16 Temmuz 2012, Pazartesi 17:55:42

THY UÇAĞI İLE PARAŞÜTÇÜLERİN TEHLİKELİ KARŞILAŞMASI!

Esenboğa Havalimanı’na iniş için yaklaşan THY uçağı bir anda havada bir grup paraşütçü ile burun buruna geldi. Pilot olayı rapor etti, paraşütçülerininişte polis tarafından ifadeleri alındı.
  • TCAS system test OK =(
  • TSK'dan gelen bazı pilotlar hangi firmada uçarsa uçsunlar, etrafında özgürce hareket eden kimseyi maalesef kaldıramazlar. Yazıkki bunu aşamadık. Bir uçağın uçması ne kadar legal ve gerekliyse paraşütlerin uçmasıda bir okadar legal ve özgürlüğü simgeler. Kimse kafasına göre uçamaz ancak kimsede başkasının özgürlüğüne dil uzatmamalıdır.
  • Bu işin sorumlusu THSF dur yani "Türkiye Hava Sporları Federasyonu". Devletin bu konudaki tek otoritesi THSF dir. THK dahil tüm havacılık operasyon birimleri ve uçan tüm sporcular THSF üyesi olmak ve THSF nin koyduğu kurallara ve sınırlamalara uymak zorundadır. Tüm Dünya'da olduğu hava sporları otoritesi notamlı sahaları belirler, yayımlar ülkenin Sivil Havacılık Otoritesi ile ortak çalışarak sahaları belirler ve yayımlar. Ancak nerede bizde o federasyon ? Bir başkan koydu oraya Hava Kuv. Kom. Dediki Amman federasyonun başına geç, federasyonun bişiler yapmasına MÜSAADE ETME, THK nın ayağına dolanmasın ki Hava Kuvvetlerinin arka bahçe düzeni bozulmasın. THSF işini yapmıyor, bilerek ÖZELLİKLE yapmıyor ki THK zarar görmesin. Yazıklar olsun ya Umarım başbakan bu handikapı görürde bir tokat atar THSF na.
  • Kaptanın kuleye yaptığı raporu yaklaşma frekansından canlı olarak dinledim. Endişeli bir ses tonu vardı ve son ifadesi "bizi ve onları allah korudu..."
  • yanılıyorsam düzeltin de, o yamaç paraşütü deil serbest paraşüttür. ankarada o irtifada yamaç paraşütü ne arar? ayrıca bunun kuralları var yoksa da otorite var(!) IHA' ları kim rapor edecek?!
  • yp pilotu sayısı her geçen gün artıyor , diğer pilotlarında buna artık alışması lazım . bu tip olaylarla daha çok karşılaşılacaktır , yp pilotlarıda havaalanı yakınlarında ki uçuş böşgelerinde notam alarak uçmaktalar bilinmesin ki kafasına göre uçuluyor..
  • pilot SALLAMIŞ bu arada ceza yok. avrupada uçanlar bilir. chart ve haritalarda paraşüt ve glider aktitesi var diye bilgi geçerler. bu havalar sadece pilotların deeeel kardeşimmm.
  • YP sporcularini herzaman takdir ederim. Burada yaptiklari bir yanlis var.Duyarli davranmalari gerek
  • Bunların yapacağı şey belli. Polisle beraber mi uçacaklar sanki ? Yasakçı zihniyetin yavaş yavaş kabul ettirilme dönemi bunlar ! Yazıklar olsun !
  • Kontrol etmek derken yasaklanmasından bahsediliyorlar.

Havacılık tarihinde ender rastlanan olay geçtiğimiz Cumartesi günü Ankara’da yaşandı. Esenboğa Havalimanı’na yaklaşmak için alçalan THY uçağının pilotu, uçağın yaklaşık 200 metre sağında 4 kişilik paraşütçü grubunu farketti.

9000 bin feet yükseklikte bir anda uçağın metrelerce yakınında paraşütçüleri gören kaptan pilot, durumu kuleye iletti. Esenboğa kulenin DHMİ nöbetçi meydan müdürüne bilgi vermesi üzerine emniyete haber verildi. Ayaş yakınlarında serbest yamaç paraşütü atlayıcılarının bulunduğunun tespit edilmesi üzerine polis bu bölgeye gitti. Gereğinden fazla yükseğe çıktıkları için hava trafiğini tehlikeye atan paraşütçü grup polis sorgusunda,  yasak olmayan bölgede yamaç paraşütü ile uçtuklarını ve iddia edildiği kadar yüksekten uçmadıklarını öne sürdü.

