01 Temmuz 2008, Salı 08:15:00

THY satış müdürlüğünü kapattı!

Türk Hava Yolları (THY), umduğunu bulamadığı gerekçesiyle 12 personeliyle çalıştığı Bursa Satış Müdürlüğü’nü dün mesai saati bitiminde kapattı.
  • MİLLİ HAVAYOLUMUZ GÖZ GÖRE GÖRE ERTİLİYOR. BEN THY A.O. EMEKLİSİ OLARAK DURUMU ÜZÜLEREK İZLİYORUM. BİZLER ÇALIŞIRKEN THY A.O.'NI DÜNYADA SAYILI HAVAYOLLARI ARASINA SOKTUK HATTA KRİZDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARLA İFLASTAN KURTARDIK ŞİMDİ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE MİLLİ HAVAYOLUMUZ KAPATILIP PARCALANIYOR. ALDIĞINIZ PARALAR KURSAĞINIZA OTURSUN BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİN KANUNLARINA HESAP VEREBİLECEKMİSİNİZ? HADİ HESAP VERDİNİZ DİYELİM YA İLAHİ ADALET SİZE NE YAPAR? SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT
  • Kurduğunuz cümle ile sanki olayın suçlusu SunExpress miş gibi göstermenin ne kadar ahlaka sığmayan bir hareket olduğunu hatırlatmak isterim.THY nin SunExpress e devretmesinden sonra rötarlar yaşanmışmış, bu yüzden kapasite düşmüşmüş,sefer sayısı düşmüşmüş.Böyle birşey olabilir mi, bir suçlama yaparken bilip bilmeden hedef göstermenin acısını yıllarca çekmedik mi,asılsız suçlamalarla kimsenin ekmeği ile oynamaya hakkınız yok.THY zaten sadece Bursada değil örneğin Kadıköydeki satış ofisini de kapatıyor.Satış ofisinin kapanması THY ile ilgili bir durum.SunExpress kimsenin uçmadığı Busa hattında aslanlar gibi hem de oldukça uygun fiyat ve dakiklikle uçmaya devam ediyor.Nankörlüğü ilke edinmiş, eleştiriden başka birşey yapmayan kimselere duyurulur.

THY, Bursa'ya kurduğu Satış Müdürlüğü'nün ardından önce Trabzon'a, ardından Erzurum ve Diyarbakır'a haftanın belirli günlerinde karşılıklı olarak sefer düzenlemişti. THY'nın, bu seferleri SunExpress'e devretmesinden sonra uçaklarda yaşanan rötar nedeniyle yolcu kapasitesinde ve sefer sayısında düşüş gözlendi.

Çalışanlar tayin edildi

THY, uzun süredir konuşulan satış müdürlüğünün kapatılması işi dün saat 17.30'da gerçekleşti. Çalışan 12 kişiden 3'ü, seferleri kontrol etmek üzere Yenişehir Havaalanı'nda görevlendirilirken, diğerleri ise İstanbul'da hizmet verecek.

THY'nin Bursa Satış Müdürlüğü'nü kapatması, Türk ekonomisinin belkemiği olarak gösterilen Bursalı sanayici, işadamları ile sivil toplum kuruluşlarının tepkisine neden olmuştu. İşadamları, THY'nin bu güzergahların yanı sıra, yaz aylarında Bursa'dan Bodrum, Antalya'ya, yurt dışında ise Balkan Ülkeleri’ne sefer yapmasını önermişti.

NE DEDİLER?

BTSO Başkanı Celal Sönmez

Kentin imajı zarar görecektir Bursa'nın Türkiye'nin en önemli kentlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Başkan Celal Sönmez, "THY'nin Bursa Satış Müdürlüğü'nü kapatması doğru değil. Tamam biletler internet ortamından da alınabiliyor ama Türkiye'nin en büyük ikinci ihracatının yapıldığı Bursa'da irtibat bürosunun kapatılması kentimizin imajını da zedeler. Tüm Türkiye'de irtibat bürosu kapatılsa tamam ama Eskişehir gibi Bursa'dan daha küçük bir kentte irtibat bürosu faaliyet gösterirken, Bursa'da kapatılması üzücü" diye konuştu.

