24 Mayıs 2013, Cuma 08:10:11

THY UÇAĞINDA MUCİZEVİ KURTULUŞ

Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Stockholm seferini yapan uçakta kalbi duran 85 yaşındaki İbrahim Çelik, mucizevi şekilde kurtuldu... Çünkü o uçakta ünlü kalp cerrahı Doç. Dr. Olcay Murat Dişli ve ekibi, 'mini ameliyatla' imkansızı başardı...
  • net olarak görüldüğü üzere thy uçağında acil müdehalede bulunacak şekilde yeterli miktarda tıbbı cihaz mevcudmuş bir acil hastaneye gittiğinizde size gerekli olan cihazlar thy uçağının içinde de varmış duyurulur thy düşmanlarına.. tabi uzman doktorların da bulunması bu kalp krizi geçiren insan için tam bir piyango olmuş yapılan işlemi ancak bir uzman doktorla anestezi uzmanı yapabilirdi şans bu iki uzmanında aynı uçakta olması.. sonuçta tabi hastayı hemen bir hastaneye sevk edilmesi de sağlanmış, ölmüş olan hastayı tekrar yahata kavuşturmuşlar ve hemen yere inilip hastaneye sevki sağlanmış..
  • Bravo yorumunu yapan kardeşime tamamen katılıyorum
  • ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR ...KALP KRİZİ GEÇİREN YOLCU ÇOK KISMETLI ADAMMIŞ , İSTANBULDA DEVLET HASTANESİNE GÖTÜRSELER O DURUMDA NE O KADAR DOKTOR BULUNUR NEDE O KADAR MALZEME...
  • İyi olacak hastanın, doktor ayağına gelirmiş. :)
  • Doktorlarımızla ve THY İle gurur duyuyoruz
  • Bu olay amerika'da olsa kahraman ilan eder,olayı manşetten verirlerdi. Bizim basın ancak boş işlerle ilgilenir. Airport haber olmasa öğrenemeyezceğiz
  • Herkesi Kutlarım.Gönül isterdiki bu donanım rahmetli Kemal Sunal'ın zamanında da olsaydı.
  • Oncelikle doktorlarimizi yurekten kutlarim ayrica THY de tebrik ediyorum tam tesekkullu saglik malzemeleri bulundurdugu icin.
  • Tebrik

Ekipte yer alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Olcay Murat Dişli, kalp damar cerrahisiyle ilgili kongre için İsveç'in başkenti Stockholm'de yolculuk yaparken uçakta bulunan 85 yaşındaki İbrahim Çelik isimli yolcunun rahatsızlandığını belirtti.

Nefes almakta zorlandığını anlatan yolcunun hosteslerin bulunduğu bölüme giderek yardım istediğini dile getiren Dişli, bir süre sonra yolcunun kalp krizi geçirdiği anons yapılarak 'doktor olup olmadığı' sorulduğunu ifade etti.

Bunun üzerine İnönü Üniversitesi ekibi olarak yardıma koştuklarını aktaran Dişli, "8 Mayıs'ta THY'nin TK 1795 sefer sayılı uçağıyla Stockholm'e giderken yaklaşık 2 saatlik bir yolculuktan sonra bu olay gerçekleşti. Yanımda Prof. Dr. Nevzat Erdil ile anestezi uzmanı eşim Zeliha Dişli vardı. Birlikte kalp krizi geçiren yolcunun yanına gittik. Kriz geçirdiği gözlenen İbrahim Çelik'in yüzü morarmış, nabız atışları ise alınamıyordu. THY'nin uçağında bir sağlık kuruluşunda acil servisinde bulunandan daha fazla tıbbi malzeme vardı. Hosteslerin beklediği alanda hemen müdahale ettik. Can pazarı yaşanıyordu adeta. Hasta entübe edildi. Solunum yoktu. Ağıztan hortumla akciğerleri havalandırıldı." diye konuştu.

Uçaktaki ilk yardım donanımının yeterli olmasının büyük avantaj sağladığını anlatan Dişli, "Uçakta bir acil servisteki ihtiyacı görecek düzeyde malzeme bulunması işimizi kolaylaştırdı. Donanım yetersiz olsa yine hastayı orada kaybedebilirdik. Yapılan müdahale sonrası yolcunun nabız atışları tekrar başladı. Tabi ki donanımlı bir sağlık kuruluşuna yatırılması gerekiyordu. O sırada Ukrayna üzerindeydik. Uçak Lviv kentine acil iniş yaptı. Havalimanında bulunan ambulansa taşınan yolcu hastaneye kaldırıldı. Ukraynalı sağlık görevlilerine biz durumu anlattık. 15-20 dakika bekledikten sonra Stockholm'e doğru tekrar yola çıktık." şeklinde konuştu. (Takvim)

THY UÇAĞINDA MUCİZEVİ KURTULUŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

camaroth ~ 11 yıl önce
net olarak görüldüğü üzere thy uçağında acil müdehalede bulunacak şekilde yeterli miktarda tıbbı cihaz mevcudmuş bir acil hastaneye gittiğinizde size gerekli olan cihazlar thy uçağının içinde de varmış duyurulur thy düşmanlarına.. tabi uzman doktorların da bulunması bu kalp krizi geçiren insan için tam bir piyango olmuş yapılan işlemi ancak bir uzman doktorla anestezi uzmanı yapabilirdi şans bu iki uzmanında aynı uçakta olması.. sonuçta tabi hastayı hemen bir hastaneye sevk edilmesi de sağlanmış, ölmüş olan hastayı tekrar yahata kavuşturmuşlar ve hemen yere inilip hastaneye sevki sağlanmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömer ~ 11 yıl önce
Bravo yorumunu yapan kardeşime tamamen katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NASİP KISMET ~ 11 yıl önce
ÖLDÜRMEYEN ALLAH ÖLDÜRMÜYOR ...KALP KRİZİ GEÇİREN YOLCU ÇOK KISMETLI ADAMMIŞ , İSTANBULDA DEVLET HASTANESİNE GÖTÜRSELER O DURUMDA NE O KADAR DOKTOR BULUNUR NEDE O KADAR MALZEME...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
İyi olacak hastanın, doktor ayağına gelirmiş. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Doktorlarımızla ve THY İle gurur duyuyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 11 yıl önce
Bu olay amerika'da olsa kahraman ilan eder,olayı manşetten verirlerdi. Bizim basın ancak boş işlerle ilgilenir. Airport haber olmasa öğrenemeyezceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Herkesi Kutlarım.Gönül isterdiki bu donanım rahmetli Kemal Sunal'ın zamanında da olsaydı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Olsun ~ 11 yıl önce
Oncelikle doktorlarimizi yurekten kutlarim ayrica THY de tebrik ediyorum tam tesekkullu saglik malzemeleri bulundurdugu icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Tebrik

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000