21 Kasım 2013, Perşembe 08:07:57

'THY KONUYLA İLGİLENİYOR'

Aydın’da Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması için imza kampanyası başlatıldı.
  • 1435/30 m.lik piste borajetden başkası uçamaz.160/100m. apronu yeni.Terminal binası gerekiyor.

Aydın’da bazı projeler ve Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması için imza kampanyası başlatıldı. 

Aydın Ziraat Odası, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Aydın Sanayi Odası tarafından Çıldır Havaalanı’nın yolcu taşımacılığına açılması için “Hayallerimiz Gerçekleşsin” temasıyla imza kampanyası düzenlendi. “Bir imza da sen at” sloganıyla başlatılan kampanya boyunca toplanan imzalar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na iletilecek.

İmza kampanyası hakkında bilgi veren Aydın Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken, “Aydın Büyükşehir statüsüne geçti. 2014 Mart ayı itibari ile artık Büyükşehir olacak ilimizde günümüzdeki ticari imkanlar, lojistik maliyetleri, ulaşımını ve işadamlarının birbirleri ile iletişimlerinin maliyetlerini düşündüğümüzde Aydın’da mutlaka hem havayolunun hem de demiryolunun aktif olması gerekiyor. Buna paralel olarak da uzun süredir gündemde olan Çıldır Havaalanının yolcu taşımacılığına ve aynı zamanda tarımsal ürünlerimizin transferine imkan sağlayabilecek şekilde hazır hale getirilmesi şart' dedi.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ise, “Bu kampanya süresinde görüyoruz ki Aydın halkı gerçekten buna büyük bir ilgi gösteriyor. Bu ilgiye layık bir sonuç almak istiyoruz. Havaalanı ile ilgili olarak çalışmalar devam ediyor hatta son aşamalara gelindi. Türk Hava Yolları konuyla ilgileniyor. Bunun da Aydın’a kazandırılmasını hep birlikte istiyoruz” diye konuştu.

'THY KONUYLA İLGİLENİYOR'

Yorumlar

LTBQ ~ 10 yıl önce
1435/30 m.lik piste borajetden başkası uçamaz.160/100m. apronu yeni.Terminal binası gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000