12 Ocak 2016, Salı 01:07:24

Temel Kotil'den Ali Genç'e özel veda yazısı

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği görevinden sürpriz bir kararla istifa eden Ali Genç'e, THY Genel Müdürü Temel Kotil'den 'hoşça kal' mesajı verildi.
  • bazi pozisyonlar vardir pek goze gozukmesede kriz aninda cok onemlidir. bu da oyle bir pozisyon. herhangi bir kriz aninda Tk nin butun sorumlulugunu ustelenilmesi gereken. allah gostermesin bir problem oldugunda dogru karar mi verildi yanlis karar mi verildi hep birlikte anlayacagiz.
  • bazi pozisyonlar vardir pek goze gozukmesede kriz aninda cok onemlidir. bu da oyle bir pozisyon. herhangi bir kriz aninda Tk nin butun sorumlulugunu ustelenilmesi gereken. allah gostermesin bir problem oldugunda dogru karar mi verildi yanlis karar mi verildi hep birlikte anlayacagiz.
  • ben doldururum beni alın
  • ++++ Mektubunda başarılarını anlata anlata bitirememiş ve Kendisini bu posta getirenleri de yalamaya doyamamış. İSTİFA EDERKEN, GERİDE KALANLARA DERİN SAYGI VE ŞÜKRANLARINI SUNMUŞ. Üçüncüsü, Bu adam, THY de Genel Müdür Yardımcısı maaşı alıyordu. Yani ikramiye dahil, ayda ortalama brüt 40.000 TL civarında bir gelir. Aklı başında hiç kimse, mecbur kalmadıkça, bu maaşı bırakıp gitmez! Belli ki; Türkiye de rızık dağıtan irade, bu görevden ayrılmasını istemiş. Çünkü, yerine 26 yaşında müthiş tecrübeli birini getirdiler! Damat Beratın tıpkısının aynısı! Biraz da bu velet yesin dediler herhal!!! Dördüncüsü, bunun Genel Müdürü Temel KOTİL, bu güne kadar hiç yapmadığı bir şey yapıp; arkasından methiye düzen, senin yerini nasıl dolduracağız mealinde edebiyet parçalayan, ağlamaklı bir mesaj yayınladı. Adama sormazlar mı? Madem yerini dolduramayacaktın! neden istifa ettirdin? Ya da istifa etmesine göz yumdun? Neden bu kadar başarılı bir personelden bu kadar kolay vazgeçtin?
  • Temel bey şu RJ problemini de bir açıklasanız da bizler de öğrensek ki nedir bu RJ problemi? RJ'leri geri verebilmek için her bir uçağa yaptığınız bakım harcaması paralarıyla bu uçakların satın alınabileceğini de bilenler bilir. Personelinizin yaptığı bakımlardan sonra İngiliz teknisyenlerin uçağı yeniden sarı kağıtlarla nasıl donattıklarının resimlerini gördünüz mü? bilmiyorum. Ancak siz şu problemleri bırakın da şu RJ problemi dediğiniz iş nedeniyle THY'ye ne kadar zarar verdiniz onu bir açıklayın da biz de gerçek problemi görelim. Tek bir uçağın yakıt deposunda oluşan küçük bir korozyon nedeniyle tüm uçakların depolarını size nasıl sıfırdan yaptırıldığını da açıklasanız da bilsek.
  • Bozacinin şahidi siraci. .
  • Görülüyor ki; zamanında Sy topçu ile Arasında olan mail ile izine Çıkarma da olduğu gibi, istifaya zorlanan Ali Genç üzerindende Sy Ayçin ve getirdiği yöneticilere de savaş açmış Temel! Buradan çıkan şu!! Söylentilerde Çokça dolaşan kartal imam hatip tayfası ve eski pensilvanyacı, yeni tayyipçi kemik kadronun artık ulu orta savaştığı!! Ilk raund şimdilik temeli gönderemesede, ona yakın isimleri Gönderen Ayçin'in.. Bakalım zirve de neler olacak! Dönüldüğünde ne karalar çıkacak Yön Kurulundan.
  • Temel bey sizleri kutluyorum basarilisiniz. Fakat. Oglumu Isine son verdiniz. Acaba bu vebali. Altinda nasil kurtulacaksiniz . Kur anin her. Suresinde insan haklarindan. Bas ediyor ,boyle bir olayin karsisinda hicmi. Uzulmuyorsunuz. Eger oglum bir saygisizlik. Bir yuz kizartici. Sirkete zarar verici fiziki bir harekette bulunsaydi , Ben. Bile cok iyi olmus hak etmis derdim. Oglumun sucu. Yalanci duzen bazlarin. Soyledigine gore oglum lavaboya gidip geclmekmis. Ben mahkemeye gittim. Durumu yerinde ogrendim. Hakim iki. Duzenbaz tek tek. Dinledi Ikiside torba karo muduru Hakim. Bir tanesini tersledi. Ben dedi sordugum. Sorulara cevap vermiyorsun Ve duzenba rezil oldu, Oglum mahkemeyi kazandi. Onlar temize gonderdiler. Ankaradan cevap , oglum mahkemeyi kaznmis. Ve isine iade Karari verilmin , halen isine. Iade olacak , durum budur hicbir art niyet. YokYalan dolan yoktur,
  • benim bildigim bir insan sahsen seviliyorsa kendisine soylenir. insanin bir kizi sevipte kahvehaneye gidup ayse seni cok seviyorum diye haykirmasi gibu bisey. bwn bisey anlamadim bundan.
  • Amsterdam kazasinda, vefat edenlerin aileleri cok tepki verirlerse,kriz odasindaki panoya yazilan rakamlardan su kadar fazla para onerin diyen ve bunu tasdikleyip tamam diyen kimlerdi? Sen ve simdi adina veda mesaji yayinladigin kisi! Belese upgrade ve beles bilet icin utanmadan,arlanmadan telefonlar acan,mailler atan gazetecileri,yazarlari upgrade ettiren kimdi? Mustafa efendinin tavsiye ettigi Ali!Sana bu hakki kim vermisti? Temel! Neden ayni hassasiyeti calisanlariniz icin gostermediniz? Simdi yerine 20’li yaslarda bir cocuk geldi. Ne guzel devran! Ciftlik bile halt etmis thy’nin yaninda! Dunyada gorulmemis veya ancak geri kalmis ulkelerde gorulen ne kadar adilik,duzensizlik,kuralsizlik,kayirma,abukluk varsa hepsi burada bolca var maalesef! Hep kalitesiz,bilgisiz,tecrubesiz,yeteneksiz,tepeden inme,torpille makam sahibi olan sozum ona yoneticiler yuzunden! Temel efendi,sen ve yandaslarinizin o kadar cok gunahi,vebali var ki ustunuzde nasil odersiniz yuce Allah bilir!