BUSİAD Başkanı Arif Özer: Türk Hava Yolları, doğru yapmadı.

THY Bursa Satış Müdürlüğü’nün kapatılıyor olmasının Bursa açısından iyi olmadığını vurgulayan Başkan Arif Özer, acentalar açısından, çalışma sistemi açısından ve kent psikolojisi açısından olumsuz yansımaların yaşanacağını vurguladı. Bilet değişimleri için bile artık İstanbul ile irtibat kurulacağını belirten Özer, "THY çalışmalarını müşteri odaklı olarak gösteriyor. Bursa gibi önemli bir kente THY'nin bu uygulaması doğru olmadı. Getiri ve götürü olarak bu konunun iyice değerlendirilmesi gerekirdi" dedi.

DOSABSİAD Başkanı Bülent Parlamış: Biz her zaman desteğe hazırız

Sanayi şehri Bursa'da THY Bursa İrtibat Bürosu’nun kapatılmasının yanlış olduğunu ifade eden DOSABSİAD Başkanı Bülent Parlamış, "Biz bu konuyla ilgili her zaman destek olmaya hazırız. Biz irtibat bürosu kapatılsa bile uçağa binmeye tabiî ki devam edeceğiz. Bu konuyla ilgili detaylı açıklama yapılmasını beklerdik. Bursa'da irtibat bürosunun faaliyet göstermesi ülke ve devlet açısından prestijdir. Bu kadar karlı bir kurumun satış müdürlüğünün kapatılmasını doğru bulmuyorum" diye konuştu.


Kaynak: Hürriyet Bursa

THY satış müdürlüğünü kapattı!

Yorumlar

sarhoşahtapot ~ 16 yıl önce
MİLLİ HAVAYOLUMUZ GÖZ GÖRE GÖRE ERTİLİYOR. BEN THY A.O. EMEKLİSİ OLARAK DURUMU ÜZÜLEREK İZLİYORUM. BİZLER ÇALIŞIRKEN THY A.O.'NI DÜNYADA SAYILI HAVAYOLLARI ARASINA SOKTUK HATTA KRİZDE ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARLA İFLASTAN KURTARDIK ŞİMDİ GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNDE MİLLİ HAVAYOLUMUZ KAPATILIP PARCALANIYOR. ALDIĞINIZ PARALAR KURSAĞINIZA OTURSUN BEN HAKKIMI HELAL ETMİYORUM. TÜRKİYE CUMHURİYETİMİZİN KANUNLARINA HESAP VEREBİLECEKMİSİNİZ? HADİ HESAP VERDİNİZ DİYELİM YA İLAHİ ADALET SİZE NE YAPAR? SAYGILARIMLA SARHOŞAHTAPOT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru mehmet ~ 16 yıl önce
Kurduğunuz cümle ile sanki olayın suçlusu SunExpress miş gibi göstermenin ne kadar ahlaka sığmayan bir hareket olduğunu hatırlatmak isterim.THY nin SunExpress e devretmesinden sonra rötarlar yaşanmışmış, bu yüzden kapasite düşmüşmüş,sefer sayısı düşmüşmüş.Böyle birşey olabilir mi, bir suçlama yaparken bilip bilmeden hedef göstermenin acısını yıllarca çekmedik mi,asılsız suçlamalarla kimsenin ekmeği ile oynamaya hakkınız yok.THY zaten sadece Bursada değil örneğin Kadıköydeki satış ofisini de kapatıyor.Satış ofisinin kapanması THY ile ilgili bir durum.SunExpress kimsenin uçmadığı Busa hattında aslanlar gibi hem de oldukça uygun fiyat ve dakiklikle uçmaya devam ediyor.Nankörlüğü ilke edinmiş, eleştiriden başka birşey yapmayan kimselere duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000