14 Aralık 2010, Salı 14:45:03

THY DAHA KONFORLU UÇURACAK

Türk Hava Yolları’nın ekonomi ile business sınıf arasındaki yeni uygulaması Comfort Class beklenen ilgiyi gördü. Şu anda sadece İstanbul-Pekin hattında uygulanan Comfort Class sınıfı, bu ayın sonunda birçok hatta uygulamaya konulacak.
  • Vallah bu uçaklar süper .bende bir tane almayi düşünüyorum ama oyuncak .saka maka bir yanda ucakli ev yapmak cok guzel olmaz mi
  • baska bir sey soylemem gerek yok baslik yeter kafanizi kuma gommeyin
  • ilerlemeye devam ..süper şahane yeni alınan genç hosteslerinizle semalarda konforlu uçuşlarınız olsun,olmayan ingilizcelerinle yolcularla artık tarzanca anlaşıyorlardır,tecrübeli arkadaşlarda evlerinde oturmaya devam etsinler..tebrıkler
  • ne o? sansür heyeti işbaşında gene galiba...."ibrik" temasını işleyen fevkalade faydalı bir mesaj gönderdim ama Topçuzade Hamdi'nin adı geçtiği için yayınlamadınız...Siz bu yolda devam edin...aferin size.....
  • yeni alınan A330 ladar niye yokki
  • Yeşil renk kullanımı ve koltuklardaki kahverengi tonları, yeni nesil kabin konsepti olan mavi tonlama ile pek uyuşmayacak gibi. Onun dışında çok iyi fikir. BA senelerdir uyguluyor ve çok başarılılar.
  • bence harika bir urun. uzun ucuslar icin fevkalade. business class ayarinda diyebiliriz fakat daha ucuz. tutar bu urun
  • keske bütün alanlarda insanlara ayni deger verilse ve bunun karsiligida ayni sekilde alinsa,yani hayatin her alaninda böyleolsagüzel olmazmi,otobüste,takside,vapurda,dolmusta,restoranda,magazada,bankada,devlet dairesinde,noterde,okulda,üniversitede,markette,yani sonucta insanlar bu saydigim yerlerdede hizmete göre para harciyor ama hicbirisi ucak yolcusu kadar saygi,hürmet,konfor,ve ilgi görmüyor bunun nedeni ne acaba cok merak ediyorum .Gercekten icten gelerekmi yapiyliyor yoksa hersey bir oyunmu yolcu inene kadarmi bence ikincisi.niye diger sektrölerde insanlar bu kadar saygi ve nezaket göremiyorlar onlar sanki herseyi bedava aliyorlar .
  • THY beş yıldızlı havayolu olma yolunda ilerliyor... beş yıldızlı olmanın belirli kuralları var yada diğer rakiplerle rekabet etmenin mesela qatar, emirates vs. bölgedeki bir çok firma first class kabin confg. ile donatılmış uçaklar ile uçmakta .... Thy ninde bu ihtiyaca cevap vermesi gerekiyor... sonuçta yorumlarda okunan türk insanı uçmaz millerini kullanır doğruluk payıda var .. bugün sponsorluk adı altında büyük takımlar ile ve isimler ile anlaşıldı ... transit ve bağlantı yapan yolcusuna first class hizmet sunulmalıdır..
  • Bence güzel bir uygulama. Yurtiçi business ve firstclass zaten gereksiz ama yurtdışı uzun uçuşlarda yolculara böyle çeşitli alternatiflerin sunulması iyi olmuş. Aslında uzun menzilli uçaklarda keşke economy bölümü koltukları da biraz daha geniş olsa. Gerçi ben yurtdışı nadir uçuyorum, en uzun üç saat ama Amerika, Japonya, Çin gibi ülkelere sık seyehat eden bir çok insan var. Bunalır insan ya
Kasım ayı sonunda, Avrupa’da British Airways’in uyguladığı Comfort Class uygulamasına başlayan Türk Hava Yolları, bu sınıfa olan yoğun ilgiden oldukça memnun kaldı. Boeing 777 tipi uçaklarda uygulanan comfort class, hem konfor hem de ekonomik olarak avantajlar sunuyor.

Ekonomi sınıfı ile business class arasındaki comfort class, bu ayın sonundan itibaren birçok hatta uygulamaya başlanacak.
Peki THY’nin comfort class uygulaması tam olarak ne? İşte Comfort Class ile ilgili merak edilenler:

Comfort class nedir?
Comfort class (konfor sınıfı), business ve economy sınıfları arasında oluşturulan Türk Hava Yolları’nın yeni premium economy kabin sınıfıdır. Bugüne kadar filodaki uçaklarımızda bulunan first, business ve economy sınıflarından sonra dördüncü kabin sınıfıdır.

Hangi uçaklarda comfort class var?
Comfort class sadece THY filosuna yeni katılmakta olan 777 uçaklarında bulunacaktır. Bu uçaklardan filoda toplam 12 adet olacaktır. Bugün itibariyle filoda bu uçaklardan 3 adet bulunmakta olup 2010 yılı sonuna kadar bu sayı 5’e, 2011 Eylül ayı itibariyle ise 12’ye çıkacaktır.

