02 Mayıs 2010, Pazar 09:12:40

THY PİLOTLARI AMERİKA'DA SEÇECEK

Türk Hava Yolları artan pilot ihtiyacını karşılamak için pilot alımını Pan Am International Flight Academy’de gerçekleştirecek.
  • « … Türk çocuğu; Her işte olduğu gibi, havacılıkta da, en yüksek düzeyde, gökte, seni bekleyen yerini, az zamanda, dolduracaksın. Bundan, gerçek dostlarımız sevinecek, Türk ulusu mutlu olacaktır. » MUSTAFA KEMAL ATATÜRK şimdiki zihniyetle zor be ATAM.
  • Demek ki neymiş yeğen :Patronlara "yanınıza bir işçi alsanız işsizlik sorunu çözülür" diye konuşma yaparken , yönetimi altındaki THY'ye yabancı pilot alımı gerçekleştirenlere , hak ettikleri kadar değer vereceksin.
  • Ne kadar da yabanci sevdaliymissiniz kardesim. 3 senedir CRJ200 de ucuyorum dunyanin en yogun meydanlarina. River visual 19 DCA, Chicago Ohare, Atlanta, buralara yuzlerce inis kalkis var.. THY ile gorustuk, CRJ de airliner degil diye almadilar.. Hadi bakalim..
  • iyi günde birbirinizi yiyordunuz (asker ve sivil pilotlar) ne güzel de bir araya geldiniz yasasın birlik beraberlik (yada çıkar kardeşligi)
  • Demek ki neymiş yeğen:Sen sivil- asker çekişmesi yaparsan bu vatanın evladı olarak , elin conisi de gelir alırmış o sağ koltuğu...
  • LÜTFEN. ONE MİNUT. LÜTFEN
  • Amerika'da herkes pilot biliyorsunuz. Büyük bir şirket battı ve zaten sektörlerinde de geçtiğimiz aylarda küçülme olmuştu. Ucuza pilot çalıştıraklar bence. Yerli pilotlar için üzücü...
  • Ülkemizdeki ikinci pilotların THY de görev alabilmesi için Toeic yeterli bence ama DLR sınavı ile yerli istihdam kısıtlanıyor. Uçağı bu sınav uçurmuyor.Yerli pilotlar DLR sınavı ile OUT, yabancı pilotlar IN.
  • Peki benim anlamadigim bu adamlar JAA veya EASA lisansi olmadan nasil ucacaklar eger FAA lisansi ile Turk Reg. ucaklarda uculabiliyorsa neden bizim insanlarimizdan 14 sinava girmeleri isteniyor? Kendi memleketinde is bulamayan ne kadar issiz veya vasifsiz Pilot varsa bizde ucmaya baslayacak. Bizim genclerimizde issiz dolassin. Nasil bir memlekette yasiyoruz bazen sasiriyorum.
  • bu alımlarla ılerıde daha bır suru sorunlara gebe olucaz..adamların CRM i daha iyi diyorsunuz adamlar bızı 3. dunya ulkesı olarak goruyor,sızler elin gavurunun onunde egılıyorsunuz..bıraz dırayetlı olup karsı cıkmak lagzımdı ama bu meslekte hele ki son zamanlarda işi kaybetmemek için her türlü yol mübah görülüyor.tayyareciliğin şovalyelik olduğu dönemden eser kalmamıs.ben THY de bu raconu benımsemış kaptanlarımdan egıtım aldım asker veya sıvıl.bu iş yüreğinde hissediyorsan hak edersın..bu arada bende sıvılım,ve askerlerden egıtım aldıgım ıcın gurur duyuyorum.askerler gıtsın dıyen kişilere durulur..
Hürriyet'in haberine göre; Türk Hava Yolları, artan pilot ihtiyacını karşılamak için Miami’de pilot seçimi yapıyor. 200 kaptan ve 600 ikinci pilot alımı planlayan THY, elemeleri Pan Am International Flight Academy’de gerçekleştirecek. Bir ay sürecek çalışmada THY tarihinde ilk defa yabancı ikinci pilot alacak.

Yabancı pilotların Türkiye’ye gelip bu testlere girmesi yerine maliyetleri düşürmek amacıyla kendi öğretmen pilotlarını ABD’ye yollayan THY, ilk etapta Boeing 737 filosuna kaptan ve ikinci pilot, 777 uçaklarına da ikinci pilot alımı yapacak.

