20 Temmuz 2012, Cuma 08:55:13

"THY İÇİN 200 BİN KONUT GEREK"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 200 bin konut ihtiyacı bulunan Gabon’da toplu konutları Türk şirketlerinin yapacağını söyledi. Gül, dün resmi ziyaret için Türkiye’de bulunan Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba ile bir araya geldi...
  • bazıları işine geldiğinde THY özel şirket,gelmeyince de kamu şirketi diyerek işin içinden çıkıveriyor kurnazca.THY bedavaya,parasız,kar etmeden hizmet veren bir hayır kurumu değildir ve kar etmek zorundadır. belki bazı şeyler farklıydı ama bugün günümüzde mutlaka kar odaklı çalışmak zorundadır,zarar etme lüksü de yoktur.halka açık bir kurumdur ve yatırımcılarına karşı bazı sorumlulukları yükümlülükleri vardır.karlı olmayacak işlerin içine THY'yi sokup kar etmesek de olur diyemezsiniz.baştan sonucunu düşünmeyerek girişilen işler ile şirketin geldiği nokta bellidir.2011 de 1 milyar TL'den fazla zarar,air bosna'da boşuna savrulan 30 milyon USD,suriye'de kaptırdığımız 12 milyon USD,devamlı gerekli gereksiz hatlar,düşük doluluk oranlarıı.bu kafayla şirketin ilerlemesi mümkün değildir.kimsenin şirketi keyfi olarak zarara uğratıp THY hissedarlarını ve halkı sonucu başından belli olan maceralara sokup zararını ödettirmeye hakkı yoktur.uçup,giden paralar halkımızın paraları ve milli servettir.
  • Thy'nin devlet kuruluşu olması dolayısıyla 1. önceliği kar etmek değildir (her ne kadar borsaya kote olsa bile). Afrika'ya açılan hatların bazılarında belki yeterli doluluk yakalanmıyor olabilir ama iş adamlarının o ülkelere kolay ulaşımı sağlanıyor, iharacat artışı desteklenmiş oluyor. ayrıca sadece yolcu doluluğuna bakmamak, yolcu uçaklarıyla taşınan kargo malzemelerine de bakmak lazım. dolayısıyla afrikaya açılan hatlar belki bir iki yıl çok fizibıl olmayabilir ama ilerisi için önemli yatırımlardır.
  • boş işlerle uğraşıyorsunuz.THY her yere uçmak zorunda değil.ticari faaliyette esas birincil amaç kar etmektir.kar edemiyorsanız dünyanın heryerine uçmuşşun,boş gidip,boş geliyorsan bunların hiçbir önemi yok.atatürk havalimanın kapasite yetersizliğine rağmen durmadan sürekli uçak almak ve olur olmaz, adı sanı bile duyulmamış yerlere politik nedenlerle sırf birileri istedi diye hat açmak marifet,maharet değildir.şu çok övündüğünüz afrika hatlarının doluluk oranlarını tek tek açıklayın da görelim sizin muazzam başarınızı !!! göz boyama ve boş reklama hiç gerek yok.neyin ne olduğu ortada zaten.
  • THY önümüzdeki dönemde sadece Librevil'e değil, aynı zamanda Abuja, Antananarivo, Asmara, Bamako, Camena, Cibuti, Duala, Durban, Harare, Juba, Kano, Komorlar, Konakri, Luanda, Lusaka, Maputo, Moris adası, Niamey, Nuakşot, Seyşeller, Vagadugu, Vindhoek, Yaunde ve Zanzibar'a da uçacak. Kuzey Afrika'da da Enfida-Hamamet, Hurgada, Konstantin, Marakeş, Oran, Sebha, Şarm el Şeyh (Mısır)'e uçulacak.

Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba, Türk işadamlarını Gabon’a yatırım yapmaya çağırarak, “Bugün Türkiye artık Afrika’nın büyük stratejik ortaklarından biri” dedi. Ondimba, Türkiye ile Afrika arasındaki işbirliğine de değinerek, “Biz Türk bayrağını Libreville’de de görmek istiyoruz, havada da görmek istiyoruz. Hava ulaşım anlaşmasını da bir an evvel gerçekleştirerek THY’nin Gabon’u Afrika’da uçuş düzenlediği 22 ülkeye katmasını istiyoruz” diye konuştu.

