31 Mayıs 2012, Perşembe 14:50:55

“THY BABALARININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Türk Hava Yolları’nın dün akşam başlattığı süresiz eyleme bugün de devam edildi. Atatürk Havalimanı’nda eylemcilere destek veren Sendika Başkanı Atilay Ayçin, “ İşten çıkarmalar hukuka aykırı. Sendika olarak onlara her türlü imkanlarımızı sunacağız” dedi...
  • Sendika usulsüz grev yaptı.THY çalışanlarını kandırdı, korkuttu, greve katılmalarını sağladı.THY da 2822 saayılı kanunu 45.maddesine göre haklı olarak işten attı.Sendika hala yanlış yaptığını kabul etmedi. Güya hak arıyor ama işten atılanlar işsizlik parası(6 ay verilen) bile alamayacaklar yani ortada kaldılar.Kim suçlu ortada.....
  • SN AYCİN BASKANLIGINDAKİ SENDİKA DAHA ÖNCEDE THY DE OLUSAN 38 GÜNLÜK GREVDE İSTEN CIKARILANLARA NE YAPILTI KISACA UNUTULDU SİMDİDE İSTEN ATILANLAR KISA BİR GÜN SONRA SENDİKA TARAFINDANDA HİCBİRSEY YAPILMADAN UNUTULACAKTIR.BU SENDİKAYA GÜVEN OLMAZ İSİNİZE SAHİP CIKIN DISARIDA O İSE TALİP OLAN ÜNİVERSİTE MUZUNU KİSİLER VAR.
  • BEN DE 2009 YILINDA HAK İŞ İLE THY NİN ORTAKLAŞA ÇEVİRDİKLERİ HANİ ÇANAK ÇÖMLEK OYUNU DÖNEMİNDE İŞTEN ATILAN THY İŞÇİSİYİM.EVET BEN İŞİMİ KAYIP ETTİM ANCAK ONURUMU SATMADIM.SENDİKACILIGIDA SENDİKAYIDA HAVA İŞ TEN ÖGRENDİM.BUNUNLADA ONUR VE GURUR DUYUYORUM.BEN HER ALANDA HER YERDE BAŞIM DİK DURUYORUM ÇOCUKLARIMDA AYNI ŞEKİLDE YAŞANTISINI SÜRDÜRÜYOR PEKİ HAMDİ TOPCUNUN VE TEMEL İN ÇOCUKLARIDA HER ALANDA HER YERDE BABALARI İLE GURUR DUYA BİLİYORLARMI.DÜNYA KÜÇÜK BİR YERDE KARŞILAŞIP BABALARININ NASIL BİR İNSAN OLDUGUNU YÜZLERİNE KARŞI SÖYLEMEK İSTERDİM.SEN YANMASAN BEN YANMASAM NASIL KURTULACAK TÜRKİYE BU EMİR ERİ SÜLÜKLERDEN...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • yahu burada havaişe sendikaya başkanına laf atanlar dışarıda bu işler nasıl oluyo biliyormusun yani o uçurduğun uçağın yapıldığı conilerin orda sam amcaların orda amerikada sendika var fransada sendika var GREV var türkiyede de olsun demek bu hak elimizden gitmesin demek kötümü demekki o uçakları yapan zekalardan daha akıllısınız siz bırakın be yazık
  • ısten cıkartılan arkadasla ra cok yazık oldu. bu hava ıs sendıkası kesınlıkle cok kısı yı ekmegınden etmıstır. thy de yapılan grev kesınlıkle cok acelece ve planlanma dan uzak acemı ce yapılmıs bır harekettır. ne yazık kı bu gaza gelen arkadaslarımızda ıslerınden olmustur.bu hava ıs sendıkası daha 4 ay once sabıha gokcen havalımanında ısg de calısan butu n yer hızmetlerı personelının (750 kısi) ısten atılmalarına neden olmustur. butun calısanları ıkramıye alıcaksınız daha fazla haklarınız olacak dıye kandırmıs ve sonuc ne yazık kı herkesın ısten cıkarılması olmustur. eee sımdı noldu nerde sendıka yeller esıyor mahkemeden tazmınat alırsan sanslısın yanı artık kımse bu hava ıs sendıkası na ve basındakılere guvenıp te grev falan yapmasın bence uye bıle olanlara gecmıs olsun. turkıyede yapılan bır arastırmaya gore en prestıjlı ve en fazla calısmak ıstenen sırketlerın basında gelıyor thy o yuzden bence calısan arkadaslarım sırketlerının degerını bılsınler ve gereksız cıkıslar yapmasınlar.
  • Atilay beye yıllardır o koltukta yararlı hangi işi yapmıştır. Ödediğiniz aidatlar nasıl harcanmıştır. Hava iş krallığının cepheye sürdüğü bir nefer olarak bunları hiç sormuş muydunuz? sormadıysanız sormayı düşünüyor musunuz? hakkınızı önce hava işten (kendi temsilcinizden) aramaya başlayın.
  • Bu güne kadar sendika yüzünden işten çıkartılan yüzlerce kişiye sendika ne imkan sağlamıştır.İsim istiyorum.Kuru laf değil.Bu işten çıkartılan arkadaşların çeşitli ödemeleri ve geçimlerini sağlayabilecekmi sendika.
  • Kendinize gelin. O adam sizin hakkınızı filan korumuyor, kendi ideolojisini yansıttırcak bir eylem yaptırdı 300-500 kişiyi gaza getirerek. Kendi çıkarları için sizi gaza getirdi, çünkü yasa geçince Hava-İş in bir esprisi kalmayacak ve kimse aidat ödemek zorunda olmayacak yani kendisi 15 bin liralık maaşına, makam arabasına bye bye çekicek. Bu direniş onurlu bir direniş filan değildir, ekmek yediğin kaba tükürmektir, bütün dünya önünde sana iş sağlayan ailenin geçinmesini sağlayan bir şirketi rezil etme girişiminden başka bir şey değildir. THY yi çok arayacaksınız, diğer havayolu şirketleri yarı maaş bile teklif etmez, onu bırakın kimse iş aksattığı için kovulmuş birini işe almak istemez. Uçuşa giden, yolcuları mağdur etmemek isteyen arkadaşlarımda yuhalandı, buda ayrı bir alçaklık. Şimdi bakalım Hava iş ne kadar delikanlı bir sendika, atılan arkadaşlarımızın kredi kart taksitlerini, mortgage larını ödeyecek mi. 15 bin tl maaş alıp başkanlık koltuğundan insanları gaza getirmek kolay.
  • Sn. AYÇİN in maaşı ne kadar sendiadan?

