04 Aralık 2010, Cumartesi 09:21:48

THY UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ YAŞANDI

Türk Hava Yolları'na ait B777-300ER tipi yolcu uçağı kalkışa hazırlandığı sırada yangın tehlikesi nedeniyle yolcular tahliye edildi.
  • Bilmek ayrı uygulayabilmek ayrı birşey.......Bizim astronotların en iyi bilip uyguladığı fazla uçuş yazıp para saymaktır. Nerde flight safetiyi en önde tutmak....B u ancak vizyon sahibi kendine güvenen pilotlarda olur.maalesefki bu becerileri gösterebilen yerli pilot sayısı 100 ü geçmez. O sebepten bende Kaptanın yabancı olduğunu düşündüm açıkçası
  • inş bugünden itibaren uçmassın çünkü senin gibi 'bi şey olmaz ' mantığında taşdevrinden kalma düşüncelerle havacılık olmaz...uçtuğun 42 yıl sana hiç bişey vermemiş.o alert in uçağı yakması lazım değil mi illa evac olması için.işine gelince kuralları uyguluosun.kural ne diyor onu söylesene bana ;)
  • bende bir kabin memuruyim ve kabin memurlarinin aldiklari egitim sureclerinde olaylarin nasil gelisecegi ve mutlaka her tahliyenin yuksek risk tasidigi ve mutlaka yaralanan kisilerin olacagi egitimlerde kabin memurlarina anlatilir kabin memurlari istemedilerki thlie yasansin ve insanlar yaralansin haberleri izliyorum bir yolcu yorum yapiyo cok kortu bir organizasyon diyodu ne organizasyonu kabin memurlari basarili bir tahlye gerceklestirdi ilk once kndileri kacmadi baska bir sirkette yasiyorum ve hepsini tebrik ediyorum ustun gorev sorumlulugu ile canlarini tehlikeye attilar ve asil isleri olan guvenlik gorevlerini yerine getirdiler hepsine sonsuz sevgile vae guvenli ucuslar
  • 42 YILDIR UÇMUŞSSUN AMA YAŞTAN DOLAYI ARKADAŞLARIN SENİ SATMIŞ, UZUN SÜRE KALMIŞSIN B737 DE . BİRŞEY OLMAZ MANTIĞI İLE SENİN GİBİLER VAN DA DIYARBAKIRDA VE NİCE KAZALARDA ÖNCE MİNİMUMLARIN ALTINA İNMİŞTİ. SONUNDA NE OLDU. KAZA... KAZADAN EN ÖNCE SON SÖZLERİ "BİRŞEY OLMAZ" KIRMIZI LAMBA VE KIRMIZIYLA YAZILMIŞ MİNİMUM İRTİFA ALTINA GÖRMEDEN DE İNİLİR DEMİŞTİ. KURAL DA KIRMIZI İKAZ KANDIR, BEDELİ CANDIR. HAVACILIKTA KUMAR OYNANMAZ. SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN YILLARCA THY KAZA YAPTI. ALLAH SENİN UÇAĞINA BİZİ YOLCU OLARAK DÜŞÜRMESİN. KURALLARI HARFİYEN UYGULAYAN KAPTANLARI KUTLUYORUZ. THY İYİ YOLDA.
  • burda ne zaman thy ıle ılgıı bı haber cıksa ne kadar cok cekemeyen kıskanan oldugunu goruyorum ve yorumlarını okurken guluyorum.sureklı takılmıslar bı kokpıt bı kabın acaba bunun nedenı ıkısınden bırını olmayı basaramayıslarımı.tahlıye olmasaydı ve kalksda bı yangın duruu olsaydı ve sonu allah korusun facıa olsaydı aynılarını yazabılcekmıydınız??bu otobus degıl arkadaslar bırsey oldugunda saga cekıp ınılsın hala farkına varamadınızmı kıskanclıgı bırakın bıraz gercekcı olun.en ıyısın yapmıs kokpıt ve kabın sızı bu kadar rahatsız eden ne ?onu anlamadım
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • ekıp tamamen turk..yabancı hayranları sızı..
  • umarım sadece kargo uçuyorsundur.. Allah muhafaza!!!
  • arkadaş kargo kapıları açık olsa uçakta merdiven olsa yolcuda içerde olsa yükleme aracının eksozu kargoda smoke ikazı verdirse yine slide açacak mısın?Başarılı tahliyeymiş 30 taralı var bırakın birbirinizi pohpohlamayıda gerçekleri görün.....Başlangıçtan sonuna kadar total failure....Sanki havada almış ikazı gelmiş inmişte pist sonunda evacuation yapmış...Allah allah bilmesek yedireceksiniz.42 yıldır uçan Sn. cpt. gerçekler için teşekkürler.
  • THY kedi olalı beri ilk faresini tuttu.bence sevinmeniz gerekir,ama doğru yapılan uygulama bile eleştiriliyor.baltaları ve baltalıkları kaale almıyoruz.tipin teki"bende bilmem kaç kere bu lamba yandı,ama devam ettim birşey olmadı" demiş.eğer bunlar hala uçuyorsa-uçuruluyorsa vay o şirketin haline.

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Bangkok seferi için kalkışa hazırlanan TC-JJC kuyruk tescilli B777-300ER tipi yolcu uçağı, 284 yolcu ve 14 mürettebatı ile pist başına geldiği sırada pilotlar arka kargo bölümünde yangın ikazı aldı. Bunun üzerine pilotlar uçaktan yolcuların tahliyesine karar verdi.

