13 Kasım 2008, Perşembe 09:17:26

THY TEKNİK A.Ş’DE SKANDAL

Türk Havayolları adına yakışmayacak skandallarla gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz aylarda uçuş emniyetini birebir ilgilendiren AD atlaması yapan THY, bu kez vakti geçen bakımı geçmişe dönük belge düzenleyerek gizlemeye çalıştı.
  • Böyle birsey THY hic olurmu???Siz nereden bunu biliyorsunuz???.Cezalar nereye gidiyor Devletin Sag cebine,Soldanda harcamalara,THY koymadigi icin füzuli yerede almaz.Gerektiginde faizi ile beraber alir.
  • Arkadasım Cok Haklısın.... Ozel firmalara SHT nin ceza maddelerini bir bir hiç eksiksiz uygulayan SHGM sıkıysa THY ye de bu yuzden ucak bakım baskanı, mühendislik başkanı, Uretim Planlama ve Kontrol Başkanı ve Accountable Manager in FOrm 4 lerini askıya ( SHT 145 en az 3 ay der ) alsında biz onu alkışlıyalım. Yoksa Gucu sadece ozel firmalara mı yetiyor...
  • Moderator arkadas Keisn yayınlamayacaksın ama ben gecende yazayım.. Arkadaşlar herkes iyi biliyorki SHGM ozel firmaları inlettiği gibi THY yi sozu gecmiyor. Daha gecen gun 25 milyon USD ceza kesti. Bakım kartı atlandı diye ama nerede yaptırımı ? yok.. Ama ozel firmaların form4 lerini yetkilerini askıya alıp duruyor. Cesareti varsa THY ye aynı sekilde davransaya... Bırakın THY teknik yetkisini askıya almayı daha Form 4 iptal edemedi THY den. SHGM nin sozu sadece ozel firmalara geciyor ve onlarıda inim inim inletiyor...
  • THY zaten skandal ustune skandal yapiyor , en iyis biraksinlar bu isi , yakinda Barzani Airlines kurmaya yardim ederler
  • SHGM ne yapsın, olayı etraflıca araştırıp çaycı veya temizlik işçisini bakım atlamadan birinci derecede sorumlu tutarlar,
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • THY de AD atlaması yapılıp üst yöneticiler Ankaraya cağrıldığındaki olayda evrakta sahtekarlıktı.Unutulan AD SHGM geliyor diye zamanında yapılmış gibi gösterilerek eski tarihli imza atılmıştı. SHGM bu sahtekarlığı sadece para cezası vererek geçiştirmişti.Bu tür sahtekarlıklar çok yoğun yaşanmakta.
  • Lütfen elinizdeki maili SHGM ye yollayın ve buradan yolladığınızı biz okurlara iletin.SHGM o uçağa ait tüm bakım paketlerini kontrol edecek ve geçmiş tarihli imzayı bulacaktır.SHGM sizi göreve davet ediyoruz.
  • Burada bir sahtekarlık var.Ve birileride burada yorum atarak bu sahtekarlığı Airporthaber e iletene bozuk atıyor. Tam bir rezalet ayıp,ayıp,ayıp.Sahtekarlığı yaparak koskoca THY de eski tarihli imza atacaksın sonrada bu yanlışı Airporthabere bildiren dürüst vatandaşı karalayacaksın.Yazık yaaaa çok yazık. Teşekkürler Airporthaber doğru,dürüst ve korkusuz haberciliğin adaına.
  • Ayrıca bu konudan haberdar olup seyirvi kalanlarda suça bir nevi ortaktır..Madem müdür yardımcılarının ve şeflerinde bu olaydan haberleri vardı ve seyirci kaldılar..Onlarda verilecek olan cezadan nasiplerini almalıdırlar..Almalıdırki birgün o makamda veya başka şirketlerde daha üst makamlara geldiklerinde aldıkları bu cezadan ders alabilmelidirler..

Türk Havayolları Teknik A.Ş’de bakım skandalı yaşanıyor. Geçtiğimiz aylarda AD atlaması nedeniyle büyük skandalın yaşandığı THY’de tüm sorumlular Ankara’ya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne çağrılarak ifadeleri alınmıştı. Bir nevi kulak çekme şeklinde algılanan bu sorgudan sonra THY yüksek miktarda para cezasına çarptırılmıştı.

 

Türk Havayolları Teknik A.Ş Bakım Planlama Kontrol Müdürlüğü Hat Bakım Üretim Planlama'da görevli Gamze Özkan imzalı belgede ertelenen TC-JDT kuyruk numaralı uçağın A195 bakımının ertelendiği ve bu bakım paketi ve kartların geçmiş tarihle kapatılacağı üst yönetime bildirildi.