Başvuran adaylardan kaptan pilotlar için minimum 6 bin saat tecrübe ve bunun 2 bin saatinin de görev yapılan uçak tipinde olması isteniyor. İkinci pilotlar içinse en az 1000 saati 27 ton üzerindeki uçaklarda olmak üzere toplamda 1500 saat, görev yapılan uçakta da minimum 500 saatlik tecrübe isteniyor.

Havayollarının küçülmesiyle birlikte THY’nin alımı yurtdışında dikkatle izleniyor. THY diğer uçak tipleri olan Airbus A320 ve A330/A340 için de yabancı pilot alımı planlıyor. Halen THY’de 200 yabancı pilot görev yapıyor.

Hürriyet
THY PİLOTLARI AMERİKA'DA SEÇECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

Misafir ~ 14 yıl önce
« … Türk çocuğu; Her işte olduğu gibi, havacılıkta da, en yüksek düzeyde, gökte, seni bekleyen yerini, az zamanda, dolduracaksın. Bundan, gerçek dostlarımız sevinecek, Türk ulusu mutlu olacaktır. » MUSTAFA KEMAL ATATÜRK şimdiki zihniyetle zor be ATAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ki neymiş yeğen :Patronlara "yanınıza bir işçi alsanız işsizlik sorunu çözülür" diye konuşma yaparken , yönetimi altındaki THY'ye yabancı pilot alımı gerçekleştirenlere , hak ettikleri kadar değer vereceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne kadar da yabanci sevdaliymissiniz kardesim. 3 senedir CRJ200 de ucuyorum dunyanin en yogun meydanlarina. River visual 19 DCA, Chicago Ohare, Atlanta, buralara yuzlerce inis kalkis var.. THY ile gorustuk, CRJ de airliner degil diye almadilar.. Hadi bakalim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
iyi günde birbirinizi yiyordunuz (asker ve sivil pilotlar) ne güzel de bir araya geldiniz yasasın birlik beraberlik (yada çıkar kardeşligi)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demek ki neymiş yeğen:Sen sivil- asker çekişmesi yaparsan bu vatanın evladı olarak , elin conisi de gelir alırmış o sağ koltuğu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LÜTFEN. ONE MİNUT. LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerika'da herkes pilot biliyorsunuz. Büyük bir şirket battı ve zaten sektörlerinde de geçtiğimiz aylarda küçülme olmuştu. Ucuza pilot çalıştıraklar bence. Yerli pilotlar için üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizdeki ikinci pilotların THY de görev alabilmesi için Toeic yeterli bence ama DLR sınavı ile yerli istihdam kısıtlanıyor. Uçağı bu sınav uçurmuyor.Yerli pilotlar DLR sınavı ile OUT, yabancı pilotlar IN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Peki benim anlamadigim bu adamlar JAA veya EASA lisansi olmadan nasil ucacaklar eger FAA lisansi ile Turk Reg. ucaklarda uculabiliyorsa neden bizim insanlarimizdan 14 sinava girmeleri isteniyor? Kendi memleketinde is bulamayan ne kadar issiz veya vasifsiz Pilot varsa bizde ucmaya baslayacak. Bizim genclerimizde issiz dolassin. Nasil bir memlekette yasiyoruz bazen sasiriyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu alımlarla ılerıde daha bır suru sorunlara gebe olucaz..adamların CRM i daha iyi diyorsunuz adamlar bızı 3. dunya ulkesı olarak goruyor,sızler elin gavurunun onunde egılıyorsunuz..bıraz dırayetlı olup karsı cıkmak lagzımdı ama bu meslekte hele ki son zamanlarda işi kaybetmemek için her türlü yol mübah görülüyor.tayyareciliğin şovalyelik olduğu dönemden eser kalmamıs.ben THY de bu raconu benımsemış kaptanlarımdan egıtım aldım asker veya sıvıl.bu iş yüreğinde hissediyorsan hak edersın..bu arada bende sıvılım,ve askerlerden egıtım aldıgım ıcın gurur duyuyorum.askerler gıtsın dıyen kişilere durulur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000