03 Ağustos 2012, Cuma 14:31:37

THY: SHGM NE DİYORSA O!

Türk Hava Yolları’nda uçucu ekiplerin dinlenme süreleri ile ilgili tartışma 23. Dönem toplu iş sözleşmesinin karara bağlanmasıyla farklı bir boyut kazandı. Son talimatla dinlenme süresini 24 saate düşüren THY, “ Bir önceki TİS’te bu konuda kesin düzenleme yok. SHGM’nin son talimatını uygulayacağız” açıklamasını yaptı. Peki şimdi ne olacak?
  • kısmet diye birşey var bilirmisin? herkesin kısmeti başkadır kaderi başkadır. evet thy de torpilliler çoğunlukta ama torpil yapmadan kendi imkanlarıyla burada çalışan da var.
  • sonuç ne arkadaşım. ben mi dedim o adamı işe almayın beni alın diye. ben mi başkasının rızkına mani olup bu işe sahip oldum. boş boş konuşmayın
  • ONEMLI OLAN MAAS DEGIL onemlı olan o maası almak ıcın oraya nasıl ve ne emekle geldıgın. ne yaptında o maası almaya hak kazandın senın gıbı milyonlarca ve hattaa daha fazla kalıtelı mılYOLNLARCA KALIFIYE ELEMAN VARKEN....SENIN BES KULAGINMI VARDI DA ONDANMIYDI VEYA 10 ELIN VARDI HERHALDE ,,,, ONUDA ACIKLADA BARI HERKES BILSIN NIYE MILLETE YEMEK ISMARLADIGINI KIMLERE NELERI VERDINDE O MAASI SANA VERDILER ONU ACIKLAAA O AC OLANLAR SENIN GIBILER YUZUNDEN AC CALISMADIKLARINDAN VEYA CALISAMADIKLARINDAN DEGILLL
  • Hakikaten bazı kötü düşünceler bizleri için için yiyip bitiriyor. Bize ne ya adamların kaç para aldığından , allah korusun her an riskli bir işleri var bunu görmeyiz ama sadece ceplerine giren paraya bakarız. 1980 öncesinde kahvede oturan işsiz insanlarda işyerleri ve sahipleri için atıp tutuyorlardı ve neredeyse bizi fabrikaya niye ortak yapmıyor gibi ipe sapa gelmez düşüncelerle yaşıyorlardı , ne oldu sonra , kimseye yarar sağlamayan bir sürü olay. Beyler başkasının parası ile uğraşmayıp kendi cebimize giren paranın temizliğini sağlayalım yeter, kanımca. Oturduğumuz yerde başkası için ahkam kesmessek daha iyi olur.
  • THY bitişe doğru hızlı adımlarla ilerliyor!
  • THY yönetimi son zamanlarda "Yönetim tarzımızı dünyaya ithal etmek istiyoruz"gibi söylemler içerisinde..Bu ucuz "vurun abalıya" zihniyeti ile dünyada ancak bizim ülkemizde ve dogu blogu ülkeleri gibi gelişmemiş, antidemokrat ülkelerde prim yaparlar.Son SHGM karalarından sonra THY yönetimi elini iyice belli etmiştir.Açıklaması: "Fırsatını bulursam çalışanın anasından emdiği sütü burnundan getiririm!!"..daha soft bir açıklaması yok.Hal böyle iken çalışanlarına yolladığı maille TIS in gündemde olmadığını öne sürmüş fakat çok kısa bir süre sonra -Yüce Allah'ın adaleti de diyebiliriz- YHK kararını açıklamış ve TIS geçerli olmuştur.Ben THy yöentimine ticareti bırakıp ucuz siyasete atılayı öenriyorum.Sayın Başbakan eminim ki kapıdan kovacaktır kendilerini..Çünkü yaptıkları ucuz siyaset..UCUZ!! Karşılarında gariban bir grubu almış top gibi oynuyorlar..Olaylara,gelişmelere nereden işlerine gelirse oradan yaklaşıyorlar..Bunu THY yönetimine çoçuk koysanız yapar, Neden mi?Karşıarında güç yok!!
