29 Mart 2012, Perşembe 08:54:27

THY HEDEFE KİLİTLENMİŞ

Bugün Gazetesi yazarı Ali Atıf Bir, THY'nin davetlisi olarak gittiği Manchester United maçını izledikten sonra THY'ye övgüler dizdi.
  • benide bedava gonder ,yedir,icir,daha iyisini yazarim
  • bedava maca gonderirsin o da TaHaYe yi kral ilan eder. Banada ver bir bedava gezi firsati bende iyi yorum yazayim TaHaYe hakkinda. Hayat boyle gulum
  • sürekli nakarat gibi THY yatırım yaptı,uçak aldı ondan zarar etti,yakında kara geçicek edebiyatını bırakın kimse yemiyor,yutmuyor bu numaraları artık.saglıklı bir havayolu şirketi iyi yönetildiği takdirde hem büyümesini sürdürürken aynı zamanda kar da edebilir.THY düzgün,layıkıyla ehil kişiler tarafından yönetilmediği,hesapsız,kitapsız yatırımlar yaptığı için zarar etmektedir.ayrıca oluşan zararın birçoğu da yatırım değil operasyon zararıdır.alınan uçakları peşin parayla alıyormuşunuz gibi söylemeyin,bunları uzun vadeli taksitlerler leasing yöntemiyle alıyorsunuz.dünyada büyürken kar eden birçok havayolu şirketi var.örnek mi alın size alman LH 2011 de 6 küsür milyar tl yatırım yapıp,uçak alımı yapmışlar ve üzerine de 2 milyar tl kar yapmış.
  • haber başlığı harika..kitlenmişte zarara kitlenmiş bizim globally fosssss
  • arkadaslar gozu kapali yorum yapmadan once bir kere de bir gozlemleyin. bu sirket 10 sene once neredeydi simdi nerede. Hukumet ile baglantisi var ya da yok ancak sunu unutmayalaim ki Turk Havayollari bizim milli degerimiz. Dunyanin heryerinde de Turkiye'yi temsil etmektedir. Ingiltere'de yasayan bir Turk olarak soylemeliyim ki Turk havayollari markasini gokyuzunde, havaalanlarinda caddelerde gorunce ayri bir gururlaniyorsunuz. Sirket zarar ediyor deniliyor. Yatirim yapan her 3donemli surelerde zaten zarar eder. Ucak alir, reklma kampanyasi yapar,slot alir. Bunlar dogaldir. Onemli olan bunlarin getirisini gormektir. Yapilan yatirimlar yanlissa zaten kalici bir zarar olacaktir. Ama buyumekte olan bir cocugu aninda buyumedi diye oldurmeyin.
  • Yorumlarda yazar yazar diye geçiştirdiğiniz kişi Prof Dr Ali Atıf Bİr. İletişim, pazarlama ve reklam üzerine uzmanlaşmış bir PROFESOR. Adamın işi havacılık değil. Bildiği ve konuşması gereken pencereden akarak konuşuyor. THY'nin reklamcılık anlamında atılım yaptıgını ve eskıye gore cok daha goz onunde bır marka oldugunu da yadsıyacak kadar kör olmadıgınızı umuyorum. Adam da bu perspektiften bakıyor. Onu yazsaymıs bunu yazsaymıs'a ne gerek var?! Dusuk load factor'u, air bosna basarısızlıgını, 1 milyar tl zararı herkes biliyor. Ama iyiden iyiye dogru yapılan az sayıda işi takdir edenleri de taraflı olmakla itham etmeye basladık. THY bazı seyler dogru yapılıyor! Darısı yanlıs yapılan sayıca daha fazla işin basına!
  • THY de ne dolaplar, ne oyunlar döndüğünü,çevrildiğini herkes çok iyi biliyor merak etme.yorma kendini.rahat olsa.anlaşılan sen de bu sistemnden nemalanan torpilli sonradan görme vatandaşlardan birisin ki hakikatler ve gerçekler canını acıttı belli ki böyle yazıyorsun,koşulsuz,şartsız yanlış şeyleri bile savunuyorsun, böyle yazıyorsun.sizin gibileri çok gördük,iyi biliriz biz sizi.anladın sen onu....
  • hadi ordannn
  • burada yazılan bazı acı gerçekler birilerinin menfaatlerine,işine gelmiyor ve hemen çamur atma muhabbeti yapılıyor.doğruları gerçekleri insanlar her zaman yazmaya devam edecek.yazıda bahsi geçen yazar herhalde bedavadan babasının hayrına THY'ye övgü yapmıyor.kendisine muhtemelen bedava bilet,5 yıldızlı lüx otellerde konaklama falan gibi avantadan şeyler verilmiş ki ağzından bal damlıyor THY ile ilgili.THY'nin uçaklarının boş uçtuğunu,air bosna işinin zararla,başarısızlıkla sonuçlandığını,2011 de 1 milyar tl nin üzerinde zarar olduğunu da yazsaymış ya.bunları neden yazmamış kendisi ?objektif bir yazı olmamış,tamamen taraflı ve yanlı bir yazı yazmış.gerçekler bunlardan ibaret değil bir de madalyonun öbür tarafı var.güneş balçıkla sıvanmaz
  • Zaten eminim burası menfaatlerine ters düşen insanların yazdığı bir yer olmak üzere yada olmuş. Bedava bilet istemiş verilmemiş ( hemen karala ) , yetersizliklten işten çıkarılmış ( hemen karala ) bu ve bunun gibi nedenler.... ayıptır ya , ya size birisi düzenli olarak çamur atsa ne yaparsınız ? Belliki farkına bile varmazsınız...

