29 Ekim 2008, Çarşamba 15:09:23

THY eğtim uçağı pisten çıktı

Türk Havayolları’na ait bir eğitim uçağı pisten çıktı. Uçağın kanatlarında büyük hasar olduğu belirtildi.
  • nedeni basit. diger uçuş okullarındaki ögrenciler (bizim gibi) ne kadar saatin olursa olsun. rüzgar varken bi ayak pedalda hocanın. sürekli pedal tok( bi gun tekme atasım gelio) . çünkü bu uçaga birşey gelse madem kaptan sensin sen yaptın kazayı deyip fatura kesilicek. ama thy de en güzeli yapılıo. tutmasın tok. ne olcagını görsün. ona göre hareket etsin. thy ye bi 172 koymaz. ama 172yi parçalamak çok kişiye çok şey ögretir. allah kaza bela vermesin. Allaha şükür kimsenin birşeyi yokmuş. Allah hepimizi korusun.
  • nefretini kusan arkadaşlar, geçen hafta bir yolcu uçağı pist dışına çıkmış, denize düşmeden ancak durabilmişti. İlginçtir orada buradaki yorumlardan eser yok. Onlara da küfretsenize. kaç bin saatlik pilotlar onlar. buradaki gibi eğitimde 20 saatlik öğrenci değil. Yiğit rumuzlu arkadaş ne güzel yazmış. Bu kişilik, seviyesizlik ve görüşler ile daha çok akıntıya kürek çekersiniz siz.
  • Basit bi geçmiş olsun demektense çoban, beceriksiz, torpilli yakıştırmaları insancık olmanın en güzel örnekleri,helal olsun
  • Fırsattan istifade edepsizce nefretini kusanların üsluplarındaki kalitesizliği ve seviyelerini gördükçe, nefretlerinin nedeni olan THY'ye alınmama sebepleri daha iyi anlaşılıyor.
  • sende kuyruk acısı var galiba kardeşim,sen yapamadın onlar başardı diye...Boşa milyondolarlar harcayan bu ülke o uağı yaptıracak finansı bulur,hem bu sorun senin değil THY'nin sorunu,sen kimsin yahu?
  • Canım bu eğitimdir, olur böyle kazalar diyenler uçağın maddi zararını karşılasın o zaman.
  • Herkes astronot olmuş anlaşılan. Yahu daha kaza ile ilgili net bir inceleme haberi geçildi mi? Kaza pilot hatası mı yoksa teknik bir sorundan ötürü mü gerçekleşmiş? Ortada kesin nedeni açıklayan bir bilgi var mı? Haberde uçağın durumu ile ilgili birinci ağızdan bir bilgi verilmiş mi? Kaza raporu mu yayınlandı yoksa? Yoksa kazada bahsi geçen uçağın fotoğraflarını mı gördünüz de böyle yorumlar yazmışsınız? Yorumlar birilerinin kuyruk acısını ifade etmenin ötesine geçememiş benim gördüğüm. Ya bu thy pilot alım sürecinde elenenler ya da cebinden parasını verip eğitim aldıktan sonra açıkta kalanlar yazmış... İçinizde bu nefret olduktan sonra işiniz zor vallahi. Böyle kafaların kokpitte olmaması en büyük temennim. Eğitimde bu tür olayların olması gayet normal. Adı üstünde eğitim bu. Umarım ülkemizde insanlar ortada net bir gerekçe olmadan, kafalarındaki önyargıları bir kenara bırakıp, objektif gerçekler ışığında yorum yazmaya başlarlar. Hani hep bütün dünyaya bok atarız ya, kafamızdaki bu at gözlüğünü çıkarsak onlardan öğrenecek çok şeyler olduğunu görürüz aslında. İyi akşamlar.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • benim görüsüm, yurtdisinda pilotum, türkiyede kaptanla yan kaptan iyi kordinasyon olmuyorlar, bunda en büyük suc kaptandadir,burdaki örnekde eger inerken bir hatta farkedersem hemen pisti pas gecmem lazim,bunu yan kaptan korkudan diyemiyor, kaptanda pas gecmeyince son duruma gelince, böyle seyler oluyor.... türkiye sistemini anlatmayla bitmes....
  • arkadaşlar herkez pilot olamazbu birazda allah vergisidir onun için pilot uçuş muayeneride dahil pilot seçimleri TÜRK HAVA K. deki gibi yapılmalıdır

Türk Havayolları’na ait uçuş okulunun eğitim uçağı Çorlu Havaalanı’nda pisten dışarı çıktı. Eğitim uçuşu yapan bir pilot adayının Çorlu Havaalanına iniş yaptıktan sonra kontrolü kaybederek pist dışına çıktığı ifade edildi. Gelen ilk bilgilere göre uçağın pist dışına çıktıktan sonra kanatlarından birinin büyük hasar gördüğü şeklinde. Motor pervanelerinden birinin de hasar gördüğü bildiriliyor.