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali önünde toplanan bir grup THY çalışanı, grev yasağını ve işten çıkarmaları protesto etti.

Eyleme yaklaşık 50 civarında THY çalışanının yanı sıra Disk, Tabipler Birliği Odası, Türkiye Gençlik Birliği ve İstanbul Eczacılar Odası gibi birçok sendika temsilcisi de katıldı.

Hava İş Sendikası Başkanı Atilay Ayçin de bugün eylemcilerle birlikteydi. İşten çıkarmalarla ilgili Airporthaber’e konuşan Ayçin, Hamdi Topçu'nun söylediği iddia edilen "İşten çıkarmalara devam edeceğim" sözüne ithafen "THY, babalarının çiftliği değil. Arkalarında hükümet var ama her şeye rağmen bu tutum devam ederse eylemi tekrarlarız. İşten çıkarıldığı belirtilen personelin işlerine geri dönene kadar eylemimiz sürecek. Telefona sms göndererek, mail atarak, bu yöntemlerle işten çıkarma yasalara aykırıdır ve hiç bir yasal geçerliliği yoktur” dedi.

İşten çıkarılan çalışanların haklarının savunulması konusunda her türlü desteği vereceklerini açıklayan Ayçin, “ Mecliste kabul edilen yasa Cumhurbaşkanı tarafından da kabul edilirse önce Yargıtay'a oradan da sonuç çıkmazsa AİHM’ye kadar gideceğiz. Bu yasal süreç devam ederken işten çıkarılan çalışanlara, Hava İş sendikasının bütün imkanlarını kulanımlarına açtık ve birçok sendikadan da destek alacağız” diye konuştu. 

İŞTEN ÇIKARTILANLARIN ŞEVKİ Mİ KIRILDI?

Bu arada iki gündür devam eden eylemde yasanın geçirilmesinin ardından başlayan kan kaybı devam ediyor. İki gündür yaşanan kalabalık eylem bugün az sayıda personelle devam ediyor.

©AirportHaber.com

“THY BABALARININ ÇİFTLİĞİ DEĞİL”