Türk Hava Yolları'nda (THY), yaklaşık 11 yıldır görev yapan Basın Müşaviri Ali Genç, dün yaptığı sürpriz açıklama ile görevinden ayrıldığını duyurmuştu.

Ali Genç, THY'deki mesai arkadaşları ve meslektaşlarıa yönelik yaptığı açıklamalarda THY Genel Müdürü Temel Kotil'e en büyük teşekkürü etmişti. THY Genel Müdürü Temel Kotil de Ali Genç'e özel açıklama yaptı. 

Ali Genç'in işe başladığı dönemlerden itibaren yürüttüğü krizleri başarıyla atlatmasını da hatırlatan Kotil, Genç'in daha büyük başarılara imza atmasını temenni ederken, THY ailesi adına da teşekkür etti.

İşte Temek Kotil'in açıklaması;

Ali Bey İyi Akşamlar,

Ben sizlerin göreve başladığınız ilk günü hatırlıyorum. Sizleri bana Mustafa Karalioğlu bey tavsiye etmişti. Daha sonra kendilerine teşekkür etmiştim. Meşhur RJ problemi ile boğuşurken göreve başlamıştınız. Birçok çalışanımız o günleri, daha sonraki yaşamış olduğumuz iletişim krizlerini, hakta Amsterdam kazasının iletişiminin nasıl yapıldığını bilmezler. Ben sizlerin kaza süresince ve sonrasınca yerli ve yabancı basınla nasıl boğuştuğunuzu, aleyhimize olan Star Alliance medya iletişim başkanlığını nasıl lehimize çevirdiğiniz çok iyi hatırlıyorum. Allah bizlere bir daha böyle kazalar göstermesin.

