09 Ocak 2012, Pazartesi 09:12:12

THY UÇAKLARINDA KUR'AN-I KERİM DİNLENEBİLECEK

Türk Hava Yolları (THY), yurtdışı uçuşlarında yolcuların daha eğlenceli vakit geçirmesi için film, oyun, müzik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi...
  • uçaklar namaz vakti yönünü kıbleye çevirsin
  • Dünyanın geri kalanı, sen ve senin gibi sığ düşüncelere sahip kişilerle, soluduğu havayı paylaşırken, senin böyle bir çıkışta bulunman tam misyonuna uygun olmuş. SMS projeni ise kutlamak gerekir , daha saçması kimsenin aklına gelmezdi doğrusu.
  • Nutuk konulabilir yazdığım halde sen Kur an konulamaz düşüncesinde ısrarlısın. Laik im deyip ortalıkta dolaşıyorsun da insanların din özgürlüklerine dini uygulamalara karşı çıkıyorsun, elinden gelse heryerden dini kaldırmaya çalışacaksın. Bu ülke insanlarına sen ve senin gibiler kadar hiçbir ülke insanı hiçbir değişik din mensubu zarar veremez. Atatürk ilah, nutuk ise dine alternatif olarak ilk yıllarda şiirler yazılmıştır bu ülkede. KSML, MOML,VGML yemeklerini yiyen yanındaki değişik inanca sahip insan nasıl tepki göstermiyorsa, ruhun gıdası olan ilahi kitap okuyan ve dinleyenlerede senin gibiler alışacak zaman ile. Bu dinin doğrluğunu birgün analaycaksınız. Kalpler allahı zikr ile huzur bulur... zikr=anmaktır cahile duyurulur.
  • her koltukta ekstra tesbih ve seccade koyabilirler yakında.. Ha birde uçuş esnasında ezan vakti geldiğinde tüm uçağa ezan yayını yapılsın. her uçuş bir sevap diye reklam yapılsın!
  • yılın son çeyreğinde cari açığımız 75 milyar dolar olmuş
  • mukemmel bir uygulama thyyı tebrık ederım
  • canım benim bu bir palavra bu ülkenin %99 müslüman degil kaldi ki turkish airlines "globally yours" sloganını kullanarak tüm dünya ya hizmet veriyor yani sadece müslümanlara degil
  • Öncelikle Türkiye müslüman gelenekleri ile kurulan büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülke. Yıllardan beri dini yaşamak ayıp alaturka geri yaşam formu diyip insanlar özünden saptırılmasaydı şimdi bu kadar koyu din savunucuları olmayacak herkes kendı kulturunu yasayacaktı. Bu uygulama gayet guzel bır uygulama herkesın kişisel ekranı var kapatır gozunu dinler yanındakıyle muhattab olmaz bu kadar basit olayı dramatıze etmenın anlamı yok. Diğer dinlerinde eklenmesı guzel olur. DC-10 ucaklarının survival kit lerinde 4 buyuk dinin kitapları bulunurdu şimdikilerde yok nedenide zor durumlarda insanların manevi olarak birbirlerine kenetlenmeleridir. Maneviyatı genclere ögretseydik simdi çok farklı bir yonetım olurdu ulkede haksızlıgın olmadıgı
  • yorumların birinde ezan ve kur an rahatsızlığndan bahsediyor bir şahıs.aynı uçakta ecnebice şarkılar,tepişmeler yapılırken neden rahatsızlık duyulmuyor.ezan dan kafasının şiştiğini söyleyip arabistanı işaret edenler,burası %99 müslüman ülke.kendisi,fransaya gitsin.belki fransızlar ve ermeniler derdine derman olur.bunca müslüman ezanda kur'anda islamda huzur bulurken.ve bu huzuru havada thy aracılığıyla da devam ettirirken,böyle imandan nasipsizlerin rahatsız olması, müslümanların azmini ve islami yaşantısını dahuzurla ve de şevkle devam ettirecektir. dacacfdfdfdfddddaha
  • NERDEN NEREYE GELDİ BAK diyen arkadaş inancını bu kadar açık açık ilan etigin için sana teşekür ediyorum AMA bilmenide istiyorumki zerdüşi veya ataistlik harici tüm dinler bir inanca saygı duyar demeki seni bir yaratan yok sen dünya yada kazık çakmaya geldin ve hiç ölmiceksin bi düşün istersen
THY'nin özel eğlence sistemleri ile donatılan 30 uçağında isteyen yolcu Kur'an-ı Kerim dinleyebilecek. Dış hat uçuşlarında Türkçe mealinin de dinletildiği Kur'an-ı Kerim hizmeti, yakın zamanda 4 dilde verilmeye başlanacak.
 
