05 Temmuz 2011, Salı 10:57:13

THY UÇAĞINI IŞIL ALBEN Mİ İNDİRDİ?

A Milli Bayan Basketbol Takımını Polonya'dan getiren Türk Hava Yolları'nın A321 tipi uçağını, Atatürk Havalimanı'na Galatasaray'lı bayan basketbolcu Işıl Alben mi indirdi?
  • siz uçaklarla ilgili fazla hollywood filmleri izlemişsizniz deneyimli pilotlar bile ilk defa oturdukları bir uçagın kokpitine adapte olmada zorlanır hatta inişi bile hemen başaramayabilirler sen gel uçagı indir hemde bir seferde .......
  • Thy airbuslarinda bu yonetim dunya literaturune coktan gecti. Thy de Airbus a binecekseniz korkun!!!! Gercekten korkun inis takimlarini almadan ucus 8000 fit perdovites 340 in motorunun vurulmasi diger 310 un fas da iniste pistten cikip kal olmasi ustune bu son rezalet. Balik bastan kokarmis. Airbus un patronunda ar olsa bu kadar olaydan sonra degil yoneticilik yapmak pilotlugu birakirrrr. Ama nerde????
  • DHMİ'deki müdürlere takmış biri her yerde aynı yorumu yapıyor kuyruk acısı var galiba,genç ve güzeş ollabilirsin ama bu senin akıllı,bilgili olduğunu göstermez.Şimdiki müdürler gidince uçalra 1 NM araylamı inip kalkacak,park yerlerine üst üstemi dizilecek,olmayan hızlı çıkış taksiyollarımı pistlere ilave edilecek(İST yeni bitti).Bence sen gel belli uyanık bir şeysin herşeyi sen bilirsin
  • Arkadaş sanırım FDR ile karıştırmış. CVR son 120 dk, FDR ise son 25 saati kayıt eder. Olur bazen böyle dikkatsizlikler. Dalga geçmenin alemi yok.
  • Sidestick kumandaya sahip A321 tayyaresinde hangi kolu çekmiş bu arkadaş? Haberin içeriği belliki hayal mahsulu ama şakası bile ürkütücü!
  • Böyle birşeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir pilot yolcuların ve kendi hayatını bu şekilde tehlikeye atmaz (bu kadar salak olamaz). Bayanın yaptığı basit bir şakayı ciddiye alıp gerçekmiş gibi yansıtmaya çalışmakta bence yanlış. Yine de bu olaydan çıkarılacak ders kimi kokpite aldığınıza dikkat etmeniz gerektiğidir.
  • sukuladım bunu.
  • CVR uçuşlarda min. son 120dk olacak şekilde kayıt yapar. 25 senelik kayıt falan tutmaz. içinde flash hafızası vardır. Kaza durumunda CVR kayıtlarına ulaşıldığında son 120dkdan öncesi de zaten çok önemli değildir. Detaylı bilgi için AMM ATA 237100 PB001 "Recording"
  • bir saçmalamayın lütfen arkadaşlar kokpite girmiştir sorun yok..kokpiti yasaklamalarıda zaten ayrı bir saçmalık..ama iş kumandaya gelince kim ne derse desin hiç bir kaptanda yapmaz onu..ben kaç kere kokpitte uçtum onca bilgime ragmen kumandayı geçtim radio panele bir frekans girmeme izin vermediler.kendinize gelin
  • walla boeing olsaydı inanırdım..çünkü kolu bayağı serttir..airbusta kol mol yokki çekilecek..kendi kendine iniyor zaten..boeing taşş gibi walla...
Hürriyet gazetesinden Meriç Tunca'nın haberine göre, Polonya’da düzenlenen 2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nın ardından dün yurda dönen A Milli Bayan Basketbol Takımı'nda buruk bir sevinç vardı. Milliler Rusya'ya finalde yenilerek turnuvada ikinci oldular.

Fakat dönüş yolculuğunda geçen en ilginç diyalog Atatürk Havalimanı'na iniş yapan THY'ye ait Balıkesir isimli Airbus A321 tipi uçağını indirdiğini iddia eden Işıl Alben'in söyledikleri oldu.

Terminale inişin ardından A Milli Bayan Basketbol Takımı'nın Başkanı Turgay Demirel, basketbolcu Işıl Alben'e "Sen hep kokpitteydin! Nasıldı?" diye sormasının ardından Alben'den çarpıcı bir cevap geldi. Alben "O da bişey mi, uçağı piste ben indirdim. Kaptan inerken kolu bana çektirdi... Hem de iki kez.. Uçağı piste ben indirdim" dedi.

