15 Ocak 2013, Salı 11:52:58

THY UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ

Türk Hava Yolları'nın Mombasa-İstanbul seferini yapan uçağının kalkışta motoruna kuş girdi. Motor pallerinden ikisi hasar aldı...
  • Uzaktan ucak kusa annesi gibi gozukuyormus...
  • Bu biraz şans işi birazda havalimanı çevresinde yapılan önlem çalışmalarıyla bağlantılı.Ayrıca durumun kuşların akıllarıyla bir durumu yok zira canlarıyla ödüyorlar.Uçak kalktıktan 400 km hıza ulaştı varsaysak bu 111 m/s yapar..Yani kuşların ve pilotların reaksiyon vermek için çok az zamanları var demektir bu ve motorların da emiş kuvvetini de hesaba katarsanız durum zaten açık..Aslında bence bird strike değil bunun adı düpedüz aircraft strike..Neyse şaka bir tarafa Allahtan ciddi bişey olmamış.Geçmiş olsun.
  • Abi, ucaklara muska asma, hocalara ufletme zamani geldi galiba.
  • yaw o degilde ben bu kuşları anlamıyorum...Hiç mi duymuyorlar ucagın sesini , gormuyorlar mı yaklaşan ucagı, hiç mi hava surkılasyonu hissetmıyorlar....Yanına giddip pisttt desen uçar kaçar ama koskoca motorun içine bırak girmeyi , dalış yapıyorlar...hayvan aklı işte , sürü pskolojisi...neyse diger habere geçelim.
  • afrika sıkıntılı hatlar buralar airbusla gidilmez mecbur 739 la gidiliyor toz toprak fırtına derken a320 serisi kırıma uğrar narin kuş...
  • onu yorumlamaya senin zekan yetmez....sana tavsiyem gözlüklerini çıkarda bak
  • seni yetiştiren anana babana yazıklar olsun....!
  • Kuyruk vurmaktan kacinayim derken kuslarin arasina girmis. Yeni ucaklari o yolla, bu yolla zedeliyorlar.
  • dc3 arkadas sen ne ayaksin havaciligin h sini,bilmeden atip tutuyon.Yaziklar olsun ha bu arada Kiskananlar da catlasin dünya devlerinden biriyiz.
  • Krassnodar'lı eleman, nerdeydin TU-204 Moskova'da pistten çıkınca. Pıstın kaldın yine sesin soluğun çıkmadı??

Türk Hava Yolları'nın TK 673 sefer sayılı Mombasa-İstanbul seferini yapacak uçağı Mombasa'dan kalkıştan sonra kuş sürüsüne girdi. Bir numaralı motorun iki blade'i (pal) zarar gören uçak kalkıştan hemen sonra geri döndü.

Uçağın seferine devam edemeyeceğinin anlaşılmasından sonra İstanbul'dan parça gönderildi. Boeing 737-900 tipi TC-JYE kuyruk tescilli 113 yolcusu bulunan uçak gerekli bakım işleminin yapılmasından sonra İstanbul'a gelmek üzere havalandı.

THY UÇAĞI KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

petersburg'a ~ 11 yıl önce
Uzaktan ucak kusa annesi gibi gozukuyormus...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
petersburg ~ 11 yıl önce
iste bu,,,bana boyle aydınlatıcı sonuclar acıklayın...
petersburga ~ 11 yıl önce
Bu biraz şans işi birazda havalimanı çevresinde yapılan önlem çalışmalarıyla bağlantılı.Ayrıca durumun kuşların akıllarıyla bir durumu yok zira canlarıyla ödüyorlar.Uçak kalktıktan 400 km hıza ulaştı varsaysak bu 111 m/s yapar..Yani kuşların ve pilotların reaksiyon vermek için çok az zamanları var demektir bu ve motorların da emiş kuvvetini de hesaba katarsanız durum zaten açık..Aslında bence bird strike değil bunun adı düpedüz aircraft strike..Neyse şaka bir tarafa Allahtan ciddi bişey olmamış.Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muska ~ 11 yıl önce
Abi, ucaklara muska asma, hocalara ufletme zamani geldi galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
petersburg ~ 11 yıl önce
yaw o degilde ben bu kuşları anlamıyorum...Hiç mi duymuyorlar ucagın sesini , gormuyorlar mı yaklaşan ucagı, hiç mi hava surkılasyonu hissetmıyorlar....Yanına giddip pisttt desen uçar kaçar ama koskoca motorun içine bırak girmeyi , dalış yapıyorlar...hayvan aklı işte , sürü pskolojisi...neyse diger habere geçelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eness ~ 11 yıl önce
afrika sıkıntılı hatlar buralar airbusla gidilmez mecbur 739 la gidiliyor toz toprak fırtına derken a320 serisi kırıma uğrar narin kuş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 e ...yazana ~ 11 yıl önce
onu yorumlamaya senin zekan yetmez....sana tavsiyem gözlüklerini çıkarda bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dc3 e ~ 11 yıl önce
seni yetiştiren anana babana yazıklar olsun....!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuyruk vurmak ~ 11 yıl önce
Kuyruk vurmaktan kacinayim derken kuslarin arasina girmis. Yeni ucaklari o yolla, bu yolla zedeliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin ~ 11 yıl önce
dc3 arkadas sen ne ayaksin havaciligin h sini,bilmeden atip tutuyon.Yaziklar olsun ha bu arada Kiskananlar da catlasin dünya devlerinden biriyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emin e cvp ~ 11 yıl önce
sen daha h derken biz bu işlerin içindeydik..belkide sen kumda oynuyordun :))
dc 3 e ~ 11 yıl önce
issiz zavallı ip degıstırıp degıstırıp kendine oy verme burdan cok komık gozukuyor =))) o zeka seviyesiyle hiçbirsey olamayıp burlarda yazmanı cok ıyı anlıyorum. thy sana nasıl bır kuyruk acısı verdıyse yazık sana hala kıvranıyosun =))
dc3 e yazana cvp ~ 11 yıl önce
işsiz zavallı mı? çok güldüm yaaa...senin zekan yetermi acaba bizim işleri anlamana...sen git globally fosun kapısında yat daha
Krassnodar'lı ~ 11 yıl önce
Krassnodar'lı eleman, nerdeydin TU-204 Moskova'da pistten çıkınca. Pıstın kaldın yine sesin soluğun çıkmadı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000