24 Ekim 2012, Çarşamba 10:00:01

THY PERSONELİ ELEKTRONİK HARP EĞİTİMİ ALACAK

Türkiye’nin silah sistemleri taşıyan Suriye uçağını Ankara’ya indirmesiyle başlayan hava koridorlarındaki gerginlik sürerken Türk Hava Yolları (THY) çalışanları, Türk Hava Kuvvetleri personeliyle birlikte 'havadan erken ihbar ve kontrol' eğitimi alıyor...
  • cemaatci gazete atiyor tutuyor iste. yok astranot egitimide alacaklar
  • bir haberide araştırıp yazın lütfen ya.
  • Bu haber çok yanlış ve yanıltıcı olarak kaleme alınmış. Durumun doğrusu şöyle: Türk Hava Kuvvetleri'nin AWACS görevi için aldığı B737 platformlu sistemlerde, Hava Kuvvetleri pilotlarına tip intibak eğitimleri THY öğretmen pilotları tarafından verilecek. Bu amaçla görevlendirilecek birkaç THY B737 öğretmenine, B737 AEW&C uçağı konusunda Seatle'de Boeing tarafından ek eğitim verildi.
  • Zaman zaman beni çok güldürüyor bu gazete :D
  • Thy once siber saldırılara karşı bir eğitim versin IT ekibine. Adamlar dalga geçer gibi hack yapıyor.
  • Savas cikarsada piyadelerden once bizi gonderir thy
  • Eğitim alan THY personeli mi yoksa parasını ödeyip, bir türlü teslim alamadığımız HEİK görevli 737 mi ? Bence bu tayyarede görev yapacak Hava Kuvvetleri personeli eğitim alıyor. Haberi yapan cemaat gazetesi olunca, insan şaşırmıyor artık. Konuyu Esed'e (!) bağlamayı da başarmışlar, helal olsun...
  • Kim işletti bu zaman gazetesini la.

Türkiye'nin ''Barış Kartalı'' adlı Havadan Erken İhbar ve Kontrol programı kapsamında ABD’nin Washington eyaletindeki şehirlerden Seattle yakınlarındaki Boeing tesislerinde nisan ayında başlayan eğitim, Boeing Defence Australia ve Boeing Eğitim ve Uçuş Hizmetleri'nden gelen eğitmenler tarafından veriliyor.


Eğitimde Barış Kartalı Programı kapsamında Türkiye için üretilen ‘dost-düşman tanıma’ sistemine sahip Boeing 737 AEW&C uçağının özellikleri, görev sistemleri ve elektronik harp sistemleri anlatılıyor. 10 ayda tamamlanacak eğitime katılanların havadan keşif, muhabere ve harp yönetim sistemini etkin bir şekilde kullanabilmeleri hedefleniyor.

Yeni oluşturulacak grubun eğitimi ise Konya'daki Barış Kartalı Ana İşletim Üssün'de gerçekleşecek.

Bu arada, Suriye’nin düşürdüğü Türk askeri uçağıyla ilgili elektronik harp sistemlerinin kullanıldığı ihtimali üzerine araştırmalar bu yönde yoğunlaştırılmıştı. 

Elektronik harp (EH), elektromanyetik yayınların algılanması ve teşhis edilmesi ile bu enerjinin düşman tarafından kullanılmasının engellenmesi veya etkisinin azaltılması, dost kuvvetlerin etkin olarak yararlanmasının sağlanması işlevlerini kapsıyor. (Zaman)

THY PERSONELİ ELEKTRONİK HARP EĞİTİMİ ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
cemaatci gazete atiyor tutuyor iste. yok astranot egitimide alacaklar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boeing ~ 12 yıl önce
bir haberide araştırıp yazın lütfen ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HG ~ 12 yıl önce
Bu haber çok yanlış ve yanıltıcı olarak kaleme alınmış. Durumun doğrusu şöyle: Türk Hava Kuvvetleri'nin AWACS görevi için aldığı B737 platformlu sistemlerde, Hava Kuvvetleri pilotlarına tip intibak eğitimleri THY öğretmen pilotları tarafından verilecek. Bu amaçla görevlendirilecek birkaç THY B737 öğretmenine, B737 AEW&C uçağı konusunda Seatle'de Boeing tarafından ek eğitim verildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk pilot ~ 12 yıl önce
Zaman zaman beni çok güldürüyor bu gazete :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 12 yıl önce
Thy once siber saldırılara karşı bir eğitim versin IT ekibine. Adamlar dalga geçer gibi hack yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok artik ~ 12 yıl önce
Savas cikarsada piyadelerden once bizi gonderir thy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 12 yıl önce
Eğitim alan THY personeli mi yoksa parasını ödeyip, bir türlü teslim alamadığımız HEİK görevli 737 mi ? Bence bu tayyarede görev yapacak Hava Kuvvetleri personeli eğitim alıyor. Haberi yapan cemaat gazetesi olunca, insan şaşırmıyor artık. Konuyu Esed'e (!) bağlamayı da başarmışlar, helal olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşletme ~ 12 yıl önce
Kim işletti bu zaman gazetesini la.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000