27 Aralık 2008, Cumartesi 08:17:37

THY, piyasanın gözdesi haline geldi

Dünya ekonomik krizle boğuşurken düşüşte olan petrol fiyatları THY'nin piyasalardaki cazibesini arttırmaya başladı.

'Petrol fiyatındaki düşüş THY'yi öne çıkarıyor'

Piyasalardaki hareketliliğin, ekonomilerdeki toparlanmaların ne zaman başlayacağına dair sinyallerin gelmesiyle yaşanacağına değinen Garanti Yatırım analisti Tolga Kudaloğlu, piyasalarda 2010'un başında veya 2009 yılı sonunda toparlanmanın başlayacağına inanç olursa, bunun piyasalardaki etkisinin mutlaka 2009 yılının ikinci yarısında hissedilebileceğini belirtti.

Kudaloğlu, "Bu yıl yaşanan satış dalgasında özellikle borç ve açık pozisyonu olan şirketler çok satıldı, ancak muhtemel bir toparlanmada bu tip hisseler ön plana çıkabilir." diye konuştu.

Türk Telekom'u güçlü bulduklarını vurgulayan Kudaloğlu, Şişe Cam hisselerinin şu anda ucuz olduğunu söyledi. Takip ettikleri hisseler arasında THY'nin öne çıktığını dile getiren Kudaloğlu, şirketin düşen petrol fiyatlarını finansallarına tam olarak yansıtmadığını belirtti. İş Yatırım Araştırma Direktörü Serhat Gürleyen de, endeks için yaptıkları makro senaryoda, 12 aylık hedefi 34 bin olarak hesapladıklarını ve 2009'da sabit getirili yatırım araçlarını önerdiklerini söyledi. Gürleyen, "Petrol fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak THY, gelirleri Euro ancak giderleri lira olan Selçuk Ecza ve Garanti Bankası'ndan oluşan portföyü orta vadede öneriyoruz." dedi. Gürleyen, Turkcell'i beğendiklerini ancak şu anda hissenin pahalı olduğunu dile getirdi.

THY, piyasanın gözdesi haline geldi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000