29 Şubat 2012, Çarşamba 15:10:37

THY LEVEL 4 EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

Danimarka medyasında Türk pilotların İngilizce yetersizliğiyle ilgili çıkan haberlerden sonra iyice tartışma konusu olan yabancı dil yeterliliği en çok THY'de ses getirmişti.
  • Ayjet mezunu ingilizceye gerek duymadan 15000 soruyu ezberler ve pilot olur... Hemde hezarfen limanında... Bırakın bu isleri söyledim tekrar söylüyorum sınavları icao yada jaa yapsın. Ha turk shgm jaa ha İngiliz jaa riyakarliklar ortaya çıksın. Shgm nin tabi ayrımcılığı bazı astronotlar için...bu sınav ya olacak ya olacak...
  • Eğitim ilanın daha ilk cümlesinde bile gramer ve mantık hataları var. İnşallah eğitim daha iyi olur.
  • bi kazaları daha olur,pilotun level4 seviyesinde olmadığı kanıtlanır.o zaman akılları başlarına gelir.işler böyle yürüyo çünkü.illa başlarına bi bele gelecek ondan sonra önlem alınacak.
  • atc'lerin ingilizce durumu nedir acaba?
  • hiçbir meslek yoktur ki pilotluk kadar kıskanılsın!
  • yorumlar cok güzel "ama yurtdisindan THY bir Türk pilotu müracat etiginde calismak icin "THY arkadaslar mangalda kül birakmiyor egtimleri cok üstünmüs te....arkadaslar gelin yurtdisinda dinleyin Radio larini utanmaktan yere girersiniz.Ok tek tük adamlar var askeriyada ucmus amerikada egtim görmüs ingilizceleri vena degil ama cogunlu 50%.Durum bu level 4 ile cözülmez bu disaridan olan bir organizasyon Tüm TR piltlarini Radi control sinavindan gecirmesi ve belgelindirmesi lazim!!! Tabbiki organizasion THY icinde olmucak buda kesin.
  • Sayın moderrator : THY nin kendi level 4 seviye tesbit sınavında skandal var.. yaptıkları sınavı hiç ingilizcesi olmayan pilotlar bile geciyor cunku sirket içinde tum database i kopyalayıp cevaplarınıda yazmıslar ve world dokumanı olarak her pilotun elinde geziyor Yonetimde ingilizceleri iyi zannediyor yazık Buyuk tezgah :
  • TEBRİKLER THY İNGİLİZCE KONUSUNUN ÜZERİNE GİDİYORSUNUZ. ARTIK İNGİLİZCEYİ İYİ BİLEN PİLOTLARLA UÇMAK İSTİYORUZ.
  • ingilizceyi konusmak ve bilmek farkli seylerdir once bunun farkina varin yorum yapan arkadaslar. bizim pilotlarimiz yurt disi deneyimi olmadigindan kaba ve anlamsiz bir aksan ile konusuyor ve bunu diger ulkelerde yasayanlar anlamiyor. bu sistem ile daha akici, duzgun ve anlasilir ingilizce egitimi olacak belki de. onemli olan o dili bilmek degil akici bir sekilde kendini en iyi ifade edecek sekilde kullanmaktir.
  • yorumlara baktiktan sonra, dusunmeden edemedim. Sanki THY bu sinavlari, baska sanki isi yokmus gibi kendiliginden yapiyor. Milletin hepsi sanki Ielts 9 inglizce biliyor gibi alay ediyor. Siz kendinizi ne sannediyorsunuz. Hepiniz THY ile alay ederken, aslinda kendinize bakin. Adamlar bir eksiklik hissetmislerki, Pilotlarindan Inglizce certificasi istiyorlar. Hepiniz, aslinda dusundugunuz kadar inglizce yi gercekten bilseniz, THY o zaman neden ugrassinki.
Pilotlarını İngilizce sınavdan geçiren THY, şimdi de ICAO'nun koyduğu Level-4 seviyesindeki eğitimlere başlayacağını duyurdu.

