14 Aralık 2008, Pazar 11:33:30

"THY NEZAKET NEDİR BİLMİYOR"

Sabah Ankara yazarlarından, Nazlan Ertan, THY ile yaptığı bir uçuştan sonra memnun kalmadığını şu sözlerle ifade ediyor...
  • Yazdığım yazıya gelen, bir kısmı destekleyen, bir kısmı haksız bulan pek çok yazıyı biraz da hayretle okudum. Aralarında beni bu yazıyı "beleş bilet" almak için yazmakla suçlayan bir tane var ki, hayret ettim, hayatımda bir "beleş" yemek yeniş bile değilim. Ayrıca, tekrarlıyorum, AB uçuşlarında iki saati açan rötarlarda bilet parasını iade etmek var ki, bu "beleş" istemek değil, tüketici hakkıdır. "Gazeteciler özel hizmet isterler" demek de, oradaki tüm yolcuların rahatsızlığını dile getiren birine yersiz bir hakarettir. Gazeteci olmasam açıklanmamıs rötardan ve kabalıktan şikayet etmeye hakkım olmayacak mıydı? Öncelikle şunu söyleyeyim, geciken bir uçağın pilotunun gecikme sebebini açıklaması ve özür dilemesini istemek, ya da bir kabin memurunun yaşlı bir kadına (ya da yardıma ihtiyaç duyan herhangi bir vatandaşa) bavulunu yukarıya itmesi için yardım etmesini beklemek asla "gazeteci imtiyazı" ya da "özel muamele" istemek olarak yorumlanamaz. Türkiye'de, içinde basının da bulunduğu pek çok sektörün, çalışma koşulları kusursuz değildir ama bu uçuş görevlilerinin yolcuya yönelik hatalarını affettirmez. Eleştiriye yönelik tahammülsüzlüğü ya da eleştirene varsayımlar üzerinde saldırmayı ise, hiç bir şey affettirmez.
  • nazlan hanım kahve içemeyince stress oluyor sanırım,nazlan hnm. bir gün kargoya vermesi gereken ağır bir valizle uçağa gelir ve kibarlıktan yoksun olarak "kaldırın şunu" der bel ağrısız günü olmayan kabin görevlileride son güçlerini gerçekten yardıma ihtiyacı olan ve ukala olmayan birine saklamak için kendisininde porter olmadığını düşenerek kibarca beraber kaldıralım demiştir. belki nazlan hanımın söylemek istediği budur diye düşünüyorum...
  • süper ya,valla süper.ne güzel,herkes işine geldiği gibi yorumluyor.bilen var mı acaba,o kabin memurlarının ayda kaç saat mesai yaptığını,deliler gibi uçtuğunu.iki uçuş arasında 13-14 saat kaldığı için,uykuya bile hasret kaldıklarını.sonra da neymiş,özür,nezaket! bizim işimiz,o bahsettiklerinizden ötede bişey,uçuş güvenliği.elbette ki,nazik olmak insanlığın erdemindendir,aksini savunmuyorum.ama biraz da bizim penceremizden bakmanızı öneriyorum size.dediğiniz gibi;bunun için de eğitim gerekiyor! o da size yok!!!
  • Alışmış keyfine göre uçmaya ilgiye özel servis bekliyor.Biliyomu ki boarding işini yapanlar kuledekiler uçağın içindeki kabin ve kokpiy ekibi ne zorluklar çekiyor uçak geç kalktıgında..Her eline kalem alan gazeteye yazıyor zaten...
  • SAYIN KOMİKSUN BAK VALLAHİ ÇOK SESLİ BİR UÇAK TEPEMİZDEN GEÇEN AEROFLOT YAHU BU SES BU KADAR İLYUSİN SAVAŞ UÇAĞIMI NE EKSOZ DAVASI ESPRİ TABİKİ AMA SES ACAİB İNŞALLAH BİR ŞEY OLMAZ KABİNDEKİ YOLCULARA SORMALI BENCE.
  • vallahi güldürdünüz beni egzoz patlamışda yaptırmamışlar demek dayı sen ne geziyon buralarda
  • AEROFLOT MUDUR NEDİR BEN ŞİKAYETÇİYİM YAZIN ŞİLEDE GECE HER UYKUYA DALDIKTAN SONRA AEROFLOT UN EKSOZ SESİ İLE YATAKTAN DEFALARCA FIRLADIKSONRADANDA AERO FLOT OLDUĞUNU ARAŞTIRIP BULDUK BUMU SENİN METH ETTİĞİN DAHA EKSOZ PATLAĞINI DAHİ GÜNLERCE HATTA AYLARCA YAPTIRAMAYAN ŞİRKETİN UTANMASALAR FAZLA YOLCU ALMAK İÇİN KOLTUK ARALARINDAKİ BOŞLUKLARA BİLE TAHTA TABURE KOYACAK LAR HADİ CANIM SENDE SEN ONUNLA UÇ ÇÜNKİ SEN ONA LAYİKSIN OLDU.
  • UÇAKTA SERVİS YAPAN HOSTESLERİMİZİN ÇALIŞMA SAATLERİ VE ALDIKLARI ÜCRETLER VE ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU MALİ KIRİZ DE HESABA KATILIRSA HOSTESLERİMİZ YİNEDE CAN SİPERHANE GÖREV YAPMAKTALAR BİRAZ GÜLER YÜZLÜ OLSALAR BAZI YOLCULAR BUNU TERS ANLAYIP BAZEN ELLE BİLE HOSTESLERİMİZE TACİZDE BULUNABİLİYORLAR BU HOSTES BANA PAS VERDİ DİYE BU NE BİÇİM MENTALİTE BENCE EN ZOR HOSTESLİK THY DE HOSTESLİKTİR ERKEK KABİN MEMURLARININ SAYISINI ARTTIRMAK LAZIM VALLAHİ KİM NE SÖYLERSE SÖYLESİN BENCE EN İYİ HAVA YOLU THY DIR BU DÜNYADA ONDAN SONRADA QANTAS GELİYOR AFERİN KABİNDEKİ ÇALIŞAN ÇOCUKLARIMIZA AYNEN DEVAM EDİNİZ MİLLİ HAVA YOLUMUZU KALKINDIRMAYA HELE PİLOTLARIMIZIN UÇAĞI İNDİRİP KALDIRMALARI MAAŞALLAH İNANILMAZ SANKİ UÇAĞIMA BİR ŞEY OLMASIN DEYİP O KADAR SOFT İNİŞ VE KALKIŞ YAPIYORLARKİ ALLAHIM NAZARLARDAN KORUSUN HAYDİ TÜRKİYEM İLERİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN DEYİMİ İLE (İSTİKBAL GÖKLERDEDİR)SEVGİLERİMLE.BİZİ KISKANANLAR ÇATLASIN.
  • her şikayet bir armağandır.
  • Benim thy ile ilgili ne alakamn olabilir ki?Pardon Terlik Hava Yolları ile!!:)Terlikle mudurluk yapanlar,apronda deve kesenler vs de vs..Aman dikkat diyim B777 'lerin yedek parcalarını saglama alın.Isiniz zor.Haydi have a nice flight sizlere Thy ile ben Aeroflotla!

