25 Aralık 2012, Salı 15:02:10

THY UÇAĞI ARIZA YAPTI ORTALIK KARIŞTI!

Türk Hava Yolları’nın Toronto-İstanbul uçağının yakıt sisteminde arıza meydana gelince uçuş 16 saat 40 dakika rötarlı yapıldı. Yolcularla THY görevlileri tartıştı, polis tarafları sakinleştirdi...
  • Ucaklarda bakim kaynakli arizalar olabildigi gibi beklenmeyen arizalar da olabilir.Hicbir sorunu olmayan bir ucak xx istasyonunda beklenmedik bir ariza yapabilir.Bu ucak yakit almayi redddetmis ve Air Canada teknisyenleri tarafindan 6-7 saatlik bir calisma sonucunda ariza tespit edilerek izole edilmistir.Arizanin nereden kaynaklandigi bulunana kadar yolcuya kesin bir ifade ile zanam veremezsiniz zira sistemde yuzlerce parca vardir ve herhangi biri arizali olabilir.Ucagin akibetini neyin arizali oldugunu bulana kadar bilemezsiniz.Bu belki 5 dk belki 5 saat surebilir.Bu ariza bakim kaynakli bir ariza degildir dolayisi ile bakim yapan insanlar suclanamaz,belki dunyanin her kosesine uctugundan ve hava kosullarindan da kaynaklanmis olabilir.Boyle bir olay ana uste meydana gelirse ucagi seferden alir baska bir ucak tahsis edersiniz,Kanada'da boyle bir sansiniz da yoktur.Daha yasini doldurmamis ucaklarda bakim eksikligi,metal yorgunlugu,elektronik yorgunlugu(?) gibi sacmaliklara sozum yok
  • Ariza olabilir, 16 saat surebilir, Kuzey Amerika'da yedek ucagin yoktur, Turkiye'den yollaman 10 saat surebilir. Kriz yonetimini ogreniceksin. Eger bilmiyorsan sosyal medyada rezil olursun. Daha bunlar THY'nin iyi gunleri. Birde "yeni ucaklar niye bozuluyor, cok ucuyorlar" filan yanlis bir tabir. Ucagin isi ucmak, bakimi yapildigi surece bu 12 tane 777 ucabildigince ucmak icin aliniyorlar. Gunde 20 saat havada kalabiliyorsa, kalmali ucak, ve bunun gerceklestirebilen bir suru havayolu var. THY'de bu konuda kotu degil esasinda.
  • Kimse kaza geliyor diye göbek atöıyor. Arızalı uçakla uçmak tabiki kimse istemez ama gel gör ki yepyeni alınmıs B777 lerin B737-900er lerin birinini kabin basıncı düşüyorda birinin kapı lastiği sarkıyorsa biri torontoda kalıyorsa kusura bakmayında buna da insanlar "arızadır canım Allah korusun beterinden" derse o şirket FACİA da görür başka şeylerde. Kendi adamını oy toplayacak diye THY dolduran zihniyet apronda deve kesen zihniyet böyle yepyeni uçaklarla hergün arızada yapar Allah korusun kaza da yapar. Herkes THY insanları nasıl işe aldığını biliyor ve bunlar açığa çıkara rezil oluruz diye korkanlarda örgüt gibi hergün yapacak işleri olmadığından buralarda yazı yazıyor.
  • Kaza geliyorda nndemek bu n terbiyesizluk n kotu kalplilik ve fesatliktir Allah korusun boyle bi olay olsa resmen gobek atacak insanlar var lanet olsun size ya insanmisiniz siz bole dusunenler yabancilar kendi insanimizdan daha cik seviyor bizi bu kostek olma batirma cabasi nedir elinize n gecicek bize koru bisey olsa Allah islah etsin n torpilim n tanidigim vardi sirketime girerken alin terimle calisiyorumda kazaniyorum parami yaziklar olsun boyle dusunen zihniyete
  • kavga çıkarınca uçak düzeliyormu?
  • Thy gercekten global olmus...!!
  • Bildigim kadari ile EU ulkelerinde bu gibi durumlarda uygulamak uzere yolcu haklari kurallari var. Kanada ve ABD'de boyle kurallar yok. Merakediyorum bu bir faktor mu?
  • 777 nin genel hastalığı, yakıt sistemi arızası.Ama B-777 Allah icin ismi etkileyici
  • sabah seferden gelen 777'ler yolcusu fazla olan avrupa hatlarına sefere veriliyor.akşam dönüşte de doğu seferlerine gidiyor.akşam gelen 777'ler ise gece dubai vb mesafelere gidip dönüşte sabah batı seferlerine gidiyor.haliyle uçağın boş anı yok sürekli havada... uçak apronda yatmasın diye ist-adb ve ist-esb seferine bile 330 ve 340 gönderiyorlar sabah ve akşam birer sefer
  • Iyi havayolu sirketi ile kotusu arasinda ki fark boyle durumlarda ortaya cikiyor. ne yazik ki THY bu gibi durumlarda oldukca kotu bir havayolu gibi davraniyor.