Türk Hava Yolları Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi'nde başlayacağı duyurulan ve ICAO'nun uluslararası standart olarak koyduğu Level-4 seviyesindeki İngilizce yeterliliği THY'yi harekete geçirdi.

THY, kendi bünyesindeki uçuş akademisinde pilot adaylarına ICAO'nun Level-4 seviyesindeki İngilizce eğitimlerine başlayacağını duyurdu. Uçuşların daha güvenli gerçekleştirilmesi amacıyla uygulanması istenen Level-4 seviyesi ile ilgili eğitimlere THY Türk Hava Yolları Havacılık Akademisi de başlıyor.



THY LEVEL 4 EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 12 yıl önce
Ayjet mezunu ingilizceye gerek duymadan 15000 soruyu ezberler ve pilot olur... Hemde hezarfen limanında... Bırakın bu isleri söyledim tekrar söylüyorum sınavları icao yada jaa yapsın. Ha turk shgm jaa ha İngiliz jaa riyakarliklar ortaya çıksın. Shgm nin tabi ayrımcılığı bazı astronotlar için...bu sınav ya olacak ya olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Eğitim ilanın daha ilk cümlesinde bile gramer ve mantık hataları var. İnşallah eğitim daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bi kazaları daha olur,pilotun level4 seviyesinde olmadığı kanıtlanır.o zaman akılları başlarına gelir.işler böyle yürüyo çünkü.illa başlarına bi bele gelecek ondan sonra önlem alınacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
atc'lerin ingilizce durumu nedir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hiçbir meslek yoktur ki pilotluk kadar kıskanılsın!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumlar cok güzel "ama yurtdisindan THY bir Türk pilotu müracat etiginde calismak icin "THY arkadaslar mangalda kül birakmiyor egtimleri cok üstünmüs te....arkadaslar gelin yurtdisinda dinleyin Radio larini utanmaktan yere girersiniz.Ok tek tük adamlar var askeriyada ucmus amerikada egtim görmüs ingilizceleri vena degil ama cogunlu 50%.Durum bu level 4 ile cözülmez bu disaridan olan bir organizasyon Tüm TR piltlarini Radi control sinavindan gecirmesi ve belgelindirmesi lazim!!! Tabbiki organizasion THY icinde olmucak buda kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sayın moderrator : THY nin kendi level 4 seviye tesbit sınavında skandal var.. yaptıkları sınavı hiç ingilizcesi olmayan pilotlar bile geciyor cunku sirket içinde tum database i kopyalayıp cevaplarınıda yazmıslar ve world dokumanı olarak her pilotun elinde geziyor Yonetimde ingilizceleri iyi zannediyor yazık Buyuk tezgah :

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
TEBRİKLER THY İNGİLİZCE KONUSUNUN ÜZERİNE GİDİYORSUNUZ. ARTIK İNGİLİZCEYİ İYİ BİLEN PİLOTLARLA UÇMAK İSTİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ingilizceyi konusmak ve bilmek farkli seylerdir once bunun farkina varin yorum yapan arkadaslar. bizim pilotlarimiz yurt disi deneyimi olmadigindan kaba ve anlamsiz bir aksan ile konusuyor ve bunu diger ulkelerde yasayanlar anlamiyor. bu sistem ile daha akici, duzgun ve anlasilir ingilizce egitimi olacak belki de. onemli olan o dili bilmek degil akici bir sekilde kendini en iyi ifade edecek sekilde kullanmaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yorumlara baktiktan sonra, dusunmeden edemedim. Sanki THY bu sinavlari, baska sanki isi yokmus gibi kendiliginden yapiyor. Milletin hepsi sanki Ielts 9 inglizce biliyor gibi alay ediyor. Siz kendinizi ne sannediyorsunuz. Hepiniz THY ile alay ederken, aslinda kendinize bakin. Adamlar bir eksiklik hissetmislerki, Pilotlarindan Inglizce certificasi istiyorlar. Hepiniz, aslinda dusundugunuz kadar inglizce yi gercekten bilseniz, THY o zaman neden ugrassinki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000