12 Mart 2015, Perşembe 15:12:43

THY UÇAĞINDA DOĞDU, THY'DE KABİN MEMURU OLDU

Türk Hava Yolları’nın 25 yıl önce İzmir-Frankfurt seferini yapan uçağında doğan Erkan Geldi, THY’de kabin memuru olarak dünyada bir ilke imza attı.
  • Acaba bu torpil iddiasinda bulunanlar kac kere pilotluk surecine girmişler
  • Benim bir arkadaşim var hastanede doğdu doktor oldu:)
  • THY disinda baska bir firmada FO olacagina Purser ol Wide Body Uc.Maas hemen hemen ayni ,sorumluluk ve bacak sayisi onda biri.Hic kendini uzme.Yok ya illa THY de pilot olacagim dersen de bir kucuk hataya bakar accident incident.Alir lisansi cerceveletir asarsin.Strese degmez.Cok heveslendiginiz cockpit oyle oturarak lay lay lom yaparak para kazanilan bir yer degil.
  • DLR-2 Nin kaldırıldığını söyleyen arkadas halen dlr-2 icin tarih veriliyorken sen ne kadar eminsinde böyle net konuşuyorsun ?
  • Arkadaşlar böylece uçakta doğarsan "ömür boyu beleş bilet" ve "Dünya Vatandaşı" geyikleri de bu vesile ile kapanmış olur inşallah.
  • Adam 727'de doğmuş.
  • Torpil olayi vardir muhakkak ama sunu soyleyim bu olayda torpil yoktur. Ben eski bir thy km olarak torpilsiz girdim ve torpilsiz istifa ettim.. Ama torpilsiz bir dunya cevher insalar var ekipte bilmeyen arkadaslara duyurulur..birazda acaba bizi neden elediler diye kendinizi sorguya cekin..
  • Uçakta doğanları da TK pilot yapıyor zaten
  • Güzel tesadüf ancak pilotluk konusunu paylaşmamakta yarar görüyorum. Koparacaksın her şeyi, DLR1, DLR2 her şeyi yutacaksın sonra söyle kime söylersen;)
  • torpil olmasa bile hikayesi bu arkadaşa torpil olmuş zaten hayırlısı olsun elbette. ama gerçekten de diğer yorumlarda söylendiği gibi çalıştığın kadro dışında başka bir alanda hedef belirtiyorsan o zaman ne işin var derler mutlaka

Dünyada uçakta, doğup uçakta çalışmasıyla bir ilki gerçekleştiren Erkan Geldi, “Her Frankfurt uçuşunda inişe geçerken "Ben şimdi doğmuşum’ diye düşünüyorum" dedi.

Almanya’da çalışan Manisalı Kemal Geldi ile evli olan Fatma Geldi, ilk kez 9 Eylül 1990’da Almanya’ya eşinin yanına giderken hamile olduğunda uçağa bindi. Ancak hamile olan Fatma Geldi, Türk Hava Yolları’nın İzmir-Frankfurt seferini yapan Boeing 727 tipi uçağında doğum sancısı başladı. Kaptan pilotluğunu Erkan Süzer’in yaptığı uçağın ön bölümü Fatma Geldi için boşaltıldı. Kabin ekibi ile beraber yolcular arasında bulunan yeni mezun bir jinekolog da doğuma yardımcı oldu.

Fatma Geldi 2 kilo 600 kilo ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Geldi Ailesi, bebeğe doğduğu uçağın kaptan pilotu Erkan Süzer’in adını koydu. Erkan Geldi, Almanya’da liseyi bitirdikten sonra Balıkesir Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği’nden mezun oldu. Şimdi 25 yaşında olan Erkan Geldi’nin yolu, havacılık sevdası nedeniyle THY ile bir kez daha kesişti.

Erkan Geldi, THY’nin açtığı kabin memurluğu sınavını kazandı. Bugün THY’de kabin memuru olarak görev yapan Geldi o anları anlattı.

