04 Şubat 2016, Perşembe 23:11:06

THY pilotu yaşam savaşını kaybetti

Kasım ayında geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınan Türk Hava Yolları’nın genç pilotu Mehmet Güven, yaşam savaşını kaybetti.
  • Memocan,IŞIKLAR içinde yat; ailene SABIR diliyorum... ^ | Akademiye girişte VTS sınavlarına hazırlanırken FORUM'da kendi tasarladığın 2 program ve akademideyken bizimle paylaştığın ANDROID uygulaman bizlere MİRAS kaldı... ^ | BonJovi - You Give Love A Bad Name -> her dinlediğimde SEN'i anarım, UNUTULMAYACAKSIN...
  • Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine Allah sabirlar versin. Cennet mekanin olsun kardeşim.. gourmand
  • Bu motorsikletlere verilen kaçıncı kurban ya. Bırakın şu aşırı tehlikeli motor sevdasını. Dünyanın en ileri teknoloji aracını uçuruyorsunuz, en fazla adrenalin yüklü işlerinden birisini yapıyorsunuz, bu neyin yetmezliği, neyin egosu, neyin havası ki bir de motora biniyorsunuz. Kabul edin, arkanızda sevenlerinizi nasıl üzüntüde bırakacağınızı zerre düşünmeyecek kadar egoistsiniz. Bunlar geride kalanlara. Kardeşimiz için ise artık yapılacak tek dilek var, Allah rahmet etsin.
  • Meğer seni ne severmişim dostum
  • Allah tan rahmet dilerim mekanın cennet olsun yakınlarına ve sevenlerine sabırlar versin
  • Allah, bu havacı kardesimizi, rahmet, merhamet ve mağfiret eylesin İnşaAllah. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm havacılık camiamızın başı sağolsun.
  • Memocan,doğa,insan ve hayvan sevgisini yüreğinde barındıran küçük ama büyük çocuk sana güle güle demeyeceğim.Biliyorum sevdiğin gökyüzünde,çocukluğundaki gibi uçakları,yıldızları,meteorları sınıflandıtmaya gittin.Ara sıra yıldız ol kay,yağmur ol yağ ,yağ ki bilelim selâmın var.Gülme utangaç bıyık altı seni fok özleyeceğiz
  • Allah rahmet eylesin, ailesine sabır diliyorum.
  • Bizim için çok değerli olan ve motosiklet kullanan tüm kaptan arkadaşlarım. Türkiye'nin yolları ve durumu bu işe uygun değil. Yılda onlarca insan ölüyor. Lütfen bu işi bırakın. Kendiniz ve aileniz için. Rica ediyorum.
  • "Tanri rahmet eylesin" Ryazan bir yorumcuya "Allah demelisin !! " diye atarlanmis gene cinsin teki ! Tanri sozcugu Tengri'den gelir Turkcedir,Allah Arapcadir.Turkce neden batiyor acaba ?? Kendini egittin de baskalari eksik kaldi.Hayret yahu... Adam rahmet dilemis iste,nasil dilediginden sana ne be ? Lafa gelince hosgoru bik bik vir vir zart zurt !

Kasım ayında geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınan Türk Hava Yolları’nın genç pilotu Mehmet Güven, yaşam savaşını kaybetti.

Türk Hava Yolları Airbus 320 filosunda görev yapan ikinci pilot Mehmet Güven, yaşam mücadelesini kaybetti. 21 Kasım’da geçirdiği trafik kazası sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınan genç pilotun beyin ölümü gerçekleşti.

Mehmet Güven için 6 Şubat Cumartesi günü saat 11.00'de THY Uçuş Eğitim binasında tören düzenlenecek. Törenin ardından cenazesi Ankara'ya götürülecek olan Mehmet Güven için 7 Şubat Pazar günü öğle namazına müteakip Kocatepe Camii'nde cenaze namazı kılınacak. Güven'in naaşı Karşıyaka mezarlığında defnedilecek.

HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ PİLOT OLDU

Doktor anne ve babanın tek çocuğu olarak 29 Şubat 1988 tarihinde  Ankara'da doğan Mehmet Güven TED Ankara Koleji'ni 2005 yılında tamamladıktan sonra 2009 yılında Bilkent Üniversitesi'nden elektrik ve elektronik mühendisi olarak mezun oldu.