  • bir tanesi harcırahlarımıza laf atmış. Sanane arkadaş elalemin maaşından. Ortalama 4000 alıyoduk simdiki zamla olur 4250, mesai ve ikramiyeyi de ortalamaya vurursan olur sana 5500 ortalama. Sen de oturduğun yerde maaşımıza laf at için gitsin. Kısaca kudur. Ama Allah senin gibi kem gözlülerden korusun bizleri. He karnın açsa pazartesi aksamı uçuşum var dia marketin oraya gel doyurayim karnını...
  • O zaman sen de kendi adina konus arkadasm lutfen. O gun bn de raporluydum, ne kdr hasta oldugumu bir Allah bilir. Sendikanin yuzunden isimden oldum. Don deseler de donerim su an, kmse kusura bkmasin. Bnm o paraya ihiyacm var mi? Var. Gerisi onemli degl su an. Kimin neler yasadigini, o dort duvarin icini kimse bilemez. Haa, suna katiliyorum bak. Ben de gitmedim, halay cekmedim, durumlerini yemedim. Ve su an 1 kurusa muhtacken, yine de gidip sendikadan 1500TL almadim, istemedim... Ama isime donmek istiyorum
  • Arkadaslar bir teknisyen olarak hepinizin işine saygi duyuyorum ama kabin ekibinin, kendisini sadece ucucu diye kokpit ekibi ile bir tutmasini anlayamiyorum. Sirkette ikamesi en koay ekip kabin. Bir pilotun yetismesi type rytingi ile en az 2 sene. Dunya kadar atpl sinavina giriyorlar. Sirket dünya kadar ilan veriyor da pilot bulamiyor. Teknisyen omak icin de dunya kadar lisans lazim. Ama kabin ekibi 50 gunde yetisiyor. Siz gidersiniz bir ilanla 1000 kisi bulur istedigi kadarini yetistirir hem de 50 gunde verir hatta. Siz bence oturun bu sirkette kendinize yer buldugunuza sukredin.
  • Arkadas benim aldigim para mi batiyor?niye? Sen kazanamiyorsun diye mi nerede nasil para harcadigimin hesabini soruyorsun? Zenginin mali iste ceneni yoruyor sanirsam. Gucune gidiyorsa gel buyur kalifiyeysen sen de ise baslayabilirsin ama anladigim kadariya giremissin, becerememissin ve ezikligini yasiyorsun. Ve yasadigin ezikligi disa vuruyorsun.gercekten havaci olmamis, ne oldugunu bilmeyen bos beles insanlar burada yorum yapmaktan ne zevk aliyor?ben anlamiyorum. Havaci olmak istemis ama olamamis insanciklar bizi takip ederek kendilerini mi tatmin ediyorlar? Kabin kokpit ayrimciligina girmiyorum, herkesin kendi isi var ve isini yapiyor. Geri kalani kuru kalabalik atip tutan bos beles insanlar. Herkes isine baksin. Ne is yapiyorsaniz isinizle ilgilenin. Bizim isimizi bize birakin.