 THY hedefe kilitlenmiş

Manchester'dan dönüş yolundayım. Dün İngiltere'nin bir takıma ait en büyük stadyumu Old Trafford'u gezdik.

Old Trafford Manchester United'ın yaklaşık 101 yıllık stadyumu. Şu andaki kapasitesi 76 bin kişi. Kurulduğu yıl böyle değilmiş tabii ki.

İkinci Dünya Savaşı'nda bombalanmış ve daha sonra yeniden inşa edilmiş. Şu anda sadece ilk çıkış tüneli korunmuş, diğer yerler ise tamamen yeniden yapılmış.

Old Trafford şu anda bir pazarlama canavarı olarak çalışıyor. İçinde müthiş bir Manchester United müzesi var.

En önemli olaylarını bu müzede sergiliyorlar. Önce bu müze geziliyor. Sonra stadyumun diğer bölgeleri. Tur Manchester resmi ürünlerinin satıldığı mağazanın ziyaret edilmesiyle bitiyor.

Yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Bedeli 20 pound. Günde yaklaşık 2000-3000 arası ziyaretçisi var. Yani yaklaşık 1 milyon kişi her yıl bu stadyumu geziyor. Sadece gezi geliri 20 milyon pound.

Müzenin en önemli bölümü 1958'de Münih'te kalkarken düşen uçakta ölen ve yaralanan Manchesterlı futbolculara, yöneticilere ve gazetecilere ayrılmış bölüm.

Manchester United bu kazada 9 futbolcusunu kaybetmiş. Daha sonra da yeniden takım kurmuş.

Alex Ferguson tribünü

Diğer önemli bir bölüm ise Manchester'ın efsane hocası Alex Ferguson'a ait. Henüz yeni kurulmuş.

Ferguson geçtiğimiz günlerde Manchester'ın başında 25. yılını doldurmuş, kulüp de bu dünya rekorunu kutlamak için ona müzede bir bölüm ayırmış ve daha önce "kuzey tribünü" olarak adlandırılan tribüne "Alex Ferguson tribünü" adını vermiş.

Biz buna literatürde kısaca "bir markaya ait değerlerin korunması ve yaşatılması" diyoruz. Manchester gördüğüm kadarıyla markasını daha da bir efsaneleştirmek için elinden geleni ardına koymuyor.

Manchester gezimiz dün akşam Manchester uçuşlarının sıklaştırılması nedeniyle verilen resepsiyonla sonlandı. Resepsiyona da üst düzey bir katılım vardı.

Manchester Şehir Konseyi'nin THY'ye özel bir önem verdiğini gözlemledim. Geceye iki başkan yardımcısı katılıp bir de konuşma yaptı.

Yaklaşık 150 davetli arasında Türkiye'nin İngiltere Başkonsolosu, THY'nin diğer şehirlerdeki temsilcileri, acente sahipleri, THY'nin önemli müşterileri ve Manchester United pazarlama takımı vardı.

Gecenin yemekleri de Manchester'ın ünlü Türk yemekleri lokantası "İstanbul" tarafından hazırlanmıştı

Manchester gezisinde bir kez daha anladım ki THY'nin başarısı şansa bağlı değil. THY üst yönetimi dünya markası olma hedefine kilitlenmiş ve bu hedefe ulaşmak için de sistemli bir program yürütüyorlar.