Türk Hava Yolları’nın dün Atatürk Havalimanı’na gelmesi planlanan TK18 sefer sayılı Toronto-İstanbul uçağının yakıt sisteminde arıza meydana geldi.


TC-JJL kuyruk tescilli Boeing 777 tipi uçaktaki arızanın uzun süreceğinin anlaşılması üzerine, 318 yolcu  havaalanında beklemeye başladı.

İstanbul’a seyahat edecek yolcularla THY görevlileri arasında zaman zaman gerginlikler de yaşandı. Bir ara THY görevlileri ile yolcular arasında sert münakaşalar yaşanınca Kanada polisi taraflara müdahale etti ve sakinleştirdi.

Saatler sonra arızanın giderilmesiyle yolcular uçağa alındı ve uçak 16 saat 40 dakika rötarla İstanbul’a hareket etti.

©AirportHaber Özel

THY UÇAĞI ARIZA YAPTI ORTALIK KARIŞTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Aviator ~ 11 yıl önce
Ucaklarda bakim kaynakli arizalar olabildigi gibi beklenmeyen arizalar da olabilir.Hicbir sorunu olmayan bir ucak xx istasyonunda beklenmedik bir ariza yapabilir.Bu ucak yakit almayi redddetmis ve Air Canada teknisyenleri tarafindan 6-7 saatlik bir calisma sonucunda ariza tespit edilerek izole edilmistir.Arizanin nereden kaynaklandigi bulunana kadar yolcuya kesin bir ifade ile zanam veremezsiniz zira sistemde yuzlerce parca vardir ve herhangi biri arizali olabilir.Ucagin akibetini neyin arizali oldugunu bulana kadar bilemezsiniz.Bu belki 5 dk belki 5 saat surebilir.Bu ariza bakim kaynakli bir ariza degildir dolayisi ile bakim yapan insanlar suclanamaz,belki dunyanin her kosesine uctugundan ve hava kosullarindan da kaynaklanmis olabilir.Boyle bir olay ana uste meydana gelirse ucagi seferden alir baska bir ucak tahsis edersiniz,Kanada'da boyle bir sansiniz da yoktur.Daha yasini doldurmamis ucaklarda bakim eksikligi,metal yorgunlugu,elektronik yorgunlugu(?) gibi sacmaliklara sozum yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reddetmek ~ 11 yıl önce
Aviator, "...ucak yakit almayi reddetmis..." cok hosuma gitti. Huysusluk yapmis demek ki yaramaz 777.
Olagan seyler ~ 11 yıl önce
Ariza olabilir, 16 saat surebilir, Kuzey Amerika'da yedek ucagin yoktur, Turkiye'den yollaman 10 saat surebilir. Kriz yonetimini ogreniceksin. Eger bilmiyorsan sosyal medyada rezil olursun. Daha bunlar THY'nin iyi gunleri. Birde "yeni ucaklar niye bozuluyor, cok ucuyorlar" filan yanlis bir tabir. Ucagin isi ucmak, bakimi yapildigi surece bu 12 tane 777 ucabildigince ucmak icin aliniyorlar. Gunde 20 saat havada kalabiliyorsa, kalmali ucak, ve bunun gerceklestirebilen bir suru havayolu var. THY'de bu konuda kotu degil esasinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mantık ~ 11 yıl önce
Kimse kaza geliyor diye göbek atöıyor. Arızalı uçakla uçmak tabiki kimse istemez ama gel gör ki yepyeni alınmıs B777 lerin B737-900er lerin birinini kabin basıncı düşüyorda birinin kapı lastiği sarkıyorsa biri torontoda kalıyorsa kusura bakmayında buna da insanlar "arızadır canım Allah korusun beterinden" derse o şirket FACİA da görür başka şeylerde. Kendi adamını oy toplayacak diye THY dolduran zihniyet apronda deve kesen zihniyet böyle yepyeni uçaklarla hergün arızada yapar Allah korusun kaza da yapar. Herkes THY insanları nasıl işe aldığını