07 Nisan 2012, Cumartesi 08:30:12

"THY MUTLAKA İNMELİ"

Gazipaşa Havalimanı'nı 1991 yılında yatırım programına aldıran ve temelinin atılmasına öncülük eden 1991-1998 yılları arasındaki Doğru Yol Partisi (DYP) Antalya Milletvekili Hayri Doğan, yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.
  • Pegasus hergun ucuyor, pgt 2404-2405, Pazar Gunu aksam uçuşu da var
  • Anadolu Jet'in zaten ucmak icin izin bekledigini soylemisti TAV gorevlisi. Anadolu Jetin gelmesiyle THYde gelmis olacak boylece.
  • Gerçekten ihtiyaç duyulan ve güzel bir hat
  • Gazipasadan once Antalya-Adana ucuslari yapilmasi lazim
  • Adana-Antalya Komşu iki Havaalanı,Karayolu ile 500 km.10 saat İki Havaalanının tam ortasında her ikisine de 250 km.uzaklıkta Anamur-Bozyazı İlçeleri Diğer taraftan Antalya Havaalanına uzak Gazipaşa,Alanya İlçeleri Diğer taraftan Konya Havaalanına uzak Ermenek,Sarıveliler,Taşkent İlçeleri Gazipaşa Havaalanı Bunların tam ortasında nihayet işlemeye başladı. Sizce Toplam 500.000 mahrumiyet içindeki nüfus Thy seferlerini doldurmazmı? (Anamur dan İstanbul Otobüsle 17 saat)
  • thy veya anadolu jet anamur a .... bora jet tokat a.....
1991 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bütçe Komisyonu Divan Üyeliği görevi yaptığını söyleyen ve Yeni Alanya'nın görüştüğü Doğan, "Ben o dönemde Gazipaşa ve Kaş'a birer havalimanı yapılmasını istedim ve yatırım programına aldırdım. Havalimanının bulunduğu bölgede zemin etütlerini Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü'nün teknik elemanları yaptı. Teknik elemanlar, "Buraya havalimanı yapılabilir" raporu verdi. Biz de Antalya Valiliği'ne havalimanı temeli atılması için bütçeden para gönderdik. 1998 yılına kadar Gazipaşa Havalimanı'nda pisti de yaparak, hizmete hazır hale getirdik. Ben havalimanını yatırım programına aldırmasam ve temelini atmasaydım, bugün orada havalimanı olmazdı. Bu işin takipçisi oldum. Memleketime bir hizmet kazandırayım, gelişsin istedim. Benden sonra havalimanının açılması için büyük çaba sarf eden Arif Ahmet Denizolgun'a teşekkür ediyorum" dedi. 
 
"ÇAVUŞOĞLU'NUN EMEĞİNİ UNUTAMAM" 
 
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM), onayıyla 13 yıllık aradan sonra Corendon'a ait Boeing 737-800 tipi uçağın Gazipaşa Havalimanı'na inmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Doğan, "13 yıllık aradan sonra Boeing 737-800 tipi uçak indi. Bunun için de ben bir Alanyalı olarak, bu havalimanının yatırım programına alınmasına öncülük eden milletvekili olarak sevinçliyim. Bu uçağın inmesinde emeği geçen ve Alanya'ya borcunu ödeme adına da girişimde bulunan Corendon'un patronuna teşekkür ediyorum. Ancak, burada bir kişinin de hakkını teslim etmeliyim. O da Alanya'nın yetiştirdiği, memleketine hizmet yapmak için çok büyük fedakarlıklarda bulunan AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na minnet borçluyum. Ben milletvekiliyken, Çavuşoğlu öğrenciydi. O dönemde bile Çavuşoğlu, havalimanının yatırım programına alınması ve ayrılan ödeneklerle ilgili belgeleri incelerdi. Havalimanı sürecini çok iyi takip ediyordu. Çavuşoğlu, 8 yıllık milletvekilliği döneminde bu işi başardı" diye konuştu. 
 
"ALANYA'YI SEVİYORSA THY'Yİ GÖNDERSİN"
 
"Havalimanına beklenen uçağın inişine onay almak niçin 13 yıl sürdü?" şeklindeki soruyu da yanıtlayan Doğan, "Boeing 737-800 tipi uçağın inişiyle havalimanı açılmaz. Havalimanına 13 yıllık aradan sonra ilk kez orta gövdeli uçak indi. Bana göre, havalimanı açılmadı. Bir havalimanı açıldı dememiz için Türk Hava Yolları'na ait uçakların inmesi gerekiyor. Henüz Gazipaşa Havalimanı'na da THY'ye ait uçaklar inmiyor. Bugün Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç Alanya'da. Bu memlekete önem veriyorsa, severek geliyorsa, Türk Hava Yolları'nın tarifeli sefer uçuşunu Gazipaşa Havalimanı'na yönlendirsin. O zaman havalimanı tam anlamıyla hizmete açılmış olur. Öncelikle devletin yatırımlarına devlet kurumları sahip çıkmalı. THY'nin haftada iki kez Gazipaşa'ya inmesiyle birlikte Türkiye ve Avrupa'daki acentalar da, buraya inmek isteyecektir. Havalimanına orta gövdeli uçakların dağ nedeniyle inemeyeceği yönündeki söylemlere de katılmıyorum. Başbakan, Ulaştırma Bakanı istiyorsa, Gazipaşa'ya orta gövdeli uçaklar her zaman iner ve inmeye de devam eder. Yeter ki, bu ülkeyi yönetenler istesin, o zaman her şey olur" dedi. 
"THY MUTLAKA İNMELİ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Pegasus hergun ucuyor, pgt 2404-2405, Pazar Gunu aksam uçuşu da var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anadolu Jet'in zaten ucmak icin izin bekledigini soylemisti TAV gorevlisi. Anadolu Jetin gelmesiyle THYde gelmis olacak boylece.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gerçekten ihtiyaç duyulan ve güzel bir hat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Gazipasadan once Antalya-Adana ucuslari yapilmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Adana-Antalya Komşu iki Havaalanı,Karayolu ile 500 km.10 saat İki Havaalanının tam ortasında her ikisine de 250 km.uzaklıkta Anamur-Bozyazı İlçeleri Diğer taraftan Antalya Havaalanına uzak Gazipaşa,Alanya İlçeleri Diğer taraftan Konya Havaalanına uzak Ermenek,Sarıveliler,Taşkent İlçeleri Gazipaşa Havaalanı Bunların tam ortasında nihayet işlemeye başladı. Sizce Toplam 500.000 mahrumiyet içindeki nüfus Thy seferlerini doldurmazmı? (Anamur dan İstanbul Otobüsle 17 saat)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
thy veya anadolu jet anamur a .... bora jet tokat a.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000