“Türkleri uzun uzun beklettiler bir özür bile dilemediler”. Bu cümleyi okuyunca aklınıza Avrupa Birliği gelecek şimdi, tam da AB zirvesi varken, ama değil. Türk Hava Yolları.

Geçen Perşembe Avrupa Birliği zirvesi yaparken, biz zıvanadan çıktık Brüksel’in Zaventem Havalimanı’nda.

Zira bizi Brüksel’den alacak uçak, resmi açıklamalara göre bir, ama aslında iki saat rötar yaptı. “Ne var bunda uçaktır şaşar” diyeceksiniz.

THY’den ‘business uçanlar’ yada ‘elite’ kartı olanlar sözüm ona British Airways’ın özel salonundan faydalanıyor. Ama burası Brüksel, bizim İngilizler saat 8’de kapatmış gitmişler salonu. Karşısındaki Diamond salonuna gittik, orası açık ama öyle yoğun bir kapama hazırlığı yapılıyor ki, görevliler ayağınızın altını süpürge ile alırken, siz kahve içmeye çalışıyorsunuz.

Neyse orası da kapandı, biz kaldık mı kerbela Zaventem’de hem de rötarlı uçağı bekleyerek! Açık hiçbir yer yok.

Eğer Easyjet değil Lufthansa ile falan uçarsanız da böyle bir şey olsa uçak şirketi size sandviç falan getirir telafi eder ama tabi burada, uçuş görevlilerinin yaşlı kadınların çantalarını yukarıya kaldırmaya bile yardım etmedikleri THY’den bahsediyoruz.