Hedefe giden yolda nasıl bir yol izlediklerini bir kez daha ilk elden gözlememe ve okurlarımla paylaşmama neden olan THY çalışanlarına teşekkür ederim. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. :)
THY HEDEFE KİLİTLENMİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
benide bedava gonder ,yedir,icir,daha iyisini yazarim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bedava maca gonderirsin o da TaHaYe yi kral ilan eder. Banada ver bir bedava gezi firsati bende iyi yorum yazayim TaHaYe hakkinda. Hayat boyle gulum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sürekli nakarat gibi THY yatırım yaptı,uçak aldı ondan zarar etti,yakında kara geçicek edebiyatını bırakın kimse yemiyor,yutmuyor bu numaraları artık.saglıklı bir havayolu şirketi iyi yönetildiği takdirde hem büyümesini sürdürürken aynı zamanda kar da edebilir.THY düzgün,layıkıyla ehil kişiler tarafından yönetilmediği,hesapsız,kitapsız yatırımlar yaptığı için zarar etmektedir.ayrıca oluşan zararın birçoğu da yatırım değil operasyon zararıdır.alınan uçakları peşin parayla alıyormuşunuz gibi söylemeyin,bunları uzun vadeli taksitlerler leasing yöntemiyle alıyorsunuz.dünyada büyürken kar eden birçok havayolu şirketi var.örnek mi alın size alman LH 2011 de 6 küsür milyar tl yatırım yapıp,uçak alımı yapmışlar ve üzerine de 2 milyar tl kar yapmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
haber başlığı harika..kitlenmişte zarara kitlenmiş bizim globally fosssss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaslar gozu kapali yorum yapmadan once bir kere de bir gozlemleyin. bu sirket 10 sene once neredeydi simdi nerede. Hukumet ile baglantisi var ya da yok ancak sunu unutmayalaim ki Turk Havayollari bizim milli degerimiz. Dunyanin heryerinde de Turkiye'yi temsil etmektedir. Ingiltere'de yasayan bir Turk olarak soylemeliyim ki Turk havayollari markasini gokyuzunde, havaalanlarinda caddelerde gorunce ayri bir gururlaniyorsunuz. Sirket zarar ediyor deniliyor. Yatirim yapan her 3donemli surelerde zaten zarar eder. Ucak alir, reklma kampanyasi yapar,slot alir. Bunlar dogaldir. Onemli olan bunlarin getirisini gormektir. Yapilan yatirimlar yanlissa zaten kalici bir zarar olacaktir. Ama buyumekte olan bir cocugu aninda buyumedi diye oldurmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumlarda yazar yazar diye geçiştirdiğiniz kişi Prof Dr Ali Atıf Bİr. İletişim, pazarlama ve reklam üzerine uzmanlaşmış bir PROFESOR. Adamın işi havacılık değil. Bildiği ve konuşması gereken pencereden akarak konuşuyor. THY'nin reklamcılık anlamında atılım yaptıgını ve eskıye gore cok daha goz onunde bır marka oldugunu da yadsıyacak kadar kör olmadıgınızı umuyorum. Adam da bu perspektiften bakıyor. Onu yazsaymıs bunu yazsaymıs'a ne gerek var?! Dusuk load factor'u, air bosna basarısızlıgını, 1 milyar tl zararı herkes biliyor. Ama iyiden iyiye dogru yapılan az sayıda işi takdir edenleri de taraflı olmakla itham etmeye basladık. THY bazı seyler dogru yapılıyor! Darısı yanlıs yapılan sayıca daha fazla işin basına!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY de ne dolaplar, ne oyunlar döndüğünü,çevrildiğini herkes çok iyi biliyor merak etme.yorma kendini.rahat olsa.anlaşılan sen de bu sistemnden nemalanan torpilli sonradan görme vatandaşlardan birisin ki hakikatler ve gerçekler canını acıttı belli ki böyle yazıyorsun,koşulsuz,şartsız yanlış şeyleri bile savunuyorsun, böyle yazıyorsun.sizin gibileri çok gördük,iyi biliriz biz sizi.anladın sen onu....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
hadi ordannn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
burada yazılan bazı acı gerçekler birilerinin menfaatlerine,işine gelmiyor ve hemen çamur atma muhabbeti yapılıyor.doğruları gerçekleri insanlar her zaman yazmaya devam edecek.yazıda bahsi geçen yazar herhalde bedavadan babasının hayrına THY'ye övgü yapmıyor.kendisine muhtemelen bedava bilet,5 yıldızlı lüx otellerde konaklama falan gibi avantadan şeyler verilmiş ki ağzından bal damlıyor THY ile ilgili.THY'nin uçaklarının boş uçtuğunu,air bosna işinin zararla,başarısızlıkla sonuçlandığını,2011 de 1 milyar tl nin üzerinde zarar olduğunu da yazsaymış ya.bunları neden yazmamış kendisi ?objektif bir yazı olmamış,tamamen taraflı ve yanlı bir yazı yazmış.gerçekler bunlardan ibaret değil bir de madalyonun öbür tarafı var.güneş balçıkla sıvanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Zaten eminim burası menfaatlerine ters düşen insanların yazdığı bir yer olmak üzere yada olmuş. Bedava bilet istemiş verilmemiş ( hemen karala ) , yetersizliklten işten çıkarılmış ( hemen karala ) bu ve bunun gibi nedenler.... ayıptır ya , ya size birisi düzenli olarak çamur atsa ne yaparsınız ? Belliki farkına bile varmazsınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000