First class’lı 777’ler ne olacak?
First class kabin sınıfına sahip 4 adet 777 uçağı aksi bir karar alınmadıkça 2011’in Eylül ayı itibariyle tamamen filomuzdan çıkmış olacaktır.

Comfort class’lı 777 uçaklarında kaç koltuk var?
Bu uçaklarda 28 business, 63 comfort, 246 economy olmak üzere toplam 337 koltuk bulunmaktadır.

Comfort class kimlere hitap ediyor?
Comfort class hali hazırda economy sınıfında uçan fakat daha geniş koltuk aralıkları, daha zengin ikram ve kabin içi eğlence sistemleri isteyen, buna mükabil business class ücreti veremeyen kısaca economy sınıfına kıyasla daha çok konfor arayan yolcularımıza hitap etmektedir.

Comfort class’lı uçaklar hangi hatlarda uçacaklar?
Comfort class kabin sınıfına sahip 777 uçakları 2010 sonuna kadar Beijing, Sao Paulo, Toronto hatlarında uçuyor olacak. Ardından 2011’in ilk yarısında sırasıyla Guangzhou, Shanghai, Los Angeles, Tokyo hatlarında, 2011’in ikinci yarısı ise New York ve Hong Kong hatlarında düzenli olarak uçacaklar.

Beijing 04 Kasım 2010 29 Kasım 2010
Sao Paulo 26 Aralık 2010 26 Aralık 2010
Toronto 27 Aralık 2010 27 Aralık 2010
Shanghai 26 Ocak 2011 18 Mart 2011
Guangzhou 30 Ocak 2011 30 Ocak 2011
Los Angeles 03 Mart 2011 03 Mart 2011
Tokyo 28 Mart 2011 25 Nisan 2011
Hong Kong 01 Nisan 2011 26 Eylül 2011
New York (TK1/2) 27 Haziran 2011 27 Haziran 2011
New York TK(11/12) 26 Nisan 2011 29 Ekim 2011

Comfort class’ın economy class’tan en önemli farkı nedir?
Comfort class’ın economy class’tan bir çok farkı olmasına rağmen en önemli farkı koltuk aralıklarının daha geniş olmasıdır.Bu uçaklarımızda ve diğer geniş gövdeli uçaklarımızda economy class 32 inch koltuk aralığına sahipken, comfort class 46 inch koltuk aralığına sahiptir.Bu uçaklarda business class koltuk aralığı ise 76 inch’tir.

Comfort class’ın diğer teknik özellikleri nelerdir?
• Diz mesafesi: 46 inch (116 cm)
• Koltuk içi genişlik: 19,5 inch (49 cm)
• Maksimum koltuk yatış: 8,5 inch (21 cm) / 111,3 derece
• Bir sıradaki koltuk konfigürasyonu: 2-3-2
• Her koltukta 10,6 inch koldan açılan (in arm) ekran
• Bu ekranlarda oldukça geniş bir müzik, film, belgesel arşivi ve oyunlar
• Kişisel usb ve i-pod için bağlantı noktası
• Ayak dinlendirme aparatı (leg rest)
• Yakın bir gelecekte internet, GSM ve televizyon

Comfort class biletli yolcularımız hangi kontuardan check-in yapacaklar?
Comfort class biletli yolcularımız economy class kontuarından check-in yapacaklar. Elite ve elite plus kart sahibi üyelerimiz ise comfort class biletli olsalar bile business class kontuarından check-in yapabileceklerdir.

Bagaj konusunda extra hak var mı? Bagaja özel bir etiket (priority) takılacak mı?
Comfort class biletli yolcularımızın serbest bagaj hakkı ekonomi kabin ile aynı olacaktır.

Comfort class’ta mil kazanımı nasıl olacak?
Classic ve classic plus kart sahibi üyelerimiz comfort class uçuşlarından ekonomi mil değerinin 1,25 katı mil kazanacaklardır. Elite ve elite plus kart sahibi üyelerimiz ise comfort class uçuşlarından ekonomi mil değerinin 1,50 katı mil kazanacaklardır.

Comfort class biletli yolcularımız CIP salonlarını kullanabilecek mi?
Comfort class biletli yolcularımızın CIP salonu kullanım hakları bulunmamaktadır. Elite ve elite plus kart sahibi üyelerimiz ise comfort class biletli olsalar bile CIP salonlarını kullanabileceklerdir.

Comfort class’ta ikram içeriğinde bir değişiklik var mı? Amenity kit verilecek mi?
Skytrax tarafından dünyanın en iyi economy kabin ikramı ünvanı alana şirketimiz, comfort class için de yeni bir ikram konsepti geliştirdi.Comfort class’ta seyehat edecek yolcularımıza economy kabinine göre daha zengin bir ikram hizmeti verilecektir.
Ayrıca comfort class’ta orta menzil business class’ta verilen amenity kit’lerin aynısı verilmektedir.