Ali bey yönetmiş olduğunuz krizler saymakla bitmez. Tabii ki THY olarak sizleri yalnızca başarılı bir şekilde yönettiğiniz krizlerle hatırlamayacağız, Türkiye’nin tek global markası dediğimiz Türk Hava Yollarının son 11 yıldaki marka yolculuğundaki katkılarınızla da hatırlayacağız.

Ali bey yeriniz nasıl doldurulacak bilemiyorum. Sizlere ve ekibinize THY ailesi olarak teşekkür ediyorum. Allah sizlere bundan sonraki çalışma hayatınızda THY deki muazzam başarınızdan daha büyüğünü nasıp etsin.

Hoşça Kalın.

Temel Kotil,

Temel Kotil'den Ali Genç'e özel veda yazısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

tecrube ~ 8 yıl önce
bazi pozisyonlar vardir pek goze gozukmesede kriz aninda cok onemlidir. bu da oyle bir pozisyon. herhangi bir kriz aninda Tk nin butun sorumlulugunu ustelenilmesi gereken. allah gostermesin bir problem oldugunda dogru karar mi verildi yanlis karar mi verildi hep birlikte anlayacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tecrube ~ 8 yıl önce
bazi pozisyonlar vardir pek goze gozukmesede kriz aninda cok onemlidir. bu da oyle bir pozisyon. herhangi bir kriz aninda Tk nin butun sorumlulugunu ustelenilmesi gereken. allah gostermesin bir problem oldugunda dogru karar mi verildi yanlis karar mi verildi hep birlikte anlayacagiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memuristan ~ 8 yıl önce
ben doldururum beni alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel Hisler2 ~ 8 yıl önce
++++ Mektubunda başarılarını anlata anlata bitirememiş ve Kendisini bu posta getirenleri de yalamaya doyamamış. İSTİFA EDERKEN, GERİDE KALANLARA DERİN SAYGI VE ŞÜKRANLARINI SUNMUŞ. Üçüncüsü, Bu adam, THY de Genel Müdür Yardımcısı maaşı alıyordu. Yani ikramiye dahil, ayda ortalama brüt 40.000 TL civarında bir gelir. Aklı başında hiç kimse, mecbur kalmadıkça, bu maaşı bırakıp gitmez! Belli ki; Türkiye de rızık dağıtan irade, bu görevden ayrılmasını istemiş. Çünkü, yerine 26 yaşında müthiş tecrübeli birini getirdiler! Damat Beratın tıpkısının aynısı! Biraz da bu velet yesin dediler herhal!!! Dördüncüsü, bunun Genel Müdürü Temel KOTİL, bu güne kadar hiç yapmadığı bir şey yapıp; arkasından methiye düzen, senin yerini nasıl dolduracağız mealinde edebiyet parçalayan, ağlamaklı bir mesaj yayınladı. Adama sormazlar mı? Madem yerini dolduramayacaktın! neden istifa ettirdin? Ya da istifa etmesine göz yumdun? Neden bu kadar başarılı bir personelden bu kadar kolay vazgeçtin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açıklayın ~ 8 yıl önce
Temel bey şu RJ problemini de bir açıklasanız da bizler de öğrensek ki nedir bu RJ problemi? RJ'leri geri verebilmek için her bir uçağa yaptığınız bakım harcaması paralarıyla bu uçakların satın alınabileceğini de bilenler bilir. Personelinizin yaptığı bakımlardan sonra İngiliz teknisyenlerin uçağı yeniden sarı kağıtlarla nasıl donattıklarının resimlerini gördünüz mü? bilmiyorum. Ancak siz şu problemleri bırakın da şu RJ problemi dediğiniz iş nedeniyle THY'ye ne kadar zarar verdiniz onu bir açıklayın da biz de gerçek problemi görelim. Tek bir uçağın yakıt deposunda oluşan küçük bir korozyon nedeniyle tüm uçakların depolarını size nasıl sıfırdan yaptırıldığını da açıklasanız da bilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 8 yıl önce
Bozacinin şahidi siraci. .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Savaş ~ 8 yıl önce
