28 Ekim 2009, Çarşamba 12:32:37

THY PİLOTUNUN DURUMU NASIL?

THY'nin New York-İstanbul seferini yapacak Boeing 777 tipi uçağın ekibi havalimanı yolunda ölümden döndü. Otobüsün sürücüsü, bir anda yola çıkan taksiye çarpmamak için fren yapınca ön bölüme çarpan THY pilotunun kaburgaları kırıldı.
  • Sizler nasıl meslektaşlarsınız Saygı ve sevginizi çogunuz yitirmişsinız Allahtan yeryüzünde dolaşmıyor bizlere dokunmuyorsunuz bundan böyle KARAYOLLARINDA 5000 ÖLÜMLÜ KAZADA OLSA Yaşasın Otoyollar HEPİNİZE Saygılarımla ŞAFAK ÇINDEMIR
  • Ayıp yaa,adam kaza geçirimş siz ne saçmasapan şeyler tartışıyonuz.N biçim havacısınız siz?Üçsırması olan F/o ydu dimi?Hani sağda oturan.
  • iki pilot da sırayla bir PF bir PNF duty yapar. Yardımcı olan asiste eden PNF görevini yapandır. İdari olarak mesul kaptan PIC ünvanı taşır. Ama senin bilgisizliğin ve havacılıkla alakan olmadığı ve burada pilotlarla boşuna tartıştığın ortaya çıktı. Senle tartışan pilot sonuna kadar haklı. Sende havacılık bilgi ve kültürü yok. Boşuna zırlama orda. Loud and Clear falan gibi ingilizce kelimelerle kendini oyalama. Bunlar bilgisizliğini kapatmaz. Ayrıca o FO da belli bir zamanda kaptan oluyor o şekilde hitap edilmesinin nedeni budur. Kara cahil. Kaptan arkadaş bununla daha muhatap olma. Besbelli ki hasta bu.
  • 1. Kabak senin gibi cahillere derler. Cesaretin varsa adını ifşa et de görelim. 2. Uçakta 1 tane kaptan var bu doğru. Peki F/O ya ne diye hitap edeceksin onu açıkla? 3. BU sohbette bu konunun yeri nedir anlamadım. 4. Senin bir yerine biri dokundurmuş ki dertlisin. orda cırlayacağına adını ve çalıştığın şirketi ifşa et ben de adımı vereyim hesabımızı görelim. Ben de THY deyim sen de. Hodri meydan. Besbelli sağlam dokunmuş sana.
  • Uçakta bir tane kaptan vardır, oda sol sandalyede oturur, neymiş efenim? Uçakta birtane kaptan varmış,omzunda dört sırma olurmuş ve sol sandalyede otururmuş.Yanındaki meslektaşınada F/O yani yardımcı pilot denirmiş.Nasıl varmı anlaşılmayan bişey? Loud&Clear?
  • kaptan orda sağlığı ile uğraşırken siz burda neler yazıyorsunuz...bu tür yorumlar bu haberin altına yazılırmı..işte asıl cahillik budur...tebriklerr ayakta alkışlanıyorsunuz
  • ne oyuyorlar kabak mı? sen kabaksan orasını bilemem...adam haklı doğruları yazmış sen mart kedisi gibi bağırıyorsun...ne o bir yerinemi dokuntu...
  • besbelli sen kabindensin. derdin büyük. Ama cahilliğin karşısında sana bir açıklama yapayım. F/O ya gidip F/O'm diye hitap edemezsin. Ona da hitap tarzı kaptanım şeklindedir. Bu bir havacılık kuralı ve kültürüdür. Besbelli ki sende bu yok. 2. bir konu, F/O demek 2. kaptan demektir. Fakat 2. Kaptan tabiri uçuşlarda kullanılmaz. Kimsenin F/O olmaktan utandiği falan yok. Sen havacılık kültüründen yoksun bir cahil kabin görevlisisin. Burda açık etin kendini. Dikkat et IP numarandan adın sanın da ortaya çıkar, THY de oyarlar seni. Senin gibi dili sivri cahilleri orda barındırmazlar.
  • Bunun değişik aşamaları var. Kontrol uçuşları var. Sağlık testleri var. Simülatörü var, Line eğitimi var. Yeteneği olmayan başaramaz. Biraz fazla atmışsın MD. Dağda insanların ölmesiyle bu sohbetin ne alakası var anlayamadım. LAfı almış ordan oraya getirmiş. Burda pilotluk konuşuluyor. Dağda insanlar ölüyor mu. Yeni mi anladın bunu. Bunun pilotlukla ilgili yazıyla ne lakası var? Demogoji yapma burda. Besbelli havacılıkla alakan yok senin. Çeneni kapa otur.
  • Bir sıkıntısı var bunun. Laksafenol al geçer. Rahatlarsın biraz. Tuvalete yakın dur. PAçalarını da bağla..

İstanbul-New York seferini yaptıktan sonra JFK Havalimanı'na bir saat mesafedeki Garden City Otel'de istirahat eden 16 kişilik THY uçuş ekibi, 25 Ekim Pazar günü New York-İstanbul seferini yapmak için yola çıkmış ve havalimanına yaklaşık 10 dakika mesafe kala bir anda THY uçuş ekibinin bulunduğu otobüsün önüne bir taksi çıkması sonucu otobüsün sürücüsü kaza yapmamak için aniden fren yapmıştı. Bu sırada ön koltukta oturan Kaptan Pilot Ayhan Gümüşsu, oturduğu koltuktan fırlayarak otobüsün ön bölümüne çarpmıştı.

