18 Haziran 2008, Çarşamba 07:41:14

THY mantıcılığına uzanan yol!

Yakup ve Mukadder Aksoy çifti Türk Havayollarıyla yapılan mantı anlaşmasına uzanan yolu anlattılar...
  • başlık bana başka bi haberi çağrıştırdı:)

Yakup ve Mukadder Aksoy çifti, 3 sene önce yapmaya başladıkları geleneksel Türk mantısını uçaklara, golf kulüplerine ve hatta rock konserlerine kadar sokmayı başarmış. 2005’te kurdukları mantı zinciri Mantı Keyfi’ni tüm Türkiye ve yurtdışına yaymaya hazırlandıklarını söyleyen Mukadder Aksoy, şöyle anlatıyor:
“Kavacık’ta lüks kahvaltılık satan bir mağaza işletiyorduk. Müşteriler mantı da sormaya başladı. Piyasada istediğimiz kalitede mantı bulamadık. ‘Kendimiz yapalım, içimiz rahat etsin’ dedik. Market içinde 5 metrekarelik bölümde mantı üretmeye başladık.”

Katarlı işadamı uçağa doldurdu
Aksoy çiftinin mantısı tutmuş. Artan talebi çevrede yaşayan ev hanımlarını üretime katarak karşılamışlar. 2005’te Kavacık’ta bir mantı restoranı açmaya karar vermişler. Bunu 6 ay sonra ikinci bir lokanta izlemiş. Mantı işi tutunca marketi de devretmişler. Bu sırada bazı 5 yıldızlı oteller de müşteriler arasına katılmış. Katarlı bir işadamı yediği mantıyı sevince uçağına 100 kilo (500 porsiyon) dondurulmuş mantı yükletmiş.
Ancak en önemli toptan satış fırsatı geçen eylülde karşılarına çıkmış. THY ikram hizmetinde Avusturyalı Do&Co’yla ortak olunca vizyon değişikliğine giderek uçaklarda yerel tatlar, ve tabii mantı da sunmaya karar vermiş. Bu sırada referansları arasına Ritz Carlton, Divan, Reina, Rock’n’Coke festivali ve Kemer Country’yi de ekleyen Mantı Keyfi’ni bulmuşlar. Anlaşma sağlanınca, bu yıl mayısta THY uçuşları için günde 350 kiloya kadar mantı göndermişler. THY ile anlaşma şimdilik bitmiş. Mukadder Aksoy şunları söylüyor:
“Hem işi iyi yaptık, hem de buharda pişmiş, karidesli, ıspanaklı vejetaryan mantısı gibi çeşitler ilgi çekti. Ömerli, Edirne ve Kozyatağı’nda şubelerimiz açıldı. Bursa ve İzmir’le görüşmeler sürüyor. Mantının merkezi Kayseri’den bayilik için 3 başvuru var. 2009’da Türkiye genelinde 20 şubeye ulaşmak istiyoruz. Ama mantıyı yurtdışına da taşıyacağız.”

Milliyet

THY mantıcılığına uzanan yol!

Yorumlar

mabel ~ 16 yıl önce
başlık bana başka bi haberi çağrıştırdı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000