21 Şubat 2012, Salı 11:48:57

THY 9 UÇAĞI FİLOSUNDAN ÇIKARACAK

Türk Hava Yolları, 2012 yılı içerisinde fabrika çıkışlı 19 yeni uçağı filosuna katacak. 9 uçak da filodan çıkarılacak.
  • SEKTÖREDEKİ EN BÜYÜK SENSİN SENİN BİR PARÇAN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!! ÇOK YAŞA THY!!!!!
  • madem ki konfigurasyonu çok azaltıp 151 e kadar sayıyı düşürmeye rağmen hala dolmuyor uçaklar, boşu boşuna o kadar çok para verip 737 9oo er alana kadar, daha az para verip, daha az yakıt yakacak 737-700 er alsalardı. nasılsa yolcuyu koltuk sayısını kısmana ragmen dolduramıyorsun uçağı, hiç değilse tasarruf yapardınız aynı menzilde. (konfigurasyonuna gore 10.000km uzerinde menzil sunabiliyor 737-700er)
  • yahu bu adamlar hic mi akil kâri birsey yapmiyor, surekli elestri surekli elestri.. kardesim o kadar cok biliyorsaniz bu isi, o kadar kiziyorsaniz gidiniz dogrusunu yapiniz. avrupaya acildik, dunyaya az kaldi. gun gectikce buyuyen gun gectikce sayginlasan bir firmamiz var, gururlanmak lazim gelirken surekli bardagin bos kismini goruyoruz. bu emege saygisizliktir. vesselam..
  • 19-9 = 10 Saçma konuşmayın..
  • sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ve Ulaştırma Bakanımız Sn BinAli Yıldırım olmak üzere sevgi insanı nur yüzlü müdürüm Temel Kotil' e şükranlarımı bir borç bilirim Saygılarımla, Benim adım İsmail Susurluk unutmayın müdürüm bakanım başbakanım, İsmail Sususurluk benim. Pardon heyecandan su ları fazla açmışım. Susurluk soyadım adım İsmail. Liseyi 6 senede bitirmiş, cin gibi çocuk bizim ismail Neden bu kadar acele etmiş, aklını seveyim ismail. Ayranın yok içmeye, atla gidersin çeşmeye Bu ne perhiz, what is this Aman ismail, can touch this Hafif piskopattır kendileri, buna enayilik de dahil Kızma amcası, daha çok cahil. Kırdığın potlar bini aştı, bak yanlışsın herkes kaçtı İsmail de buna şaştı, aklını seveyim ismail Koptum valla
  • 737/700 ler JKS ve JKT kıra sozlesmesı bıttı hangarda teslım bakımları yapılıyor.sanırım aırbuslarda aynı.400 ler tk nın kendı ucagı o yuzden fılodan cıkmıyor.sız 400 lerı bırakında 340 ların fılodan en kısa surede cıkması ıcın dua edın.ıkısı kıralık toplam 9 taneydı sımdı bılmıyorum kac kaldı.
  • 330-200 Başbakanlık uçağı...filo ile alakası yok.
  • gidecek olan 700 lere çok sevindim. 321 lerde inşallah jm serisi şirkete yakışmayan uçaklardır...
  • Sevgili kardeşlerim, beni yalakalıkla itham etsenizde, biz "Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü"ye inanırız. Şair derki "Kırma bir tek kalbi, kırılsan bile, Velev ki haklı ol, sen özür dile". Tekrar THY'yi kutluyor, emeği geçene sayın yöneticilere teşekkür ediyor ve bir kez daha gurur duyduğumu herkese ilan ediyorum.
  • Bana kalirsa tam bir fiyasko.Ne fazla yolcu aliyo,nede yük.Tek farkı ekstra aux yakıt tankı bulunması.Tam yolcu olduğunda afrikaya uçarken kargo taşiyamiyorsun,bagaj bırakıyorsun.Çünkü overload oluyor.Ve kuyruğunu birçok kez çarptığı için de damga yemiş bi uçak.Kargo taşıyamadan afrika hatlari para getirmiyecektir.Bence fiyasko.
Türk Hava Yolları, 2012 yılında da filosunu hem güçlendirmeye hem de büyütmeye devam edecek.

Geçtiğimiz yıl önceki yıllara oranla filosuna daha az uçak dahil eden THY, bu yıl 19 yeni uçağı filosuna katacak. En büyük katılım ise Boeing 737-900 tipinde olacak.

Tam 7 Boeing 737-900 uçağı bu yıl THY filosunda yerini almış olacak.

