17 Ağustos 2012, Cuma 09:12:00

THY SATIŞLARI DURDURDU!

Sahte kredi kart işlemlerinin önüne geçemeyen THY, birçok hatta internet ve çağrı merkezi üzerinden satışları durdurmak zorunda kaldı...
  • havacılığı bilmeyen torpilli kişilerce yönetilen ve ellerinde oyuncak haline gelen bu güzelim şirkete çok yazık oluyor ve tarihindeki en kötü günlerini yaşıyor kurum.bu şirkete.zarar olmuş kar olmuş kimin umrunda gerçekten.dünyada sadece THY mi bu şekilde kredi kartıyla satış yapıyor,peki öyleyse diğer havayolları nasıl düzgün bir şekilde layıkıyla bu işleri beceriyor da onlar da bu sorunlar yaşanmıyor? kokoca şirkette 18 bin kişiden fazla personel çalışıyor.bu işleri takip edecek adam da mı yok şirkette. demek ki ortada bir beceriksizlik,basiretsizlik var.adama sormazlar mı şimdiye kadar gerekli önlemleri neden almadın sen diye.iş bilmeyen torpilli insanlarla doldurulan koskoca şirkette işini hakkıyla yapan,işe vakıf kaç kişi kaldı acaba?tecrübeli insanları işten ata ata işleri takip edecek adam da bırakmadılar şirket içinde.milletvekili sayın oran a açıklanan son rakamlara göre 10 yıl içinde THY den 10,650 kişi işten atılmış ve yerlerine 16,500 den fazla yandaş ve rizeli işe alınmış
  • NE alaka diyorsun? Bugune kadar topluma bir bilgi verilmemis bizden sahte kartla bilet caliyorlar diye. Sonra gizlice en sabikali sehre bilet ambargosu konmus kimsenin haberi yok. THY ozel gibi gorunsede bir devlet kurumu. Bu milletvekili durumun farkina varip "n'oluyor?" diye sormus. Hangi parti oldugu muhim degil adam isini yapmis. Bunu polis memuru THY'ye soracak degildi herhalde. Aferin gorev bilmis ugrasmis. Ugrasmasa daha ne biletler calinacakti kimbilir. THY yoneticilerinin cok mu umurunda? Kendi cebinden cikmiyor. Halkin parasi calinan. BU sirketin zarari halkin sirtina yukleniyor bir sekilde.
  • Ne alaka ya şahsi bir sorun bile olsa bunu hemen meclise taşımak ilginç bir uygulama değilmi ! Karşımızda bir kurum vardır ve o anda ne gerekiyorsa onu uygulamıştır yoksa kişilere göre farklı veya özel bir uygulama beklememek lazım sanırım.
  • Tüm işlemleri 3D secure ile şifre onaylı yapın bu gibi riskler olmaz

Kart sahteciliğinin boyutu Mayıs ve Haziran aylarında çok yükselerek sınırı aşınca kart program hizmeti veren Visa, THY'yi anlaşmalı bankaya rapor etti. Bu nedenle de THY'ye parasal yaptırım uygulanması gündeme geldi. Bugün'de yer alan habere göre; bunun üzerine, işlem riskinin sorumluluğunu da taşıyan THY, sahteciliğin yüksek olduğu birçok hatta internet sitesi ve çağrı merkezlerinden kredi kartı ile bilet satışını durduruldu.

Dudu ortaya çıkardı

Olay, Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu'nun telefonla bilet satın almak istemesi ile gündeme geldi. Dudu'ya, Hatay'da çok fazla kredi kartı sahteciliği yapıldığı için satış yapılamadığı cevabı verildi. Dudu, konuyu meclis gündemine taşıdı. Dudu'ya cevap ise Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Öte yandan THY, bu sahtekarlığın önüne geçebilmek için Sahte İşlem Risk Yönetim Sistemi'ni (CYBERSOURCE) devreye soktu.

THY SATIŞLARI DURDURDU!

Yorumlar

TURKISH CREW ~ 12 yıl önce
havacılığı bilmeyen torpilli kişilerce yönetilen ve ellerinde oyuncak haline gelen bu güzelim şirkete çok yazık oluyor ve tarihindeki en kötü günlerini yaşıyor kurum.bu şirkete.zarar olmuş kar olmuş kimin umrunda gerçekten.dünyada sadece THY mi bu şekilde kredi kartıyla satış yapıyor,peki öyleyse diğer havayolları nasıl düzgün bir şekilde layıkıyla bu işleri beceriyor da onlar da bu sorunlar yaşanmıyor? kokoca şirkette 18 bin kişiden fazla personel çalışıyor.bu işleri takip edecek adam da mı yok şirkette. demek ki ortada bir beceriksizlik,basiretsizlik var.adama sormazlar mı şimdiye kadar gerekli önlemleri neden almadın sen diye.iş bilmeyen torpilli insanlarla doldurulan koskoca şirkette işini hakkıyla yapan,işe vakıf kaç kişi kaldı acaba?tecrübeli insanları işten ata ata işleri takip edecek adam da bırakmadılar şirket içinde.milletvekili sayın oran a açıklanan son rakamlara göre 10 yıl içinde THY den 10,650 kişi işten atılmış ve yerlerine 16,500 den fazla yandaş ve rizeli işe alınmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaka su kardesim ~ 12 yıl önce
NE alaka diyorsun? Bugune kadar topluma bir bilgi verilmemis bizden sahte kartla bilet caliyorlar diye. Sonra gizlice en sabikali sehre bilet ambargosu konmus kimsenin haberi yok. THY ozel gibi gorunsede bir devlet kurumu. Bu milletvekili durumun farkina varip "n'oluyor?" diye sormus. Hangi parti oldugu muhim degil adam isini yapmis. Bunu polis memuru THY'ye soracak degildi herhalde. Aferin gorev bilmis ugrasmis. Ugrasmasa daha ne biletler calinacakti kimbilir. THY yoneticilerinin cok mu umurunda? Kendi cebinden cikmiyor. Halkin parasi calinan. BU sirketin zarari halkin sirtina yukleniyor bir sekilde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alaka ... ~ 12 yıl önce
Ne alaka ya şahsi bir sorun bile olsa bunu hemen meclise taşımak ilginç bir uygulama değilmi ! Karşımızda bir kurum vardır ve o anda ne gerekiyorsa onu uygulamıştır yoksa kişilere göre farklı veya özel bir uygulama beklememek lazım sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bmx ~ 12 yıl önce
Tüm işlemleri 3D secure ile şifre onaylı yapın bu gibi riskler olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000