Geldi, “Uçak Frankfurt havalimanına iniş için alçaldığında annemin doğum sancıları tutunca kabin ekibi ve bir jinekolog yardımcı olmuşlar ve ben dünyaya gelmişim. Böyle gurur duyulacak bir şirket olan THY ile yolumuzun bir kez daha kesişmesinden çok mutluyum. Her Frankfurt uçuşunda inişe geçerken ‘Ben şimdi doğmuşum’ diye düşünüyorum. Uçakta doğum olayımı pek anlatmıyorum çevremde ama duyduklarında ise çok şaşırıyorlar. THY’ye giriş mülakatı sırasında ‘Neden bu mesleği seçtiğim’ sorulduğunda ‘Ben uçakta doğdum’ cevabını verdim. Uçakları ve THY’yi çok seviyordum, uçaklarda çalışmak istiyordum. Ancak ismini aldığım kaptan pilot emekli olduğu için, onunla tanışma fırsatı bulamadım. Doğumuma yardım eden jinekolog ve kabin ekibi ile tanışmak isterim” dedi.

THY’de 7 aydır uçan Erkan Geldi’nin hedefi pilot olmak. Bunun için yaz döneminde pilotluk sınavlarına başvuracak.

28. haftalarını (7 ay) doldurmamış olan hamile yolculardan, uçak yolculukları öncesinde herhangi bir rapor istenmiyor. Hamileler, 28. haftanın başından 35. haftanın sonuna kadar ise doktorlarından aldıkları “Uçakla seyahatinde sakınca yoktur” raporuyla uçabiliyor. 36. hafta ve sonrasında ise doktor raporu olsa dahi hamile yolcuların seyahatine izin verilmiyor.

THY UÇAĞINDA DOĞDU, THY'DE KABİN MEMURU OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

acaba ~ 9 yıl önce
Acaba bu torpil iddiasinda bulunanlar kac kere pilotluk surecine girmişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 9 yıl önce
yaw he he,THY de torpil yok.Çalışanların hepsi alnının teriyle giriyo oraya değil mi,yaw heee :P
güzel ~ 9 yıl önce
Benim bir arkadaşim var hastanede doğdu doktor oldu:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakin ha ~ 9 yıl önce
THY disinda baska bir firmada FO olacagina Purser ol Wide Body Uc.Maas hemen hemen ayni ,sorumluluk ve bacak sayisi onda biri.Hic kendini uzme.Yok ya illa THY de pilot olacagim dersen de bir kucuk hataya bakar accident incident.Alir lisansi cerceveletir asarsin.Strese degmez.Cok heveslendiginiz cockpit oyle oturarak lay lay lom yaparak para kazanilan bir yer degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
DLR-2 Nin kaldırıldığını söyleyen arkadas halen dlr-2 icin tarih veriliyorken sen ne kadar eminsinde böyle net konuşuyorsun ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ömür Boyu Bilet ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar böylece uçakta doğarsan "ömür boyu beleş bilet" ve "Dünya Vatandaşı" geyikleri de bu vesile ile kapanmış olur inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Adam 727'de doğmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Torpil olayi vardir muhakkak ama sunu soyleyim bu olayda torpil yoktur. Ben eski bir thy km olarak torpilsiz girdim ve torpilsiz istifa ettim.. Ama torpilsiz bir dunya cevher insalar var ekipte bilmeyen arkadaslara duyurulur..birazda acaba bizi neden elediler diye kendinizi sorguya cekin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçakta doğanları da TK pilot yapıyor zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Güzel tesadüf ancak pilotluk konusunu paylaşmamakta yarar görüyorum. Koparacaksın her şeyi, DLR1, DLR2 her şeyi yutacaksın sonra söyle kime söylersen;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t ~ 9 yıl önce
torpil olmasa bile hikayesi bu arkadaşa torpil olmuş zaten hayırlısı olsun elbette. ama gerçekten de diğer yorumlarda söylendiği gibi çalıştığın kadro dışında başka bir alanda hedef belirtiyorsan o zaman ne işin var derler mutlaka

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000