AirportHaber, olayda Kaptan pilot Gümüşsu'nun yanı sıra üç kabin memuru da hafif şekilde yaralandığı duyurmuştu.

Meydana gelen olayda 5 kaburga kemiği kırılan Gümüşsu, 2004 yılında Galatasaraylı futbolcuları Malatya'ya taşıyan ve havada büyük tehlike atlatan uçağın da pilotuydu.

Öte yandan Kaptan Pilot Ayhan Gümüşsu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Ayhan Gümüşsu

©AirportHaber.com

THY PİLOTUNUN DURUMU NASIL?

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Misafir ~ 12 yıl önce
Sizler nasıl meslektaşlarsınız Saygı ve sevginizi çogunuz yitirmişsinız Allahtan yeryüzünde dolaşmıyor bizlere dokunmuyorsunuz bundan böyle KARAYOLLARINDA 5000 ÖLÜMLÜ KAZADA OLSA Yaşasın Otoyollar HEPİNİZE Saygılarımla ŞAFAK ÇINDEMIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ayıp yaa,adam kaza geçirimş siz ne saçmasapan şeyler tartışıyonuz.N biçim havacısınız siz?Üçsırması olan F/o ydu dimi?Hani sağda oturan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iki pilot da sırayla bir PF bir PNF duty yapar. Yardımcı olan asiste eden PNF görevini yapandır. İdari olarak mesul kaptan PIC ünvanı taşır. Ama senin bilgisizliğin ve havacılıkla alakan olmadığı ve burada pilotlarla boşuna tartıştığın ortaya çıktı. Senle tartışan pilot sonuna kadar haklı. Sende havacılık bilgi ve kültürü yok. Boşuna zırlama orda. Loud and Clear falan gibi ingilizce kelimelerle kendini oyalama. Bunlar bilgisizliğini kapatmaz. Ayrıca o FO da belli bir zamanda kaptan oluyor o şekilde hitap edilmesinin nedeni budur. Kara cahil. Kaptan arkadaş bununla daha muhatap olma. Besbelli ki hasta bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. Kabak senin gibi cahillere derler. Cesaretin varsa adını ifşa et de görelim. 2. Uçakta 1 tane kaptan var bu doğru. Peki F/O ya ne diye hitap edeceksin onu açıkla? 3. BU sohbette bu konunun yeri nedir anlamadım. 4. Senin bir yerine biri dokundurmuş ki dertlisin. orda cırlayacağına adını ve çalıştığın şirketi ifşa et ben de adımı vereyim hesabımızı görelim. Ben de THY deyim sen de. Hodri meydan. Besbelli sağlam dokunmuş sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakta bir tane kaptan vardır, oda sol sandalyede oturur, neymiş efenim? Uçakta birtane kaptan varmış,omzunda dört sırma olurmuş ve sol sandalyede otururmuş.Yanındaki meslektaşınada F/O yani yardımcı pilot denirmiş.Nasıl varmı anlaşılmayan bişey? Loud&Clear?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kaptan orda sağlığı ile uğraşırken siz burda neler yazıyorsunuz...bu tür yorumlar bu haberin altına yazılırmı..işte asıl cahillik budur...tebriklerr ayakta alkışlanıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ne oyuyorlar kabak mı? sen kabaksan orasını bilemem...adam haklı doğruları yazmış sen mart kedisi gibi bağırıyorsun...ne o bir yerinemi dokuntu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
besbelli sen kabindensin. derdin büyük. Ama cahilliğin karşısında sana bir açıklama yapayım. F/O ya gidip F/O'm diye hitap edemezsin. Ona da hitap tarzı kaptanım şeklindedir. Bu bir havacılık kuralı ve kültürüdür. Besbelli ki sende bu yok. 2. bir konu, F/O demek 2. kaptan demektir. Fakat 2. Kaptan tabiri uçuşlarda kullanılmaz. Kimsenin F/O olmaktan utandiği falan yok. Sen havacılık kültüründen yoksun bir cahil kabin görevlisisin. Burda açık etin kendini. Dikkat et IP numarandan adın sanın da ortaya çıkar, THY de oyarlar seni. Senin gibi dili sivri cahilleri orda barındırmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunun değişik aşamaları var. Kontrol uçuşları var. Sağlık testleri var. Simülatörü var, Line eğitimi var. Yeteneği olmayan başaramaz. Biraz fazla atmışsın MD. Dağda insanların ölmesiyle bu sohbetin ne alakası var anlayamadım. LAfı almış ordan oraya getirmiş. Burda pilotluk konuşuluyor. Dağda insanlar ölüyor mu. Yeni mi anladın bunu. Bunun pilotlukla ilgili yazıyla ne lakası var? Demogoji yapma burda. Besbelli havacılıkla alakan yok senin. Çeneni kapa otur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir sıkıntısı var bunun. Laksafenol al geçer. Rahatlarsın biraz. Tuvalete yakın dur. PAçalarını da bağla..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000