Kendileri için bazı önemli sektörler olduğunu kaydeden Gabon Cumhurbaşkanı Ondimba, konut sektörünün bunların başında geldiğini belirterek, “Çünkü bu konuda ülkemde çok önemli bir açık var. 200 bine yakın konut açığımız var, bunu kapatmak bizim için çok önemli. Bu açığı kapatmak için Türkiye’de tatmin edici karşılıklar bulduk” dedi.

"THY İÇİN 200 BİN KONUT GEREK"

Yorumlar

THY ~ 12 yıl önce
bazıları işine geldiğinde THY özel şirket,gelmeyince de kamu şirketi diyerek işin içinden çıkıveriyor kurnazca.THY bedavaya,parasız,kar etmeden hizmet veren bir hayır kurumu değildir ve kar etmek zorundadır. belki bazı şeyler farklıydı ama bugün günümüzde mutlaka kar odaklı çalışmak zorundadır,zarar etme lüksü de yoktur.halka açık bir kurumdur ve yatırımcılarına karşı bazı sorumlulukları yükümlülükleri vardır.karlı olmayacak işlerin içine THY'yi sokup kar etmesek de olur diyemezsiniz.baştan sonucunu düşünmeyerek girişilen işler ile şirketin geldiği nokta bellidir.2011 de 1 milyar TL'den fazla zarar,air bosna'da boşuna savrulan 30 milyon USD,suriye'de kaptırdığımız 12 milyon USD,devamlı gerekli gereksiz hatlar,düşük doluluk oranlarıı.bu kafayla şirketin ilerlemesi mümkün değildir.kimsenin şirketi keyfi olarak zarara uğratıp THY hissedarlarını ve halkı sonucu başından belli olan maceralara sokup zararını ödettirmeye hakkı yoktur.uçup,giden paralar halkımızın paraları ve milli servettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ve afrika ~ 12 yıl önce
Thy'nin devlet kuruluşu olması dolayısıyla 1. önceliği kar etmek değildir (her ne kadar borsaya kote olsa bile). Afrika'ya açılan hatların bazılarında belki yeterli doluluk yakalanmıyor olabilir ama iş adamlarının o ülkelere kolay ulaşımı sağlanıyor, iharacat artışı desteklenmiş oluyor. ayrıca sadece yolcu doluluğuna bakmamak, yolcu uçaklarıyla taşınan kargo malzemelerine de bakmak lazım. dolayısıyla afrikaya açılan hatlar belki bir iki yıl çok fizibıl olmayabilir ama ilerisi için önemli yatırımlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
afrika'ya ~ 12 yıl önce
boş işlerle uğraşıyorsunuz.THY her yere uçmak zorunda değil.ticari faaliyette esas birincil amaç kar etmektir.kar edemiyorsanız dünyanın heryerine uçmuşşun,boş gidip,boş geliyorsan bunların hiçbir önemi yok.atatürk havalimanın kapasite yetersizliğine rağmen durmadan sürekli uçak almak ve olur olmaz, adı sanı bile duyulmamış yerlere politik nedenlerle sırf birileri istedi diye hat açmak marifet,maharet değildir.şu çok övündüğünüz afrika hatlarının doluluk oranlarını tek tek açıklayın da görelim sizin muazzam başarınızı !!! göz boyama ve boş reklama hiç gerek yok.neyin ne olduğu ortada zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Afrika ~ 12 yıl önce
THY önümüzdeki dönemde sadece Librevil'e değil, aynı zamanda Abuja, Antananarivo, Asmara, Bamako, Camena, Cibuti, Duala, Durban, Harare, Juba, Kano, Komorlar, Konakri, Luanda, Lusaka, Maputo, Moris adası, Niamey, Nuakşot, Seyşeller, Vagadugu, Vindhoek, Yaunde ve Zanzibar'a da uçacak. Kuzey Afrika'da da Enfida-Hamamet, Hurgada, Konstantin, Marakeş, Oran, Sebha, Şarm el Şeyh (Mısır)'e uçulacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000