Bindik uçağa anons şu; “Uçağımız Ankara’dan geç kalktığı için rötar yapmıştır". Ne sebep var, ne özür. Zira bir özür anonsu yapmak da belli bir nezaket ve eğitim gerektirir.

Ankara’ya yaklaşınca bir de sabah sisinden inemeyeceğimiz anons edilmesin mi? Elbette ki, ‘Gecikmenin verdiği zarar için özür dileriz’ yada ‘kahve alır mısınız’ yada ‘rahatınız için bir isteğiniz varsa uçuş personeline bildiriniz’ gibi yarım ağız bir nezaket cümlesi yok.

Yada ‘İki saati aşan rötarlarda, merkezimize başvurup, tüketici haklarından faydalanabilirsiniz’ gibi bir hatırlatma, asla! Oysa hakkımız bu.

Elinize şikayetinizi yazabileceğiniz bir kağıt veriliyor, hani eğer bu hakkı kullandıysanız, iki haftaya anlaşılmaz bir Türkçe ile cevap alabiliyorsunuz.

İş anonslarda bangır bangır “Star Alliance üyesi THY” diye bağırmak değil, ‘star’lığa yakışır servis vermek, buna zor durumlar da dahil!


Nazlan Ertan / Sabah

"THY NEZAKET NEDİR BİLMİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Nazlan Ertan ~ 15 yıl önce
Yazdığım yazıya gelen, bir kısmı destekleyen, bir kısmı haksız bulan pek çok yazıyı biraz da hayretle okudum. Aralarında beni bu yazıyı "beleş bilet" almak için yazmakla suçlayan bir tane var ki, hayret ettim, hayatımda bir "beleş" yemek yeniş bile değilim. Ayrıca, tekrarlıyorum, AB uçuşlarında iki saati açan rötarlarda bilet parasını iade etmek var ki, bu "beleş" istemek değil, tüketici hakkıdır. "Gazeteciler özel hizmet isterler" demek de, oradaki tüm yolcuların rahatsızlığını dile getiren birine yersiz bir hakarettir. Gazeteci olmasam açıklanmamıs rötardan ve kabalıktan şikayet etmeye hakkım olmayacak mıydı? Öncelikle şunu söyleyeyim, geciken bir uçağın pilotunun gecikme sebebini açıklaması ve özür dilemesini istemek, ya da bir kabin memurunun yaşlı bir kadına (ya da yardıma ihtiyaç duyan herhangi bir vatandaşa) bavulunu yukarıya itmesi için yardım etmesini beklemek asla "gazeteci imtiyazı" ya da "özel muamele" istemek olarak yorumlanamaz. Türkiye'de, içinde basının da bulunduğu pek çok sektörün, çalışma koşulları kusursuz değildir ama bu uçuş görevlilerinin yolcuya yönelik hatalarını affettirmez. Eleştiriye yönelik tahammülsüzlüğü ya da eleştirene varsayımlar üzerinde saldırmayı ise, hiç bir şey affettirmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nazlanma nazlan! ~ 15 yıl önce
nazlan hanım kahve içemeyince stress oluyor sanırım,nazlan hnm. bir gün kargoya vermesi gereken ağır bir valizle uçağa gelir ve kibarlıktan yoksun olarak "kaldırın şunu" der bel ağrısız günü olmayan kabin görevlileride son güçlerini gerçekten yardıma ihtiyacı olan ve ukala olmayan birine saklamak için kendisininde porter olmadığını düşenerek kibarca beraber kaldıralım demiştir. belki nazlan hanımın söylemek istediği budur diye düşünüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 15 yıl önce