THY yönetimi, yolculardan gelen talep üzerine, Boeing 777-300 ER, A 330 ve B 737-900 ER gibi uçaklarda bulunan özel eğlence sistemine, Kur'an-ı Kerim sûrelerini ekledi. Uygulamanın en güzel şekilde gerçekleşmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ile işbirliğine giden şirket yönetimi, 5 hafız tarafından okunan sûreleri, yaklaşık iki ay önce sisteme yükleyerek 'sesli Kur'an-ı Kerim' hizmeti sunmaya başladı. Uygulamayla ilgili yolculardan olumlu tepkiler geldiğini ifade eden yetkililer, yakın zamanda görüntülü hizmet sunmaya başlayacaklarını dile getirdi.
 
THY, B777, A340, A330, A321, B737-800 ve B737-900 tipi uçakları ile düzenlediği dış hat uçuşlarında, kabin içi eğlenceye yönelik kişisel ekran ve planet dijital sistemi kullanıyor. Planet dijital sisteminin eğlence bölümünde, yerli ve yabancı yaklaşık 350 film ve kısa programlar, radyo kanalları, Türk ve dünya müzikleri ile oyun kanalları ve sesli kitap kanalı bulunuyor.

(Mustafa Gün/Zaman)

Habertürk gazetesi köşe yazarı Rahşan Gülşan ise, Las Vegas'ta Tüketici Elektriği Fuarı'na giderken Türk Hava Yolları uçağında rastladığı Kuran-ı Kerim dinleme imkanını böyle köşesine taşıdı...

Biliyorsunuz Tüketici Elektroniği Fuarı için Las Vegas’tayım. Vegas’a geldiğim Türk Hava Yolları uçağında ilginç bir şeyle karşılaştım.

Uçak, THY’nin yeni aldığı Boeing 777 tipindeydi. THY bu uçakları gerçekten de çok güzel döşetmiş. Üstelik standartları da hayli yüksek tutmuş.

Mesela eskiden sadece Business ve First Class bölümlerinde gördüğümüz etkileşimli uçak içi eğlence sistemleri artık uçağın tamamında mevcut. Bu sistemde de 350 civarı film, yüzlerce müzik albümü, TV programları hatta istediğiniz koltuktaki yolcuya telefon veya kısa mesaj imkânı bile var.

THY, bu zengin içeriğe daha önce rastlamadığım yeni bir içerik eklemiş.

O da uçuş boyunca Kuran-ı Kerim dinleme imkânı. Hem de dilersiniz Arapça, dilerseniz de Türkçe mealini dinleyebiliyorsunuz.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan kayıtlardan istediğiniz sureyi seçip dinlemek ya da kendinize belli surelerden bir çalma listesi oluşturup onları dinlemek de mümkün.

Açıkçası bu uygulamayı hiç yadırgamadım. Dindar insanların uçuş boyu Kuran-ı Kerim dinleme hakkına sahip olmaları eminim ki hoşlarına gidecektir.

Ama THY, bu konuda gelecek tepkilerden çekindiğinden midir bilemem Kuran-ı Kerim bölümünü ayrı bir başlık yapmaktansa Müzik bölümünün altında bir alt grup olarak konuşlandırmış. Yani pop, rock, chill out, jazz, dünya müziklerinin arasında bir müzik başlığı gibi duruyor.

Ama asıl skandal Kuran-ı Kerim başlığına girip Arapça’sını dinlemek istediğinizde kendini gösteriyor.

Bu bölümde sanki Kuran okuyan Rihanna’ymış gibi duruyor. Çünkü Kuran-ı Kerim albümünün sanatçısı Rihanna olarak görünüyor.

Eminim gözlerinden kaçmıştır ama THY böyle bir hizmet sunacaksa cesur olup din adı altında ayrı bir başlık oluşturup dini yayınları bunun altına koysa ve tabii bir de Rihanna ayıbını hemen düzeltse iyi olur kanaatindeyim.

“Uçakta Kuran-ı Kerim olur mu?” tartışmasının ise yanından bile geçmiyorum. İnsanların kişisel iradelerine bırakıldığı sürece Kuran-ı Kerim de olabilir başka kutsal kitaplar da.

