19 Kasım 2012, Pazartesi 14:35:50

THY HİSSELERİ UÇUŞA GEÇTİ

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda (İMKB) işlem gören Türk Hava Yolları (THY) hisseleri 2012 yılı 9 aylık bilançosunda açıkladığı yüksek karın pozitif desteği ile önceki kapanışa göre yüzde 8 yükseldi.
  • LAZLAR YİNE BORSADA VURGUN YAPTI DESENE..
  • HALA KONUSUYORLAR INSAN UTANMAYI BILMELI
  • Bilanco kari falan hikaye. Bu isin icinde Lufthansa var kesin. Borsadan belirli fonlar araciligiyla hisse topluyorlar.
  • DB 5,30 tl olacak diyor.hayırlısı
  • THY borsa degeri simdi tarihi zirvesine yani 3,2 milyar dolara cikti.Eski hisse birim fiyatini tarihi zirve diye nitelemek yanlis cunku hisseler bedelli/bedelsiz hisse,temettu dagitimi nedeni ile kagit uzerinde birim fiyati asagi gidebilir.Bu hisse dibi gordu demek degildir.Bu arada Haziran da THY zarar ediyor diye atip tutanlara fakir cenenizle zenginin parasi icin uzulmeyin 2,70 tl den hisse alin demistim.Bu beceriksizler globally foss diye atmaya devam ederken hisseler bugun 4.80 e cikti.Yine akillanmazlar ama dahada gecikmeden alin.Seneye %50 karla 7.2 den satarsiniz banada dua edrsiniz.Amerikalilarin dedigi gibi "if you can't beat them, join them "
  • THY bu kadar işi bilmez ve torpilli toplama yöneticiye rağmen kar ediyorsa demek ki işin başında bu işin gercekten havacılığın ehli ve uzman,bilgili kişiler olsa bu karın en az 2-3 katı kar getirebilecek herhalde.Bu Denli bol keseden tonla para dağıtılan müdür,başkan maaşlarına,çarçur edilen paralara,boşu boşuna yapaılan müsrüfçe harcamalara, masraflara rağmen hala kar edebiliyor ilginç gerçekten ama şiketin borçları çok fazla ve döviz kurlarında,petrol fiyatlarında ani yükselişler olduğunda karlar birden hemen eriyebilir geçen sene olduğu gibi ve önümüz kış dolayısıyla gelirler yaz sezonu kadar yüksek olmayacak.Bu hususları da gözardı etmemek gerekir.
  • ani düşüşler ve ani yükselişler...işi bilenlerin bu hisseleri bir incelemesi lazım
  • Zarar edince yönetim istifa, kara gecince milletin basarısı. Nasıl bir ikiyüzlülük bu?
  • Bu kadar kardan sonra yeni sözleşmede artık işçi ve memurlarınızın hakkını gasp etmeden dogru düzgün verirsiniz umarız.Kimse fazla bişi istemiyor kardeşim senelik enflasyon artış oranı ne o kadar verin.Hesap ortada senelik artış oranı yüzde 13 hadi siz yuvarlak hesap yüzde12 verin bunuda 6 ay için yüzde 6 toplamda 1 sene için yüzde 12 verin gitsin.1 Senelik yüzde 12 den TİS i imzalayın memur ve işçilerinizide bir kez olsun kavgasız dövüşsüz sevindirin.Aba altında sopa göstermek gibi olmasında grev yasasıda İnsan haklarına uymadığı için kesin olarak iptal edilecek zaten.Siz anladınız onu.Cümleten hayırlı işler , bol kazançlar...ALLAH İNŞALLAH daha çok kazandırsın sadece BAŞKAN VE MÜDÜRLERİNİZE değil ama MEMUR ve İŞÇİLERİNİZEDE...
  • Irlandalilar nerdesinz yazsaniza bu memlekette dusmana ne gerek var sizden daha iyi dusmanmi olur!

Geçtiğimiz haftayı 4,41 liradan kapatan THY hisseleri hafta sonu açıklanan 2012 yılı üçüncü çeyrek konsolide bilançosunda 868,4 milyon lira kar açıklamasının ardından güne sert yükselişle başladı ve en yüksek 4,85 lirayı gördü.

Şu dakikalarda 4,70 lira seviyelerinde dengelenen THY hisseleri bu seviyeleri en son 2010 yılında görmüştü. Tarihi zirvesi 2010 yılında gördüğü 5,25 lira olan THY hisseleri, 2011 yılı bilançosundaki düşük kar nedeniyle bu yılın başında 1,99 lira seviyelerine kadar gerilemişti.

THY, 2011 yılı 9 aylık döneminde 115 milyon lira kar açıklamış, 2011 yılını sadece 18,5 milyon lira kar ile kapatmıştı. THY'nin 2012 yılının 2. çeyreği ile birlikte artan mali performansı, hisse senedi fiyatına yansıdı ve THY hisselerinin 2012 yıl başından bu yana getirisi yüzde 122'yi buldu.

