13 Kasım 2012, Salı 09:02:35

THY KABİN AMİRİ ARIYOR

Filosundaki uçak sayısını 200'e çıkaran Türk Hava Yolları, kabin amiri alacağını duyurdu.
  • thy'de uçuş sonrası bütün angarya işler, amirlerin omuzlarında. minimum dinlenme sürelerinde bile bir sürü ıvız zıvırı takip etmek zorundalar. sırf bu yüzden bile amir olmak istemiyor artık insanlar. dışardan '5 bin lira maaş alıyosunuz, Allah gözünüzü doyursun' diye ahkam kesen, bütün uçuş sadece 5 dk trolley süren (ikram vermedikleri için, sürmek diyorum) özel havayolu çalışanları, gelsinler de görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu :) özeldeki rahat günlerini çooook ararlar.. -bir meemur.
  • İnsanlar,bize zarar verdikleri için değil; Yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp İçimizdeki saldırganlığın ortaya çıkmasına sebep oldukları için tehlikeliler...!
  • ONUR AİR'İN GN.MÜDÜRLÜĞÜ ZATEN ESKİ THY KADROSUYLA YILLARDIR DOLU.PERFORMANSLARI DA,ŞİRKETTE HERKESİN MALUMU.O YÜZDEN KEŞKE GELENLER ESKİ YUVALARINA DÖNSELER...
  • THY de kurallar değişmez yeni giren giriş tarihi başlangıcıyla 2,5 sene boyunca grup a1 statüsünde görev alır ardından grup a ya terfi ederek yuzde yuz statusune geçer tis de de madde açık ve nettir ardından da 5. seneyi doldurunca yine kademe atlar neyse tis kitapçığı edinip bunlara bakabilir girecek olanlar duyumlara göre de yuzde 60 ile başlayacaklar ve 2.5 sene de böyle devam edecek ( part time olmaları söz konusu değilmiş )
  • selamlar arkadaşlar. kaç amir alınacak bilgisi olan var mı?
  • şimdi siz gelen amirlerin aynı hak ve statüye sahip olmayacağını hangi akla sığdırarak söylüyorsunuz merak ediyorum. öyle bir durum söz konusu olsa biz mevcut görevimizi bırakıp gelir miyiz. o zaman 2 çeşit amir olur senin söylediğin doğru olursa. dışardan gelen amir diye birşey olmaz. amir amirdir senin hoşuna gitse de gitmese de gelecek ve senin amirin olacak kusura bakma.
  • pegasus su an tecrubeli eleman alıyor. Tk dan cıkan / cıkartılanların hepsi önce alındı ve ılk grup oluştu .Adayların arasında daha once pgs ye emek verenler ıkıncı gruba alınır mıyız dıye korkuyla bekliyorlar.Tabı tk dan dırek gelip pgs de zaten su an amir ucan,ve pgs emekçilerinin önüne geçenleri saymıyorum..duyamadım ?? nasılmış.kötü bir duygu değil mi ?
  • İşe alınacak amirler %60 maaşla işe başlayacakmış doğru mu? Öyle ise gelenin aklına şaşayım!! Part time'lara da part time olarak çalışacakları eğitimin ilk günü, insanlar işini gücünü bırakıp gelmişken söylenmiş, insanlar da mecburen,işlerini bırakmış oldukları için dönememişler. Köylü kurnazlığının bu kadarı.Kabinle uğraşacağınıza her köşe başında bulunan gereksiz müdür sayısını azaltın!!
  • Evet tüm amirler uçuşa.... kontrol hostesleri, khb müdürleri (memur olan hariç :) ), eğitmen müsvetteleri, eğitim müdürü denilen garip şey de uçuşa gitsin. amir mamir ihtiyacı kalmaz. ofis görevlerini (yöneticilik dahil)uçuş tecrübesi olan ve artık uçmayan profesyoneller yapsın. yeter bu ek görevlilerin yedikleri içtikleri...hostes uçmak için o maaşı alıyor. uçaçak arkadaş. btsin artık bu şirket malı deniz yemeyen keriz felsefesi.
  • Tüm bunlar THYnin ucuz işgücü oluşturma çabasıdır.P/T memur alımıyla yola çıktılar, aynı zihniyetle devam ediyorlar ve edecekler, bunlar henüz iyi günlerimiz.İşe alacakları amirler asla mevcut amirleriyle aynı haklara sahip olamayacaklardır.Hem statüleri hem de maaşları bakımından..

THY'den yapılan açıklamada kabin amiri adaylarında aranan koşullar şöyle sıralandı:

-T.C vatandaşı olmak
-İlan tarihi itibariyle 38 yaşından gün almamış olmak, (01.11.1975 ve sonrasında doğmuş olmak)
-Adli sicil kaydı veya adli sicil arşiv kaydı bulunmamak
-Erkek adaylar için, askerliğini yapmış veya tecil ettirmiş olmak
-İyi derecede İngilizce bilmek
-Bay veya Bayan, yurt içi/yurt dışı havayollarında  en az 3 yıl Kabin Memuru, en az 1 yıl  Kabin Amiri olarak çalışmış olmak
-Uçuşa engel sağlık sorunu olmamak
-Bayanlarda 160-180 cm baylarda 165-190 cm arası boyda olmak
-Tercihen A-321/320/319, B-737/800/900ER tiplerinde geçerli sertifikaya sahip olmak.

İlanda ayrıca istenen koşullara uyan adayların internet üzerinden başvuru yapmaları istendi. İnternet üzerinden yapılan başvurular dışındaki başvuruların ise kabul edilmeyeceği vurgulandı. 

