, İstanbul güvenilir bir şehir, güvenilir bir tatil destinasyonu. Bu anlamıyla THY’yi yolcularımızın tercih etmesinden ve yine aynı şekilde Atatürk Havalimanımızda rekor kırılmasından dolayı çok mutluyum. Bunun ileriye matuf mutlaka olumlu etkileri olacaktır. "








THY Uzakdoğu'yu İstanbul'a getirdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

serdarokthy ~ 8 yıl önce
Yönetim kurulu başkanında Abd li para babaları imajı var nerden para geleceğini bilir herhalde .DEvam et kardeşim belli bir yaşın üstünü hemen işten at.Müdürleri fırçala uzakdoğuya açıl.Ara sıra darbe karşıtı bir şeyler söyle.Çünkü bu yöneticiliğin olmazsa olması.Arada bir işçi yandaşı görün.Ama toplu sözleşmelerde bildiğini oku.Pilotlara mesleğini öğret.Kriz anlarında boy göster.Arka planda kutlamaları valiyi bakanı ihmal etme.Kİm tutar seni başarılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yakinbati ~ 8 yıl önce
yakinbatiyla rekabet edemeyince uzakdoguya kaydik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IC ~ 8 yıl önce
Thy'nin Cin ve Hindistan seferlerini hem sefer sayisi hem de destinasyon bakimindan arttirmasi cok onemli. Maalesef ulkenin yonetiminin beceriksizligi (hem dis hem de ic politikada) sirketi imaj ve mali acidan olumsuz etkiledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 8 yıl önce
başkan yeni istihdamlarda neden ısrarla 90 doğumlu sınırında duruyorsunuz?? Deneyimli olan herkesin istihhdam edilmesine neden sıcak bakıyorsunuz? Neden ısrarla liyakat sistemini görmezden geliyorsunuz? Başınıza ve başımıza gelenlerden halen ders almadınız mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 8 yıl önce
Liyakat dersen önce Başkan gider :)
Cengiz ~ 8 yıl önce
Herşey iyi güzel,boy boy heryerde reklamlar da güzel ama neden bu kadar büyük zararda THY peki öyleyse ? Çoğu kişi hemen bahaneler sıralamaya başlamış zararı haklı göstermek için .Bu kadar büyük bir zararın hepsini çeşitli bahaneler bularak kendinizi haklı gösteremezsiniz.Adama gülerler.Önce öz eleştiri yapmalısınız.Yanlış yapılan birçok şey var.Örneğin şirketin USD kuru borcunun JPY(Japon Yeni )ye çevrilmesi gibi.Son 1 yıl içinde USD kuru JPY karşısında % 30 artınca zarar patlamış.Zararın 1 milyar TL'ye yakın bir kısmı buradan kaynaklanmış.Böyle büyük bir yöentim hatası nasıl yapılır anlamak mümkün değil.Diğer kısmı da şişkin giderlerden kaynaklanan oprasyonel zararlar ve doluluk oranların düşük olmasından,karlı olmayan hatlardan.Kimse bu yıl olağanüstü olaylar oldu deyip de zararı nolrmalmiş gibi göstermeye çalışmasın.Herşey yolunda gitmiş olsa bile THY bu şartlarda zaten yine zarar yazacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 8 yıl önce
haklısın kardeş bunlar Japon Yeni ile kredi bulduklarında kendilerini dünyanın en zeki inasnaları diye tanıtmışlardı ama şimdi boru olunca işe sahiplenen yok:)
Hadi oradan ~ 8 yıl önce
Jpy ne kadar size girmis de bir turlu cikmadi. Bilip bilmeden sallamayin kardesiiim
Hadi oradana ~ 8 yıl önce
Asıl sana hadi oradan.Asıl sallayan sensin.Herkes neyin ne olduğunun farkında.Kimse cahil değil.Kime neyi yutturuyorsun sen? Komik olma lütfen.JPY anlaşmasını yapanlardan birisi sen olmayasın sakın.Acı gerçekler söylenince hiç de işine gelmedi galiba :)
Yonetim Kurulu Baskani ne diyorsa o... ~ 8 yıl önce
Gerek mevcut Yonetim Kurulu Baskaninin gecen hafta yaptigi demeci duyan, gerekse birazcik olsun Muhasebe ve Finans bilen herkes neyin ne oldugunu bilir. Size kalsaydi %6 ile %8 ile usd borclanirdiniz.. Golge etme baska ihsan istemez :))
satın ~ 8 yıl önce
satın gitisn bu şirketi artık vergimi bu gibi batık şirketlere vermek istemiyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Çok güzel çalışmalar.inşallah diğer thy yöneticilerimiz ve calisanlarimiz da işlerine dört elle sarılır ve şirketimizi yeni başarılara taşırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geç ~ 8 yıl önce
bu zmana kadar nedne bekledin çalışmadan yattın!!! geç bu işleri ben olsam en az 5bin kişyi atarım
yrrğmı ye fnr ~ 8 yıl önce
gibi bişi geldi içimden eminim benm gibi demek isteyenler de vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dikkat!! ~ 8 yıl önce
İlker Aycı Bey ve Ahmet Karaman Bey ve de Temel Kotil o kabus dolu gecenin ilk anından itibaren çalışanların yanındaydı sabaha kadar biz THY TEKNiK olarak şahid olduk ve gurur duyduk! Cesur,çalışkan ve inançlı insanlarla daha güzel daha güçlü bir Türkiye için hep beraber olmalıyız. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halüsinasyon ~ 8 yıl önce
İlker bey o gece yurt dışında olduğunu çıktığı TV programında kendisi söyledi. Senin gördüğün başka biri ya da söylemek istediğin başka bir şey.
Line maint ~ 8 yıl önce
Adamın dibi ki kendisi sayın başkanımız bu kadar başkan geldi yüzünü görmediğimiz adamlar oldu. Sonsuz saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
durak ~ 8 yıl önce
yalakalr 2 durak sonra insin lütfen:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000