14 Ocak 2009, Çarşamba 18:06:04

THY UÇAĞINDA KAÇIRILMA TATBİKATI

Türk Hava Yolları, kabin memurlarını eğitmek amacıyla uçak kaçırma tatbikatı yaptı. Tatbikat kamuoyuna duyurulmayınca personel alarma geçti.
  • vala oda olur ınsallah :D henuz bınmek nasıp olmadı :D kara olum yokda havada allah kerım artık :D
  • Birde içerdeki bombacıyla göz göze gel bakalım hangisi yetip artıyor ::))
  • sadece şu kadarını dıyorum Keskin Nişancıyla goz goze gelmek yettide arttı bile :D
  • Bu asil olarak havalimani genel isleyisinin test edildigi bir tatbikattir.Sadece emniyetin degil.Zaten tatbikati organize eden emniyette degildir.Emniyet sadece üstüne düsen görevi yerine getiriyor.Herkesin görevi var.MIA nin,DHMI nin,firmalarin,apronda bu konu ile ilgili her kisinin görevi var.Eger ki bos ucaklarda yapilmasi yeterli olsa idi öyle yapilirdi.Gercege uygun olmasi,olasi bir kacirma olayinda insanlarin daha az panik yapmasini,daha dogru hareket etmesini saglar.
  • ben bu olayı 4 gun önceden biliyordum ama basına hani kapalıydı
  • Askeri kuvvetler hani planlı tatbikat yaparlar ya ..! Hep aynı yer hep aynı senaryo..18 ay askerlik yapanlar bile olayları ezberlemiştir.. yaptık olmak adına yapılan bir tatbikatdır..Olan sadece harcana onca mühimmata olur !! Bu da onun gibi işte. Yaptık mı yaptık.. Ne yaptık hiiççç !!
  • BAŞARILILAR KUTLUYORUM.THY nın EĞİTİME VERDİĞİ ÖNEMDE TAKDİRE LAYIK.
  • dunyada emniyet kuvvetleri, arama kurtarma kurumlari bu tur tatbikatlari iskartaya cikarilmis ucaklar uzerinde yaparlar. Alin park etmis A300 leri onlarda yapin tatbikati..
  • DEĞERLİ DOSTLAR; EĞİTİM HER ZAMAN GEREKLİ OLDUĞUNU BUNU EN İYİ TÜRK HAVA YOLLARI A.O. BÜNYESİNDE YAPILDIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM ASKERİ BİRLİKLERDEN SONRA EN İYİ EĞİTİM VEREN KURUM OLDUĞU GÖRÜŞÜNDEYİM. PERSONELİN NE KADAR EĞİTİM VERİLİRSE HAVADA CAN GÜNENLİĞİ O KADAR KALİTELİ OLUR. KOLAY GELSİN DİYORUM TÜM KURULUŞLARINDA BU TÜR EĞİTİMLERE DUYARLI OLMALARININ GEREĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Her işin bir kuralı vardır bence başlık atmaktaki çarpıcılık kuralı gayet iyi uygulanmıştır. Enayilik değil yani..

Türk Hava Yolları ve emniyet ekipleriyle birlikte gerçekleştirilen ve gerçeğini aratmayan tatbikat bugün saat 15.30’da başladı. Yolcuları ile havalanan uçak kısa bir süre sonra hava korsanları tarafından kaçırıldı.

Uçağın kaçırılmasının ardından Atatürk Havalimanı’nda kriz masası oluşturuldu. İstanbul Emniyeti Özel Harekât Ekipleri alarma geçti.

Düzenlenen tatbikatın çok kapsamlı olduğu ve askeri uçakların da operasyonlara dâhil edildiği belirtildi.

Alınan bilgilere göre gece yarısı saat 01:00’a kadar süreceği ifade edilen tatbikattan haberi olmayan havalimanı çalışanlarının özel harekât ekiplerinin operasyon hazırlığını görünce bazı gazete ve televizyon merkezlerini telefon yağmuruna tutarak, “Türk Hava Yolları uçağı kaçırıldı” ihbarında bulundukları öğrenildi.

Uçak kaçırma tatbikatının çok kapsamlı olması sebebiyle gece 01:00’da sona ermesi bekleniyor.

THY UÇAĞINDA KAÇIRILMA TATBİKATI

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

apron ~ 15 yıl önce
vala oda olur ınsallah :D henuz bınmek nasıp olmadı :D kara olum yokda havada allah kerım artık :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
Birde içerdeki bombacıyla göz göze gel bakalım hangisi yetip artıyor ::))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apron ~ 15 yıl önce
sadece şu kadarını dıyorum Keskin Nişancıyla goz goze gelmek yettide arttı bile :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xXx ~ 15 yıl önce
Bu asil olarak havalimani genel isleyisinin test edildigi bir tatbikattir.Sadece emniyetin degil.Zaten tatbikati organize eden emniyette degildir.Emniyet sadece üstüne düsen görevi yerine getiriyor.Herkesin görevi var.MIA nin,DHMI nin,firmalarin,apronda bu konu ile ilgili her kisinin görevi var.Eger ki bos ucaklarda yapilmasi yeterli olsa idi öyle yapilirdi.Gercege uygun olmasi,olasi bir kacirma olayinda insanlarin daha az panik yapmasini,daha dogru hareket etmesini saglar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crew ~ 15 yıl önce
ben bu olayı 4 gun önceden biliyordum ama basına hani kapalıydı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 15 yıl önce
Askeri kuvvetler hani planlı tatbikat yaparlar ya ..! Hep aynı yer hep aynı senaryo..18 ay askerlik yapanlar bile olayları ezberlemiştir.. yaptık olmak adına yapılan bir tatbikatdır..Olan sadece harcana onca mühimmata olur !! Bu da onun gibi işte. Yaptık mı yaptık.. Ne yaptık hiiççç !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SECRET COEUR ~ 15 yıl önce
BAŞARILILAR KUTLUYORUM.THY nın EĞİTİME VERDİĞİ ÖNEMDE TAKDİRE LAYIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siatil ~ 15 yıl önce
dunyada emniyet kuvvetleri, arama kurtarma kurumlari bu tur tatbikatlari iskartaya cikarilmis ucaklar uzerinde yaparlar. Alin park etmis A300 leri onlarda yapin tatbikati..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SATHOŞAHTAPOT ~ 15 yıl önce
DEĞERLİ DOSTLAR; EĞİTİM HER ZAMAN GEREKLİ OLDUĞUNU BUNU EN İYİ TÜRK HAVA YOLLARI A.O. BÜNYESİNDE YAPILDIĞI DÜŞÜNCESİNDEYİM ASKERİ BİRLİKLERDEN SONRA EN İYİ EĞİTİM VEREN KURUM OLDUĞU GÖRÜŞÜNDEYİM. PERSONELİN NE KADAR EĞİTİM VERİLİRSE HAVADA CAN GÜNENLİĞİ O KADAR KALİTELİ OLUR. KOLAY GELSİN DİYORUM TÜM KURULUŞLARINDA BU TÜR EĞİTİMLERE DUYARLI OLMALARININ GEREĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben ~ 15 yıl önce
Her işin bir kuralı vardır bence başlık atmaktaki çarpıcılık kuralı gayet iyi uygulanmıştır. Enayilik değil yani..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000