THY 2012 yılı ilk çeyreğinde 29,4 milyon lira zarar, 6 aylık bilançoda ise 163,8 milyon lira kar açıklamıştı.

Analistler, THY hisselerinin yıl başından beri devam eden yükseliş trendinde olumlu bilanço verilerinin fiyatlandığını belirterek, sürekli büyüyen THY'nin hissede yeni zirvelerin test edilmesini sağlayabileceğini kaydediyor.

Bununla birlikte yıl başından beri oluşan yüksek kar marjına dikkati çeken analistler, gelmesi muhtemel kar satışlarında düzeltme hareketinin marjlı olabileceği konusunda da yatırımcıları uyarıyor. 

THY HİSSELERİ UÇUŞA GEÇTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
LAZLAR YİNE BORSADA VURGUN YAPTI DESENE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IRLANDALILAR ~ 11 yıl önce
HALA KONUSUYORLAR INSAN UTANMAYI BILMELI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthansa mal mi topluyor? ~ 11 yıl önce
Bilanco kari falan hikaye. Bu isin icinde Lufthansa var kesin. Borsadan belirli fonlar araciligiyla hisse topluyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DB ~ 11 yıl önce
DB 5,30 tl olacak diyor.hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Borsaci ~ 11 yıl önce
THY borsa degeri simdi tarihi zirvesine yani 3,2 milyar dolara cikti.Eski hisse birim fiyatini tarihi zirve diye nitelemek yanlis cunku hisseler bedelli/bedelsiz hisse,temettu dagitimi nedeni ile kagit uzerinde birim fiyati asagi gidebilir.Bu hisse dibi gordu demek degildir.Bu arada Haziran da THY zarar ediyor diye atip tutanlara fakir cenenizle zenginin parasi icin uzulmeyin 2,70 tl den hisse alin demistim.Bu beceriksizler globally foss diye atmaya devam ederken hisseler bugun 4.80 e cikti.Yine akillanmazlar ama dahada gecikmeden alin.Seneye %50 karla 7.2 den satarsiniz banada dua edrsiniz.Amerikalilarin dedigi gibi "if you can't beat them, join them "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CENGİZ ~ 11 yıl önce
THY bu kadar işi bilmez ve torpilli toplama yöneticiye rağmen kar ediyorsa demek ki işin başında bu işin gercekten havacılığın ehli ve uzman,bilgili kişiler olsa bu karın en az 2-3 katı kar getirebilecek herhalde.Bu Denli bol keseden tonla para dağıtılan müdür,başkan maaşlarına,çarçur edilen paralara,boşu boşuna yapaılan müsrüfçe harcamalara, masraflara rağmen hala kar edebiliyor ilginç gerçekten ama şiketin borçları çok fazla ve döviz kurlarında,petrol fiyatlarında ani yükselişler olduğunda karlar birden hemen eriyebilir geçen sene olduğu gibi ve önümüz kış dolayısıyla gelirler yaz sezonu kadar yüksek olmayacak.Bu hususları da gözardı etmemek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator ~ 11 yıl önce
Peki daha onceleri hep zarar edip devletten destek alirken yoneticiler kimlerdi?O zaman neden kar edilemedi?
dikkat ~ 11 yıl önce
ani düşüşler ve ani yükselişler...işi bilenlerin bu hisseleri bir incelemesi lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Zarar edince yönetim istifa, kara gecince milletin basarısı. Nasıl bir ikiyüzlülük bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkımızı Neyse Alırız Artık ~ 11 yıl önce
Bu kadar kardan sonra yeni sözleşmede artık işçi ve memurlarınızın hakkını gasp etmeden dogru düzgün verirsiniz umarız.Kimse fazla bişi istemiyor kardeşim senelik enflasyon artış oranı ne o kadar verin.Hesap ortada senelik artış oranı yüzde 13 hadi siz yuvarlak hesap yüzde12 verin bunuda 6 ay için yüzde 6 toplamda 1 sene için yüzde 12 verin gitsin.1 Senelik yüzde 12 den TİS i imzalayın memur ve işçilerinizide bir kez olsun kavgasız dövüşsüz sevindirin.Aba altında sopa göstermek gibi olmasında grev yasasıda İnsan haklarına uymadığı için kesin olarak iptal edilecek zaten.Siz anladınız onu.Cümleten hayırlı işler , bol kazançlar...ALLAH İNŞALLAH daha çok kazandırsın sadece BAŞKAN VE MÜDÜRLERİNİZE değil ama MEMUR ve İŞÇİLERİNİZEDE...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tx ~ 11 yıl önce
Irlandalilar nerdesinz yazsaniza bu memlekette dusmana ne gerek var sizden daha iyi dusmanmi olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rx ~ 11 yıl önce
Ortada bir başarı varsa bu milletimizin başarısıdır. Türk Hava Yolları yönetiminin değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000