Öte yandan Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı’nda görev yapmak üzere İlk Yardım Öğretmen ve yer eğitim öğretmen adayları da arıyor.Her iki branş için aranan koşullar THY'ye ait internet sitesinde yer alıyor.

THY KABİN AMİRİ ARIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

memur ~ 11 yıl önce
thy'de uçuş sonrası bütün angarya işler, amirlerin omuzlarında. minimum dinlenme sürelerinde bile bir sürü ıvız zıvırı takip etmek zorundalar. sırf bu yüzden bile amir olmak istemiyor artık insanlar. dışardan '5 bin lira maaş alıyosunuz, Allah gözünüzü doyursun' diye ahkam kesen, bütün uçuş sadece 5 dk trolley süren (ikram vermedikleri için, sürmek diyorum) özel havayolu çalışanları, gelsinler de görsünler dünyanın kaç bucak olduğunu :) özeldeki rahat günlerini çooook ararlar.. -bir meemur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emekli ve mutlu ~ 11 yıl önce
İnsanlar,bize zarar verdikleri için değil; Yaptıkları haksızlıklarla ruhumuzun ışığını söndürüp İçimizdeki saldırganlığın ortaya çıkmasına sebep oldukları için tehlikeliler...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY DEN ONUR'A GELENLERİ GERİ ALSALAR KEŞKE... ~ 11 yıl önce
ONUR AİR'İN GN.MÜDÜRLÜĞÜ ZATEN ESKİ THY KADROSUYLA YILLARDIR DOLU.PERFORMANSLARI DA,ŞİRKETTE HERKESİN MALUMU.O YÜZDEN KEŞKE GELENLER ESKİ YUVALARINA DÖNSELER...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GİRİŞ PROSEDÜRÜ DEĞİŞMEZ ~ 11 yıl önce
THY de kurallar değişmez yeni giren giriş tarihi başlangıcıyla 2,5 sene boyunca grup a1 statüsünde görev alır ardından grup a ya terfi ederek yuzde yuz statusune geçer tis de de madde açık ve nettir ardından da 5. seneyi doldurunca yine kademe atlar neyse tis kitapçığı edinip bunlara bakabilir girecek olanlar duyumlara göre de yuzde 60 ile başlayacaklar ve 2.5 sene de böyle devam edecek ( part time olmaları söz konusu değilmiş )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaç amir alınacak? ~ 11 yıl önce
selamlar arkadaşlar. kaç amir alınacak bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
anne ~ 11 yıl önce
kızım anadili seviyesinde ing, ispanyolca biliyorbu işi yaptı yabancı hava yolunda bütün sertifikaları var yabancı dilden geçti kuruldan geçemedi..çünkü torpili yoktu.. yes ve no diyenler torpille thy seler
ucuz işgücü yazan arkadaşa ~ 11 yıl önce
şimdi siz gelen amirlerin aynı hak ve statüye sahip olmayacağını hangi akla sığdırarak söylüyorsunuz merak ediyorum. öyle bir durum söz konusu olsa biz mevcut görevimizi bırakıp gelir miyiz. o zaman 2 çeşit amir olur senin söylediğin doğru olursa. dışardan gelen amir diye birşey olmaz. amir amirdir senin hoşuna gitse de gitmese de gelecek ve senin amirin olacak kusura bakma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir dost ~ 11 yıl önce
pegasus su an tecrubeli eleman alıyor. Tk dan cıkan / cıkartılanların hepsi önce alındı ve ılk grup oluştu .Adayların arasında daha once pgs ye emek verenler ıkıncı gruba alınır mıyız dıye korkuyla bekliyorlar.Tabı tk dan dırek gelip pgs de zaten su an amir ucan,ve pgs emekçilerinin önüne geçenleri saymıyorum..duyamadım ?? nasılmış.kötü bir duygu değil mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%60 ~ 11 yıl önce
İşe alınacak amirler %60 maaşla işe başlayacakmış doğru mu? Öyle ise gelenin aklına şaşayım!! Part time'lara da part time olarak çalışacakları eğitimin ilk günü, insanlar işini gücünü bırakıp gelmişken söylenmiş, insanlar da mecburen,işlerini bırakmış oldukları için dönememişler. Köylü kurnazlığının bu kadarı.Kabinle uğraşacağınıza her köşe başında bulunan gereksiz müdür sayısını azaltın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ek görevli amirler de uçaçak arkadaş! ~ 11 yıl önce
Evet tüm amirler uçuşa.... kontrol hostesleri, khb müdürleri (memur olan hariç :) ), eğitmen müsvetteleri, eğitim müdürü denilen garip şey de uçuşa gitsin. amir mamir ihtiyacı kalmaz. ofis görevlerini (yöneticilik dahil)uçuş tecrübesi olan ve artık uçmayan profesyoneller yapsın. yeter bu ek görevlilerin yedikleri içtikleri...hostes uçmak için o maaşı alıyor. uçaçak arkadaş. btsin artık bu şirket malı deniz yemeyen keriz felsefesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucuz işgücü ~ 11 yıl önce
Tüm bunlar THYnin ucuz işgücü oluşturma çabasıdır.P/T memur alımıyla yola çıktılar, aynı zihniyetle devam ediyorlar ve edecekler, bunlar henüz iyi günlerimiz.İşe alacakları amirler asla mevcut amirleriyle aynı haklara sahip olamayacaklardır.Hem statüleri hem de maaşları bakımından..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000