29 Ocak 2011, Cumartesi 14:41:41

THY, SURİYE'DEKİ VARLIĞINI RESMİLEŞTİRDİ

Türk Hava Yolları, bürokratik süreci tamamlayarak Suriye'deki varlığını resmileştirdi.
  • benim analamadığım konu şu.. Mısırda geçen sene GSA ile sözleşme iptal edildi ve THY tescil edildi. daha sonra ne oldu ki gidilip sahibi Türk olan bir acente ile GSA lık sözleşmesi imzalandı. bir yerde bir yanlışlık var hem de çok büyük..
  • THY Kimi ulkelerde yasal mevzuat ,kimi ulkelerde ise maliyet nedeniyle operasyonlarini GSA ile surdurmek zorunda.Ancak son senelerde ozellikle ticari nedenlerden dolayi GSA ile calisilan noktalarda kendi operasyonlarini devraliyor-ki en mantiklisida bu.GSA fesih ve operasyonlarin THY tarafindan yonetilmesinin ,bunun pozitif sonuclarinin en guzel ornegi Seul Mudurlugunde yasandi diye hatirliyorum.
  • sayın dış işleri bakanımıza teşekkür ediyorum. ' 'trading state' modelini çok güzel uygulamaktalar. THY bu modelin en önemli enstürmanlarından.
  • Calisanlarin, emek verenlerin ellerine saglik. Kolay gelsin.
  • ya bilgim olmadigi icin soruyorum.. THY her uctugu ülkeye büro acamiyormu? mecbur GSAmi görevlendirelecek?
  • TEBRIKLER ANCAK TUM DUNYADA OZELLIKLE ARAP ULKELERINDE KURTULUN SU SPONSORLARDAN GSA LARDAN ARTIK. ALIN TESCILINIZI.. KOLE MI THY VE THY CALISANLARI.. LAYIK OLAN KISILERI MUDUR YAPSA THY ZATEN BOYLE BIR SORUN OLMAZ .

Türkiye-Suriye uçuşlarını 1984 yılından beri gerçekleştiren THY, 2009 yılına kadar faaliyetlerini yerel acenteler üzerinden sürdürdü. Yerel acenteleri denetleme görevini yapmak üzere Suriye'de sınırlı sayıda personel bulundurabilen THY, aynı yıl başlattığı tescil işlemlerine ilişkin süreci önceki gün tamamlayarak Suriye'deki varlığına resmi statü kazandırdı.

Türkiye-Suriye arasındaki ilişkilerin giderek yoğunlaşması ve sefer sayılarının arttırılmasına paralel olarak tescil işleminin gereklilik haline geldiği kaydedildi. Tescil sürecinin tamamlanmasının ardından yeni bir ofise taşınan THY Şam Bürosu'nun 17 Şubatta resmi açılış yapması planlanıyor. THY tarafından her hafta Şam'a 18, Halep'e 7 yolcu seferinin yanı sıra 2 kez da kargo uçağı seferi gerçekleştiriyor. Yaz döneminde ise Şam'a yapılan sefer sayısı arttırılarak, günde 3 sefer düzenleniyor.

(Dünya)

THY, SURİYE'DEKİ VARLIĞINI RESMİLEŞTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
benim analamadığım konu şu.. Mısırda geçen sene GSA ile sözleşme iptal edildi ve THY tescil edildi. daha sonra ne oldu ki gidilip sahibi Türk olan bir acente ile GSA lık sözleşmesi imzalandı. bir yerde bir yanlışlık var hem de çok büyük..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY Kimi ulkelerde yasal mevzuat ,kimi ulkelerde ise maliyet nedeniyle operasyonlarini GSA ile surdurmek zorunda.Ancak son senelerde ozellikle ticari nedenlerden dolayi GSA ile calisilan noktalarda kendi operasyonlarini devraliyor-ki en mantiklisida bu.GSA fesih ve operasyonlarin THY tarafindan yonetilmesinin ,bunun pozitif sonuclarinin en guzel ornegi Seul Mudurlugunde yasandi diye hatirliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın dış işleri bakanımıza teşekkür ediyorum. ' 'trading state' modelini çok güzel uygulamaktalar. THY bu modelin en önemli enstürmanlarından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Calisanlarin, emek verenlerin ellerine saglik. Kolay gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ya bilgim olmadigi icin soruyorum.. THY her uctugu ülkeye büro acamiyormu? mecbur GSAmi görevlendirelecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TEBRIKLER ANCAK TUM DUNYADA OZELLIKLE ARAP ULKELERINDE KURTULUN SU SPONSORLARDAN GSA LARDAN ARTIK. ALIN TESCILINIZI.. KOLE MI THY VE THY CALISANLARI.. LAYIK OLAN KISILERI MUDUR YAPSA THY ZATEN BOYLE BIR SORUN OLMAZ .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000