31 Aralık 2013, Salı 10:00:32

THY UÇAĞI KALKIŞI İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Şikago seferini yapacak uçağı kalkış hızına ulaşamayınca pilot kalkışı iptal etti. Pist sonunda duran uçak fren ünitelerinin soğuması için 40 dakika bekledi.
  • fosssssssssssssssssssssss
  • Ucus tarıhı 29.12.2013 dur arkadaslar
  • Olayın gercegı sudur kı kalkıstan vazgectık cunku tecrubelı dıkkatlı kaptanlarımız dıger ucagı boeıng737 ucagını son anda farkettıler yoksa sımdı buyuk bır facıa olmuş olacak ve ben hayatta olmayacaktım.. Kımsenın burnu bıle kanamadan bu olay atlatıldı Kule uyuyor yoksa boeıng pıstı yanlış falan anlamış degıl
  • Öncelikle bu haberde haberi geçen arkadaş araştırmazmı koca uçak durup dururken abort edermi. Neden olmuş doğrusunu bulup yazsanızda atmacaların bilir bilmez yorum yapmasını engelleseniz olmazmı. Olayı açıklıyorum . THY 5 35R pistinden kalkışa serbest kılınıyor . Oarada 35L pistine inen uçak kule talimatı ile 35R pistini katetmeye çalışırken TK5 kaptanı olayın daha büyümesini engelleyerek kalkıştan vaz geçiyor. Aslında büyük bir facia önleniyor TK5 kaptanını kutluyorum. Olayın gerçek nedeni pisti terkeden uçağın ground kanalına geçmesi. Kule kanalından kalkışa serbest kılınan uçaktan groundın haberi olmaması nedeni ile olmuştur. Herkese geçmiş olsun.
  • olay pazar gunu meydana gelmistir
  • Airport haber sitesinde bir yazı için bu kadar güzel teknik , sataşma olsada kabul edilebilir seviyede yorumlar okudum. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Yeni yıl yeni umutlar yeni başarılar sağlık ve huzur getirsin hepimize. Saygılar..
  • yalan diyenler?? ne içiyosunuz?? uçak az önce osakaya indi... bu kafayla ortalıkta dolaşmayın..
  • ben bu olayı 35L iniş yapan bir atlas uçağı 35rden gecmeye calisirken oldu diye duydum. hold short 35R demisler uymamış..
  • MENZİLİ 777'DEN BİRAZ FAZLA
  • A THY Turkish Airlines Airbus A330-200, registration TC-JND performing flight TK-5 from Istanbul (Turkey) to Chicago O'Hare,IL (USA), was accelerating for takeoff from Ataturk Airport's runway 35R when the crew rejected takeoff at low speed. The aircraft vacated the runway, stopped to have the brakes cool down and departed again reaching Chicago with a delay of 40 minutes. A passenger reported the crew announced there had been a runway incursion and ATC cancelled the takeoff clearance as result. According to (incomplete) ATC recordings an Atlasjet aircraft had landed on runway 35L and had been instructed to hold short of runway 35R due to departing traffic. Subsequently illegible Turkish can be heard on the recording.

THY’nin İstanbul-Şikago seferini yapacak TC-JND kuyruk tescilli Airbus 330-200 tipi uçağı Atatürk Havalimanı’ndan havalanmak için pist başına geldi. TK 5 sefer sayılı uçak 35 sağ pistinden havalanmak için koşturmaya başladı. Ancak uçak kalkış hızına erişemeyince pilot kalkışı iptal etti.

Pist sonunda durduktan sonra pisti terkeden uçak fren ünitelerinin soğuması için 40 dakika bekledi. Uçak bir süre sonra yeniden uçuşunu gerçekleştirdi.