 

Uçak Bakım Başkanlığı Hat Bakım Şefi Atıl Vardar’a gönderilen bu mail aynı zamanda Uçak Bakım Başkanlığı Bakım Planlama ve Kontrol Müdürü Levent Kodakoğlu’na da bilgi maili olarak gönderilmiş.

 

Atıl Vardar’ın Gamze Özkan imzalı “bakım paketini geçmiş tarihle kapatıyoruz” mailinden sonra Atıl Vardar’ın da “Arkadaşlar uçakları planladığımızda mutlaka yapalım” diye tüm sorumlu kişilere uyarı maili gönderdiği ortaya çıktı.

 

Havacılıkta en önemli unsurun uçuş emniyeti olduğu vurgulanırken, THY’de bakımın küçüğü büyüğü demeden saati saatine her bakımın yapılması gerekirken bakım kartlarının zamanında yapılmış gibi eski tarihle kapatılacağının ortaya çıkması endişe yarattı. THY gibi bir kuruluşun bu tip evrak sahtekârlığına göz yumduğu da ortaya çıkmış oldu.

 

AirportHaber Özel

THY TEKNİK A.Ş’DE SKANDAL

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Neredeyiz ~ 15 yıl önce
Böyle birsey THY hic olurmu???Siz nereden bunu biliyorsunuz???.Cezalar nereye gidiyor Devletin Sag cebine,Soldanda harcamalara,THY koymadigi icin füzuli yerede almaz.Gerektiginde faizi ile beraber alir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHT 145 ne diyor ~ 15 yıl önce
Arkadasım Cok Haklısın.... Ozel firmalara SHT nin ceza maddelerini bir bir hiç eksiksiz uygulayan SHGM sıkıysa THY ye de bu yuzden ucak bakım baskanı, mühendislik başkanı, Uretim Planlama ve Kontrol Başkanı ve Accountable Manager in FOrm 4 lerini askıya ( SHT 145 en az 3 ay der ) alsında biz onu alkışlıyalım. Yoksa Gucu sadece ozel firmalara mı yetiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özel firma ~ 15 yıl önce
Moderator arkadas Keisn yayınlamayacaksın ama ben gecende yazayım.. Arkadaşlar herkes iyi biliyorki SHGM ozel firmaları inlettiği gibi THY yi sozu gecmiyor. Daha gecen gun 25 milyon USD ceza kesti. Bakım kartı atlandı diye ama nerede yaptırımı ? yok.. Ama ozel firmaların form4 lerini yetkilerini askıya alıp duruyor. Cesareti varsa THY ye aynı sekilde davransaya... Bırakın THY teknik yetkisini askıya almayı daha Form 4 iptal edemedi THY den. SHGM nin sozu sadece ozel firmalara geciyor ve onlarıda inim inim inletiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 15 yıl önce
THY zaten skandal ustune skandal yapiyor , en iyis biraksinlar bu isi , yakinda Barzani Airlines kurmaya yardim ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dedektif ~ 15 yıl önce
SHGM ne yapsın, olayı etraflıca araştırıp çaycı veya temizlik işçisini bakım atlamadan birinci derecede sorumlu tutarlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Varan2 ~ 15 yıl önce
THY de AD atlaması yapılıp üst yöneticiler Ankaraya cağrıldığındaki olayda evrakta sahtekarlıktı.Unutulan AD SHGM geliyor diye zamanında yapılmış gibi gösterilerek eski tarihli imza atılmıştı. SHGM bu sahtekarlığı sadece para cezası vererek geçiştirmişti.Bu tür sahtekarlıklar çok yoğun yaşanmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cpt ~ 15 yıl önce
Lütfen elinizdeki maili SHGM ye yollayın ve buradan yolladığınızı biz okurlara iletin.SHGM o uçağa ait tüm bakım paketlerini kontrol edecek ve geçmiş tarihli imzayı bulacaktır.SHGM sizi göreve davet ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brake ~ 15 yıl önce
Burada bir sahtekarlık var.Ve birileride burada yorum atarak bu sahtekarlığı Airporthaber e iletene bozuk atıyor. Tam bir rezalet ayıp,ayıp,ayıp.Sahtekarlığı yaparak koskoca THY de eski tarihli imza atacaksın sonrada bu yanlışı Airporthabere bildiren dürüst vatandaşı karalayacaksın.Yazık yaaaa çok yazık. Teşekkürler Airporthaber doğru,dürüst ve korkusuz haberciliğin adaına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engineer ~ 15 yıl önce
Ayrıca bu konudan haberdar olup seyirvi kalanlarda suça bir nevi ortaktır..Madem müdür yardımcılarının ve şeflerinde bu olaydan haberleri vardı ve seyirci kaldılar..Onlarda verilecek olan cezadan nasiplerini almalıdırlar..Almalıdırki birgün o makamda veya başka şirketlerde daha üst makamlara geldiklerinde aldıkları bu cezadan ders alabilmelidirler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000