25 Eylül 2012, Salı 09:34:48

THY KOKPİTİNDE "DİL" KRİZİ!

İspanyol sivil havacılık otoritesi, Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Madrid seferini yapan uçağının pilotunun İngilizce seviyesinin yeterli olmamasını gerekçe göstererek uçuşuna izin vermedi. Kriz nasıl aşıldı?
  • burda en önemli şey kul hakkıdır, şimdi hep inglizce denip duruyor peki adamın biri lise mezunu hiçmatematik fizik bilgisi yok nyani beyni yok ama inglizcesi zengin babası onu zamanında yur dışına göndermiş ve öğrenmiş biraz bu mu pilot olucak öylemi bumu hesap kitap yapabilecek herşey inglizce değil.. bakın ruslar kaç yıl önce uzaya adam gönderdiler bu ingliceylemi oldu fransa ve rusya sınav mınav yapmadan lisanlarına level 6 işlettibizde hala para tuzakları sınavlar yapılıyor toeic gerceği arkadaşlar inının bu toeic sınavını yapan kurum ste para tuzağı sizin pilot olduğunuzu öğrenirse sınava girmeniz için puanınızı 650 den aşağı hesaplattırıyor inın banaçç her giriş 200 tl. para akzanma yolları.. herşey inglizce dğil söyleyeceklerim bunlardır dikkat edelim..
  • 2008 den sonra lisansını alıp, halalevel 4 ü veremeyenler var. Sivil havacılık haklı olarak level 4 ü işlemiyor. Sorular ile aynı ezberle gir kardeşim ..O da yok..SHGM habireuzatıp durdu.Şimd 2012 sonuna kadar şasları var ancak bu sefer de eleman işte böyle takılıverir denetimde. Lisansında işli değils şipşak nasıl bege bulunmuş bu başka muamma..?! İşine gelen işle işine igelene işleme , işlemediğine sıkştığında belge yolla..hayırlı işler.. Allh shgm ye ve THY 'na yardım etsin..
  • Şimdi daha çok ispanyol pilot alırlar gözlerine girmek için bakında görün,bunlara diyecek laf bulamıyorum artık dişarda o kadar işsiz insan var yazıktır günahtır yav al tabi ispanyol pilotunda olsun ama yetmezse al be kardeşim 300 işsiz var dışarda 1000 yabancı pilot çalışıyor nedir derdiniz biri çıkıp delikanlı gibi söylesin anlından öpecem.
  • İyi güzel de arkadaşlar. Haberin tamamını okumuyor muyuz? Pilotun İngilizce dilindeki gereken seviyenin olmadığı söylenmiyor. Gereken seviyenin olması ile ilgili bulunması gereken kağıtların(!) olmadığı/bulunmadığı söyleniyor. Yoksa daha sonra kağıtları nasıl yollayıp çözebilsinler? İmkanı yok. Ayrıca Esra hanım (25 Eylül 2012, Salı 20:24:15): Wat heeft de Nederlandse taal ook maar iets te maken met het bericht?
  • malesef dil yetersizliği doğru bir gerçek. THY den Sagaya gelen ve tekrar THY ye eğitmen kaptan olarak dönen bir kaptanla uzun bir görev yapmak zorunda kaldım. garsondan çay bile isteyemeyen , ingilizce konuşan yabancı istasyon görevlisi için kamin amirine tercümanlık yaptıran birisiydi.....
  • yakında yabancı hostes,yabancı yönetici, yabancı yolcu sonuçta bir bakıcaksınız bu memlekette Türkler giremez diyecekler,birbirinize .ok sürmeye devam edin, hepimiz birbirimize benziyoruz kimin neresi düzgün ki kimi düzeltmeye çalışıyorsunuz ? gazeteci gerçeği bildiği halde sansasyon olsun diye kelimelerle oynar bunu duyan ahali kendi işini düzgün yapıyormuş gibi başkasına ahkam keser............
  • Bende izin vermezdim, cunku Turkiyede ki Turklerin yabanci dil konusunca hic anlasilmiyor cok komik CURSUS ENGELS misschien;)
  • siz devam edin iki ingilizce kelimeyi dahi bir araya getiremeyen ispanyol pilotları işe almaya... devam edin...
  • First officer secmelerinde minimum toeic skoru 641 istiyor THY. Istesin bakalim 850 de gorelim
  • Bu durumda sevgili shgm aynı şeyi gelen ispanyol uçaklarına yapacakti ki türkiyenin uyumadığını anlayacaktı ispanyollar. bu nasıl ülke anlamıyorum. yabancılar bizden kendi ülkemizde üstün tutuluyor. yurtdışında 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz kimse ses çıkarmıyor. Bizi kollayan koruyan kimse hiçbir kuruluş arkamızda yok. Fransada uçağımızı sırf gıcıklığına türk uçağı diye aramaya makineli tüfekli polisler geliyor.İçeri silahla giremezsiniz diyince peki o zaman kalkamazsınız deniyor. Şirketi arıyoruz aman gözünü seviyim bırak girsinler birşey yapamayız deniyor. yurtdışında bizi holding pointte bekletip arkadan gelen birkaç o ülkenin uçağına kalkış izni veriliyor rapor edince hiçbiryerden ses çıkmıyor. Adamlar hem şirketlerini hem pilotlarını koruyor bizimkilerde bizi nereye vuracağını şaşırıyor. Uyumasana shgm bu tür olayları rapor edip sonuç alabileceğimiz bir bölüm açsana. Öyle 3 tane mezar gibi kabine insanları sokup level bilmem ne sınavı yapmakla olmuyor!!!

