01 Eylül 2009, Salı 16:42:33

TASSA'DAN BARIŞ YORULMAZ'A DESTEK

Kısa adı TASSA olan Havayolları Kabin Memurları Derneği, Türk Hava Yolları’nda kabin amiri olarak görev yapan ve tatil için gittiği Hırvatistan’da “hırsızlık suçlamasıyla” tutuklanan Barış Yorulmaz’a destek mesajı yayınladı.
  • Hatırlarsanız arkadaşlar bundan çok kısa bir süre önce bizim ülkemizde bir alman turist bir ingiliz turist kıza tecavüz etmiş bunun sonucu alman yetkililer Türkiyeye ağır baskı yapmışlar ve maalesef Türkiyede bu mahkumu ülkesine göndermişti. Amacım suçluyu desteklemek değil ancak suşsuzluğu kesinlikle sabit olan bizim vatandaşımız niçin hala hırvatistanda hala mahkum.Dışişleri bu işe biran önce el atıp bu sorunu çözmelidirler.hırvatistan çok uzak değil bu insanlarda suçlu değil,iyi ama bizim dış işleri bakanlığımız ne iş yapar? belliki hırvatistanda adalet sisteminde kasdi bir takım sorunlar var ve bu insanlar böyle bir adalet sistemine teslim edilemezler.
  • ''Argadeşlee'' diye cümlesine bitiren kardeşim; Burası partini savunacağın yer değil..Burası hayatı kararmak üzere olan birisi için kurtarılma çözümleri üretilmeye çalışılan herkesin çözüm ürettiği bir haber forumu..Saçma sapan kişisel egondan ve içindeki çıkar çatısması ruh halinden kurtul ve sen de Barış kardeşimize neler yapabiliriz onu düşün ve Türkçeni mezun olduğun ilkokulda nasıl öğrettilerse öyle kullan..
  • BARIŞ !!! ETME BULMA DÜNYASI...HIRSIZLIK YAPMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ AMA ÇEKTİĞİN SIKINTIYI UZUN ZAMAN ÖNCE ÇEKMENİ GÖNÜLDEN DİLEMİŞTİM...
  • Degerli Kabin Amiri ve eşinin yaşadığı haksızlığı derinden üzüntüyle izliyoruz. THY büyük birşirkettir, ancak hukuk kurallarının az veya yavaş yaşadığı bir ülkede THY hızlı olarak ne yapabilir. Bu ülkede bu tarz olaylar her zaman olabilir. Hele Türkseniz çok normal. Yaşadığım bir anıyı sizlerle paylaşmak isterim. Belgrad şehrinde bir yürüyüş alanında sivil polis kimlik sordu. Bende kimlik gösterirken cüzdanında aradan görünen 100 doları görüp, çekip alarak bana yabancı para taşımak yasak deyip , bir anda parayı alıp kaçmaya çalıştı. Tabii bende arkasından koştum. Nereye kaçtı dersiniz ? polis merkez binasına. Hiç kimse benimle ilgilenmedi, ayrıca belki karaborsa da döviz bozdurmuya çalışmıssınız diye ithamlar geldi. Aman dikkat!....
  • THY den medet ummayı çok görenlere sözüm;THY bayrak taşıyan dünyanın her köşesine maddi manevi olanaklarıyla baglantılarıyla el uzatabilecek ve isterse personeline de sahip çıkabilecek global bir şirkettir, peynir fabrikası ya da oto galerisi değil... Ayrıca bu zor zamanda Barış için en büyük çabayı gösteren TASSA ya da hala laf atanları anlamıyorum. Beğenmediğin bişey varsa git derneğine orada hallet tabi kabin memuru isen üyeysen , yok değilsen gerçek derdini söyle. Birileri üzüm yemenin yani Barışın, birileri de bağcıyı dövmenin derdinde sürekli olarak...
  • Barış amir hayatını oldukca duzgun ve nezih yasayan biridir. Böyle bir adaletsizliktende alnının akı ıle emınım kı çıkacaktır. Bir insan hayatını üstelik gerçekten böyle bir duruma yakışmayacak bır hayat yasayan bir insanın hayatını bozuk para harcar gibi bir iki cümle ıle karayanlar utansın... THY yönetimi de emınım ki çalışanının tertemiz sicilini göz önünde bulundurarak çalışanının arkasında olacaktır ve olmak zorundadır.
  • berberi karıştırmayın ve saçmalamayın lütfen kültür seviyenizi açığa vurmayın argedeşleee
  • thy sana iyi bakiyor galiba baksana avukatligini yapiyorsun
  • Ben bircok ulkede bulundum ve turizimciyim. soyleyeceklerim her TC konsoloslugu calisanlari icin gecerli degildir. Ancak bugune kadar isim dustustugunde aradigim zaman olumlu ve vatandasini koruma / yardimci olma gorev bilinci icinde degiller. Konsolosluk 7 gun 24 saat ulasilabilir olmalidir. Ne var ki bazı !!! yerlerde ozellikle ramazanda iftar vakti zamani sanki dukkan kapatir gibi o saatten sonra ulasilamaz olurlar. Umarim Hırvatistanda'da ayni benim basima gelen olay olmaz ve yardimci olurlar
  • oncelikle gecmis olsun diliyorum. Ben bir zamanlar Hırvatistan Zagreb'de rehberlik yaptim eski demirperde diyen yorumcunun yorumuna kesinlikle KATILMIYORUM Hırvatistan gayet modern bir yonetim isleyisine sahip bir ulke durumunda. Benim rehberlik yaptigim donemde bende bir kac sorunla karsilastim ve havalimaninda turk olduklari icin TK yer hizmetleri mudurlugunden yardim talebinde bulundugumda kendi keyiflerinde olduklari icin yardim talebim karsiliksiz cikti. Daha sonra adina calistigim ulkenin konsoloslugundan yardim alarak sorun cozuldu.

