03 Haziran 2016, Cuma 11:14:51

THY Bakü'de 25. yılını kutluyor

Haftalık tek uçuşla başlayan ve hâlihazırda günde 5 frekans ile icra edilen Bakü uçuşlarının yanı sıra; Gence ve Nahçıvan’a da sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, bu destinasyonlar üzerinden kardeş ülke Azerbaycan’ı dünyaya bağlıyor.
  • Saw dan boş gidip geliyoz baküye gitmesek daha iyi
  • Bakü'de 5-6 sene önce o zamanın şirketteki en tepedekilerinden birinin yeğeni olan müdür zamanında kayıp faturalar,harcamaların,masrafların,ödemelerin nereye,nasıl yapıldığına dair belgelerinin vs var olmaması yüzünden şirket milyonlarca tl zarara uğramıştı ama sorumlulara hiç bir şey olmamıştı hala da aynı kafa devam ediyor...
  • Evet uçuyor ama nedense AZAL'ın 2 katı fiyata uçuyor.Milleti yolunacak kaz sanıyor.
  • 13 SENE ÖNCESİNE KADAR HİZMET ALAMAYAN TÜRKİYE BU İKTİDAR SAYESİNDE BAKÜ YE , MEDİNE YE , CİDDE YE UÇABİLİYOR ALLAH RAZI OLSUN,KUTLU YÜRÜYÜŞ HEP SÜRSÜN.

Haftalık tek uçuşla başlayan ve hâlihazırda günde 5 frekans ile icra edilen Bakü uçuşlarının yanı sıra; Gence ve Nahçıvan’a da sefer düzenleyen Türk Hava Yolları, bu destinasyonlar üzerinden kardeş ülke Azerbaycan’ı dünyaya bağlıyor.

Bugün Azerbaycan ve Türkiye arasında mevcut bulunan ticari bağların ve kardeşlik ilişkilerinin gelişiminde önemli bir pay sahibi olan milli havayolu, 25 yıldır ülkedeki faaliyetlerini bilfiil sürdürüyor.

Uçuşların 25. yıldönümü nedeniyle bugün başkent Bakü’de gerçekleştirilecek gala etkinliğine, başta Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sn. Binali Yıldırım ve Azerbaycan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Sn. Abid Şerifov olmak üzere; Azerbaycan’ın Türkiye Büyükelçisi Sn. Alper Coşkun, Türk Hava Yolları’nın Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sn. Ahmet Olmuştur, Türk Hava Yolları’nın İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sn. Abdülkerim Çay ve iki ülkenin resmi makamlarından çok sayıda üst düzey temsilcinin hazır bulunması bekleniyor.

Bakü’ye sefer düzenleyen ilk yabancı havayolu şirketi olarak 25 Mart 1991 tarihinde başlatılan uçuşların, Azerbaycan’da yükselen bağımsızlık hareketiyle aynı döneme denk gelmesi, küresel taşıyıcının ülkenin bu mühim sürecinde etkin bir figür profili kazanmasına olanak sağlamış.

Bugün bayrak taşıyıcı havayolunun uçuş düzenlediği en yoğun hatlardan biri olan başkent Bakü’nün Türk dünyasında açılan ilk uçuş noktası olması; Türk Hava Yolları’nın Azerbaycan havacılık pazarında önemli bir aktör olmasına ve ayrıca iki kardeş ülkenin mevcut ilişkisine de büyük ölçüde katma değer sağlamasına sebebiyet vermekle birlikte, aynı ivmenin istikrarla sürdürülmesi noktasında da güçlü bir zemin teşkil ediyor.

THY Bakü'de 25. yılını kutluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Gabtan ~ 8 yıl önce
Saw dan boş gidip geliyoz baküye gitmesek daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Araz aliyev ~ 8 yıl önce
Haklisiniz. Ben de sabihadan ucuyorum ucak hep bos oluyor. Yillarca anadolu yakasinda oturanlar sabihadan ucus bekledi. Kaldirirlarsa uzuluruz. Azalla da ucmak istemiyorum. Ahl'de sefer sayisi azaltilsa duzelir. Bizimkiler biraz gelenekci vazgecemiyorlar ordan
yazık ~ 8 yıl önce
Bakü'de 5-6 sene önce o zamanın şirketteki en tepedekilerinden birinin yeğeni olan müdür zamanında kayıp faturalar,harcamaların,masrafların,ödemelerin nereye,nasıl yapıldığına dair belgelerinin vs var olmaması yüzünden şirket milyonlarca tl zarara uğramıştı ama sorumlulara hiç bir şey olmamıştı hala da aynı kafa devam ediyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. Şark??? ~ 8 yıl önce
Nejdet Şark'tan mı bahsediyorsun birader? Bakü'den sonra Londra'ya tayin oldu. İngilizcesi koca bir sıfır. Anlattığına göre Bakü'de kral gibiymiş. Londra'ya gelince bocaladı tabi ki işler burda rüşvetle dönmüyor. İşleri 2. Müdür , Rafet Alper Özen'e yıktı. Delikanlıyım ayakları yaptı. Ondan sonra hatunlara bilet verdi dedikodusu çıktı. Sonrada torpili olan Top kafalı Yönetim Kurulu Başkanı galiba bunu bıraktı ve memur olarak emrine aldılar bu delikanlıyı :) Havacılık bilgisi sıfırdır ama şov dünyasında tektir. İyi şarkı türkü söyler. Şimdide fırıncılık yapıyormuş. Top kafalı emücesinin eski mesleği tabi ki :)
evet o ~ 8 yıl önce
bahsi geçen zat,havacılığı öğrenci gibi ders çalışarak 6 ayda öğrenen!,türkçeyi şiveyle konuşan, fırıncı hamdi'nin akrabası olan nejdet efendi!
Sami ~ 8 yıl önce
Evet uçuyor ama nedense AZAL'ın 2 katı fiyata uçuyor.Milleti yolunacak kaz sanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YA ALLAH BİSMİLLAH ~ 8 yıl önce
13 SENE ÖNCESİNE KADAR HİZMET ALAMAYAN TÜRKİYE BU İKTİDAR SAYESİNDE BAKÜ YE , MEDİNE YE , CİDDE YE UÇABİLİYOR ALLAH RAZI OLSUN,KUTLU YÜRÜYÜŞ HEP SÜRSÜN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bkm ~ 8 yıl önce
13 sene önce bu ülke tarlaydı zaten
Arif ~ 8 yıl önce
Okuma özürlü arkadaşım,haberde 25.yıl diyor.O zaman bu iktidar mı vardı?
Kerem ~ 8 yıl önce
Tebrik ediyorum sen bu akilla yakinda araça ihtiyac duymadan uzaya firlarsin şu olayi bile buraya nasil bağlamayi beceriyorsunuz cidden merak ediyorum...
Acent Amerika ~ 8 yıl önce
Baku ye Houston ve Londra dan cok petrol endustrisinden giden oluyor, bekleme suresi Istanbulda fazla oldugu icin Lufthansa ya yolcu kayiyor, bu konu THY biraz calisabilir

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000