 

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Madrid seferini yapan uçağı dönüş seferinde kalkışını gerçekleştiremedi. Saat 12.30’da İstanbul’a gelmek üzere kalkması beklenen TK 1858 sefer sayılı Madrid-İstanbul seferini yapacak uçağın, Barajas Havalimanı’nda İspanyol sivil havacılık otoritesine bağlı ekiplerce kalkışına izin verilmedi. Denetim ekiplerinin pilotun lisansında level 4 İngilizce seviyesinin bulunmaması üzerine, uçuşuna izin verilmemesi üzerine yolcular önce T1 terminaline alındı. Sorunun kısa sürede aşılamayacağının anlaşılması üzerine uçakta bulunan yolcular Melia Otel’e yerleştirildi.

İspanyol ve Türk sivil havacılığı arasında yaşanan görüşmeler uzun saatler sonrasında sonuç buldu. Adı açıklanmayan Türk pilotun lisansında İngilizce yeterlilik seviyesi olan level 4 bilgisinin işlenmemiş olduğu ve buna ait belgelere ihtiyaç duyulduğu anlaşıldı. Gerekli belgelerin İspanyol yetkililere ulaşmasından sonra pilotun uçuşuna engel durum ortadan kalktı. THY’nin TC-JHN kuyruk tescilli Boeing 737-800 tipi uçağı da yolcularını alarak yaklaşık 24 saat gecikmeli olarak İstanbul’a hareket etti.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY KOKPİTİNDE "DİL" KRİZİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