Mesele korkmadan, çekinmeden yaptığın işin hakkını vermekte.

(Rahşan Gülşan - Habertürk)
 
THY UÇAKLARINDA KUR'AN-I KERİM DİNLENEBİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (78)

Misafir ~ 12 yıl önce
uçaklar namaz vakti yönünü kıbleye çevirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Dünyanın geri kalanı, sen ve senin gibi sığ düşüncelere sahip kişilerle, soluduğu havayı paylaşırken, senin böyle bir çıkışta bulunman tam misyonuna uygun olmuş. SMS projeni ise kutlamak gerekir , daha saçması kimsenin aklına gelmezdi doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Nutuk konulabilir yazdığım halde sen Kur an konulamaz düşüncesinde ısrarlısın. Laik im deyip ortalıkta dolaşıyorsun da insanların din özgürlüklerine dini uygulamalara karşı çıkıyorsun, elinden gelse heryerden dini kaldırmaya çalışacaksın. Bu ülke insanlarına sen ve senin gibiler kadar hiçbir ülke insanı hiçbir değişik din mensubu zarar veremez. Atatürk ilah, nutuk ise dine alternatif olarak ilk yıllarda şiirler yazılmıştır bu ülkede. KSML, MOML,VGML yemeklerini yiyen yanındaki değişik inanca sahip insan nasıl tepki göstermiyorsa, ruhun gıdası olan ilahi kitap okuyan ve dinleyenlerede senin gibiler alışacak zaman ile. Bu dinin doğrluğunu birgün analaycaksınız. Kalpler allahı zikr ile huzur bulur... zikr=anmaktır cahile duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her koltukta ekstra tesbih ve seccade koyabilirler yakında.. Ha birde uçuş esnasında ezan vakti geldiğinde tüm uçağa ezan yayını yapılsın. her uçuş bir sevap diye reklam yapılsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yılın son çeyreğinde cari açığımız 75 milyar dolar olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
mukemmel bir uygulama thyyı tebrık ederım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
canım benim bu bir palavra bu ülkenin %99 müslüman degil kaldi ki turkish airlines "globally yours" sloganını kullanarak tüm dünya ya hizmet veriyor yani sadece müslümanlara degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öncelikle Türkiye müslüman gelenekleri ile kurulan büyük çoğunluğu müslüman olan bir ülke. Yıllardan beri dini yaşamak ayıp alaturka geri yaşam formu diyip insanlar özünden saptırılmasaydı şimdi bu kadar koyu din savunucuları olmayacak herkes kendı kulturunu yasayacaktı. Bu uygulama gayet guzel bır uygulama herkesın kişisel ekranı var kapatır gozunu dinler yanındakıyle muhattab olmaz bu kadar basit olayı dramatıze etmenın anlamı yok. Diğer dinlerinde eklenmesı guzel olur. DC-10 ucaklarının survival kit lerinde 4 buyuk dinin kitapları bulunurdu şimdikilerde yok nedenide zor durumlarda insanların manevi olarak birbirlerine kenetlenmeleridir. Maneviyatı genclere ögretseydik simdi çok farklı bir yonetım olurdu ulkede haksızlıgın olmadıgı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumların birinde ezan ve kur an rahatsızlığndan bahsediyor bir şahıs.aynı uçakta ecnebice şarkılar,tepişmeler yapılırken neden rahatsızlık duyulmuyor.ezan dan kafasının şiştiğini söyleyip arabistanı işaret edenler,burası %99 müslüman ülke.kendisi,fransaya gitsin.belki fransızlar ve ermeniler derdine derman olur.bunca müslüman ezanda kur'anda islamda huzur bulurken.ve bu huzuru havada thy aracılığıyla da devam ettirirken,böyle imandan nasipsizlerin rahatsız olması, müslümanların azmini ve islami yaşantısını dahuzurla ve de şevkle devam ettirecektir. dacacfdfdfdfddddaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
NERDEN NEREYE GELDİ BAK diyen arkadaş inancını bu kadar açık açık ilan etigin için sana teşekür ediyorum AMA bilmenide istiyorumki zerdüşi veya ataistlik harici tüm dinler bir inanca saygı duyar demeki seni bir yaratan yok sen dünya yada kazık çakmaya geldin ve hiç ölmiceksin bi düşün istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000