Uçaktaki yolcular, slaytlar patlatılarak kısa sürede tahliye edildi. Ancak yaşanan panik nedeniyle 30 yolcu hafif şekilde yaralandı.

Havalimanı itfaiye ekipleri de tahliye işlemi sırasında uçağın etrafında önlem aldı. Uçağı terk eden yolcular otobüslerle terminale götürüldü.

Yolcular uçağın arka bölümünden duman kokusu geldiğini söylediler. Ancak uçakta yapılan araştırmada yangına dair bir iz bulunamadı.

Olayla ilgili olarak araştırma başlatıldı.

THY UÇAĞINDA YANGIN PANİĞİ YAŞANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (73)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bilmek ayrı uygulayabilmek ayrı birşey.......Bizim astronotların en iyi bilip uyguladığı fazla uçuş yazıp para saymaktır. Nerde flight safetiyi en önde tutmak....B u ancak vizyon sahibi kendine güvenen pilotlarda olur.maalesefki bu becerileri gösterebilen yerli pilot sayısı 100 ü geçmez. O sebepten bende Kaptanın yabancı olduğunu düşündüm açıkçası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
inş bugünden itibaren uçmassın çünkü senin gibi 'bi şey olmaz ' mantığında taşdevrinden kalma düşüncelerle havacılık olmaz...uçtuğun 42 yıl sana hiç bişey vermemiş.o alert in uçağı yakması lazım değil mi illa evac olması için.işine gelince kuralları uyguluosun.kural ne diyor onu söylesene bana ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bende bir kabin memuruyim ve kabin memurlarinin aldiklari egitim sureclerinde olaylarin nasil gelisecegi ve mutlaka her tahliyenin yuksek risk tasidigi ve mutlaka yaralanan kisilerin olacagi egitimlerde kabin memurlarina anlatilir kabin memurlari istemedilerki thlie yasansin ve insanlar yaralansin haberleri izliyorum bir yolcu yorum yapiyo cok kortu bir organizasyon diyodu ne organizasyonu kabin memurlari basarili bir tahlye gerceklestirdi ilk once kndileri kacmadi baska bir sirkette yasiyorum ve hepsini tebrik ediyorum ustun gorev sorumlulugu ile canlarini tehlikeye attilar ve asil isleri olan guvenlik gorevlerini yerine getirdiler hepsine sonsuz sevgile vae guvenli ucuslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
42 YILDIR UÇMUŞSSUN AMA YAŞTAN DOLAYI ARKADAŞLARIN SENİ SATMIŞ, UZUN SÜRE KALMIŞSIN B737 DE . BİRŞEY OLMAZ MANTIĞI İLE SENİN GİBİLER VAN DA DIYARBAKIRDA VE NİCE KAZALARDA ÖNCE MİNİMUMLARIN ALTINA İNMİŞTİ. SONUNDA NE OLDU. KAZA... KAZADAN EN ÖNCE SON SÖZLERİ "BİRŞEY OLMAZ" KIRMIZI LAMBA VE KIRMIZIYLA YAZILMIŞ MİNİMUM İRTİFA ALTINA GÖRMEDEN DE İNİLİR DEMİŞTİ. KURAL DA KIRMIZI İKAZ KANDIR, BEDELİ CANDIR. HAVACILIKTA KUMAR OYNANMAZ. SENİN GİBİLER YÜZÜNDEN YILLARCA THY KAZA YAPTI. ALLAH SENİN UÇAĞINA BİZİ YOLCU OLARAK DÜŞÜRMESİN. KURALLARI HARFİYEN UYGULAYAN KAPTANLARI KUTLUYORUZ. THY İYİ YOLDA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
burda ne zaman thy ıle ılgıı bı haber cıksa ne kadar cok cekemeyen kıskanan oldugunu goruyorum ve yorumlarını okurken guluyorum.sureklı takılmıslar bı kokpıt bı kabın acaba bunun nedenı ıkısınden bırını olmayı basaramayıslarımı.tahlıye olmasaydı ve kalksda bı yangın duruu olsaydı ve sonu allah korusun facıa olsaydı aynılarını yazabılcekmıydınız??bu otobus degıl arkadaslar bırsey oldugunda saga cekıp ınılsın hala farkına varamadınızmı kıskanclıgı bırakın bıraz gercekcı olun.en ıyısın yapmıs kokpıt ve kabın sızı bu kadar rahatsız eden ne ?onu anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ekıp tamamen turk..yabancı hayranları sızı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
umarım sadece kargo uçuyorsundur.. Allah muhafaza!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaş kargo kapıları açık olsa uçakta merdiven olsa yolcuda içerde olsa yükleme aracının eksozu kargoda smoke ikazı verdirse yine slide açacak mısın?Başarılı tahliyeymiş 30 taralı var bırakın birbirinizi pohpohlamayıda gerçekleri görün.....Başlangıçtan sonuna kadar total failure....Sanki havada almış ikazı gelmiş inmişte pist sonunda evacuation yapmış...Allah allah bilmesek yedireceksiniz.42 yıldır uçan Sn. cpt. gerçekler için teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY kedi olalı beri ilk faresini tuttu.bence sevinmeniz gerekir,ama doğru yapılan uygulama bile eleştiriliyor.baltaları ve baltalıkları kaale almıyoruz.tipin teki"bende bilmem kaç kere bu lamba yandı,ama devam ettim birşey olmadı" demiş.eğer bunlar hala uçuyorsa-uçuruluyorsa vay o şirketin haline.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000