 

THY ile Hava İş Sendikası arasında uyuşmazlıkla sonuçlanan  23. Dönem toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu (YHK) tarafından dün karara bağlandı. THY’nin teklif ettiği yüzde 3’lük maaş artışlarına rağmen YHK, THY çalışanlarına 2011 yılı için yüzde 5 +5 ve 2012 yılı için de yüzde 4+3 maaş zam oranını belirledi. Toplu İş Sözleşmesi metninin orijinali henüz taraflara ulaşmamış olsa da, Hava İş sendikası şifahi bilgilere dayanarak sözleşmenin idare maddelerinin  bir önceki toplu iş sözleşmesinin aynen geçtiği bilgisini kamuoyuna aktardı.

Bu noktada özellikle uçucu ekiplerinin merakla beklediği konu uçuş dinlenme sürelerine ilişkin düzenlemeydi. Hava İş Sendikası’na göre, 22. Dönem toplu iş sözleşmesinde SHT 6A-50 revizyon 5 yayınlanmadan önceki haliyle TİS karara bağlandığı için SHGM tarafından hazırlanan revizyon 5 geçersizdi ve TİS’teki eski uygulamaya göre hareket edilmesi gerekiyordu.

Ancak THY yönetimi uçucu ekiplerin 8 saati aşan uzun uçuşlarda dinlenme süresini 24 saat olarak uygulamakta kararlı. 22. Dönem toplu İş sözleşmesinde dinlenme saati konusunda kesin bir uygulama bulunmadığını öne süren THY kaynakları, “ Biz SHGM’nin hazırladığı talimatı uygulamaya devam edeceğiz” diyerek geri adım atılmayacağını söylüyor.
Karşılıklı restleşmeden nasıl bir sonuç çıkacağı bilinmezken THY ve Hava İş’in bu konuda önümüzdeki günlerde sık sık karşı karşıya gelmesi bekleniyor.

©AirportHaber

THY: SHGM NE DİYORSA O!

Yorumlar Tüm Yorumlar (90)