kul hakkı. ~ 12 yıl önce
burda en önemli şey kul hakkıdır, şimdi hep inglizce denip duruyor peki adamın biri lise mezunu hiçmatematik fizik bilgisi yok nyani beyni yok ama inglizcesi zengin babası onu zamanında yur dışına göndermiş ve öğrenmiş biraz bu mu pilot olucak öylemi bumu hesap kitap yapabilecek herşey inglizce değil.. bakın ruslar kaç yıl önce uzaya adam gönderdiler bu ingliceylemi oldu fransa ve rusya sınav mınav yapmadan lisanlarına level 6 işlettibizde hala para tuzakları sınavlar yapılıyor toeic gerceği arkadaşlar inının bu toeic sınavını yapan kurum ste para tuzağı sizin pilot olduğunuzu öğrenirse sınava girmeniz için puanınızı 650 den aşağı hesaplattırıyor inın banaçç her giriş 200 tl. para akzanma yolları.. herşey inglizce dğil söyleyeceklerim bunlardır dikkat edelim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2008 den sonrakiler ~ 12 yıl önce
2008 den sonra lisansını alıp, halalevel 4 ü veremeyenler var. Sivil havacılık haklı olarak level 4 ü işlemiyor. Sorular ile aynı ezberle gir kardeşim ..O da yok..SHGM habireuzatıp durdu.Şimd 2012 sonuna kadar şasları var ancak bu sefer de eleman işte böyle takılıverir denetimde. Lisansında işli değils şipşak nasıl bege bulunmuş bu başka muamma..?! İşine gelen işle işine igelene işleme , işlemediğine sıkştığında belge yolla..hayırlı işler.. Allh shgm ye ve THY 'na yardım etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 12 yıl önce
Şimdi daha çok ispanyol pilot alırlar gözlerine girmek için bakında görün,bunlara diyecek laf bulamıyorum artık dişarda o kadar işsiz insan var yazıktır günahtır yav al tabi ispanyol pilotunda olsun ama yetmezse al be kardeşim 300 işsiz var dışarda 1000 yabancı pilot çalışıyor nedir derdiniz biri çıkıp delikanlı gibi söylesin anlından öpecem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.T. (a.i) ~ 12 yıl önce
İyi güzel de arkadaşlar. Haberin tamamını okumuyor muyuz? Pilotun İngilizce dilindeki gereken seviyenin olmadığı söylenmiyor. Gereken seviyenin olması ile ilgili bulunması gereken kağıtların(!) olmadığı/bulunmadığı söyleniyor. Yoksa daha sonra kağıtları nasıl yollayıp çözebilsinler? İmkanı yok. Ayrıca Esra hanım (25 Eylül 2012, Salı 20:24:15): Wat heeft de Nederlandse taal ook maar iets te maken met het bericht?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
malesef dil yetersizliği doğru bir gerçek. THY den Sagaya gelen ve tekrar THY ye eğitmen kaptan olarak dönen bir kaptanla uzun bir görev yapmak zorunda kaldım. garsondan çay bile isteyemeyen , ingilizce konuşan yabancı istasyon görevlisi için kamin amirine tercümanlık yaptıran birisiydi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
siz daha Türklüğünüzden utanın !!!! ~ 12 yıl önce
yakında yabancı hostes,yabancı yönetici, yabancı yolcu sonuçta bir bakıcaksınız bu memlekette Türkler giremez diyecekler,birbirinize .ok sürmeye devam edin, hepimiz birbirimize benziyoruz kimin neresi düzgün ki kimi düzeltmeye çalışıyorsunuz ? gazeteci gerçeği bildiği halde sansasyon olsun diye kelimelerle oynar bunu duyan ahali kendi işini düzgün yapıyormuş gibi başkasına ahkam keser............

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esra ~ 12 yıl önce
Bende izin vermezdim, cunku Turkiyede ki Turklerin yabanci dil konusunca hic anlasilmiyor cok komik CURSUS ENGELS misschien;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabancı istihdamı... ~ 12 yıl önce
siz devam edin iki ingilizce kelimeyi dahi bir araya getiremeyen ispanyol pilotları işe almaya... devam edin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cay ~ 12 yıl önce
First officer secmelerinde minimum toeic skoru 641 istiyor THY. Istesin bakalim 850 de gorelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KISASA KISAS ~ 12 yıl önce
Bu durumda sevgili shgm aynı şeyi gelen ispanyol uçaklarına yapacakti ki türkiyenin uyumadığını anlayacaktı ispanyollar. bu nasıl ülke anlamıyorum. yabancılar bizden kendi ülkemizde üstün tutuluyor. yurtdışında 2. sınıf insan muamelesi görüyoruz kimse ses çıkarmıyor. Bizi kollayan koruyan kimse hiçbir kuruluş arkamızda yok. Fransada uçağımızı sırf gıcıklığına türk uçağı diye aramaya makineli tüfekli polisler geliyor.İçeri silahla giremezsiniz diyince peki o zaman kalkamazsınız deniyor. Şirketi arıyoruz aman gözünü seviyim bırak girsinler birşey yapamayız deniyor. yurtdışında bizi holding pointte bekletip arkadan gelen birkaç o ülkenin uçağına kalkış izni veriliyor rapor edince hiçbiryerden ses çıkmıyor. Adamlar hem şirketlerini hem pilotlarını koruyor bizimkilerde bizi nereye vuracağını şaşırıyor. Uyumasana shgm bu tür olayları rapor edip sonuç alabileceğimiz bir bölüm açsana. Öyle 3 tane mezar gibi kabine insanları sokup level bilmem ne sınavı yapmakla olmuyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000