biliyor ve bunlar açığa çıkara rezil oluruz diye korkanlarda örgüt gibi hergün yapacak işleri olmadığından buralarda yazı yazıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Ucagin rizasi ile torpilli is bilmez personel aliminin alakasini biraz daha acarmisiniz?Orada hava sartlarina bagli bir ariza olmasi torpilli personelin sucu mu?Teknik personel de bu kategoride mi acaba?Ucaga teknik hizmet veren Air Canada teknisyenleri de torpille mi orada ise girmis isi bilmeyen kisiler demek istiyorsun.Ayrica ucaktaki ariza bakim aksakligi kaynakli rutin bir ariza da degil.Ucak yakit almak istememis ve belli bir ugras sonucu ariza cozulmus ve giderilmistir.Yorumlari ilgili konu basliginda yaparsaniz komik duruma dusmezsiniz ya da cahilliginiz ortaya cikmaz,dost tavsiyesidir
back3rhytme ~ 11 yıl önce
Uçak arızası ile torpilli işe alımın ne alakası var MANTIK isimli mantıksız arkadaş!! Ben bu şirkette görevliyim, fakat anca üçüncü denememde işe alındım ve torpilim yoktu,ayrıca bir sürü dönem arkadaşlarımın da torpili yoktu bileğinin hakkıyla girdi.. Seni almadıkları için olsa gerek böyle saçma yorum yapıyorsun,klavyeden yazmak çok kolay.. hadii ordan.
Utanin insaf edin biraz ~ 11 yıl önce
Kaza geliyorda nndemek bu n terbiyesizluk n kotu kalplilik ve fesatliktir Allah korusun boyle bi olay olsa resmen gobek atacak insanlar var lanet olsun size ya insanmisiniz siz bole dusunenler yabancilar kendi insanimizdan daha cik seviyor bizi bu kostek olma batirma cabasi nedir elinize n gecicek bize koru bisey olsa Allah islah etsin n torpilim n tanidigim vardi sirketime girerken alin terimle calisiyorumda kazaniyorum parami yaziklar olsun boyle dusunen zihniyete

Yanıtla

Kalan karakter 1000
falan filan işte ~ 11 yıl önce
kavga çıkarınca uçak düzeliyormu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
318 yolcu? ~ 11 yıl önce
Thy gercekten global olmus...!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu haklari ~ 11 yıl önce
Bildigim kadari ile EU ulkelerinde bu gibi durumlarda uygulamak uzere yolcu haklari kurallari var. Kanada ve ABD'de boyle kurallar yok. Merakediyorum bu bir faktor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 11 yıl önce
777 nin genel hastalığı, yakıt sistemi arızası.Ama B-777 Allah icin ismi etkileyici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 yatı ~ 11 yıl önce
sabah seferden gelen 777'ler yolcusu fazla olan avrupa hatlarına sefere veriliyor.akşam dönüşte de doğu seferlerine gidiyor.akşam gelen 777'ler ise gece dubai vb mesafelere gidip dönüşte sabah batı seferlerine gidiyor.haliyle uçağın boş anı yok sürekli havada... uçak apronda yatmasın diye ist-adb ve ist-esb seferine bile 330 ve 340 gönderiyorlar sabah ve akşam birer sefer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77777 ~ 11 yıl önce
uçak yerde yatarsa sorun çıkarır ! uçak problemı yoksa uçmalıdır,parça arıza yaparsa değiştirirsin
iyi/koyu ~ 11 yıl önce
Iyi havayolu sirketi ile kotusu arasinda ki fark boyle durumlarda ortaya cikiyor. ne yazik ki THY bu gibi durumlarda oldukca kotu bir havayolu gibi davraniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000