31 Mayıs 2008, Cumartesi 08:07:38

THY İzmirlileri isyan ettirdi!

İzmir-Ankara arasındaki direkt uçuşlar sadece Anadolujet tarafından yapılıyor.
  • Anadolu vatandaşımızı tek markaya mecbur etmemek, onlara seçenek sunmak lazım. Yoksa kendilerinin 2. sınıf yerine konulması şeklinde bir görünüm elbette hoş olmuyor.
  • milletvekillerimiz zaten en dusuk fiyattan bilet alıp otomatik olarak business class a upgrade ediliyorlardı tum halkımız ucuz ucuyor anadolujet 23 nisan 2008 de ucuslarına basladı biraz zaman diyorum

Business Class uçmak isteyen yolcuların İzmir’den önce İstanbul’a oradan da aktarma yaparak Ankara’ya THY uçaklarıyla uçabiliyor. Nisan ayında Ankara merkezli seferlerine başlayan Anadolujet, düşük maliyetli havayolu konseptiyle hizmet veriyor. Özellikle milletvekilleri ve işadamlarından büyük tepki alan bu uygulama için İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, "İzmir’e üçüncü sınıf şehir muamelesi yapılamaz. Bölgeye gelen yabancı işadamları için İzmir’in hanesine eksi yazılıyor. Her şeyi göz önüne alıp bir daha düşünmek lazım" dedi.

 
İzmirliyi kimse dışlayamaz

Ekrem Demirtaş, bölgedeki birçok işadamı ve milletvekillerinin aynı sorunu yaşadığını dile getirerek şu değerlendirmeyi yaptı: "Tabii ki THY istediği tercihi yapma özgürlüğüne sahiptir. Ancak THY Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde uygulanan hizmet kalitesini İzmir’de de vermelidir. Daha ekonomik bir şirket olan Anadolujet’te her türlü hizmet kalitesinde çalışma yapabilir. Ancak biz THY’nin hizmetini almak istiyoruz. Yani İzmirli THY ile uçtuğu zaman CIP hizmeti alıyor, mil programından yararlanabiliyor ve daha birçok farklı hizmetten faydalanabiliyor. İzmirliyi kimse dışlayamaz."

Yabancılar da şikayetçi

İzmir’in Türkiye’nin ihracatı için çok önemli olduğunu ve yabancı işadamlarının sürekli seyahat ettiği bir bölge olduğuna dikkat çeken Demirtaş şöyle devam etti: "Türkiye’nin ihracatının önemli bir kısmı İzmir merkezli gerçekleşiyor. Yani bölge Türkiye’nin ihracatı için stratejik bir konuma sahip. Yabancı işadamları sürekli İzmir’e seyahat ediyor. Onlarda bu durumdan rahatsız. Yabancılar için bu tür bir hizmet İzmir’in karnesine eksi yazılmasına neden oluyor. Bunun yanı sıra Business Class uçuşları bulunmuyor. Milletvekilleri de İzmir’e sürekli geliyor."

İkramda su ve kek var

Nisan ayında seferlerine başlayan Anadolujet’in hizmeti de THY’den çok farklı. Koltuk aralıkları THY filosundaki diğer uçaklara göre daha dar olan, uçuşlar sırasında kısıtlı ikram verilen havayolunda bilet fiyatları, ortalama tek yön vergiler hariç 30-40 YTL daha düşük. Uçuşlar Anadolujet’te Boeing 737-400 tipi uçaklarla gerçekleşiyor. Yolculara ikram olarak sadece su ve kek veriyor. Business Class’ı yok. Uçak sadece ekonomi sınıfından oluşuyor.

THY: Doluluk az diye Anadolujet’e devredildi

Türk Hava Yolları yetkilileri, Anadolujet’in daha geniş halk kitleleri tarafından kullanılması için düşük maliyetli hizmet verdiğine dikkat çekti. Ancak Anadolujet’in uçmaya başladığı bazı noktalarda daha önceden business class hizmetinin olması yolcu memnuniyetsizliğini de yanında getirdi. Yetkililer Anadolujet’teki bilet fiyatlarının THY’ye göre daha ucuz olduğunu ancak hizmet kalitesi açısından fark bulunduğunu belirtti. Yetkililer ayrıca, İzmir-Ankara arasındaki seferler için doluluğun az olması nedeniyle normalde THY tarafından yapılan seferlerin Anadolujet’e devredildi bilgisini verdiler.

Káğıt bilet bugün tarih oluyor

Havayolu seyahatinin ilk gününden bu yana kullanılan kağıt bilet uygulamasına bugün son veriliyor. Yarından itibaren kesilecek tüm biletler elektronik olacak. Uygulama ile havayolu şirketleri yılda yaklaşık 3 milyar dolar tasarruf edecek. Bugün düzenlenecek törene Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği IATA’nın Başkanı Giovanni Bisignani, THY Genel Müdürü Temel Kotil, İngiliz Havayolları CEO’su Willie Walsh, Air France’ın CEO’su Jean-Cyril Spinetta ve Lufthansa’nın CEO’su Wolfgang Mayrhuber katılacak. IATA’nın yıllık olağan genel kurulu ise yarın Conrad Oteli’nde başlayacak. E-bilet olarak adlandırılan elektronik bilet uygulamasının 3 yıl önce yapılmaya başladığına dikkat çeken IATA Başkanı Bisignani, "Her bir kağıt biletin havayollarına maliyeti yaklaşık 10 dolar. Amacımız kağıt bilet uygulamasına son vererek hem maliyetleri düşürmek" diye konuştu. Halen tüm dünyada kesilen biletlerin yüzde 94’ünü e-biletler oluşturuyor. Türkiye’de elektronik bilet kullanımı yaklaşık yüzde 98 düzeyinde.

 

THY İzmirlileri isyan ettirdi!

Yorumlar

Havacı ~ 16 yıl önce
Anadolu vatandaşımızı tek markaya mecbur etmemek, onlara seçenek sunmak lazım. Yoksa kendilerinin 2. sınıf yerine konulması şeklinde bir görünüm elbette hoş olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuzrumuz ~ 16 yıl önce
milletvekillerimiz zaten en dusuk fiyattan bilet alıp otomatik olarak business class a upgrade ediliyorlardı tum halkımız ucuz ucuyor anadolujet 23 nisan 2008 de ucuslarına basladı biraz zaman diyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000