Görülüyor ki; zamanında Sy topçu ile Arasında olan mail ile izine Çıkarma da olduğu gibi, istifaya zorlanan Ali Genç üzerindende Sy Ayçin ve getirdiği yöneticilere de savaş açmış Temel! Buradan çıkan şu!! Söylentilerde Çokça dolaşan kartal imam hatip tayfası ve eski pensilvanyacı, yeni tayyipçi kemik kadronun artık ulu orta savaştığı!! Ilk raund şimdilik temeli gönderemesede, ona yakın isimleri Gönderen Ayçin'in.. Bakalım zirve de neler olacak! Dönüldüğünde ne karalar çıkacak Yön Kurulundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Temel bey sizleri kutluyorum basarilisiniz. Fakat. Oglumu Isine son verdiniz. Acaba bu vebali. Altinda nasil kurtulacaksiniz . Kur anin her. Suresinde insan haklarindan. Bas ediyor ,boyle bir olayin karsisinda hicmi. Uzulmuyorsunuz. Eger oglum bir saygisizlik. Bir yuz kizartici. Sirkete zarar verici fiziki bir harekette bulunsaydi , Ben. Bile cok iyi olmus hak etmis derdim. Oglumun sucu. Yalanci duzen bazlarin. Soyledigine gore oglum lavaboya gidip geclmekmis. Ben mahkemeye gittim. Durumu yerinde ogrendim. Hakim iki. Duzenbaz tek tek. Dinledi Ikiside torba karo muduru Hakim. Bir tanesini tersledi. Ben dedi sordugum. Sorulara cevap vermiyorsun Ve duzenba rezil oldu, Oglum mahkemeyi kazandi. Onlar temize gonderdiler. Ankaradan cevap , oglum mahkemeyi kaznmis. Ve isine iade Karari verilmin , halen isine. Iade olacak , durum budur hicbir art niyet. YokYalan dolan yoktur,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir ebebeyn in feryadı ~ 8 yıl önce
Aynı durum benimde başımdan geçti o günleri iyi hatırlarım mahkemeye çıktığımda çok utanmıştım işe iadeyi kazandım ama almadılar yerine 8bürüt maaş ceza al parayı defol git tarzında tahminen evladınızada 20gün içinde tazminatını sonrada mahkemenin verdiği işe iadede geri almadığı için ödenecek brüt üzerinden ödenecek para ve sonra yeni bir iş hayırlısıyla.Çok üzmeyin kendinizi bunlardan herşey beklenir.
Ah canım iranlımı ~ 8 yıl önce
Sakalı yerinde o halde fıtratında var bu işi yapar.
hgs ~ 8 yıl önce
benim bildigim bir insan sahsen seviliyorsa kendisine soylenir. insanin bir kizi sevipte kahvehaneye gidup ayse seni cok seviyorum diye haykirmasi gibu bisey. bwn bisey anlamadim bundan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
temel ve ali ! ~ 8 yıl önce
Amsterdam kazasinda, vefat edenlerin aileleri cok tepki verirlerse,kriz odasindaki panoya yazilan rakamlardan su kadar fazla para onerin diyen ve bunu tasdikleyip tamam diyen kimlerdi? Sen ve simdi adina veda mesaji yayinladigin kisi! Belese upgrade ve beles bilet icin utanmadan,arlanmadan telefonlar acan,mailler atan gazetecileri,yazarlari upgrade ettiren kimdi? Mustafa efendinin tavsiye ettigi Ali!Sana bu hakki kim vermisti? Temel! Neden ayni hassasiyeti calisanlariniz icin gostermediniz? Simdi yerine 20’li yaslarda bir cocuk geldi. Ne guzel devran! Ciftlik bile halt etmis thy’nin yaninda! Dunyada gorulmemis veya ancak geri kalmis ulkelerde gorulen ne kadar adilik,duzensizlik,kuralsizlik,kayirma,abukluk varsa hepsi burada bolca var maalesef! Hep kalitesiz,bilgisiz,tecrubesiz,yeteneksiz,tepeden inme,torpille makam sahibi olan sozum ona yoneticiler yuzunden! Temel efendi,sen ve yandaslarinizin o kadar cok gunahi,vebali var ki ustunuzde nasil odersiniz yuce Allah bilir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000