Başkan Demirel "Allah'tan hava karanlıktı. Uçağın gece inmesi daha güzel oluyor" dedikten sonra Alben "Evet muhteşemdi. Ben bunu ikinci kez deniyorum" diyerek yanıtladı.

Tunca, Alben ile Demirel'in diyaloglarının ardından konuyu sorduğu bir havacılık uzmanından şu cevabı aldı. "Böyle bir şey mümkün değil.. Herhalde kız orada kafa yapmaya çalıştı. Çünkü böyle bir durumda uçağın pilotları hakkında yolcuların hayatını tehlikeye atmaktan soruşturma açılır. Kolay değil. 100 milyon dolarlık uçaklar bunlar.. Bir aletine bile zarar gelemez.." dedi.

AirportHaber Başyazarı Sefa İnan ise Basketbolcu Işıl Alben'in mevcut kurallara aykırı olmasına rağmen kokpitte oturmuş olmasının mümkün olabileceğini fakat iniş sırasında herhangi bir müdahalede bulunmasının ihtimalinin bile bulunmadığını, iniş sırasında hiç bir pilotun böyle bir şeye en azından kendi can güvenliği açısından cesaret edemeyeceğini ifade etti.

©AirportHaber.com


THY UÇAĞINI IŞIL ALBEN Mİ İNDİRDİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Misafir ~ 13 yıl önce
siz uçaklarla ilgili fazla hollywood filmleri izlemişsizniz deneyimli pilotlar bile ilk defa oturdukları bir uçagın kokpitine adapte olmada zorlanır hatta inişi bile hemen başaramayabilirler sen gel uçagı indir hemde bir seferde .......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy airbuslarinda bu yonetim dunya literaturune coktan gecti. Thy de Airbus a binecekseniz korkun!!!! Gercekten korkun inis takimlarini almadan ucus 8000 fit perdovites 340 in motorunun vurulmasi diger 310 un fas da iniste pistten cikip kal olmasi ustune bu son rezalet. Balik bastan kokarmis. Airbus un patronunda ar olsa bu kadar olaydan sonra degil yoneticilik yapmak pilotlugu birakirrrr. Ama nerde????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
DHMİ'deki müdürlere takmış biri her yerde aynı yorumu yapıyor kuyruk acısı var galiba,genç ve güzeş ollabilirsin ama bu senin akıllı,bilgili olduğunu göstermez.Şimdiki müdürler gidince uçalra 1 NM araylamı inip kalkacak,park yerlerine üst üstemi dizilecek,olmayan hızlı çıkış taksiyollarımı pistlere ilave edilecek(İST yeni bitti).Bence sen gel belli uyanık bir şeysin herşeyi sen bilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaş sanırım FDR ile karıştırmış. CVR son 120 dk, FDR ise son 25 saati kayıt eder. Olur bazen böyle dikkatsizlikler. Dalga geçmenin alemi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sidestick kumandaya sahip A321 tayyaresinde hangi kolu çekmiş bu arkadaş? Haberin içeriği belliki hayal mahsulu ama şakası bile ürkütücü!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Böyle birşeyin mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hiçbir pilot yolcuların ve kendi hayatını bu şekilde tehlikeye atmaz (bu kadar salak olamaz). Bayanın yaptığı basit bir şakayı ciddiye alıp gerçekmiş gibi yansıtmaya çalışmakta bence yanlış. Yine de bu olaydan çıkarılacak ders kimi kokpite aldığınıza dikkat etmeniz gerektiğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sukuladım bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
CVR uçuşlarda min. son 120dk olacak şekilde kayıt yapar. 25 senelik kayıt falan tutmaz. içinde flash hafızası vardır. Kaza durumunda CVR kayıtlarına ulaşıldığında son 120dkdan öncesi de zaten çok önemli değildir. Detaylı bilgi için AMM ATA 237100 PB001 "Recording"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir saçmalamayın lütfen arkadaşlar kokpite girmiştir sorun yok..kokpiti yasaklamalarıda zaten ayrı bir saçmalık..ama iş kumandaya gelince kim ne derse desin hiç bir kaptanda yapmaz onu..ben kaç kere kokpitte uçtum onca bilgime ragmen kumandayı geçtim radio panele bir frekans girmeme izin vermediler.kendinize gelin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
walla boeing olsaydı inanırdım..çünkü kolu bayağı serttir..airbusta kol mol yokki çekilecek..kendi kendine iniyor zaten..boeing taşş gibi walla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000