ABD’li Boeing ve Avrupalı Airbus’tan THY’nin filosuna katılacak fabrika çıkışlı uçaklar şöyle olacak:

3 Airbus A330-300
6 Airbus A321-231
7 Boeing 737-900ER
2 Boeing 737-800
1 Airbus A330-200

9 UÇAK FİLODAN ÇIKACAK

Fabrika çıkışlı uçakların filoya katılmasıyla THY bazı uçakları da filosundan çıkaracak. Yıl sonuna kadar 9 uçak filodan çıkmış olacak. THY’nin son olarak Air Jamaica’nın kullandığı ve sık sık arızalandığı için eleştirilen iki adet Airbus 340’tan birini geçtiğimiz günlerde filosundan çıkarmıştı, diğerini de yaz aylarında filosundan çıkaracak. THY’nin eski model uçakları filodan çıkarmasıyla filo yaşı daha da düşecek.

THY’nin bu yıl içinde filosundan çıkaracağı diğer uçaklar ise şöyle olacak:

3 Airbus A321-200
2 Airbus A319-100
2 Boeing 737-700

©AirportHaber
THY 9 UÇAĞI FİLOSUNDAN ÇIKARACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 12 yıl önce
SEKTÖREDEKİ EN BÜYÜK SENSİN SENİN BİR PARÇAN OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM!! ÇOK YAŞA THY!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
madem ki konfigurasyonu çok azaltıp 151 e kadar sayıyı düşürmeye rağmen hala dolmuyor uçaklar, boşu boşuna o kadar çok para verip 737 9oo er alana kadar, daha az para verip, daha az yakıt yakacak 737-700 er alsalardı. nasılsa yolcuyu koltuk sayısını kısmana ragmen dolduramıyorsun uçağı, hiç değilse tasarruf yapardınız aynı menzilde. (konfigurasyonuna gore 10.000km uzerinde menzil sunabiliyor 737-700er)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
yahu bu adamlar hic mi akil kâri birsey yapmiyor, surekli elestri surekli elestri.. kardesim o kadar cok biliyorsaniz bu isi, o kadar kiziyorsaniz gidiniz dogrusunu yapiniz. avrupaya acildik, dunyaya az kaldi. gun gectikce buyuyen gun gectikce sayginlasan bir firmamiz var, gururlanmak lazim gelirken surekli bardagin bos kismini goruyoruz. bu emege saygisizliktir. vesselam..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
19-9 = 10 Saçma konuşmayın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, ve Ulaştırma Bakanımız Sn BinAli Yıldırım olmak üzere sevgi insanı nur yüzlü müdürüm Temel Kotil' e şükranlarımı bir borç bilirim Saygılarımla, Benim adım İsmail Susurluk unutmayın müdürüm bakanım başbakanım, İsmail Sususurluk benim. Pardon heyecandan su ları fazla açmışım. Susurluk soyadım adım İsmail. Liseyi 6 senede bitirmiş, cin gibi çocuk bizim ismail Neden bu kadar acele etmiş, aklını seveyim ismail. Ayranın yok içmeye, atla gidersin çeşmeye Bu ne perhiz, what is this Aman ismail, can touch this Hafif piskopattır kendileri, buna enayilik de dahil Kızma amcası, daha çok cahil. Kırdığın potlar bini aştı, bak yanlışsın herkes kaçtı İsmail de buna şaştı, aklını seveyim ismail Koptum valla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
737/700 ler JKS ve JKT kıra sozlesmesı bıttı hangarda teslım bakımları yapılıyor.sanırım aırbuslarda aynı.400 ler tk nın kendı ucagı o yuzden fılodan cıkmıyor.sız 400 lerı bırakında 340 ların fılodan en kısa surede cıkması ıcın dua edın.ıkısı kıralık toplam 9 taneydı sımdı bılmıyorum kac kaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
330-200 Başbakanlık uçağı...filo ile alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
gidecek olan 700 lere çok sevindim. 321 lerde inşallah jm serisi şirkete yakışmayan uçaklardır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sevgili kardeşlerim, beni yalakalıkla itham etsenizde, biz "Yaradılanı Sev Yaradandan Ötürü"ye inanırız. Şair derki "Kırma bir tek kalbi, kırılsan bile, Velev ki haklı ol, sen özür dile". Tekrar THY'yi kutluyor, emeği geçene sayın yöneticilere teşekkür ediyor ve bir kez daha gurur duyduğumu herkese ilan ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bana kalirsa tam bir fiyasko.Ne fazla yolcu aliyo,nede yük.Tek farkı ekstra aux yakıt tankı bulunması.Tam yolcu olduğunda afrikaya uçarken kargo taşiyamiyorsun,bagaj bırakıyorsun.Çünkü overload oluyor.Ve kuyruğunu birçok kez çarptığı için de damga yemiş bi uçak.Kargo taşıyamadan afrika hatlari para getirmiyecektir.Bence fiyasko.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000