Yine Bilkent Üniversitesi’nde yüksek lisans yaparken pilot olma hayalini gerçekleştirmek üzere Türk Hava Yolları'nın açtığı sınavlara başvurdu.  Başvurusunun kabulünün ardından Türk Hava Yolları uçuş akademisi bünyesinde  ABD’nin Florida eyaletinde  bulunan FITA uçuş okulunda 2012 Ekim ayında uçuş eğitimini başarı ile bitirdi.

Almanya'nın Berlin kentinde Airbus 320 tip eğitimini tamamladıktan sonra 2013 Mayıs ayında Türk Hava Yolları Airbus A320 filosunda ikinci pilot olarak göreve başladı.

 
©AirportHaber Özel

THY pilotu yaşam savaşını kaybetti

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

AVI8OR ~ 4 ay önce
Memocan,IŞIKLAR içinde yat; ailene SABIR diliyorum... ^ | Akademiye girişte VTS sınavlarına hazırlanırken FORUM'da kendi tasarladığın 2 program ve akademideyken bizimle paylaştığın ANDROID uygulaman bizlere MİRAS kaldı... ^ | BonJovi - You Give Love A Bad Name -> her dinlediğimde SEN'i anarım, UNUTULMAYACAKSIN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aziz Kaptan ~ 8 yıl önce
Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine Allah sabirlar versin. Cennet mekanin olsun kardeşim.. gourmand

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ego ~ 8 yıl önce
Bu motorsikletlere verilen kaçıncı kurban ya. Bırakın şu aşırı tehlikeli motor sevdasını. Dünyanın en ileri teknoloji aracını uçuruyorsunuz, en fazla adrenalin yüklü işlerinden birisini yapıyorsunuz, bu neyin yetmezliği, neyin egosu, neyin havası ki bir de motora biniyorsunuz. Kabul edin, arkanızda sevenlerinizi nasıl üzüntüde bırakacağınızı zerre düşünmeyecek kadar egoistsiniz. Bunlar geride kalanlara. Kardeşimiz için ise artık yapılacak tek dilek var, Allah rahmet etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Söyleyemedim ~ 8 yıl önce
Meğer seni ne severmişim dostum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
can ~ 8 yıl önce
Genc pilotumuza Allahtan rahmet dilerim. Ego; motor kullanan insanlar egoist degil aksine belki de taniyip tanimayacagin en alcakgonullu insanlardir, cunku hayatlarini ozgurce ve tutkuyla yasarlar. motor kullanmak tecrube, beceri ve dikkat ister. Bu ozellikleri saglayan insanlara egoist demen yanlis. Motor kazalarinin bircogu trafikte dikkatsiz ve hizli seyreden suruculerden kaynaklanir, egoist olan birileri varsa baskalarina saygi gostermeyen trafik canavari suruculerimizden baslayalim.
birol şúyún ~ 8 yıl önce
Allah tan rahmet dilerim mekanın cennet olsun yakınlarına ve sevenlerine sabırlar versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Feza Ecevit ~ 8 yıl önce
Allah, bu havacı kardesimizi, rahmet, merhamet ve mağfiret eylesin İnşaAllah. Ailesinin, sevenlerinin ve tüm havacılık camiamızın başı sağolsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zkznç ~ 8 yıl önce
Memocan,doğa,insan ve hayvan sevgisini yüreğinde barındıran küçük ama büyük çocuk sana güle güle demeyeceğim.Biliyorum sevdiğin gökyüzünde,çocukluğundaki gibi uçakları,yıldızları,meteorları sınıflandıtmaya gittin.Ara sıra yıldız ol kay,yağmur ol yağ ,yağ ki bilelim selâmın var.Gülme utangaç bıyık altı seni fok özleyeceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mekanın Cennet olsun ~ 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin, ailesine sabır diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rica ~ 8 yıl önce
Bizim için çok değerli olan ve motosiklet kullanan tüm kaptan arkadaşlarım. Türkiye'nin yolları ve durumu bu işe uygun değil. Yılda onlarca insan ölüyor. Lütfen bu işi bırakın. Kendiniz ve aileniz için. Rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yfygg ~ 8 yıl önce
"Tanri rahmet eylesin" Ryazan bir yorumcuya "Allah demelisin !! " diye atarlanmis gene cinsin teki ! Tanri sozcugu Tengri'den gelir Turkcedir,Allah Arapcadir.Turkce neden batiyor acaba ?? Kendini egittin de baskalari eksik kaldi.Hayret yahu... Adam rahmet dilemis iste,nasil dilediginden sana ne be ? Lafa gelince hosgoru bik bik vir vir zart zurt !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000