Öte yandan AirportHaber’e gelen bir başka bilgiye göre,  bu olaydan kısa süre sonra 5 bin feet’te uçan bir hava ambulans helikopterinin de  5 paraşütçüyü uçuş emniyetini riske edecek irtifada gördüğü kaydedildi.

Bu olayla ilgili de soruşturma başlatıldı. Bölgede yamaç paraşütü atlayışlarının kontrol altına alınabilmesi için yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

THY UÇAĞI İLE PARAŞÜTÇÜLERİN TEHLİKELİ KARŞILAŞMASI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

... ~ 12 yıl önce
TCAS system test OK =(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgürlük ~ 12 yıl önce
TSK'dan gelen bazı pilotlar hangi firmada uçarsa uçsunlar, etrafında özgürce hareket eden kimseyi maalesef kaldıramazlar. Yazıkki bunu aşamadık. Bir uçağın uçması ne kadar legal ve gerekliyse paraşütlerin uçmasıda bir okadar legal ve özgürlüğü simgeler. Kimse kafasına göre uçamaz ancak kimsede başkasının özgürlüğüne dil uzatmamalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THSF NEREDEEEE ~ 12 yıl önce
Bu işin sorumlusu THSF dur yani "Türkiye Hava Sporları Federasyonu". Devletin bu konudaki tek otoritesi THSF dir. THK dahil tüm havacılık operasyon birimleri ve uçan tüm sporcular THSF üyesi olmak ve THSF nin koyduğu kurallara ve sınırlamalara uymak zorundadır. Tüm Dünya'da olduğu hava sporları otoritesi notamlı sahaları belirler, yayımlar ülkenin Sivil Havacılık Otoritesi ile ortak çalışarak sahaları belirler ve yayımlar. Ancak nerede bizde o federasyon ? Bir başkan koydu oraya Hava Kuv. Kom. Dediki Amman federasyonun başına geç, federasyonun bişiler yapmasına MÜSAADE ETME, THK nın ayağına dolanmasın ki Hava Kuvvetlerinin arka bahçe düzeni bozulmasın. THSF işini yapmıyor, bilerek ÖZELLİKLE yapmıyor ki THK zarar görmesin. Yazıklar olsun ya Umarım başbakan bu handikapı görürde bir tokat atar THSF na.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VHF ŞAHİDİ ~ 12 yıl önce
Kaptanın kuleye yaptığı raporu yaklaşma frekansından canlı olarak dinledim. Endişeli bir ses tonu vardı ve son ifadesi "bizi ve onları allah korudu..."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
serbest paraşüt ~ 12 yıl önce
yanılıyorsam düzeltin de, o yamaç paraşütü deil serbest paraşüttür. ankarada o irtifada yamaç paraşütü ne arar? ayrıca bunun kuralları var yoksa da otorite var(!) IHA' ları kim rapor edecek?!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yp ~ 12 yıl önce
yp pilotu sayısı her geçen gün artıyor , diğer pilotlarında buna artık alışması lazım . bu tip olaylarla daha çok karşılaşılacaktır , yp pilotlarıda havaalanı yakınlarında ki uçuş böşgelerinde notam alarak uçmaktalar bilinmesin ki kafasına göre uçuluyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOT ~ 12 yıl önce
pilot SALLAMIŞ bu arada ceza yok. avrupada uçanlar bilir. chart ve haritalarda paraşüt ve glider aktitesi var diye bilgi geçerler. bu havalar sadece pilotların deeeel kardeşimmm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YP ~ 12 yıl önce
YP sporcularini herzaman takdir ederim. Burada yaptiklari bir yanlis var.Duyarli davranmalari gerek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ancak yasaklamayı bilirler ~ 12 yıl önce
Bunların yapacağı şey belli. Polisle beraber mi uçacaklar sanki ? Yasakçı zihniyetin yavaş yavaş kabul ettirilme dönemi bunlar ! Yazıklar olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eng ~ 12 yıl önce
Kontrol etmek derken yasaklanmasından bahsediliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000