08 Ocak 2011, Cumartesi 14:20:52

THY ÖZELLEŞTİRMESİ İÇİN KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

THY'nin kamu payının özelleştirmesinde danışmanlık için 8 konsorsiyum sırada...
  • rabbime sordum; 'Qatar Airways' dedi
  • Tüpraş da bir zamanlar ülkemizin gözbebeği, havacılıkta olmasa da akaryakıt işlemesinde ülkemizin tek ve en büyük rafinerisiydi. Bu hükümet (topumuzu) satana kadar kimse Tüpraş ın satılacağını aklına getiremezdi çünkü Tüpraş devlete altın yumurtlayan onca tavuktan sadece biriydi. Olmaz olmaz derken Tüpraş'ı tam kapasite çalıştığında 2 yılda edeceği karın eşitine sattılar. Tek tesellimiz Koç un almış olması. Arada azkalsın 3 aylık karına LukOil e peşkeş çekilcekti. Allahtan yaygara çıktı da ihale iptal edildi. İnşallah THY yi de hükümete para yedirenlere peşkeş çekmezler
  • AMACLANAN NEDIR ONU BILEMIYORUM?ZATEN SIRKETIN YARISI OZELLESTIRILMIS DURUMDA VE KARLILIK SURDURLMEKTE.NEDEN KAMUYA AIT OLAN KISMI OZELLESTIRILMEK ISTENIYOR ?UCUS PERSONELININ KAYGILANDIRICAK BIR DURUM ISE SOZ KONUSU DEGIL.SURDURLMEK VE ARTTIRILMAK ISTEN BIR KALITE VE STANDART VAR.MAASLARIN DUSMESI DIYE BIRSEY SOZ KONUSU OLAMAZ.YOKSA BURASI PEGASUS YADA ATLAS JET TEN FARKLI OLMAZ.SADECE YAKLASAN TOPLU IS SOZLESMESINE DENK GELMESI VE BU HABERLERIN SU ANDA CIKMASI SIRKETIN ELINI GUCLENDIRMEK AMACI GUDUYOR.BELKIDE GERCEK BIR AMAC BU OZELLESTIRME.O ZAMANDA SOYLENEBILECEK TEK BIR SEY VAR YAZIK!!!!
  • "benim ederim bu ben bunu istiyorum fazlasına sat sen de yolunu bul bizi de gör, ne olacak ölümlü dünya üç beş kazanalım"...teorik olarak anlamayanlara bu açıklama yeterli olur sanırım ...
  • THY nin görünen hacmi ile piyasadaki hacmi arasında olması gerekenden fazla fark var. Yani THY biraz şişirilmiş, hormonlu gibi. Hatları, altyapısı, uçakları, personel politikası, sendikal ilişkileri, taşeronluk sistemi, yönetim organizasyonu, daha birçok şey alelacele oluşturulmuş, kumdan kaleler gibi. Satın alacak şirket bunu çok iyi analiz eder. Başta Hamdi gibi işten anlamayan bir YK nin olması bile başlı başına bir handikap. Böyle bir şirketi alırken müteşebbisler çok temkinli yaklaşır. Profesyonelce yönetilmediği belli şirketin. Bu yönetim gider gitmez eğer danışıklı bir satış yoksa kadrolarda büyük kaoslar yaşanır. Yeni şirketin bunuda bilmesi durumunda alıcısı çıkmayabilir. Çünkü herşey pamuk ipliğine bağlı THY de.
  • Arkadaşım anlayan anladı da sen olayın sadece bugününü anlamışsın. Bu danışman şirketler, şirketin satışına aracılık etmek için yani komisyonculuk için devredeler. İnsanlar ondan dolayı paniklemiyorlar. Sonunda olacak olan satıştan dolayı rahatsızlar. Sende biraz daha ileriye bak lütfen.
  • tgs konveyoru gene ucaga carpmis haberiniz varmi
  • pilot, hostes ve mühendis maaşları kabusu olan aşağılık kompleksli arkadaşlara selam olsun. zannettiğiniz gibi maaşlar yarıya düştüğünde, şirket çalışanlarının %80'i bu işi bırakır. ayrıca havacılık sektöründe maaşların yüksek olması kadar normal bir şey yok. dünyadan da örnekler veririm ama sizin o küçük beyinleriniz algılar mı bilemiyorum. o yüzden kimseyi yormayın da birazcık araştırın, maaşlar neden size göre yüksek? thy'yi satın alacak olan şirket hiç mi iş bilmiyor ki maaşları yarıya düşürerek, kaliteyi de düşürsün? markaya o kadar para ödesin, sonra kalifiye elemanlar maaşları düşürüldüğü için işten ayrılsın ve dolayısıyla markanın kalitesi düşsün. boşuna sevinmeyin, maaşlar düşmez.
  • kazanan şirket kardeşim sana ne oluyor.ben beğenmedim 10 yılımı oraya bıraktım sana ne oluyor.sen hiç 10 yıllık emeğini bi yerde bıraktın mı.devlete yükü yok merak etme.
  • Lütfen mümkünse yarın özelleştirelim.Bir pilot nasıl olurda 20000-25000 tl maaş alabilir.kimin parasını kime veriyosunuz.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları'nın yüzde 49.12 kamu payının özelleştirme çalışmalarında danışmanlık için başvuran sekiz konsorsiyum şunlar:

BNP Paribas-Ziraat Yatırım-TEB Yatırım- Fortis Yatırım Menkul Değerler

Citigroup Global Markets-Ak Yatırım-Seaburry Advisors

Credit Agricole-Credit Agricole CIB-Ata Yatırım Menkul Değerler

Goldman Sachs-Garanti Yatırım

HSBC Yatırım-HSBC Bank PLC.-Bizim Menkul Değerler

Merrill Lynch International-Deniz Yatırım

TSKB-Unicredit-Yapı Kredi Menkul Değerler-Uni Credit

USB AG-Oyak Yatırım

THY ÖZELLEŞTİRMESİ İÇİN KAÇ BAŞVURU YAPILDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

Misafir ~ 13 yıl önce
rabbime sordum; 'Qatar Airways' dedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüpraş da bir zamanlar ülkemizin gözbebeği, havacılıkta olmasa da akaryakıt işlemesinde ülkemizin tek ve en büyük rafinerisiydi. Bu hükümet (topumuzu) satana kadar kimse Tüpraş ın satılacağını aklına getiremezdi çünkü Tüpraş devlete altın yumurtlayan onca tavuktan sadece biriydi. Olmaz olmaz derken Tüpraş'ı tam kapasite çalıştığında 2 yılda edeceği karın eşitine sattılar. Tek tesellimiz Koç un almış olması. Arada azkalsın 3 aylık karına LukOil e peşkeş çekilcekti. Allahtan yaygara çıktı da ihale iptal edildi. İnşallah THY yi de hükümete para yedirenlere peşkeş çekmezler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AMACLANAN NEDIR ONU BILEMIYORUM?ZATEN SIRKETIN YARISI OZELLESTIRILMIS DURUMDA VE KARLILIK SURDURLMEKTE.NEDEN KAMUYA AIT OLAN KISMI OZELLESTIRILMEK ISTENIYOR ?UCUS PERSONELININ KAYGILANDIRICAK BIR DURUM ISE SOZ KONUSU DEGIL.SURDURLMEK VE ARTTIRILMAK ISTEN BIR KALITE VE STANDART VAR.MAASLARIN DUSMESI DIYE BIRSEY SOZ KONUSU OLAMAZ.YOKSA BURASI PEGASUS YADA ATLAS JET TEN FARKLI OLMAZ.SADECE YAKLASAN TOPLU IS SOZLESMESINE DENK GELMESI VE BU HABERLERIN SU ANDA CIKMASI SIRKETIN ELINI GUCLENDIRMEK AMACI GUDUYOR.BELKIDE GERCEK BIR AMAC BU OZELLESTIRME.O ZAMANDA SOYLENEBILECEK TEK BIR SEY VAR YAZIK!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"benim ederim bu ben bunu istiyorum fazlasına sat sen de yolunu bul bizi de gör, ne olacak ölümlü dünya üç beş kazanalım"...teorik olarak anlamayanlara bu açıklama yeterli olur sanırım ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin görünen hacmi ile piyasadaki hacmi arasında olması gerekenden fazla fark var. Yani THY biraz şişirilmiş, hormonlu gibi. Hatları, altyapısı, uçakları, personel politikası, sendikal ilişkileri, taşeronluk sistemi, yönetim organizasyonu, daha birçok şey alelacele oluşturulmuş, kumdan kaleler gibi. Satın alacak şirket bunu çok iyi analiz eder. Başta Hamdi gibi işten anlamayan bir YK nin olması bile başlı başına bir handikap. Böyle bir şirketi alırken müteşebbisler çok temkinli yaklaşır. Profesyonelce yönetilmediği belli şirketin. Bu yönetim gider gitmez eğer danışıklı bir satış yoksa kadrolarda büyük kaoslar yaşanır. Yeni şirketin bunuda bilmesi durumunda alıcısı çıkmayabilir. Çünkü herşey pamuk ipliğine bağlı THY de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım anlayan anladı da sen olayın sadece bugününü anlamışsın. Bu danışman şirketler, şirketin satışına aracılık etmek için yani komisyonculuk için devredeler. İnsanlar ondan dolayı paniklemiyorlar. Sonunda olacak olan satıştan dolayı rahatsızlar. Sende biraz daha ileriye bak lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tgs konveyoru gene ucaga carpmis haberiniz varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
pilot, hostes ve mühendis maaşları kabusu olan aşağılık kompleksli arkadaşlara selam olsun. zannettiğiniz gibi maaşlar yarıya düştüğünde, şirket çalışanlarının %80'i bu işi bırakır. ayrıca havacılık sektöründe maaşların yüksek olması kadar normal bir şey yok. dünyadan da örnekler veririm ama sizin o küçük beyinleriniz algılar mı bilemiyorum. o yüzden kimseyi yormayın da birazcık araştırın, maaşlar neden size göre yüksek? thy'yi satın alacak olan şirket hiç mi iş bilmiyor ki maaşları yarıya düşürerek, kaliteyi de düşürsün? markaya o kadar para ödesin, sonra kalifiye elemanlar maaşları düşürüldüğü için işten ayrılsın ve dolayısıyla markanın kalitesi düşsün. boşuna sevinmeyin, maaşlar düşmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kazanan şirket kardeşim sana ne oluyor.ben beğenmedim 10 yılımı oraya bıraktım sana ne oluyor.sen hiç 10 yıllık emeğini bi yerde bıraktın mı.devlete yükü yok merak etme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen mümkünse yarın özelleştirelim.Bir pilot nasıl olurda 20000-25000 tl maaş alabilir.kimin parasını kime veriyosunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000