İşte TASSA tarafından yapılan o açıklama:

“KAMUOYUNA DUYURULUR

3 Hafta önce eşiyle birlikte tatile gittiği Zagrep’te, büyük bir talihsizlik sonucu gözaltına alınan Kabin Amiri Barış Yorulmaz ve eşinin maruz kaldığı haksız ithamdan dolayı üzüntü duymaktayız.

Her kabin memuru, adli sicil kaydı periyodik olarak yenilenerek göz önündeki mesleğini dürüstçe ve meşakkatle icra etmektedir. TASSA (Havayolları Kabin Memurları Derneği) olarak, Barış Yorulmaz ve eşinin yüz kızartıcı bir suça karışmış olma ihtimaline dahi inanmamakla birlikte, meslektaşımızın haklı müdafaasında sonuna kadar destekçisiyiz.

İlgili savcılıkla konuya istinaden resmi yazışma derneğimiz tarafından yapılmıştır. Gerek ailesi, gerek THY yetkilileri, gerekse THY Zagreb Müdürlüğü ve Türkiye Cumhuriyeti Zagreb Büyükelçiliği ile yapmış olduğumuz temaslara istinaden eşi ve kendisinin gözaltı sürecinin yakın zamanda sona ereceğini ümit ediyoruz. Hırvatistan yasaları ve bürokrasisindeki işleyiş olaya müdahil olmayı ve işleyişe müdahale etmeyi mümkün kılmamaktadır. Bu süreçte ve sonrasında meslektaşımıza olan inancımızı ve desteğimizi kaybetmemenin önemini hatırlatmak istiyoruz.

Arkadaşımızı en kısa sürede tekrar görevinin başında görmeyi umuyor, bu sıkıntılı sürecin bir an önce sona ermesini diliyoruz. ” 
 
