03 Aralık 2011, Cumartesi 15:27:02

THY KAÇAKÇILIĞA İZİN VERMEDİ

Atatürk Havalimanı’ndaki antrepodan çok sayıda cep telefonunun yasadışı yollardan piyasaya sürüleceği ihbarını alan THY yetkilileri, durumu savcılığa bildirerek kaçakçılığa geçit vermedi
  • Amerika'da 150 Dolar'a aldığını burada yasal olarak 500 Dolar'a alıyorsan bunu göze alacaksın. Fark ne kadar büyük olursa, karaborsanın kaçakçlığın cazibesi de o kadar artar. Talep olmasa kimse satacaklar ? 150 dolarlık cihaz burada 250'ye satılsa kimse kaçağa tenezzül etmez. Hem devlet 100 Dolar kazanır, hem karapara aklanmaz. Uzun vadede vergi getirisi daha çok olur. Ama, amaç günü kurtarmak olduğu için, koy vergileri gitsin.
  • Havaalanı gümrüğündeki kaçakçılığı engellemenin mümkünü yoktur olamaz da bu iş böyle. neden işin başında insan oğlu denen yaratık vardır doğru düzgün çalışan adam sayısı 5-6 dır onları diğerleri çalıştırmaz dürüstler diye çarkı bozuyorlar çünkü..
  • Ben Turkiyeden cok uzak bir yerde yasiyorum. Burda belki 40 milletden insanla tanistim gorustum ama bizimkiler kadar zekasini kotuye kullananina az rastladim. Bizimle ancak cinliler yarisabiliyor. Boyle yazdigim icin kendimi ayri tutuyorum sanmayin. Yani tren giselerini ilk gordugumde en once aklima gelen sey adamlar ne guzel yapmis degil, bu giseden bilet almadan da gecilebilecegi oldu yani. Sonra kendi kendime kizdim ve dedim ki "yuh bu tip insanlara hep kizan benim yine de ilk dusundugum seye bak" .Bizim kanimizda var demiyecegim cunku o kadar sanli ejdada kufredemem. Ama suandaki Turklerde Turkiyede ciddi bir bozukluk oldugu da kesin. En azindan cogunda
  • bizler niçin böylesine kötü niyetliyiz ya. Her ortamda kendimize kötü bir şeyler arayışına giriyoruz.
Türk Hava Yolları (THY), Atatürk Havalimanı’ndaki antreposundan çoğunluğu iPhone olan 150 bin cep telefonunun yasadışı yollardan piyasaya sürüleceği bilgisini alınca durumu savcılığa bildirdi. Savcılık ürünlerin fişlerini ve ithalat beyannamelerini inceleyip antrepoyu mühürledi.

Söz konusu telefonların yurt içine makine aksamı şeklinde beyan edilip vergi harçları ödenmeden gönderildiği tespit edildi. Soruşturma sürüyor. 
THY KAÇAKÇILIĞA İZİN VERMEDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Amerika'da 150 Dolar'a aldığını burada yasal olarak 500 Dolar'a alıyorsan bunu göze alacaksın. Fark ne kadar büyük olursa, karaborsanın kaçakçlığın cazibesi de o kadar artar. Talep olmasa kimse satacaklar ? 150 dolarlık cihaz burada 250'ye satılsa kimse kaçağa tenezzül etmez. Hem devlet 100 Dolar kazanır, hem karapara aklanmaz. Uzun vadede vergi getirisi daha çok olur. Ama, amaç günü kurtarmak olduğu için, koy vergileri gitsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Havaalanı gümrüğündeki kaçakçılığı engellemenin mümkünü yoktur olamaz da bu iş böyle. neden işin başında insan oğlu denen yaratık vardır doğru düzgün çalışan adam sayısı 5-6 dır onları diğerleri çalıştırmaz dürüstler diye çarkı bozuyorlar çünkü..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Ben Turkiyeden cok uzak bir yerde yasiyorum. Burda belki 40 milletden insanla tanistim gorustum ama bizimkiler kadar zekasini kotuye kullananina az rastladim. Bizimle ancak cinliler yarisabiliyor. Boyle yazdigim icin kendimi ayri tutuyorum sanmayin. Yani tren giselerini ilk gordugumde en once aklima gelen sey adamlar ne guzel yapmis degil, bu giseden bilet almadan da gecilebilecegi oldu yani. Sonra kendi kendime kizdim ve dedim ki "yuh bu tip insanlara hep kizan benim yine de ilk dusundugum seye bak" .Bizim kanimizda var demiyecegim cunku o kadar sanli ejdada kufredemem. Ama suandaki Turklerde Turkiyede ciddi bir bozukluk oldugu da kesin. En azindan cogunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bizler niçin böylesine kötü niyetliyiz ya. Her ortamda kendimize kötü bir şeyler arayışına giriyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000