28 Kasım 2009, Cumartesi 07:40:00

THY UÇAĞINDA KEDİ KÖPEK TARTIŞMASI

İstanbul-Bodrum seferini yapan uçak, dün kedi ve köpeğiyle binen iki yolcunun uçaktan inmemekte direnmesi üzerine yaşanan kriz nedeniyle iki saat havalanamadı.
  • Birde bu isi biz biliriz ve havali kendisi BODRUM'a ucunca, kendilerini birsey zanneden farkli tiplerden de kaynaklanan sorunda olabilir.Amma öncelikle Rezervasyon Kurallari,isletilmesi gerekir.Buda ancak Kedi ve köppegin ikisininde Kabinde ucmasina müsaade etmez.Hayvan rezervasyonlarinin OK yi koltuk rezervasyonundan sonra,hatta asgari 24 saat gec OK lenebilir.
  • istnbuldan okul tatil olduğunda bodruma tatilimi thy ile yapiyorum. o kadar sorunlu kibir li yolcularla aynı ucakta 1 saat sinirden patlıyorum.! bir kere atlas jet e denk gelmiştim.. inanın oradaki yolcular thy deki yaptıkları şımarıklığı ve kaprisliliği veee uçağı satın aldım modlarında değiller.. otobüs ist bodrum 75 thy nin pro ları 74 arkadaşllarr neyinn havası buu yaa. feel like a star!
  • 10 gün önce pet ile ben de yolculuk yaptım. once rezervasyon da gostermek gerekıyor peti sonra onay geliyor en sonda check ın de kılo ve sağlık karnesı kontrolu ardından gırış kartı. bu aşamaları atlayan thy her türlü tazminatı hak ediyor.
  • Ya bir işide adam gibi çözün artık.Her işiniz taşkala ve kabalık dolu.Koca şirketiz diyorsunuz.Sizin bu gibi non normal durumlar için bir B planınız yok mu?Olağan dışı durumların tamamında çuvallamak zorundamısınız?Sizi IATA ya alanın,STAR allıance üyesi yapanın aklına şaşayım.Özünde kaliteli ve safe bir şirketmiyiz, tüm işlerimiz kuralına uygun bir biçimde işliyormu, şirketin tüm bireyleri hizmet kalitesini yaşam bilinciolarak özümsemiş mi diye düşünüp tedbirler alıyormusunuz? Merak ediyorum.
  • Köpeği için rezervasyonu olmayan yolcunun VIP olma ihtimali nedir?
  • bu bodrum yolcularından kışın da kurtuluş yok galiba
  • fazla yorum yapmaktan kafaniz dagilmis herhalde ucak BJV/IST degil IST/BJV yapiyor bodrumdakilerin gunahini alma arti BJV de THY personelimi kaldi tum islere HAVAS veya CELEBI bakiyor ayrica kedinin kokpitte jump seat olarak ucmasini oneren arkadasin yaraticiliginada eger dalga gecmiyorsa sapka cikartmak gerekir
  • Sadece iki hususa dikkat cekmek istiyorum. 1. Laleli aslan; haberi okumamis bile bence, ucak havacilikla ilgili oldugunu belirtmeye calistigi gibi "BJV"den degil Istanbul'dan kalkmis. 2. Invinsible; bu islerin sadece yorum ile mi yurutuldugunu saniyor acaba. Bunlarin bazi kitaplarda yazili olup olmadigi konusunda hic dusunmusmu acaba. Kim bilir hani belki Laleli Aslan kendisine FOM dan bahsetme lutfunda bulunabilir. Bilip bilmeden her seye her zaman yorum bence pek uygun olmuyor.
  • Yorumlara yorum: - Kokpite kafes/çanta içinde hayvan konamaz. Kokpit ekibi alerjik reaksiyon gösterebilir. Kafes/çantayı yere bağlayacak veya sıkıştıracak bir aparat yok. Ani türbülansda hayvan havada uçuşur. - çanta veya kafes fark etmez. IATA ölçülerinde ve kurallarında olması yeterli. - Check-in sırasında hayvan beyan edilmeli, aşı karnesi kontrol edilmeli. Beyan edilmeyen ve el çantası gibi çanta içinde gelen hayvanı ekiplerin anlaması zordur. - Evcil hayvanlar her sınıfta 1 tane taşınabilir. Check-in de birden fazla işlem yapıldıysa, yolculardan birini havayolu hatasını affettirmek için bir üst sınıfa geçirebilir. - her kargo bölümünde havalandırma/ısıtma yoktur, yani hayvan taşınamayabilir.
  • Yaradılışları gereği farklı karakterdeki hayvanlar aralarında yeterli boşluk olduktan sonra aynı uçakta uçabilirler. Kargolarda havalandırma, ısıtma,basınçlandırma yoksa hayvanı kargoya koyamazsınız.

Bayram sabahı İstanbul’dan Bodrum’a gidecek Türk Hava Yolları (THY) uçağı, kedi köpek - krizi yüzünden yaklaşık 2 saat havalanamadı.

Yolcular isyan etti, her iki yolcunun da uçaktan inmek istememesi üzerine polis olaya el koydu.

En sonunda uçaktan inen, kedisi için işlem yaptırmayan yolcu oldu. İstanbul-Bodrum seferini yapan TK 0286 sefer sayılı uçağın dün sabah saat 07.00’de havalanması gerekiyordu. Ancak uçağın yolcu kısmında kafes içinde bir kedi, çanta içinde de başka bir yolcuya ait köpek olduğu anlaşılınca uçak bir türlü havalanamadı. İki yolcu da hayvanları için izin aldıklarını söyleyerek uçaktan inmeyi reddettiler. Bu kez diğer yolcular isyan etmeye başladı. Kabin görevlileri köpekli yolcuyu business bölümüne alırken, izni olup olmadığından emin olamadıkları kedili yolcunun inmesini istediler. Diğer yolcular da kedili kadının inmesini istediler. Ancak yolcu, hayvanı için de rezervasyonu olduğunu söyleyerek inmeyi tekrar reddetti. Uzun bir bekleyişten sonra polisler kedili yolcuyu uçaktan indirdi.

