16 Haziran 2008, Pazartesi 08:04:08

THY büyük oynuyor

THY hedef büyüttü. 2008 yılı ciro hedefi 4.5 milyar dolar. Yolcu kapasitesini 23.5 milyona çıkarmayı amaçlıyor. THY, 2013’de yolcu kapasitesi hedefini ise 40 milyon olarak açıkladı
  • Sevgili Tercüman muhabiri,THy zaten Urfa'ya uçuyor,Urfa değil Ufa olacak.Ufa da bilmiyorsan söyleyeyim Rusya'nın bir şehri.

Küresel havacılık pazarında yaşanan krize rağmen büyümeye devam eden Türk Hava Yolları (THY), kârlılık ve servis kalitesi açısından Avrupa’daki hava yollarının liderliğine oynuyor. Dünyaca ünlü, British Airways, Ryan Air ve easyJet hava yolu şirketleriyle Avrupa birinciliği için yarışan THY, 2008 ciro hedefini 4.5 milyar dolar olarak belirledi. 2007 yılı kâr oranları incelendiğinde Ryan Air’den sonra ikinci sırada yer alan THY, geçen yıl yakaladığı 20 milyon yolcu kapasitesini bu yıl 23.5 milyona çıkarmayı amaçlıyor. THY, 2013 yılı için yolcu kapasitesi hedefini ise 40 milyon yolcu olarak açıkladı. Ryan Air ve easyJet havayollarının ucuz maliyetli havayolları olduğu düşünüldüğünde, tam servis sağlayıcı bir şirket olan THY’nin tek rakibi olarak British Airways görülüyor. 2008 yılını kâr oranları açısından Avrupa birincisi olarak tamamlamayı amaçlayan THY, geçen yılki 3.7 milyon cironun üzerine 800 milyon dolar daha koyarak bu yılı 4.5 milyar dolar ciro ile tamamlamayı hedefliyor.

11 yeni noktaya uçuş

Bu yıl içerisinde filosuna toplam 21 adet uçak daha eklemeyi planlayan THY, yıl sonu itibariyle 120 uçak kapasitesine ulaşacak. THY’nin filosunda 2008 yılı sonunda 116 adet yolcu, 4 adet de kargo uçağı bulunacak. Diğer taraftan, yıl sonuna kadar THY’nin 11 yeni noktaya daha uçmayı planladığı ifade ediliyor. THY’nin pazarının yüzde 60’ını Rusya ve Avrupa’nın oluşturduğu belirtilirken, 2008 sonuna kadar aralarında İskenderiye, Kanada, Washington, Sao Paulo ve Urfa’nın da bulunduğu 11 yeni noktaya uçuşların başlayacağı aktarılıyor.

Avrupa’nın yolcusu azalıyor

Geçen yıl Avrupa’da yüzde 6 olan yolcu sayısındaki artış, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 2’nin altında kaldı. Avrupa, havacılık pazarında geçen yıl ciddi bir duraklama yaşarken, aynı dönemde THY yüzde 16’lık bir büyüme gerçekleştirdi. Avrupa’da doluluk oranı yüzde 3 düşerken, Türkiye’de doluluk oranı yüzde 3 arttı. Havacılık pazarında küresel bir lider olmak için politikalar yürüten THY, balkanlardaki etkinliğini arttırmak için de harekete geçti.

Tercüman

THY büyük oynuyor

Yorumlar

Belletti ~ 16 yıl önce
Sevgili Tercüman muhabiri,THy zaten Urfa'ya uçuyor,Urfa değil Ufa olacak.Ufa da bilmiyorsan söyleyeyim Rusya'nın bir şehri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000