01 Ekim 2013, Salı 13:03:50

THY UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI!

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Nürnberg seferini yapan yolcu uçağına kalkışı sırasında ön tekerleklerin bulunduğu 'dikme’ adı verilen bölüme kuş çarptı. Uçak bunun üzerine kalkıştan hemen sonra Atatürk Havalimanı’na geri döndü.

Faik Kaptan'ın Hürriyet'te yer alan haberine göre; THY’nin TK-1503 sefer sayılı Airbus A320 tipi " Uzungöl" adlı uçağı saat 08.40’ta kalkışa geçti. Ancak uçağın kalkışı anında ön tekerleklerin bulunduğu ve dikmeye kuş çarptı. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu tekerlekleri içeriye çekmeden henüz kalkış halindeki uçağı fazla yükselmeden Atatürk Havalimanı’na geri döndürdü. Gerekli kontrollerin yapılması amacıyla pilotlar Atatürk Havalimanı’na geri dönerken, kuşun uçağın sol dikmesine çarptığı tespit edildi. Yolcular ise terminale alındı. THY’nin İstanbul Nürnberg yolcuları daha sonra başka bir uçakla gönderildi.

TRAFİK TEK PİST

Bu arada Sonbaharda başlayan yağış ve mevsim değişimi nedeniyle sert esen Lodos  Atatürk Havalimanı trafiğinde yoğunluğa neden oldu. Atatürk Havalimanı’nda kalkışlar 17-35 numaralı sağ ve sol pistlerinden yapılmak zorunda kalması nedeniyle pist başında sıra oluştu. Sabah saatlerinden itibaren rüzgarın etkisi ile birlikte kalkışlar 17-35 pistinden, inişler de 05-23 pistlerinden gerçekleştirildi.

DHMİ Yetkilileri , 17-35 numaralı Sefaköy- Marmara Denizi istikametine kalkış yapacak uçaklar, rüzgar nedeniyle, 05-23 nolu Yeşilköy- Florya istikametinden gelen ve iniş yapan uçakları beklediği için sabah saatlerinde gecikmeler yaşandığını bildirdiler. Rüzgarın saat 11.00 itibariyle etkisini yitirmesiyle iniş ve kalkışlar normale döndü.

THY UÇAĞINA KUŞ ÇARPTI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000