THY: Check-in hatası

Gözyaşları içinde uçağı terk eden yolcunun ardından uçak saat 09.00 sıralarında havalanabildi. THY Basın Müşaviri Ali Genç, olayı doğrulayarak, sorunun uçağa alınan kedi sahibinin indirilmesiyle ortadan kaldırıldığını, aynı anda bir kedi ve bir köpeğin yolculuk edemeyeceğini belirtti.

Genç, “Biletler check-in yapılırken memurumuz kedinin uçağa bineceğini gözden kaçırmış. Köpeğiyle bineceğini önceden söyleyen yolcumuzla kedisiyle binen yolcunun aynı anda uçakta olduğu görülünce sıkıntı yaşanmış. İki farklı türdeki evcil hayvan aynı anda seyahat edemeyeceği için kaptan pilot, kediyle birlikte yolcumuzun da inmesini istemiş. Yolcunun inmesiyle sorun halledilmiş” dedi.

 

THY UÇAĞINDA KEDİ KÖPEK TARTIŞMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 14 yıl önce
Birde bu isi biz biliriz ve havali kendisi BODRUM'a ucunca, kendilerini birsey zanneden farkli tiplerden de kaynaklanan sorunda olabilir.Amma öncelikle Rezervasyon Kurallari,isletilmesi gerekir.Buda ancak Kedi ve köppegin ikisininde Kabinde ucmasina müsaade etmez.Hayvan rezervasyonlarinin OK yi koltuk rezervasyonundan sonra,hatta asgari 24 saat gec OK lenebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
istnbuldan okul tatil olduğunda bodruma tatilimi thy ile yapiyorum. o kadar sorunlu kibir li yolcularla aynı ucakta 1 saat sinirden patlıyorum.! bir kere atlas jet e denk gelmiştim.. inanın oradaki yolcular thy deki yaptıkları şımarıklığı ve kaprisliliği veee uçağı satın aldım modlarında değiller.. otobüs ist bodrum 75 thy nin pro ları 74 arkadaşllarr neyinn havası buu yaa. feel like a star!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
10 gün önce pet ile ben de yolculuk yaptım. once rezervasyon da gostermek gerekıyor peti sonra onay geliyor en sonda check ın de kılo ve sağlık karnesı kontrolu ardından gırış kartı. bu aşamaları atlayan thy her türlü tazminatı hak ediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya bir işide adam gibi çözün artık.Her işiniz taşkala ve kabalık dolu.Koca şirketiz diyorsunuz.Sizin bu gibi non normal durumlar için bir B planınız yok mu?Olağan dışı durumların tamamında çuvallamak zorundamısınız?Sizi IATA ya alanın,STAR allıance üyesi yapanın aklına şaşayım.Özünde kaliteli ve safe bir şirketmiyiz, tüm işlerimiz kuralına uygun bir biçimde işliyormu, şirketin tüm bireyleri hizmet kalitesini yaşam bilinciolarak özümsemiş mi diye düşünüp tedbirler alıyormusunuz? Merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Köpeği için rezervasyonu olmayan yolcunun VIP olma ihtimali nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu bodrum yolcularından kışın da kurtuluş yok galiba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
fazla yorum yapmaktan kafaniz dagilmis herhalde ucak BJV/IST degil IST/BJV yapiyor bodrumdakilerin gunahini alma arti BJV de THY personelimi kaldi tum islere HAVAS veya CELEBI bakiyor ayrica kedinin kokpitte jump seat olarak ucmasini oneren arkadasin yaraticiliginada eger dalga gecmiyorsa sapka cikartmak gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sadece iki hususa dikkat cekmek istiyorum. 1. Laleli aslan; haberi okumamis bile bence, ucak havacilikla ilgili oldugunu belirtmeye calistigi gibi "BJV"den degil Istanbul'dan kalkmis. 2. Invinsible; bu islerin sadece yorum ile mi yurutuldugunu saniyor acaba. Bunlarin bazi kitaplarda yazili olup olmadigi konusunda hic dusunmusmu acaba. Kim bilir hani belki Laleli Aslan kendisine FOM dan bahsetme lutfunda bulunabilir. Bilip bilmeden her seye her zaman yorum bence pek uygun olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumlara yorum: - Kokpite kafes/çanta içinde hayvan konamaz. Kokpit ekibi alerjik reaksiyon gösterebilir. Kafes/çantayı yere bağlayacak veya sıkıştıracak bir aparat yok. Ani türbülansda hayvan havada uçuşur. - çanta veya kafes fark etmez. IATA ölçülerinde ve kurallarında olması yeterli. - Check-in sırasında hayvan beyan edilmeli, aşı karnesi kontrol edilmeli. Beyan edilmeyen ve el çantası gibi çanta içinde gelen hayvanı ekiplerin anlaması zordur. - Evcil hayvanlar her sınıfta 1 tane taşınabilir. Check-in de birden fazla işlem yapıldıysa, yolculardan birini havayolu hatasını affettirmek için bir üst sınıfa geçirebilir. - her kargo bölümünde havalandırma/ısıtma yoktur, yani hayvan taşınamayabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yaradılışları gereği farklı karakterdeki hayvanlar aralarında yeterli boşluk olduktan sonra aynı uçakta uçabilirler. Kargolarda havalandırma, ısıtma,basınçlandırma yoksa hayvanı kargoya koyamazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000