04 Eylül 2008, Perşembe 21:55:28

THY Nijerya’ya gidemedi

Türk Hava Yolları’nın bugün gerçekleştireceği TK 1123 sefer sayılı İstanbul-Nijerya uçağı uçuş güvenliğinden dolayı uçuşta 8 saat yaşandı.
  • SANKİ ORAYA NEDEN UÇULDUĞU BİLİNMİYORMUŞ GİBİ YORUM YAPILIYOR.STRASBOURG'TA FETUŞUN OKULU OLSAYDI ORAYI KAPATABİLİRLER MİYDİ SANIYORSUNUZ?
  • Saldım çayıra,MEVLAM kayıra.
  • ADAM GİBİ HAVAALANI değilse seferleri iptal edin.THY .nin prestiji ile oynamayın derim..Yorumunuz...
  • OLur mU? sana katılıyorum .. lagos a gönderilen uçaklar en eski uçaklar zaten. tecrübelerimle sabittir. film bile izlenemiyor. servis desen berbat. uçağa bin, yat uyu mantığındalar kanımca...:(
  • lagos/alger(cezayir)meydanlari arasindaki mesafe 2096miles/3373km bu nasil bir yedek meydan secimi anlamadim
  • ils yoksa vor var doğru ama limited visibility durumunda vor sizi indirmez
  • ils yoksa vor var ndb var.Bu sistemlerde tüm uçaklarda mevcut
  • THY yönetimi "Nijerya hükümeti Lagos Havaalanındaki yetersizlikleri giderene kadar uçuşlarımızı durdurmak zorunda kaldık" diyebilir mi acaba? Yok bu hat bir şekilde açık kalmak zorunda ise teknik donanımı daha iyi uçaklarla daha az risk alınsa olmaz mı?

Lagos Havalimanı’ndaki ILS arızasında dolayı 8 saat gecikme yaşanırken yolcular AHL’de saatlerce Lagos Havalimanı’ndaki arızanın giderilmesini bekledi. THY Basın Müşaviri Ali Genç’ten alınan bilgiye göre; bugün saat 15.25’te Lagos’a hareket etmesi gereken TK 1123 sefer sayılı A310 tipi uçağın kalkış saati 23.30’a ertelendi. Genç, “Lagos şehrindeki havaalanının teknik yetersizliği var. Orada olumsuz bir durumla karşılaşıldığında yedek pist olarak kullanılan Cezayir’deki havalimanın da, uçakların kapalı havalarda piste inişine yardımcı olan ILS’in (Aletli İniş Sistemi) arızalanması ve uçuş kategorisinin değişmesi üzerine uçuş ekiplerimiz riske girmek istemedi. Çünkü A310 uçağımızın her iki meydana inmesi mümkün olmadığında tekrar İstanbul’a dönmesi çok zor olacaktı. Yolculara gerekli açıklamayı yapıp, mağdur etmemeye çalıştık. Daha büyük uçak olan A330 ya da A340 uçuş için hazırlanıyor. Çoğu Nijerya vatandaşı olan yolcular, saat 23.00’da Lagos’a gönderilecek” dedi.

Geçtiğimiz Ağustos’ta THY’nin 196 yolcusu ile İstanbul’dan Lagos’a giden aynı sefer sayılı uçağında, inişe geçtiği sırada Navigasyon (Yön bulma) ve Haberleşme Sistemleri Devre Dışı kalmış yedek meydan olan Cezayir Havalimanı’nı bile kullanamadan acil olarak Togo'nun başkenti Lome'deki Havalimanı’na inmişti. Bu arada teknik yetersizliği olan Lagos Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi de, THY uçağının radarda görünmediğini açıklamıştı.

THY - Lagos

THY - Lagos

THY Nijerya’ya gidemedi

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

SULEYMAN2007 ~ 16 yıl önce
SANKİ ORAYA NEDEN UÇULDUĞU BİLİNMİYORMUŞ GİBİ YORUM YAPILIYOR.STRASBOURG'TA FETUŞUN OKULU OLSAYDI ORAYI KAPATABİLİRLER MİYDİ SANIYORSUNUZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKPT ~ 16 yıl önce
Saldım çayıra,MEVLAM kayıra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ADAM GİBİ HAVAALANI değilse seferleri iptal edin.THY .nin prestiji ile oynamayın derim..Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
warri girl ~ 16 yıl önce
OLur mU? sana katılıyorum .. lagos a gönderilen uçaklar en eski uçaklar zaten. tecrübelerimle sabittir. film bile izlenemiyor. servis desen berbat. uçağa bin, yat uyu mantığındalar kanımca...:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 16 yıl önce
lagos/alger(cezayir)meydanlari arasindaki mesafe 2096miles/3373km bu nasil bir yedek meydan secimi anlamadim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ils yoksa vor var doğru ama limited visibility durumunda vor sizi indirmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilot ~ 16 yıl önce
ils yoksa vor var ndb var.Bu sistemlerde tüm uçaklarda mevcut

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbul ~ 16 yıl önce
THY yönetimi "Nijerya hükümeti Lagos Havaalanındaki yetersizlikleri giderene kadar uçuşlarımızı durdurmak zorunda kaldık" diyebilir mi acaba? Yok bu hat bir şekilde açık kalmak zorunda ise teknik donanımı daha iyi uçaklarla daha az risk alınsa olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000