THY UÇAĞI KALKIŞI İPTAL ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

dc3 ~ 10 yıl önce
fosssssssssssssssssssssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucus tarıhı ~ 10 yıl önce
Ucus tarıhı 29.12.2013 dur arkadaslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bugun yasıyorsam ~ 10 yıl önce
Olayın gercegı sudur kı kalkıstan vazgectık cunku tecrubelı dıkkatlı kaptanlarımız dıger ucagı boeıng737 ucagını son anda farkettıler yoksa sımdı buyuk bır facıa olmuş olacak ve ben hayatta olmayacaktım.. Kımsenın burnu bıle kanamadan bu olay atlatıldı Kule uyuyor yoksa boeıng pıstı yanlış falan anlamış degıl

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle bu haberde haberi geçen arkadaş araştırmazmı koca uçak durup dururken abort edermi. Neden olmuş doğrusunu bulup yazsanızda atmacaların bilir bilmez yorum yapmasını engelleseniz olmazmı. Olayı açıklıyorum . THY 5 35R pistinden kalkışa serbest kılınıyor . Oarada 35L pistine inen uçak kule talimatı ile 35R pistini katetmeye çalışırken TK5 kaptanı olayın daha büyümesini engelleyerek kalkıştan vaz geçiyor. Aslında büyük bir facia önleniyor TK5 kaptanını kutluyorum. Olayın gerçek nedeni pisti terkeden uçağın ground kanalına geçmesi. Kule kanalından kalkışa serbest kılınan uçaktan groundın haberi olmaması nedeni ile olmuştur. Herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
öncelikle geçmiş olsun.özel bir şirkette uçuyorum ve büyümesiyle aldığı ödüllerle ve başarılarla zaten dünya gözünde olan gurur duyduğumuz thy'nin böyle bir facia yaşaması gerçekten cok kötü bir durum olurdu.bu olayda hatayı önleyen kişilere ödül sebep olanlarada gerekli işlemlerin yapılmasının doğru olacağını düşünüyorum.
tk5 ~ 10 yıl önce
olay pazar gunu meydana gelmistir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 10 yıl önce
Airport haber sitesinde bir yazı için bu kadar güzel teknik , sataşma olsada kabul edilebilir seviyede yorumlar okudum. Hepinizi ayrı ayrı kutluyorum. Yeni yıl yeni umutlar yeni başarılar sağlık ve huzur getirsin hepimize. Saygılar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
threegreen ~ 10 yıl önce
yalan diyenler?? ne içiyosunuz?? uçak az önce osakaya indi... bu kafayla ortalıkta dolaşmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
threegreen ~ 10 yıl önce
ben bu olayı 35L iniş yapan bir atlas uçağı 35rden gecmeye calisirken oldu diye duydum. hold short 35R demisler uymamış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 10 yıl önce
O uçak THY uçağı idi. Atlasjet iki pist arasında bekledi. Rejectten sonra kat etti. Yanlış olmasın.
Kaptan ~ 10 yıl önce
3 gün önce de yine THY uçağı pistin tamamını kullandı, exp. komutunu uygulamadı, Atlasjet ucu ucuna inebildi. Kaptanın cvevabı "arkadaş yabancı" Helal sizin CRM'inize
threegreen ~ 10 yıl önce
teşekkürler bilgilendirme için
YERLİ KAPTANNNN ~ 10 yıl önce
Yabancı kaptanlar maaşları düştü diye böyle işlere giriyor olmasın. Bir de Helal Haram mantığı yok ise adamın.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
MENZİLİ 777'DEN BİRAZ FAZLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sallama ~ 10 yıl önce
hayir az
Nalan ~ 10 yıl önce
A THY Turkish Airlines Airbus A330-200, registration TC-JND performing flight TK-5 from Istanbul (Turkey) to Chicago O'Hare,IL (USA), was accelerating for takeoff from Ataturk Airport's runway 35R when the crew rejected takeoff at low speed. The aircraft vacated the runway, stopped to have the brakes cool down and departed again reaching Chicago with a delay of 40 minutes. A passenger reported the crew announced there had been a runway incursion and ATC cancelled the takeoff clearance as result. According to (incomplete) ATC recordings an Atlasjet aircraft had landed on runway 35L and had been instructed to hold short of runway 35R due to departing traffic. Subsequently illegible Turkish can be heard on the recording.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000