Öger Türk Tur

TASSA'DAN BARIŞ YORULMAZ'A DESTEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 15 yıl önce
Hatırlarsanız arkadaşlar bundan çok kısa bir süre önce bizim ülkemizde bir alman turist bir ingiliz turist kıza tecavüz etmiş bunun sonucu alman yetkililer Türkiyeye ağır baskı yapmışlar ve maalesef Türkiyede bu mahkumu ülkesine göndermişti. Amacım suçluyu desteklemek değil ancak suşsuzluğu kesinlikle sabit olan bizim vatandaşımız niçin hala hırvatistanda hala mahkum.Dışişleri bu işe biran önce el atıp bu sorunu çözmelidirler.hırvatistan çok uzak değil bu insanlarda suçlu değil,iyi ama bizim dış işleri bakanlığımız ne iş yapar? belliki hırvatistanda adalet sisteminde kasdi bir takım sorunlar var ve bu insanlar böyle bir adalet sistemine teslim edilemezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
''Argadeşlee'' diye cümlesine bitiren kardeşim; Burası partini savunacağın yer değil..Burası hayatı kararmak üzere olan birisi için kurtarılma çözümleri üretilmeye çalışılan herkesin çözüm ürettiği bir haber forumu..Saçma sapan kişisel egondan ve içindeki çıkar çatısması ruh halinden kurtul ve sen de Barış kardeşimize neler yapabiliriz onu düşün ve Türkçeni mezun olduğun ilkokulda nasıl öğrettilerse öyle kullan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BARIŞ !!! ETME BULMA DÜNYASI...HIRSIZLIK YAPMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ AMA ÇEKTİĞİN SIKINTIYI UZUN ZAMAN ÖNCE ÇEKMENİ GÖNÜLDEN DİLEMİŞTİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Degerli Kabin Amiri ve eşinin yaşadığı haksızlığı derinden üzüntüyle izliyoruz. THY büyük birşirkettir, ancak hukuk kurallarının az veya yavaş yaşadığı bir ülkede THY hızlı olarak ne yapabilir. Bu ülkede bu tarz olaylar her zaman olabilir. Hele Türkseniz çok normal. Yaşadığım bir anıyı sizlerle paylaşmak isterim. Belgrad şehrinde bir yürüyüş alanında sivil polis kimlik sordu. Bende kimlik gösterirken cüzdanında aradan görünen 100 doları görüp, çekip alarak bana yabancı para taşımak yasak deyip , bir anda parayı alıp kaçmaya çalıştı. Tabii bende arkasından koştum. Nereye kaçtı dersiniz ? polis merkez binasına. Hiç kimse benimle ilgilenmedi, ayrıca belki karaborsa da döviz bozdurmuya çalışmıssınız diye ithamlar geldi. Aman dikkat!....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY den medet ummayı çok görenlere sözüm;THY bayrak taşıyan dünyanın her köşesine maddi manevi olanaklarıyla baglantılarıyla el uzatabilecek ve isterse personeline de sahip çıkabilecek global bir şirkettir, peynir fabrikası ya da oto galerisi değil... Ayrıca bu zor zamanda Barış için en büyük çabayı gösteren TASSA ya da hala laf atanları anlamıyorum. Beğenmediğin bişey varsa git derneğine orada hallet tabi kabin memuru isen üyeysen , yok değilsen gerçek derdini söyle. Birileri üzüm yemenin yani Barışın, birileri de bağcıyı dövmenin derdinde sürekli olarak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Barış amir hayatını oldukca duzgun ve nezih yasayan biridir. Böyle bir adaletsizliktende alnının akı ıle emınım kı çıkacaktır. Bir insan hayatını üstelik gerçekten böyle bir duruma yakışmayacak bır hayat yasayan bir insanın hayatını bozuk para harcar gibi bir iki cümle ıle karayanlar utansın... THY yönetimi de emınım ki çalışanının tertemiz sicilini göz önünde bulundurarak çalışanının arkasında olacaktır ve olmak zorundadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
berberi karıştırmayın ve saçmalamayın lütfen kültür seviyenizi açığa vurmayın argedeşleee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy sana iyi bakiyor galiba baksana avukatligini yapiyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ben bircok ulkede bulundum ve turizimciyim. soyleyeceklerim her TC konsoloslugu calisanlari icin gecerli degildir. Ancak bugune kadar isim dustustugunde aradigim zaman olumlu ve vatandasini koruma / yardimci olma gorev bilinci icinde degiller. Konsolosluk 7 gun 24 saat ulasilabilir olmalidir. Ne var ki bazı !!! yerlerde ozellikle ramazanda iftar vakti zamani sanki dukkan kapatir gibi o saatten sonra ulasilamaz olurlar. Umarim Hırvatistanda'da ayni benim basima gelen olay olmaz ve yardimci olurlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oncelikle gecmis olsun diliyorum. Ben bir zamanlar Hırvatistan Zagreb'de rehberlik yaptim eski demirperde diyen yorumcunun yorumuna kesinlikle KATILMIYORUM Hırvatistan gayet modern bir yonetim isleyisine sahip bir ulke durumunda. Benim rehberlik yaptigim donemde bende bir kac sorunla karsilastim ve havalimaninda turk olduklari icin TK yer hizmetleri mudurlugunden yardim talebinde bulundugumda kendi keyiflerinde olduklari icin yardim talebim karsiliksiz cikti. Daha sonra adina calistigim ulkenin konsoloslugundan yardim alarak sorun cozuldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000