06 Temmuz 2016, Çarşamba 14:58:15

THY uçağına merdiven aracı çarptı

Türk Hava Yollarının (THY) Helsinki-İstanbul seferini yapan uçağına merdiven aracı çarptı.
  • Bilgi+Tecrube= 0 kaza oranı. Ata istasyonu dünyanın isterse en yoğun HUB noktası olsun alınan personelleri yeteri kadar yetiştiremezsen bu olaylar hep olacaktır. Ama personelin tecrübe ediniyorsa her yaptığı uçakta riskleri oluşa bilecek sıkıntıları önce den öngörüp giderebiliyorsa işte o zaman kazayı önlemiş olursun. Pişmek zaman alır ama meyve si tatlıdır.
  • 10 senesini ve daha fazlasını bir fiil bu sektöre adamış ustalar var neden bu kişilerin birr tane bile kazası olmuyor.
  • Bir personelin yıllarca çalışıp çabalayıp tırnaklarıyla kazıyarak geldiği yere hooop tepeden inme adamlar alınırsa bu olaylar daha çok yaşanır. Ben onu bunu bilmem bir yer hizmeti şirketinde operatör olabilmen için en az uçak altında 1 yıl çalışman lazım arkadaş.
  • Dünyada IST gibi HUB da yer hizmeti veren başka firma var mı? Günde ort. 900 sefer ( geliş-gidiş ). Ağzı olan konuşuyor!!! TGS fazlasıyla görevini yerine getiriyor. İnsan faktörü olan her yerde bu gibi durumlar olur, yeterki cana gelmesin...
  • Pilot az sağa kiraydi kurtaracaadi belkim
  • Bu uçağın modeli için instagram sayfasına bakın @airlinermodellers
  • Allahın adaleti. Çalışanların ahini e beddusini alirsan. Bunlar az. Bile
  • http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/air-india-ucagi-yolcu-koprusune-carpti.html
  • THIS IS RIZEEEEEEE
  • Maddi olarak dert yaniyosaniz, sizdeki bas torpilliler yani kabin haftada bir slide patlatiyir. Maliyetini ogren tgs yi agzina al yada alma bizde sizi hep Allaha havale ediyoruz bakalim rabbim kimlerinkini helal kimletinkini haram kilicak....

Türk Hava Yollarının (THY) Helsinki-İstanbul seferini yapan uçağına merdiven aracı çarptı.

Alınan bilgiye göre, THY'nin TK-1426 sefer sayılı Helsinki-İstanbul seferini yapan Airbus A320 tipi yolcu uçağı, saat 09.50'de Atatürk Havalimanı'na indi.

Daha sonra park alanına yanaşan uçağa, yer hizmeti şirketi Turkish Ground Services'e (TGS) ait merdiven aracı çarptı.

Kaza nedeniyle uçağın sol kanadında küçük çapta hasar oluştu. 

THY uçağına merdiven aracı çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Emekçi ~ 8 yıl önce
Bilgi+Tecrube= 0 kaza oranı. Ata istasyonu dünyanın isterse en yoğun HUB noktası olsun alınan personelleri yeteri kadar yetiştiremezsen bu olaylar hep olacaktır. Ama personelin tecrübe ediniyorsa her yaptığı uçakta riskleri oluşa bilecek sıkıntıları önce den öngörüp giderebiliyorsa işte o zaman kazayı önlemiş olursun. Pişmek zaman alır ama meyve si tatlıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 8 yıl önce
10 senesini ve daha fazlasını bir fiil bu sektöre adamış ustalar var neden bu kişilerin birr tane bile kazası olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 8 yıl önce
Bir personelin yıllarca çalışıp çabalayıp tırnaklarıyla kazıyarak geldiği yere hooop tepeden inme adamlar alınırsa bu olaylar daha çok yaşanır. Ben onu bunu bilmem bir yer hizmeti şirketinde operatör olabilmen için en az uçak altında 1 yıl çalışman lazım arkadaş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
REALİZİM ~ 8 yıl önce
Dünyada IST gibi HUB da yer hizmeti veren başka firma var mı? Günde ort. 900 sefer ( geliş-gidiş ). Ağzı olan konuşuyor!!! TGS fazlasıyla görevini yerine getiriyor. İnsan faktörü olan her yerde bu gibi durumlar olur, yeterki cana gelmesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oguz008 ~ 8 yıl önce
Siz galiba dünyada sadece İstanbul var sanıyorsunuz!.. Yoğunluk sıralamasına göre Atatürk havalimanı 11.sırada. Üst sıralardaki 10 havalimanında bu tarz kazaları kaç kez duydunuz? Ortada bir yanlış varsa buna yanlış demeyi öğrenmeniz gerek. Herkes bilmeden sallıyor demekle gerçekler değişmiyor. 1-2 aya kalmaz gene bu tarz bi kaza haberi okuruz buralarda. Hoşuma gittiği için değil tabiki bu durumdan bende çok rahatsız oluyorum ama gerçekler bunlar ortada bi eğitim ve güvenlik sorunu var...
GERÇEKİZİM ~ 8 yıl önce
MGT ye de bakar mısın kaçıncı sırada. Diğer havalimanının büyüklüğü ve Atatürk'ün büyüklüğüne bakın. Ama siz görmek istediğiniz gibi görürsünüz. sorry.
Pilot ~ 8 yıl önce
Pilot az sağa kiraydi kurtaracaadi belkim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airlinermodellers ~ 8 yıl önce
Bu uçağın modeli için instagram sayfasına bakın @airlinermodellers

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Allahın adaleti. Çalışanların ahini e beddusini alirsan. Bunlar az. Bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kkk ~ 8 yıl önce
http://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/air-india-ucagi-yolcu-koprusune-carpti.html

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oguz008 ~ 8 yıl önce
Hayır,olamaz,imkanı yok hintliler bizi nasıl geçer hemen 1-2 uçağa daha çarpıp parçalayalım...! Bi hintliler bi de biz yarışıyoruz bu konuda zaten.Bakın her yerde oluyo diyerek işin içinden sıyrılmak doğru olmaz. Tamam yerde oluyo ama neden başka yerlerde 1-2 kez olurken bizde 1 düzine oluyor diye kendinize sormanız gerek.
Şaşırmadık ~ 8 yıl önce
THIS IS RIZEEEEEEE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sedat ~ 8 yıl önce
Rizeyle alakalı bir kazık mi var sende ?
Tarlaci tklar ~ 8 yıl önce
Maddi olarak dert yaniyosaniz, sizdeki bas torpilliler yani kabin haftada bir slide patlatiyir. Maliyetini ogren tgs yi agzina al yada alma bizde sizi hep Allaha havale ediyoruz bakalim rabbim kimlerinkini helal kimletinkini haram kilicak....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüloooo ~ 8 yıl önce
Yaklaşım tam bir hüloğ yaklaşımı..
Maliyet! ~ 8 yıl önce
Slide uçağın sökülebilen bir parçasıdır. Merdivenin vurduğu yer ancak tamir edilebilir. Maliyet açısından slide daha ucuzdur. Tamir yerine uçağın gövdesindeki o bölümün değiştirilmesinin maliyetini ise hiç tartışmayalım.
Maliyet!!!! ~ 8 yıl önce
130 bin tl oldugunu biliyo musun tek bir slide takiminin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000