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

gerçek ~ 12 yıl önce
Sendika usulsüz grev yaptı.THY çalışanlarını kandırdı, korkuttu, greve katılmalarını sağladı.THY da 2822 saayılı kanunu 45.maddesine göre haklı olarak işten attı.Sendika hala yanlış yaptığını kabul etmedi. Güya hak arıyor ama işten atılanlar işsizlik parası(6 ay verilen) bile alamayacaklar yani ortada kaldılar.Kim suçlu ortada.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GREV !!!! ~ 12 yıl önce
SN AYCİN BASKANLIGINDAKİ SENDİKA DAHA ÖNCEDE THY DE OLUSAN 38 GÜNLÜK GREVDE İSTEN CIKARILANLARA NE YAPILTI KISACA UNUTULDU SİMDİDE İSTEN ATILANLAR KISA BİR GÜN SONRA SENDİKA TARAFINDANDA HİCBİRSEY YAPILMADAN UNUTULACAKTIR.BU SENDİKAYA GÜVEN OLMAZ İSİNİZE SAHİP CIKIN DISARIDA O İSE TALİP OLAN ÜNİVERSİTE MUZUNU KİSİLER VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HÜRRİYET ~ 12 yıl önce
BEN DE 2009 YILINDA HAK İŞ İLE THY NİN ORTAKLAŞA ÇEVİRDİKLERİ HANİ ÇANAK ÇÖMLEK OYUNU DÖNEMİNDE İŞTEN ATILAN THY İŞÇİSİYİM.EVET BEN İŞİMİ KAYIP ETTİM ANCAK ONURUMU SATMADIM.SENDİKACILIGIDA SENDİKAYIDA HAVA İŞ TEN ÖGRENDİM.BUNUNLADA ONUR VE GURUR DUYUYORUM.BEN HER ALANDA HER YERDE BAŞIM DİK DURUYORUM ÇOCUKLARIMDA AYNI ŞEKİLDE YAŞANTISINI SÜRDÜRÜYOR PEKİ HAMDİ TOPCUNUN VE TEMEL İN ÇOCUKLARIDA HER ALANDA HER YERDE BABALARI İLE GURUR DUYA BİLİYORLARMI.DÜNYA KÜÇÜK BİR YERDE KARŞILAŞIP BABALARININ NASIL BİR İNSAN OLDUGUNU YÜZLERİNE KARŞI SÖYLEMEK İSTERDİM.SEN YANMASAN BEN YANMASAM NASIL KURTULACAK TÜRKİYE BU EMİR ERİ SÜLÜKLERDEN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayçine ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVACILIK SEKTÖRÜ ~ 12 yıl önce
yahu burada havaişe sendikaya başkanına laf atanlar dışarıda bu işler nasıl oluyo biliyormusun yani o uçurduğun uçağın yapıldığı conilerin orda sam amcaların orda amerikada sendika var fransada sendika var GREV var türkiyede de olsun demek bu hak elimizden gitmesin demek kötümü demekki o uçakları yapan zekalardan daha akıllısınız siz bırakın be yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eskı bır havacı ~ 12 yıl önce
ısten cıkartılan arkadasla ra cok yazık oldu. bu hava ıs sendıkası kesınlıkle cok kısı yı ekmegınden etmıstır. thy de yapılan grev kesınlıkle cok acelece ve planlanma dan uzak acemı ce yapılmıs bır harekettır. ne yazık kı bu gaza gelen arkadaslarımızda ıslerınden olmustur.bu hava ıs sendıkası daha 4 ay once sabıha gokcen havalımanında ısg de calısan butu n yer hızmetlerı personelının (750 kısi) ısten atılmalarına neden olmustur. butun calısanları ıkramıye alıcaksınız daha fazla haklarınız olacak dıye kandırmıs ve sonuc ne yazık kı herkesın ısten cıkarılması olmustur. eee sımdı noldu nerde sendıka yeller esıyor mahkemeden tazmınat alırsan sanslısın yanı artık kımse bu hava ıs sendıkası na ve basındakılere guvenıp te grev falan yapmasın bence uye bıle olanlara gecmıs olsun. turkıyede yapılan bır arastırmaya gore en prestıjlı ve en fazla calısmak ıstenen sırketlerın basında gelıyor thy o yuzden bence calısan arkadaslarım sırketlerının degerını bılsınler ve gereksız cıkıslar yapmasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilay beye sordunuz mu? ~ 12 yıl önce
Atilay beye yıllardır o koltukta yararlı hangi işi yapmıştır. Ödediğiniz aidatlar nasıl harcanmıştır. Hava iş krallığının cepheye sürdüğü bir nefer olarak bunları hiç sormuş muydunuz? sormadıysanız sormayı düşünüyor musunuz? hakkınızı önce hava işten (kendi temsilcinizden) aramaya başlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkan, ~ 12 yıl önce
Bu güne kadar sendika yüzünden işten çıkartılan yüzlerce kişiye sendika ne imkan sağlamıştır.İsim istiyorum.Kuru laf değil.Bu işten çıkartılan arkadaşların çeşitli ödemeleri ve geçimlerini sağlayabilecekmi sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot Anonymous ~ 12 yıl önce
Kendinize gelin. O adam sizin hakkınızı filan korumuyor, kendi ideolojisini yansıttırcak bir eylem yaptırdı 300-500 kişiyi gaza getirerek. Kendi çıkarları için sizi gaza getirdi, çünkü yasa geçince Hava-İş in bir esprisi kalmayacak ve kimse aidat ödemek zorunda olmayacak yani kendisi 15 bin liralık maaşına, makam arabasına bye bye çekicek. Bu direniş onurlu bir direniş filan değildir, ekmek yediğin kaba tükürmektir, bütün dünya önünde sana iş sağlayan ailenin geçinmesini sağlayan bir şirketi rezil etme girişiminden başka bir şey değildir. THY yi çok arayacaksınız, diğer havayolu şirketleri yarı maaş bile teklif etmez, onu bırakın kimse iş aksattığı için kovulmuş birini işe almak istemez. Uçuşa giden, yolcuları mağdur etmemek isteyen arkadaşlarımda yuhalandı, buda ayrı bir alçaklık. Şimdi bakalım Hava iş ne kadar delikanlı bir sendika, atılan arkadaşlarımızın kredi kart taksitlerini, mortgage larını ödeyecek mi. 15 bin tl maaş alıp başkanlık koltuğundan insanları gaza getirmek kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn. AYÇİN in maaşı ne kadar sendiadan? ~ 12 yıl önce
Sn. AYÇİN in maaşı ne kadar sendiadan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000