Comfort class’ta uçan bir yolcumuz devamında business veya economy class’ta uçabilir mi?
Uçuşunun bir bacağını comfort class’ta yapan bir yolcumuz İstanbul ötesi devam eden seyahatini economy veya business class’ta yapabilecektir. Ücretler buna uygun olarak sistemlere yüklenmiştir.

Comfort class’ın ücretleri ne kadar?
Ortalama comfort class ücreti ortalama business ve ortalama economy ücreti arasındadır. Bununla birlikte comfort class ücretleri economy sınıfı ücretlerine daha yakın seviyelerdedir.

Halihazırda comfort class’ta promosyon ücret uygulaması yapılmakta olup cazip ücretler bulunmaktadır.

Comfort class ile ilgili diğer rezervasyon kuralları nelerdir?
Rezervasyon anında mutlaka yolcuya ait mobil telefon numarasının PNR’a girilmesi gerekmektedir.
IATA tarafından belirlenen tüm özel yemek talepleri (VGML-SFML-KSML gibi) uçuşa 24 saat kalana kadar talep edilmesi halinde konfirme edilecektir.
Comfort class yolcularına uçuşa 100 gün kaladan itibaren PNR üzerinden seat selection yapılabilecektir.  INFT (Bebek) yolcu seyehat etmesine izin verilmektedir.

Evcil hayvan (PETC) olarak kedi ve köpek taşınabilir ancak ilgili ülkenin kuralları doğrultusunda kabul edilir.

Elit plus üyelerine sadece kendileri için uçuştan en geç 72 saat öncesine kadar rezervasyon yaptırmaları şartıyla U class’ta yer garantisi verilecektir.
www.turkishairlines.com/comfortclass adresinden comfort class ile ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz. 

                                        GALERİ İÇİN RESME TIKLAYINIZ


 
THY DAHA KONFORLU UÇURACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

melek önder ~ 10 yıl önce
Vallah bu uçaklar süper .bende bir tane almayi düşünüyorum ama oyuncak .saka maka bir yanda ucakli ev yapmak cok guzel olmaz mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
baska bir sey soylemem gerek yok baslik yeter kafanizi kuma gommeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ilerlemeye devam ..süper şahane yeni alınan genç hosteslerinizle semalarda konforlu uçuşlarınız olsun,olmayan ingilizcelerinle yolcularla artık tarzanca anlaşıyorlardır,tecrübeli arkadaşlarda evlerinde oturmaya devam etsinler..tebrıkler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne o? sansür heyeti işbaşında gene galiba...."ibrik" temasını işleyen fevkalade faydalı bir mesaj gönderdim ama Topçuzade Hamdi'nin adı geçtiği için yayınlamadınız...Siz bu yolda devam edin...aferin size.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni alınan A330 ladar niye yokki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yeşil renk kullanımı ve koltuklardaki kahverengi tonları, yeni nesil kabin konsepti olan mavi tonlama ile pek uyuşmayacak gibi. Onun dışında çok iyi fikir. BA senelerdir uyguluyor ve çok başarılılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence harika bir urun. uzun ucuslar icin fevkalade. business class ayarinda diyebiliriz fakat daha ucuz. tutar bu urun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
keske bütün alanlarda insanlara ayni deger verilse ve bunun karsiligida ayni sekilde alinsa,yani hayatin her alaninda böyleolsagüzel olmazmi,otobüste,takside,vapurda,dolmusta,restoranda,magazada,bankada,devlet dairesinde,noterde,okulda,üniversitede,markette,yani sonucta insanlar bu saydigim yerlerdede hizmete göre para harciyor ama hicbirisi ucak yolcusu kadar saygi,hürmet,konfor,ve ilgi görmüyor bunun nedeni ne acaba cok merak ediyorum .Gercekten icten gelerekmi yapiyliyor yoksa hersey bir oyunmu yolcu inene kadarmi bence ikincisi.niye diger sektrölerde insanlar bu kadar saygi ve nezaket göremiyorlar onlar sanki herseyi bedava aliyorlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY beş yıldızlı havayolu olma yolunda ilerliyor... beş yıldızlı olmanın belirli kuralları var yada diğer rakiplerle rekabet etmenin mesela qatar, emirates vs. bölgedeki bir çok firma first class kabin confg. ile donatılmış uçaklar ile uçmakta .... Thy ninde bu ihtiyaca cevap vermesi gerekiyor... sonuçta yorumlarda okunan türk insanı uçmaz millerini kullanır doğruluk payıda var .. bugün sponsorluk adı altında büyük takımlar ile ve isimler ile anlaşıldı ... transit ve bağlantı yapan yolcusuna first class hizmet sunulmalıdır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bence güzel bir uygulama. Yurtiçi business ve firstclass zaten gereksiz ama yurtdışı uzun uçuşlarda yolculara böyle çeşitli alternatiflerin sunulması iyi olmuş. Aslında uzun menzilli uçaklarda keşke economy bölümü koltukları da biraz daha geniş olsa. Gerçi ben yurtdışı nadir uçuyorum, en uzun üç saat ama Amerika, Japonya, Çin gibi ülkelere sık seyehat eden bir çok insan var. Bunalır insan ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000