Eğitim uçağının inişe geçtiği sırada pilotun kontrolü kaybetmesi nedeniyle uçağın hafif zıplama sonucu pistten çıktığı öğrenilirken, olayın neticesinde herhangi bir yaralanma olayının olmadığı ve kazanın zararsız bir şekilde atlatıldığı gelen bilgiler arasında.

Türk Havayolları Uçuş Okulu’na ait bir başka uçak daha önce de Hezarfen Havaalanında pist dışına çıkmış ve büyük hasar görmüştü. Bu kazada THY’nin eski Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Öksüz’de hafif şekilde yaralanmıştı. Bu kazadan sonra Atilla Öksüz’ün THY ile ilişiği kesilmişti.


©AirportHaber Özel

THY eğtim uçağı pisten çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
nedeni basit. diger uçuş okullarındaki ögrenciler (bizim gibi) ne kadar saatin olursa olsun. rüzgar varken bi ayak pedalda hocanın. sürekli pedal tok( bi gun tekme atasım gelio) . çünkü bu uçaga birşey gelse madem kaptan sensin sen yaptın kazayı deyip fatura kesilicek. ama thy de en güzeli yapılıo. tutmasın tok. ne olcagını görsün. ona göre hareket etsin. thy ye bi 172 koymaz. ama 172yi parçalamak çok kişiye çok şey ögretir. allah kaza bela vermesin. Allaha şükür kimsenin birşeyi yokmuş. Allah hepimizi korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
nefretini kusan arkadaşlar, geçen hafta bir yolcu uçağı pist dışına çıkmış, denize düşmeden ancak durabilmişti. İlginçtir orada buradaki yorumlardan eser yok. Onlara da küfretsenize. kaç bin saatlik pilotlar onlar. buradaki gibi eğitimde 20 saatlik öğrenci değil. Yiğit rumuzlu arkadaş ne güzel yazmış. Bu kişilik, seviyesizlik ve görüşler ile daha çok akıntıya kürek çekersiniz siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Basit bi geçmiş olsun demektense çoban, beceriksiz, torpilli yakıştırmaları insancık olmanın en güzel örnekleri,helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yiğit ~ 15 yıl önce
Fırsattan istifade edepsizce nefretini kusanların üsluplarındaki kalitesizliği ve seviyelerini gördükçe, nefretlerinin nedeni olan THY'ye alınmama sebepleri daha iyi anlaşılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fish ~ 15 yıl önce
sende kuyruk acısı var galiba kardeşim,sen yapamadın onlar başardı diye...Boşa milyondolarlar harcayan bu ülke o uağı yaptıracak finansı bulur,hem bu sorun senin değil THY'nin sorunu,sen kimsin yahu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genç ~ 15 yıl önce
Canım bu eğitimdir, olur böyle kazalar diyenler uçağın maddi zararını karşılasın o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 15 yıl önce
Herkes astronot olmuş anlaşılan. Yahu daha kaza ile ilgili net bir inceleme haberi geçildi mi? Kaza pilot hatası mı yoksa teknik bir sorundan ötürü mü gerçekleşmiş? Ortada kesin nedeni açıklayan bir bilgi var mı? Haberde uçağın durumu ile ilgili birinci ağızdan bir bilgi verilmiş mi? Kaza raporu mu yayınlandı yoksa? Yoksa kazada bahsi geçen uçağın fotoğraflarını mı gördünüz de böyle yorumlar yazmışsınız? Yorumlar birilerinin kuyruk acısını ifade etmenin ötesine geçememiş benim gördüğüm. Ya bu thy pilot alım sürecinde elenenler ya da cebinden parasını verip eğitim aldıktan sonra açıkta kalanlar yazmış... İçinizde bu nefret olduktan sonra işiniz zor vallahi. Böyle kafaların kokpitte olmaması en büyük temennim. Eğitimde bu tür olayların olması gayet normal. Adı üstünde eğitim bu. Umarım ülkemizde insanlar ortada net bir gerekçe olmadan, kafalarındaki önyargıları bir kenara bırakıp, objektif gerçekler ışığında yorum yazmaya başlarlar. Hani hep bütün dünyaya bok atarız ya, kafamızdaki bu at gözlüğünü çıkarsak onlardan öğrenecek çok şeyler olduğunu görürüz aslında. İyi akşamlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
genç ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatalar zinciri ~ 15 yıl önce
benim görüsüm, yurtdisinda pilotum, türkiyede kaptanla yan kaptan iyi kordinasyon olmuyorlar, bunda en büyük suc kaptandadir,burdaki örnekde eger inerken bir hatta farkedersem hemen pisti pas gecmem lazim,bunu yan kaptan korkudan diyemiyor, kaptanda pas gecmeyince son duruma gelince, böyle seyler oluyor.... türkiye sistemini anlatmayla bitmes....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bey ~ 15 yıl önce
arkadaşlar herkez pilot olamazbu birazda allah vergisidir onun için pilot uçuş muayeneride dahil pilot seçimleri TÜRK HAVA K. deki gibi yapılmalıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000