zorro'ya ~ 12 yıl önce
kısmet diye birşey var bilirmisin? herkesin kısmeti başkadır kaderi başkadır. evet thy de torpilliler çoğunlukta ama torpil yapmadan kendi imkanlarıyla burada çalışan da var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zorro'ya ~ 12 yıl önce
sonuç ne arkadaşım. ben mi dedim o adamı işe almayın beni alın diye. ben mi başkasının rızkına mani olup bu işe sahip oldum. boş boş konuşmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZORRO ~ 12 yıl önce
ONEMLI OLAN MAAS DEGIL onemlı olan o maası almak ıcın oraya nasıl ve ne emekle geldıgın. ne yaptında o maası almaya hak kazandın senın gıbı milyonlarca ve hattaa daha fazla kalıtelı mılYOLNLARCA KALIFIYE ELEMAN VARKEN....SENIN BES KULAGINMI VARDI DA ONDANMIYDI VEYA 10 ELIN VARDI HERHALDE ,,,, ONUDA ACIKLADA BARI HERKES BILSIN NIYE MILLETE YEMEK ISMARLADIGINI KIMLERE NELERI VERDINDE O MAASI SANA VERDILER ONU ACIKLAAA O AC OLANLAR SENIN GIBILER YUZUNDEN AC CALISMADIKLARINDAN VEYA CALISAMADIKLARINDAN DEGILLL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl insanlarız biz.. ~ 12 yıl önce
Hakikaten bazı kötü düşünceler bizleri için için yiyip bitiriyor. Bize ne ya adamların kaç para aldığından , allah korusun her an riskli bir işleri var bunu görmeyiz ama sadece ceplerine giren paraya bakarız. 1980 öncesinde kahvede oturan işsiz insanlarda işyerleri ve sahipleri için atıp tutuyorlardı ve neredeyse bizi fabrikaya niye ortak yapmıyor gibi ipe sapa gelmez düşüncelerle yaşıyorlardı , ne oldu sonra , kimseye yarar sağlamayan bir sürü olay. Beyler başkasının parası ile uğraşmayıp kendi cebimize giren paranın temizliğini sağlayalım yeter, kanımca. Oturduğumuz yerde başkası için ahkam kesmessek daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
THY bitişe doğru hızlı adımlarla ilerliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuzyöneticilik ~ 12 yıl önce
THY yönetimi son zamanlarda "Yönetim tarzımızı dünyaya ithal etmek istiyoruz"gibi söylemler içerisinde..Bu ucuz "vurun abalıya" zihniyeti ile dünyada ancak bizim ülkemizde ve dogu blogu ülkeleri gibi gelişmemiş, antidemokrat ülkelerde prim yaparlar.Son SHGM karalarından sonra THY yönetimi elini iyice belli etmiştir.Açıklaması: "Fırsatını bulursam çalışanın anasından emdiği sütü burnundan getiririm!!"..daha soft bir açıklaması yok.Hal böyle iken çalışanlarına yolladığı maille TIS in gündemde olmadığını öne sürmüş fakat çok kısa bir süre sonra -Yüce Allah'ın adaleti de diyebiliriz- YHK kararını açıklamış ve TIS geçerli olmuştur.Ben THy yöentimine ticareti bırakıp ucuz siyasete atılayı öenriyorum.Sayın Başbakan eminim ki kapıdan kovacaktır kendilerini..Çünkü yaptıkları ucuz siyaset..UCUZ!! Karşılarında gariban bir grubu almış top gibi oynuyorlar..Olaylara,gelişmelere nereden işlerine gelirse oradan yaklaşıyorlar..Bunu THY yönetimine çoçuk koysanız yapar, Neden mi?Karşıarında güç yok!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 12 yıl önce
bir tanesi harcırahlarımıza laf atmış. Sanane arkadaş elalemin maaşından. Ortalama 4000 alıyoduk simdiki zamla olur 4250, mesai ve ikramiyeyi de ortalamaya vurursan olur sana 5500 ortalama. Sen de oturduğun yerde maaşımıza laf at için gitsin. Kısaca kudur. Ama Allah senin gibi kem gözlülerden korusun bizleri. He karnın açsa pazartesi aksamı uçuşum var dia marketin oraya gel doyurayim karnını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305-1'e ~ 12 yıl önce
O zaman sen de kendi adina konus arkadasm lutfen. O gun bn de raporluydum, ne kdr hasta oldugumu bir Allah bilir. Sendikanin yuzunden isimden oldum. Don deseler de donerim su an, kmse kusura bkmasin. Bnm o paraya ihiyacm var mi? Var. Gerisi onemli degl su an. Kimin neler yasadigini, o dort duvarin icini kimse bilemez. Haa, suna katiliyorum bak. Ben de gitmedim, halay cekmedim, durumlerini yemedim. Ve su an 1 kurusa muhtacken, yine de gidip sendikadan 1500TL almadim, istemedim... Ama isime donmek istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabine ~ 12 yıl önce
Arkadaslar bir teknisyen olarak hepinizin işine saygi duyuyorum ama kabin ekibinin, kendisini sadece ucucu diye kokpit ekibi ile bir tutmasini anlayamiyorum. Sirkette ikamesi en koay ekip kabin. Bir pilotun yetismesi type rytingi ile en az 2 sene. Dunya kadar atpl sinavina giriyorlar. Sirket dünya kadar ilan veriyor da pilot bulamiyor. Teknisyen omak icin de dunya kadar lisans lazim. Ama kabin ekibi 50 gunde yetisiyor. Siz gidersiniz bir ilanla 1000 kisi bulur istedigi kadarini yetistirir hem de 50 gunde verir hatta. Siz bence oturun bu sirkette kendinize yer buldugunuza sukredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turist ve diger bos insanlara!!! ~ 12 yıl önce
Arkadas benim aldigim para mi batiyor?niye? Sen kazanamiyorsun diye mi nerede nasil para harcadigimin hesabini soruyorsun? Zenginin mali iste ceneni yoruyor sanirsam. Gucune gidiyorsa gel buyur kalifiyeysen sen de ise baslayabilirsin ama anladigim kadariya giremissin, becerememissin ve ezikligini yasiyorsun. Ve yasadigin ezikligi disa vuruyorsun.gercekten havaci olmamis, ne oldugunu bilmeyen bos beles insanlar burada yorum yapmaktan ne zevk aliyor?ben anlamiyorum. Havaci olmak istemis ama olamamis insanciklar bizi takip ederek kendilerini mi tatmin ediyorlar? Kabin kokpit ayrimciligina girmiyorum, herkesin kendi isi var ve isini yapiyor. Geri kalani kuru kalabalik atip tutan bos beles insanlar. Herkes isine baksin. Ne is yapiyorsaniz isinizle ilgilenin. Bizim isimizi bize birakin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000