süper ya,valla süper.ne güzel,herkes işine geldiği gibi yorumluyor.bilen var mı acaba,o kabin memurlarının ayda kaç saat mesai yaptığını,deliler gibi uçtuğunu.iki uçuş arasında 13-14 saat kaldığı için,uykuya bile hasret kaldıklarını.sonra da neymiş,özür,nezaket! bizim işimiz,o bahsettiklerinizden ötede bişey,uçuş güvenliği.elbette ki,nazik olmak insanlığın erdemindendir,aksini savunmuyorum.ama biraz da bizim penceremizden bakmanızı öneriyorum size.dediğiniz gibi;bunun için de eğitim gerekiyor! o da size yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pelin Peker ~ 15 yıl önce
Alışmış keyfine göre uçmaya ilgiye özel servis bekliyor.Biliyomu ki boarding işini yapanlar kuledekiler uçağın içindeki kabin ve kokpiy ekibi ne zorluklar çekiyor uçak geç kalktıgında..Her eline kalem alan gazeteye yazıyor zaten...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEKİR SITKI KECECİ ~ 15 yıl önce
SAYIN KOMİKSUN BAK VALLAHİ ÇOK SESLİ BİR UÇAK TEPEMİZDEN GEÇEN AEROFLOT YAHU BU SES BU KADAR İLYUSİN SAVAŞ UÇAĞIMI NE EKSOZ DAVASI ESPRİ TABİKİ AMA SES ACAİB İNŞALLAH BİR ŞEY OLMAZ KABİNDEKİ YOLCULARA SORMALI BENCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komiksun ~ 15 yıl önce
vallahi güldürdünüz beni egzoz patlamışda yaptırmamışlar demek dayı sen ne geziyon buralarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEKİR SITKI KECECİ ~ 15 yıl önce
AEROFLOT MUDUR NEDİR BEN ŞİKAYETÇİYİM YAZIN ŞİLEDE GECE HER UYKUYA DALDIKTAN SONRA AEROFLOT UN EKSOZ SESİ İLE YATAKTAN DEFALARCA FIRLADIKSONRADANDA AERO FLOT OLDUĞUNU ARAŞTIRIP BULDUK BUMU SENİN METH ETTİĞİN DAHA EKSOZ PATLAĞINI DAHİ GÜNLERCE HATTA AYLARCA YAPTIRAMAYAN ŞİRKETİN UTANMASALAR FAZLA YOLCU ALMAK İÇİN KOLTUK ARALARINDAKİ BOŞLUKLARA BİLE TAHTA TABURE KOYACAK LAR HADİ CANIM SENDE SEN ONUNLA UÇ ÇÜNKİ SEN ONA LAYİKSIN OLDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEKİR SITKI KECECİ ~ 15 yıl önce
UÇAKTA SERVİS YAPAN HOSTESLERİMİZİN ÇALIŞMA SAATLERİ VE ALDIKLARI ÜCRETLER VE ÜLKEMİZİN İÇİNDE BULUNDUĞU MALİ KIRİZ DE HESABA KATILIRSA HOSTESLERİMİZ YİNEDE CAN SİPERHANE GÖREV YAPMAKTALAR BİRAZ GÜLER YÜZLÜ OLSALAR BAZI YOLCULAR BUNU TERS ANLAYIP BAZEN ELLE BİLE HOSTESLERİMİZE TACİZDE BULUNABİLİYORLAR BU HOSTES BANA PAS VERDİ DİYE BU NE BİÇİM MENTALİTE BENCE EN ZOR HOSTESLİK THY DE HOSTESLİKTİR ERKEK KABİN MEMURLARININ SAYISINI ARTTIRMAK LAZIM VALLAHİ KİM NE SÖYLERSE SÖYLESİN BENCE EN İYİ HAVA YOLU THY DIR BU DÜNYADA ONDAN SONRADA QANTAS GELİYOR AFERİN KABİNDEKİ ÇALIŞAN ÇOCUKLARIMIZA AYNEN DEVAM EDİNİZ MİLLİ HAVA YOLUMUZU KALKINDIRMAYA HELE PİLOTLARIMIZIN UÇAĞI İNDİRİP KALDIRMALARI MAAŞALLAH İNANILMAZ SANKİ UÇAĞIMA BİR ŞEY OLMASIN DEYİP O KADAR SOFT İNİŞ VE KALKIŞ YAPIYORLARKİ ALLAHIM NAZARLARDAN KORUSUN HAYDİ TÜRKİYEM İLERİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRKÜN DEYİMİ İLE (İSTİKBAL GÖKLERDEDİR)SEVGİLERİMLE.BİZİ KISKANANLAR ÇATLASIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
her şikayet bir armağandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moscow_Lions ~ 15 yıl önce
Benim thy ile ilgili ne alakamn olabilir ki?Pardon Terlik Hava Yolları ile!!:)Terlikle mudurluk yapanlar,apronda deve kesenler vs de vs..Aman dikkat diyim B777 'lerin yedek parcalarını saglama alın.Isiniz zor.Haydi have a nice flight sizlere Thy ile ben Aeroflotla!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000